![]() |
Ben görmeyeli daha bir canlanmış bahçe:) Gözlerim çayları aradı ama eğreltilerin arasından seçemedim. İki buçuk yaprak kopardığımız mis kokulu mayıs sürgünleri gekdi aklıma. Şimdi koca makaslarla kesiyorlar ya bizimkide bir başkaydı. Çocuk boyuma göre üç ayaklı tikina sırtımda belimde kıvrılmış peştemal topladığım çayları sepete doldurup oradanda sırtımda eve gidişim kahraman edasıyla.:) Sevgiler cetasule
|
Misir tohumlarini direk topraga mi ekiyorsunuz? Ben kuslarin korkusundan ekemiyorum, hemen kazip cikariyorlar. Pet bardaklarda yetistirip bir de topraga alinca bardagin altini kesip öyle ekiyorum koruma olsun diye. Zaten büyük oglum cok seviyor onun gönlü olsun diye ekiyorum her yil onu da kaptirmamak icin koruma üstüne koruma yapiyoruz anlayacaginiz:p.
|
Alıntı:
Yaşadığımız yerler ******* birbirine çok benziyor fakat sizin yerler daha düzenli, tabiri caizse yontulmuş :D:D Bizim buralar biraz karışık.İmari düzen yok. Selamlar Sevgiler |
Alıntı:
|
Alıntı:
En kısa zamanda çayları sizin için resimleyeceğim.Yazdıklarınızı gülümseyerek okudum çünkü ben de çocukluğuma gittim.Aynı şeyleri yaşadık :D yalnız ben hiç peştemal kullanmadım.Ama annemin kullandığını bilirim.Tikina :D ise bizimkisi 2 ayaklı sepetin küçüğüne derdik çocuklar onunla çay taşırdı.Çok güzel anlattınız ben sizi adeta seyrettim :D.Her şeye rağmen biz çocukluğumuzu şimdiki çocuklardan daha iyi yaşadık diye duşunuyorum.O zaman yaşananlar sonraki zamanlarda hayatımıza bir anlam kattı (bence) Selamlar sevgiler.... |
Alıntı:
Herşey gönlünüzce olsun inşanlah. |
Benim anılarımda hep üç ayaklı kalmış:eek: Berrin hanım ne güzel bir parçasını hatırlattı çocuk yıllarımın. Serende deyince teyzemizin Alisi geldi aklıma birde Sara. Serende zaman zaman oyunlarımızın durak yeri olurdu. Ama en çok taş zemin üzerine oturtulmuş oymalı ahşaplarla süslü evleri özledim. Ne güzel nakışlı tavanlar olurdu. Sedirlerdeki kaneviçeler eşlik ederdi tavandaki nakışlara:)
|
Evet aynen öyle :)))
Selam olsun o günlere .... |
Ahh sevgili dostlar, oralardaydım ben; kızkardeşimin bebeğinin dünyaya gelişi nedeni ile oralardaydım.
Yıllar sonra ilk kez orman güllerini, karayemişleri çiçekli halleri ile gördüm.Dokunamadım, yanlarına gidip hasbıhal edemedim, ( malum bebek telaşı ve kısıtlı zaman :) )ama olsun, yol boyu karşıma çıkacak her birini görebilme telaşıyla, gözümü kırpmadan onları seyre dalmak bile çok ama çok iyi geldi. Velhasıl, karadenizi, orman güllerini, karayemişleri doldurdum gözlerime ve gönlüme... |
orman gülleri çocukluğumda anneler günündeki yardımcımdı. Süprizz.. Hele sarı olursa mis gibi koku tüm eve yayılırdı.....
|
Gözünüz aydın olsun livadi analı babalı büyüsün bebek. Sağlıklı, uzun ömrü olsun.:)
Güzel bir hatırlatmaydı mavi arzu:D |
Çok sağolun Sevim Hanım...:)
|
Alıntı:
Yeğeniniz olmuş gözünüz aydın olsun.Allah analı babalı büyütsün inşanlah.Orman güllerini de görmenize sevindim Selamlar sevgiler |
Alıntı:
Evet sarısının kokusu çok güzeldir.3 sene önce bahçeme diktim ama henüz çiçeğini göremedim sağlıklı günler dilerim |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Örümcek de saklanmaya iyi yer bulmuş
Eklenti 214964 |
1 Eklenti(ler)
Çay bahçesinin kenarlarında fındık ağaçları
Çok eskilerde çayların yerinde fındıklar vardı.Keşke yine öyle olsa ben fındık bahçelerini daha çok seviyorum Eklenti 214965 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 214966
Yafa portakalı çiçeği.Çok yoğun bir çiçek ve çok nefis bir koku. Eklenti 214967 Eklenti 214968 Eklenti 214969 |
3 Eklenti(ler)
İlk defa bu sebzeleri de çiçek diker gibi diktim .Gidişat iyi gibi.Birkaçı eksildi ama fazlası duruyor :)))
Sebze işi çiçekçilikten biraz daha ciddiyet gerektiren bir iş.Denemesi bedava diyemiyecem , fideleri satın aldım :))) Eklenti 214971 Eklenti 214972 Eklenti 214973 |
1 Eklenti(ler)
Clematısım beni çok mutlu etti.Epeyce çiçek açtı açacaklarda var.Gözüm gibi bakıyorum çünkü bizim buralarda bu bitkiden yok.Netten sipariş verdim de aldım.Bir de kırmızı çiçeklisini çok istiyorum ikisi birlikte güzel olurdu.
Eklenti 214975 |
1 Eklenti(ler)
Tohum olarak ektğim karışık renkli aslanağzı
Eklenti 214976 |
2 Eklenti(ler)
Mavişlerim. Ama bazılarında görüyorum salkım saçak, benimkiler hiç öyle olmadı.
Bu yıl nasıl bir gelişme gösterecekler göreceğiz. Eklenti 214977 Eklenti 214978 |
1 Eklenti(ler)
Açelye her bahçeye çıkışımda, adeta gülerek bakıyor bana ben de ona ****** :))
Eklenti 214982 |
Sayın Cetasule çaylar Mayıs da toplanmıyormuydu,ben öyle biliyorum,bu sene onlarda geç mii kaldı?.Fotoğrafların yine çok güzel ,sebzelerini güle güle büyüt.Clematis i net den aldım diyorsun dikkatimi çekti,bana bir açıklama getirirsen sevinirim.Zira ben bu sene clematis bulamadım desem yeridir.Ayrıca seninkinin rengi ve büyüklüğü çok hoşuma gitti.Selamlar.
|
Mviş ile açelyayı yeni gördüm harikalar.Bilhassa maviş çok keyifli görünüyor ,birde açtığını düşün.Ellerini sağlık,maviş tohumdan mı?.
|
1 Eklenti(ler)
Kardeşimin garajı, benim bahçe duvarımın dibinde.Bende Garajının çatısına sarmaşık gezdirdim.Çiçekler açınca ,görüntüsü çok güzel oluyor.
Eklenti 214984 |
Unuttum yazmayı,biz dökülen portakal çiçeklerini toplar reçel yaparız,harika olur .Bir dene istersen limon da olabilir. Selamlar.
|
1 Eklenti(ler)
Ön taraftaki küçük bahçenin şu anı
Eklenti 214985 |
1 Eklenti(ler)
Kokusunu çok sevdiğim hanımeli
Eklenti 214987 |
1 Eklenti(ler)
Çiçek açmaya hazırlanan atlas
Eklenti 214990 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025