agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   cetasule /Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21269.htm)

sevim.K 15-05-2011 06:16

Ben görmeyeli daha bir canlanmış bahçe:) Gözlerim çayları aradı ama eğreltilerin arasından seçemedim. İki buçuk yaprak kopardığımız mis kokulu mayıs sürgünleri gekdi aklıma. Şimdi koca makaslarla kesiyorlar ya bizimkide bir başkaydı. Çocuk boyuma göre üç ayaklı tikina sırtımda belimde kıvrılmış peştemal topladığım çayları sepete doldurup oradanda sırtımda eve gidişim kahraman edasıyla.:) Sevgiler cetasule

ciceksever70 15-05-2011 07:16

Misir tohumlarini direk topraga mi ekiyorsunuz? Ben kuslarin korkusundan ekemiyorum, hemen kazip cikariyorlar. Pet bardaklarda yetistirip bir de topraga alinca bardagin altini kesip öyle ekiyorum koruma olsun diye. Zaten büyük oglum cok seviyor onun gönlü olsun diye ekiyorum her yil onu da kaptirmamak icin koruma üstüne koruma yapiyoruz anlayacaginiz:p.

cetasule 15-05-2011 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 803824)
Cok güzel görüntüler... Bitki cesidinden iklimimizin cok benzer oldugunu tahmin ediyorum. Ayni avci tuzaklarindan bizde de var ormanlarda.

Sayın çiçeksever70
Yaşadığımız yerler ******* birbirine çok benziyor fakat sizin yerler daha düzenli, tabiri caizse yontulmuş :D:D
Bizim buralar biraz karışık.İmari düzen yok.
Selamlar Sevgiler

cetasule 15-05-2011 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 804073)
Sevgili cetasule Gece gece leylakların kokusu beni bayılttı,resimlerin daha da fazla.Ah siz rizeliler yokmusunuz,çok zevklisinizdir,zaten.Fotoğraflarına hayranım.Sağol,yoruluyorsun ama benim duam sana yeter:)) Eskiden mısır kurutulan ahşaptanyapılma küçük kulube gibi yapılar oluyor,onlardan sizin köyünüzde varmı? Varsa lütfen resimlerini eklermisin.Beni başına dert aldın:)).eğreltiler,Trabzon ismiyle Homar ağacı çok güzeldi,Elma çiçekleri de öyle,Ellerine sağlık,Sağolasın,Selamlar Sevgiler.

Doğaya karşı olan hislerimi uzaktan bile olsa birileri ile paylaşmak benim için çok güzel.Eskiden bizde mahsul deposu olarak kullanılan -serende- diye adlandırdığımız tamamen ahşaptan yapılmış nerdeyse küçük bir ev kadar depomuz vardı.Bizim yörede çocukluğumdan hatırlıyorum her evin yanında bulunurdu.Şekil olarak da nerdeyse birbirinin aynısıydı.Bizimkisi gibi diğerleride artık yok.Şu anki kudretim o zaman olsaydı kesinlikle sahip çıkar yıkmalarına izin vermezdim.Şimdilerde bazı parklarda görebiliyorum onlardan.Biz o ağaca Kumar ağacı diyoruz.Sizin gibi bir dert dostlar başına.Çok sağolun.Sağlıklı mutlu huzur dolu günler dilerim.

cetasule 15-05-2011 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 804081)
Ben görmeyeli daha bir canlanmış bahçe:) Gözlerim çayları aradı ama eğreltilerin arasından seçemedim. İki buçuk yaprak kopardığımız mis kokulu mayıs sürgünleri gekdi aklıma. Şimdi koca makaslarla kesiyorlar ya bizimkide bir başkaydı. Çocuk boyuma göre üç ayaklı tikina sırtımda belimde kıvrılmış peştemal topladığım çayları sepete doldurup oradanda sırtımda eve gidişim kahraman edasıyla.:) Sevgiler cetasule

Sayın sevim.K
En kısa zamanda çayları sizin için resimleyeceğim.Yazdıklarınızı gülümseyerek okudum çünkü ben de çocukluğuma gittim.Aynı şeyleri yaşadık :D yalnız ben hiç peştemal kullanmadım.Ama annemin kullandığını bilirim.Tikina :D ise bizimkisi 2 ayaklı sepetin küçüğüne derdik çocuklar onunla çay taşırdı.Çok güzel anlattınız ben sizi adeta seyrettim :D.Her şeye rağmen biz çocukluğumuzu şimdiki çocuklardan daha iyi yaşadık diye duşunuyorum.O zaman yaşananlar sonraki zamanlarda hayatımıza bir anlam kattı (bence)
Selamlar sevgiler....

cetasule 15-05-2011 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 804087)
Misir tohumlarini direk topraga mi ekiyorsunuz? Ben kuslarin korkusundan ekemiyorum, hemen kazip cikariyorlar. Pet bardaklarda yetistirip bir de topraga alinca bardagin altini kesip öyle ekiyorum koruma olsun diye. Zaten büyük oglum cok seviyor onun gönlü olsun diye ekiyorum her yil onu da kaptirmamak icin koruma üstüne koruma yapiyoruz anlayacaginiz:p.

Mısır tohumlarını bizim burda direk toprağa dikeriz.Hatta kazmaya başlamadan tohumu serpiştiririz hemen sonrasında da kazıldımı toprağa kendiliğinden zaten karışıyor hepsi o kadar.Fakat çok istisna da olsa kargaların tohumu topladığı da oluyor.Taze mısırı ben de çok severim.Onun için zahmetine de katlanırım.Ben sütlü mısırı yazın dondurucuya koyuyorum kışın pişirip yemesine bayılırım.Diktik bakalım nasıl olacak :)).İnşanlah sizinkiside olurda yeğenim afiyetle yer :)))
Herşey gönlünüzce olsun inşanlah.

sevim.K 15-05-2011 13:18

Benim anılarımda hep üç ayaklı kalmış:eek: Berrin hanım ne güzel bir parçasını hatırlattı çocuk yıllarımın. Serende deyince teyzemizin Alisi geldi aklıma birde Sara. Serende zaman zaman oyunlarımızın durak yeri olurdu. Ama en çok taş zemin üzerine oturtulmuş oymalı ahşaplarla süslü evleri özledim. Ne güzel nakışlı tavanlar olurdu. Sedirlerdeki kaneviçeler eşlik ederdi tavandaki nakışlara:)

cetasule 15-05-2011 21:24

Evet aynen öyle :)))
Selam olsun o günlere ....

livadi 16-05-2011 10:32

Ahh sevgili dostlar, oralardaydım ben; kızkardeşimin bebeğinin dünyaya gelişi nedeni ile oralardaydım.
Yıllar sonra ilk kez orman güllerini, karayemişleri çiçekli halleri ile gördüm.Dokunamadım, yanlarına gidip hasbıhal edemedim, ( malum bebek telaşı ve kısıtlı zaman :) )ama olsun, yol boyu karşıma çıkacak her birini görebilme telaşıyla, gözümü kırpmadan onları seyre dalmak bile çok ama çok iyi geldi.

Velhasıl, karadenizi, orman güllerini, karayemişleri doldurdum gözlerime ve gönlüme...

maviarzu 16-05-2011 13:02

orman gülleri çocukluğumda anneler günündeki yardımcımdı. Süprizz.. Hele sarı olursa mis gibi koku tüm eve yayılırdı.....

sevim.K 16-05-2011 13:41

Gözünüz aydın olsun livadi analı babalı büyüsün bebek. Sağlıklı, uzun ömrü olsun.:)

Güzel bir hatırlatmaydı mavi arzu:D

livadi 16-05-2011 14:19

Çok sağolun Sevim Hanım...:)

cetasule 17-05-2011 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi livadi (Mesaj 804636)
Ahh sevgili dostlar, oralardaydım ben; kızkardeşimin bebeğinin dünyaya gelişi nedeni ile oralardaydım.
Yıllar sonra ilk kez orman güllerini, karayemişleri çiçekli halleri ile gördüm.Dokunamadım, yanlarına gidip hasbıhal edemedim, ( malum bebek telaşı ve kısıtlı zaman :) )ama olsun, yol boyu karşıma çıkacak her birini görebilme telaşıyla, gözümü kırpmadan onları seyre dalmak bile çok ama çok iyi geldi.

Velhasıl, karadenizi, orman güllerini, karayemişleri doldurdum gözlerime ve gönlüme...

Sayın livadi buralarda olduğunuzu bilseydim hoşgeldin demek isterdim.
Yeğeniniz olmuş gözünüz aydın olsun.Allah analı babalı büyütsün inşanlah.Orman güllerini de görmenize sevindim
Selamlar sevgiler

cetasule 17-05-2011 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviarzu (Mesaj 804699)
orman gülleri çocukluğumda anneler günündeki yardımcımdı. Süprizz.. Hele sarı olursa mis gibi koku tüm eve yayılırdı.....

Sayın maviarzu hoşgeldiniz
Evet sarısının kokusu çok güzeldir.3 sene önce bahçeme diktim ama henüz çiçeğini göremedim

sağlıklı günler dilerim

cetasule 22-05-2011 17:13

1 Eklenti(ler)
Çay bahçeleride nihayet kemale erdi
Toplamaya az kaldı
Eklenti 214963

cetasule 22-05-2011 17:15

1 Eklenti(ler)
Örümcek de saklanmaya iyi yer bulmuş
Eklenti 214964

cetasule 22-05-2011 17:19

1 Eklenti(ler)
Çay bahçesinin kenarlarında fındık ağaçları
Çok eskilerde çayların yerinde fındıklar vardı.Keşke yine öyle olsa ben fındık bahçelerini daha çok seviyorum
Eklenti 214965

cetasule 22-05-2011 17:22

4 Eklenti(ler)
Eklenti 214966
Yafa portakalı çiçeği.Çok yoğun bir çiçek ve çok nefis bir koku.
Eklenti 214967
Eklenti 214968
Eklenti 214969

cetasule 22-05-2011 17:31

3 Eklenti(ler)
İlk defa bu sebzeleri de çiçek diker gibi diktim .Gidişat iyi gibi.Birkaçı eksildi ama fazlası duruyor :)))
Sebze işi çiçekçilikten biraz daha ciddiyet gerektiren bir iş.Denemesi bedava diyemiyecem , fideleri satın aldım :)))
Eklenti 214971
Eklenti 214972
Eklenti 214973

cetasule 22-05-2011 17:37

1 Eklenti(ler)
Clematısım beni çok mutlu etti.Epeyce çiçek açtı açacaklarda var.Gözüm gibi bakıyorum çünkü bizim buralarda bu bitkiden yok.Netten sipariş verdim de aldım.Bir de kırmızı çiçeklisini çok istiyorum ikisi birlikte güzel olurdu.
Eklenti 214975

cetasule 22-05-2011 17:40

1 Eklenti(ler)
Tohum olarak ektğim karışık renkli aslanağzı
Eklenti 214976

cetasule 22-05-2011 17:43

2 Eklenti(ler)
Mavişlerim. Ama bazılarında görüyorum salkım saçak, benimkiler hiç öyle olmadı.
Bu yıl nasıl bir gelişme gösterecekler göreceğiz.
Eklenti 214977
Eklenti 214978

cetasule 22-05-2011 17:46

1 Eklenti(ler)
Açelye her bahçeye çıkışımda, adeta gülerek bakıyor bana ben de ona ****** :))
Eklenti 214982

berrinb 22-05-2011 17:49

Sayın Cetasule çaylar Mayıs da toplanmıyormuydu,ben öyle biliyorum,bu sene onlarda geç mii kaldı?.Fotoğrafların yine çok güzel ,sebzelerini güle güle büyüt.Clematis i net den aldım diyorsun dikkatimi çekti,bana bir açıklama getirirsen sevinirim.Zira ben bu sene clematis bulamadım desem yeridir.Ayrıca seninkinin rengi ve büyüklüğü çok hoşuma gitti.Selamlar.

berrinb 22-05-2011 17:50

Mviş ile açelyayı yeni gördüm harikalar.Bilhassa maviş çok keyifli görünüyor ,birde açtığını düşün.Ellerini sağlık,maviş tohumdan mı?.

cetasule 22-05-2011 17:52

1 Eklenti(ler)
Kardeşimin garajı, benim bahçe duvarımın dibinde.Bende Garajının çatısına sarmaşık gezdirdim.Çiçekler açınca ,görüntüsü çok güzel oluyor.
Eklenti 214984

berrinb 22-05-2011 17:53

Unuttum yazmayı,biz dökülen portakal çiçeklerini toplar reçel yaparız,harika olur .Bir dene istersen limon da olabilir. Selamlar.

cetasule 22-05-2011 17:54

1 Eklenti(ler)
Ön taraftaki küçük bahçenin şu anı
Eklenti 214985

cetasule 22-05-2011 18:01

1 Eklenti(ler)
Kokusunu çok sevdiğim hanımeli
Eklenti 214987

cetasule 22-05-2011 18:03

1 Eklenti(ler)
Çiçek açmaya hazırlanan atlas
Eklenti 214990

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025