agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeki Yağlı / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21267.htm)

Yaylacı 15-05-2012 18:42

Sayın Zeki bey, bahçe konusunda derin bir görüş ve uygulamaya sahipsiniz. Bu işi iyi bildiğiniz belli, tüm bahçenizi gezdim fakat bir de gerçek anlamda gezerek oranın kokusunu ve huzurunu da almak isterdim. Verdiğiniz bilgiler ve görsel şölen mükemmel ellerinize emeğinize sağlık. Kolay gelsin, saygılar efendim...

katsura 18-05-2012 18:45

çok güzellll

elifnaz 19-05-2012 16:59

Ne büyük bir aşk, ne büyük bir emek ve ne kadar bol çeşit. Dün geceden beri bahçenizdeyim hangisine bakayım hangisini aklımda tutayım hangisi saksı için uygun (Maalesef bahçem yok teras için düşünüyorum) aklımda tutayım derken hepsi birbirine karıştı. Bir dahaki sefere not alarak gezicem bahçenizi. Zeki bey söylenicek çok şey var bahçenizle alakalı ama ben doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Allah size sağlık sıhhat versin sizde bizimle bu güzellikleri paylaşmaya devam edin lütfen.

yenibahçe 01-06-2012 12:34

Sayın Zeki Bey, üye olmadan önce gezmeye başlamıştım bahçenizi. Tohum çimlendirme konusunda da bilgileriniz yol gösterici oldu, bu paylaşımlar için teşekkür ederim. Ne kadar doğal ve ne kadar güzel bir bahçe bu.
Saygılar...

Zeki Yağlı 10-06-2012 20:44

5 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,

Mayıs ayından görüntüleri aksattım bari Hazirandan görüntüler sunayım.

Bu sene bahçemde bayağı değişiklikler yaptım.
Esas olarak boy ve harmonisini geliştirmeye çalıştım.
Mevcut bitkilerime daha uygun, kendilerini daha iyi gösterebilecekleri yerlere koymaya çalıştım.
Tabii yeni bitkiler ekledim.
İşte sonuçlarından örrnekler:

Eklenti 307058

Eklenti 307059

Eklenti 307060

Eklenti 307061

Eklenti 307062

Zeki Yağlı 10-06-2012 20:52

5 Eklenti(ler)
Birkaç başka görüntü daha:

Eklenti 307065

Eklenti 307066

Eklenti 307067

Eklenti 307068

Eklenti 307071

Zeki Yağlı 10-06-2012 21:02

Papaver commutatum 'Ladybird' - Gelincik 'Uğur böceği'

3 Eklenti(ler)
Papaver commutatum 'Ladybird' - Gelincik

Bu gelinciğin siyah benekleri belirgin ve muntazam. Aynı uğur böceğinin olduğu gibi.

Tohumdan yetiştirmek oldukça kolay.

Bahçenin değişik yerlerine serpiştirildiğinde çok hoş görüntüler veriyor.

Yeşil, özellikle gri yapraklar yanında, birçok renk çiçekle uyumlu tablolar oluştrumak mümkün.

Ben bu sene yapmadım ama okuduğum bir kitap ikişer üçer hafta ara ile çimlendirmeye başlatıp erken bahardan yaz oratsında kadar bu güzellikten yararlanılabileceğini yazıyor.

Ben kısmet olursa seneye öyle deneyeceğim:

Eklenti 307075

Eklenti 307076

Eklenti 307077

Zeki Yağlı 10-06-2012 21:13

Rehmannia eleta - Çin dijitalisi

1 Eklenti(ler)
Rehmannia eleta - Çin dijitalisi

Bu bitki bahçeme 7-8 sene önce girdi.

35-40 boyunda, 20-25 cm eninde.

Mayıs ayında başlıyor açmaya taaa yaz sonuna kadar.

Üstelik kendi dibine düşen tohumlar çimleniyor. Siz de ister aynı yerde bırakıyorsunuz daha geniş bir öbek olsun diye, ister alıp başka yere dikip orayı şenlendiriyorsunuz.

Şaka değil. Bir deneyin.

Eklenti 307080

jineop 10-06-2012 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 982829)

Sevgili Zeki Bey
2. Karedekini tanıyamadım. Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık...

Zeki Yağlı 10-06-2012 21:19

Penstemon 'Hidcote Pink'

2 Eklenti(ler)
Penstemon 'Hidcote Pink' AGM

Penstemonları çok seviyorum.

Bu sene birkaç yeni çeşit edindim. Eskileri ile beraber farklı bir şekilde yerleştirdim.

Yenilerden bir tanesi 'Hidcote Pink'.

Gerçekten çok güzel.

Eklenti 307084

Bu de eskilerden Pentemon 'Maurice Gibbs'

Eklenti 307085

Diğerlerini kısmet olursa açtıkça göstereceğim.

Zeki Yağlı 10-06-2012 21:26

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 982846)
Sevgili Zeki Bey
2. Karedekini tanıyamadım. Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Hepsi birbirinden güzel, ellerinize sağlık...

Sevgili jineop,

Bu resimdekileri soruyorsunuz sanıyorum:

Eklenti 307090

Altta yayılanlar Artemisia 'Powis Castle', ortadan çıkanlar ise Verbena bonariensis .

Ama fotorafı çektiğimde yeterince ışık yoktu, gerçek güzellği ortaya çıkmadı.

Kısmet olursa ileride tekrar sunarım.

jineop 10-06-2012 21:34

Çok teşekkür ederim.

Zeki Yağlı 10-06-2012 21:39

Salvia scalarea 'Turkistanica' - Türkistan adaçayı

2 Eklenti(ler)
Salvia scalarea 'Turkistanica' - Türkistan adaçayı

Bu adaçayı beyaz ve ikinci yıl açıyor.

150 cm varan boyu, geniş yaprakları ile bayağı cüsseli.

Bu adaçayını yıllar önce tohumdan yetiştirdim. Sonra pek beğenmedim, bir daha yetiştirmedim.

Bu sene bir daha deneyeyim dedim.

Bakalım mevsim sonunda ne karar vereceğim.

Siz yine de tanışın onunla:

Eklenti 307100

Eklenti 307099

Zeki Yağlı 10-06-2012 21:53

Diascia interimma - Dianthus deltoides 'Arctic Fire'

3 Eklenti(ler)
Diascia interimma - Dianthus deltoides 'Arctic Fire'

Sunumumu bahçemde bugün iyi ki varsınız dediğim iki güzel çok yıllık bitki ile bitireyim.

Diascia interimma

Çok sıcağı sevmiyor. Onun için Temmuz ve Ağustos sıcağını dikkate alarak serin bir yere koymak gerekiyor.

Yoksa Nisan ortasında kış soğuklarına kadar pek çoşkulu ve sevimli açıyorlar:

Eklenti 307106

Ve Dianthus deltoides 'Arctic Fire'

Tamam bu mevsimde yalnız onbeş gün açıyor. Ama hiç bir özen istemeden her sene aynı hoşluğu yineliyor:

Eklenti 307104

Eklenti 307105

Satı Uğurtan 10-06-2012 23:15

Sayın Zeki Yağlı, resmen görsel şölen sundunuz, sizin bahçeyi gezerken inanın kendimi kaybediyorum, muhteşem, muhteşem, muhteşem, bize bu güzellikleri yaşattığınız için size yüzlerce kez teşekkürler saygılar.

Adalet Yağcı 11-06-2012 07:27

Sayın Zeki bey, bahçenizin eski hali de çok güzeldi.
Yeni düzenlemelerle daha da güzelleşmiş.
Ben böyle bahçeleri seviyorum işte, toprak görünmesin, formları, renkleri uygunlar yan yana gelsin.
Bir de böyle güzel sunulsun.

Ellerinize sağlık, kısa bir süre sonra daha da gelişip güzelleşecekler.

sevim4 11-06-2012 07:35

Zeki abim ellerine sağlık çok çok güzel olmuş sabah sabah içim açıldı.

smnunal 11-06-2012 09:12

Sayın Zeki bey,
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Çin dijitalisi ve penstemon tohumu olsada denesek siz ne dersiniz.
Muğladan selamlarımla.

Kiraz 11-06-2012 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 982822)

Zeki Bey, yeni düzenlemeler, özellikle de bu mevsimde kendini çok güzel göstermiş, emeğinize sağlık. İlk fotoğraftaki mavi çiçekli bitkiyi merak ettim, diğer fotoğraftaki göbek ise favorim oldu. Göbekteki bitkilerin isimlerini yazabilir misiniz?

Tohumlarını gönderdiğiniz Rehmannia eleta çiçeklendi, Salvia scalarea Turkistanica çiçek sapını uzatıyor. Merak ettiğim bunlar iki senelik mi (geçenlerde bir yerde okumuştum) yoksa çok yıllık mı? Türkistan adaçayınıza bakınca yerimin sıkışık olacağını anladım :) Yalnız benimkinin yaprakları daha farklı, belki farklı renklidir.

'Arctic Fire' ise bir başka güzel.

Zeki Yağlı 11-06-2012 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 982892)
Sayın Zeki Yağlı, resmen görsel şölen sundunuz, sizin bahçeyi gezerken inanın kendimi kaybediyorum, muhteşem, muhteşem, muhteşem, bize bu güzellikleri yaşattığınız için size yüzlerce kez teşekkürler saygılar.

Teşekkür ederim Satı hanım,
Herkesin bahçesinde çok güzel şeyler var.
Ben herkesten biraz daha önce başladığım için çeşidim fazla.

Zeki Yağlı 11-06-2012 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 982959)
Sayın Zeki bey, bahçenizin eski hali de çok güzeldi.
Yeni düzenlemelerle daha da güzelleşmiş.
Ben böyle bahçeleri seviyorum işte, toprak görünmesin, formları, renkleri uygunlar yan yana gelsin.
Bir de böyle güzel sunulsun.

Ellerinize sağlık, kısa bir süre sonra daha da gelişip güzelleşecekler.

Sevgili Adalet hanım,

Çok teşekkür ederim.

Keşke koyduğum resimlerin kalitesi de bitkilerim kadar güzel olsaydı:(

Ama galiba sebebini anladım: resimleri çekerken yüksek çözünürlüklü çekiyorum. Sitenin sınırı 70KB civarına küçültünce netlşk bozuluyor.

Bundan sonra bir de öyle deneyeceğim.

Zeki Yağlı 11-06-2012 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 982961)
Zeki abim ellerine sağlık çok çok güzel olmuş sabah sabah içim açıldı.

Sevim hanımcığım çok teşekkür ederim.

Zeki Yağlı 11-06-2012 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 982992)
Sayın Zeki bey,
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Çin dijitalisi ve penstemon tohumu olsada denesek siz ne dersiniz.
Muğladan selamlarımla.

Teşekkür ederim sayın smnunal,

Rehmannia tohumu gönderirim.
Penstemonlar tohumdan melez geliyorlar.
Onlardan elimde olanlardan bitki olarak gönderirim.
Her ikisi de sizin oralarda güneş/yarı güneş ama serin yerlerde daha iyi çiçek verir.

Zülfinaz 11-06-2012 13:45

Zeki Bey paylaşımlarınızı görünce çok mutlu oldum ..)

Bahçenizin son halini çok merak ediyordum. Resimler muhteşem hele gelincikler çok güzeller.

Geçenler de çalıştığım köylerden birine giderken gelincikler gördüm yetiştirsem nasıl olur diye düşünürkrn sizin resimlerinizi gördüm .

Çok güzel bir tesadüf oldu.

Ellerinize sağlık

Zeki Yağlı 11-06-2012 14:06

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 983080)
Zeki Bey, yeni düzenlemeler, özellikle de bu mevsimde kendini çok güzel göstermiş, emeğinize sağlık. İlk fotoğraftaki mavi çiçekli bitkiyi merak ettim, diğer fotoğraftaki göbek ise favorim oldu. Göbekteki bitkilerin isimlerini yazabilir misiniz?

Tohumlarını gönderdiğiniz Rehmannia eleta çiçeklendi, Salvia scalarea Turkistanica çiçek sapını uzatıyor. Merak ettiğim bunlar iki senelik mi (geçenlerde bir yerde okumuştum) yoksa çok yıllık mı? Türkistan adaçayınıza bakınca yerimin sıkışık olacağını anladım :) Yalnız benimkinin yaprakları daha farklı, belki farklı renklidir.

'Arctic Fire' ise bir başka güzel.

Sevgili kiraz teşekkür edrim.

İlk fotoğraftaki bitki Convulvulus sabatius çok yıllık:

Eklenti 307404

Eklenti 307405

Diğer resimdekiler ise Salvia nemerosa 'Caradonna'. Onun önündeki sarılar ise Coreopsis Early Sunrise

Her ikisi de çok yıllık.

Salvia neredeyse tüm salvialarda olduğu gibi baharda dip sürgünlerinden, Coreopsis ise bölünerek çok kolay üretilebiliyor.
Ayrıca her mevsim çelik de yapabilirsiniz.

Demem o ki bunlar bahçeme birer adet geldiler. Ben çoğlattım.

Tabii genişçe bir öbek halinde dikilirse daha güzel duruyor.

Yine demem o ki, bu işler yalnız çiçekçiden veya bir arkadaştan bir tane almakla olmuyor, elini bulaştırıp üretmek lazım.

Hani sen sıyırmaya çalışıyordun ya, vazgeç:)

Eklenti 307408

Kiraz 11-06-2012 16:05

Zeki Bey, çok güzeller. Çelikten, kökten çoğaltama işinden hiç vazgeçemiyorum, çok zevk alıyorum, açıkçası benim de bir çok çiçeğim tek dal gelip, çoğalanlardan. Sıyırmaya çalıştığım ise tek yıllıklar ve tohum işi ama ne kadar sızlansam da ondan da vazgeçemiyorum :)

Salvia nemerosa 'Caradonna' çok etkileyici, çiçeklenmesi yazın da devam ediyor mu?

Zeki Yağlı 11-06-2012 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 983200)
Salvia nemerosa 'Caradonna' çok etkileyici, çiçeklenmesi yazın da devam ediyor mu?

Eğer geçmiş çiçek saplarını muntazam olarak alırsanız bir alt yaprak çifti üstünden hemen yeni çiçek sürgünleri geliyor ve çiçek uzun süre devam ediyor.
Eğer geçen çiçekleri almazsanız çabuk keyfi kaçıyor.

Neredeyse tüm bitkiler de öyle değil mi zaten:)

Orhan Özbilgiç 11-06-2012 18:51

Zeki Bey;
Fotoğraflarını sunduğunuz birçok, çok yıllık bitkiyi görünce birkaçının, bendede olduğunu farkediyor ve sizi anıyorum. Zira benim, hem çok yıllık, hemde kışa dayanıklı bitkilere ihtiyacım vardı. Bu açığın bir kısmını siz kapattınız. Sağolun.

Fotoğraflarda gördüğüm düzen, tabiiki yılların birikimi. İnşallah bahçemde o armoniyi oluşturacak beçeriyi fazla uzatmadan kazanırım. Zira, sizlerinkini gördükçe sabırsızlanıyorum.:)

Güle güle keyfini sür kardeşim. Sevgi ve selamlar.

Zeki Yağlı 12-06-2012 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeytin09 (Mesaj 983142)
Zeki Bey paylaşımlarınızı görünce çok mutlu oldum ..)

Bahçenizin son halini çok merak ediyordum. Resimler muhteşem hele gelincikler çok güzeller.

Geçenler de çalıştığım köylerden birine giderken gelincikler gördüm yetiştirsem nasıl olur diye düşünürkrn sizin resimlerinizi gördüm .

Çok güzel bir tesadüf oldu.

Ellerinize sağlık

Güzel bir gelincik cinsi ise bitkiler arasına serpiştirilince hele gri yapraklı fon önünde pek güzel duruyor.

Zeki Yağlı 12-06-2012 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 983341)
Zeki Bey;
Fotoğraflarını sunduğunuz birçok, çok yıllık bitkiyi görünce birkaçının, bendede olduğunu farkediyor ve sizi anıyorum. Zira benim, hem çok yıllık, hemde kışa dayanıklı bitkilere ihtiyacım vardı. Bu açığın bir kısmını siz kapattınız. Sağolun.

Fotoğraflarda gördüğüm düzen, tabiiki yılların birikimi. İnşallah bahçemde o armoniyi oluşturacak beçeriyi fazla uzatmadan kazanırım. Zira, sizlerinkini gördükçe sabırsızlanıyorum.:)

Güle güle keyfini sür kardeşim. Sevgi ve selamlar.

Orhan Beyciğim,
Sen bahçeyi bir İstanbula taşısan neler olur biliyor musun!

Çok yıllık bitkilerin gerçekten çok çeşidi var ve bir kere edindiniz mi her sene aynı mevsimde yine geliyor. Kolayca çoğaltabiliyorsunuz.

İyi bir yatırım yani:)

Selamlar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025