![]() |
1 Eklenti(ler)
:(:(:(:(
Eklenti 206993 |
Sayın berrinb hanım hoş geldiniz
Bu ne şeref Asıl sizin bahçeniz harika Ben de emekli olduktan sonra 1-2 senedir eğleniyorum.Bahçemdeki bitkiler daha çok yeni zaman içinde daha iyi olacak inşanlah.Evet bizim buralar çok güzeldir ama şu nisan ayı bıktırdı sis ve nemli hava çok sıktı artık.Geçen sene böyle değildi.Resim yapabilmeniz çok güzel.Bence siz resimden resim değilde her mevsim bizzat gelip canlısına bakarak resmetseniz. Sağlıklı mutlu günler dilerim Selamlar Sevgiler |
Sevgili Cetasule, Çoktandır bu sayfaya uğramıyordum,iletinizi yeni gördüm. Osmanlı çileğiyle yabani çilek aynı değil.Osm.çileği özellikle Kdz.Ereğli'de yetişiyor.80lerde sonra belediye, bu türün kaybolmaması için yetiştiricileri teşvik önlemleri almış,yeniden canlandırmaya çalışıyorlar.Çilek tarlalarına apartmanlar dikilirse...Aynı sorunu Türkiye'nin her yöresinde yaşıyoruz.
İnternetten 'Osmanlı çileği' diye girerseniz görüntüleri ve bilgisi çıkıyor.Belki sizin yörede de yetiştirenler vardır.Bu kişilere ulaşabilirseniz lütfen bilgim olsun,şiddetle istiyorum.Netten bir-iki satış ilanı gördüm ama güvenemiyorum. O ne fotoğraflar öyle! Yine kıskandırdınız beni.Huzurunuz daim olsun,selamlar. |
3 Eklenti(ler)
Sayın Güzel Ülke'm
Bende bulunan çilek resimlerini paylaşacağım.Osmanlı çileği diye netten baktım. Yaprakları benimkine benziyor.Diğer çilek bitkilerinden nasıl bir farkı var bilemiyorum.Ama siz benimkilere bakın budur diyorsanız özelime adresinizi verin ben size birkaç fide gönderirim.Ben de pazardan almıştım 3 yıl oluyor galiba 4 fide almıştım epey çoğaldılar. [ATTACH]Eklenti 209193[/ATTACH]Eklenti 209191 |
5 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach][attach]Eklenti 209203[/attach][/attach][/attach][/attach]
|
5 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach][attach]Eklenti 209208[/attach][/attach][/attach][/attach]
|
1 Eklenti(ler)
Köyümüz sahil köyü ama mahallemizin yolunda kendiliğinden büyüyen yer yer orman gülleri var
Eklenti 209209 |
3 Eklenti(ler)
[attach][attach]Eklenti 209212[/attach][/attach]
|
Sayın Cetasule ,ne kadar şanslısnız, ben bu orman güllerinikaç defa aldıysam yaşatamadım.Oysa karadeniz bölgesinin dağı taşı bu ağaçlarla kaplı,bilhassa bu ağaçların sarı çiçeklisinin kokusunu hiç unutamıyorum,20 sene evvel köye gittiğimizde kesip vazoya koyduk ,bir hafta evi parfüm kokusuna boğdu.Lelaklar ,papatyalar da açmış çok zevk alarak bahçeyi gezdim.ellerinize sağlık.Size ve güzel köyünüze selamlar.
|
Alıntı:
Selamınız başım üstüne Aleyküm selam Benden de selam ve sevgiler |
Çok güzel görüntüler hele birtanesi varki renk cümbüşü pastel renkleri arasında son baharda ormanın ortasında bir ev olan resim karesi insan içinde kayboluyor
Tabiaat resimlerinizin takipcisi olacağım A.E.O |
Alıntı:
Farkında olan için her mevsim ayrı bir güzellik Çok teşekkürler Siz de A.E.O |
1 Eklenti(ler)
Akşam saatlerinde güzel bir güneş geldi
Yağmurdan sonra güneş ,her taraf adeta cilalandı Eklenti 210099 |
1 Eklenti(ler)
|
Sn.Cetasule ,
yaşadığınız yer çok çok güzel .İnsanın baktıkça bakası geliyor ,yeşilin tonları insana huzur veriyor. Şanslı insanlardansınız ,sağlıkla tadını çıkarın. |
Cok güzel görüntüler... Yasadiginiz yer bizim buralara cok benziyor.
|
Ahh orman gülleri ahhh ! Çoocukluğumun güzellik kraliçeleri :)
|
Alıntı:
Sayın nurcanaybay Çok teşekkürler Sağlıklı ve Huzur dolu günler dilerim Selamlar sevgiler |
Alıntı:
Haklısınız yaşadığımız yerler birbirine çok benziyor.Ben de sizin her anınızı takip ediyorum Herşey gönlünüzce olsun |
Alıntı:
Hemşehrim Bunlardan sizin köye çıkarken yol boyunca çok daha fazlası vardır bence Selamlar sevgiler |
2 Eklenti(ler)
Dün bir bölüm yeri kazdırıp mısır ektim
Ama en hoşuma giden şey kanaryaya benzeyen göğsü sapsarı kuşların bize eşlik etmesi oldu . Hiç çekinmeden doğal temizlik yaptılar.Hem doydular, hem temizlediler. Eklenti 210889 Eklenti 210890 |
2 Eklenti(ler)
Şu bizim karalahananın çiçekleride fena değil.Kelebeğin bile çok hoşuna gitmiş[ATTACH][ATTACH]210892
[/ATTACH][/ATTACH] |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bizim buralarda birçok Atmaca meraklısı var.Atmacayı yakalayıp birkaç ay eğitildikten sonra onunla bıldırcın avına çıkarlar.İşte atmacaya kurulan tuzak yerlerinden biri.
Arhavide her yıl Atmaca festivali bile düzenlenir. Neyseki ailemizde böyle bir hevesli yok.Ama bu tuzak evimizin önünde.Komşu mahalledekilerin marifeti Eklenti 211964 Eklenti 211965 Eklenti 211963 |
1 Eklenti(ler)
Çay bahçeleride bayaği yeşerdi ama mayısı ortaladık hala toplanacak duruma gelmedi.Soğuk havadan.
Eklenti 211967 |
5 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach][attach]Eklenti 211972[/attach][/attach][/attach][/attach]
|
2 Eklenti(ler)
[attach]Eklenti 211974[/attach]
|
Cok güzel görüntüler... Bitki cesidinden iklimimizin cok benzer oldugunu tahmin ediyorum. Ayni avci tuzaklarindan bizde de var ormanlarda.
|
Sevgili cetasule Gece gece leylakların kokusu beni bayılttı,resimlerin daha da fazla.Ah siz rizeliler yokmusunuz,çok zevklisinizdir,zaten.Fotoğraflarına hayranım.Sağol,yoruluyorsun ama benim duam sana yeter:)) Eskiden mısır kurutulan ahşaptanyapılma küçük kulube gibi yapılar oluyor,onlardan sizin köyünüzde varmı? Varsa lütfen resimlerini eklermisin.Beni başına dert aldın:)).eğreltiler,Trabzon ismiyle Homar ağacı çok güzeldi,Elma çiçekleri de öyle,Ellerine sağlık,Sağolasın,Selamlar Sevgiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025