agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeki Yağlı / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21267.htm)

peyyide 14-06-2012 13:27

Zeki Bey, daha önce geranium maderense ilgili paylaşımınız olmuş. Bu çiçeğin yetişme ortamı, suyu sevip sevmediğiyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim:)

Zeki Yağlı 14-06-2012 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi peyyide (Mesaj 984816)
Zeki Bey, daha önce geranium maderense ilgili paylaşımınız olmuş. Bu çiçeğin yetişme ortamı, suyu sevip sevmediğiyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim:)

Geranium maderense, iki yıllık bir bitki. Çimlendirildiğinin ertesi sene açıyor.
Sonra ölüyor.
Sıfırın altına düşen bölgelerde kışın içeri almak gerekir.
Güneşli, yarı gölge yerleri seviyor.
Normal miktarda su istiyor.

Yeriniz uygunsa gelecek sene açacak bitki gönderebilirim.

Selamlar

syuksek 26-06-2012 16:29

Zeki Bey,
Bilgi, tecrübe ve emekle harika bir bahçe yaratmışsınız. Bahçenizi gezmekten çok mutlu oldum. Kır çiçeklerini de bahçenizde yer vermenize çok hoşuma gitti. Sekoya ve Himalaya sediriniz bir harika...
Saygılar,

LavantaSE 26-06-2012 16:59

Çok güzel bir bahçe. Tebrik ederim. Öyle böyle değil, insanın ömrü uzar. Fotolardan gözümü alamadım.
Sağlıcakla...

Benol Hazaroğlu 27-06-2012 12:21

Sayın Zeki bey,

En eski ve görkemli Clematisler sizde var. Bu konuda bizden çok daha fazla tecrübelisiniz. 22 taneye ulaşabildiğim Clematislerimin 2 tanesini bu mevsimde budamak zorunda kaldım. Hem de dipten. Ve çok üzüldüm.

Sorun yapraklar kararmaya başladı. Bit sardı. Bazı sürgün birleşimlerinde beyaz pamukçuk gördüm ve içim acıyarak budadım.

Sizin böyle sorunlarınız oldu mu? Geçen sene çok sağlıklı ve bol çiçekliydiler. Jakmanim 8 metreyi bulmuştu.

İlaç tavsiyeniz olabilirmi? Yaprak görünümünü Clematis sayfasına ekledim
O sayfaya uğramadığınızı düşünerek burayı işgal ettim kusura bakmayın.

İyi günler dilerim.

Zeki Yağlı 27-06-2012 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 990508)
Sayın Zeki bey,

En eski ve görkemli Clematisler sizde var. Bu konuda bizden çok daha fazla tecrübelisiniz. 22 taneye ulaşabildiğim Clematislerimin 2 tanesini bu mevsimde budamak zorunda kaldım. Hem de dipten. Ve çok üzüldüm.

Sorun yapraklar kararmaya başladı. Bit sardı. Bazı sürgün birleşimlerinde beyaz pamukçuk gördüm ve içim acıyarak budadım.

Sizin böyle sorunlarınız oldu mu? Geçen sene çok sağlıklı ve bol çiçekliydiler. Jakmanim 8 metreyi bulmuştu.

İlaç tavsiyeniz olabilirmi? Yaprak görünümünü Clematis sayfasına ekledim
O sayfaya uğramadığınızı düşünerek burayı işgal ettim kusura bakmayın.

İyi günler dilerim.

Benol hanım,

Sorunuzu Clematis başlığında cevapladım.

Umarım yararlı olur.

Selamlar

Zeki Yağlı 27-06-2012 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 990096)
Zeki Bey,
Bilgi, tecrübe ve emekle harika bir bahçe yaratmışsınız. Bahçenizi gezmekten çok mutlu oldum. Kır çiçeklerini de bahçenizde yer vermenize çok hoşuma gitti. Sekoya ve Himalaya sediriniz bir harika...
Saygılar,

Teşekkürler syuksek,

Arada sırada uğrayın, hoşunuza gidecek birşeyler bulursunuz.

Selamlar

Zeki Yağlı 27-06-2012 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LavantaSE (Mesaj 990111)
Çok güzel bir bahçe. Tebrik ederim. Öyle böyle değil, insanın ömrü uzar. Fotolardan gözümü alamadım.
Sağlıcakla...

Teşekkürler LavantaSE,

Ömür uzatmasını ben de diliyorum:)

Selamlar

peyyide 12-07-2012 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 985059)
Geranium maderense, iki yıllık bir bitki. Çimlendirildiğinin ertesi sene açıyor.
Sonra ölüyor.
Sıfırın altına düşen bölgelerde kışın içeri almak gerekir.
Güneşli, yarı gölge yerleri seviyor.
Normal miktarda su istiyor.

Yeriniz uygunsa gelecek sene açacak bitki gönderebilirim.

Selamlar

Zeki Bey, sorumun cevabını görmekte gecikmişim, kusura bakmayın. Hele öyle güzel bir teklifi atladığımdan ötürü ne haldeyim anlatamam.
Gönderirseniz çok sevinirim:)) Saygılarla.

Benol Hazaroğlu 31-07-2012 13:11

Sayın Zeki bey,

Bu sene Clematislerimiz hastalandı. Yaz ortasında dipten budamak zorunda kaldık.
Sizin görkemli clematisleriniz sağlıklı mı? En eski clematis yetiştiricisi sizi gördüğümden sayfanızı işgal ediyorum kusura bakmayın.
İlaç öneriniz olabilir mi?

30 adede ulaşan clematislerime önlem almak istiyorum.
Lütfen clematis sayfasına uğrarmısınız.

Teşekkür ederim.

Sudenur 31-07-2012 14:57

Sayın Zeki bey, bahçenizi bir kaç defa dolaşmama rağmen yorumlayacak söz bulamadığımdan yazmadan çıkmıştım o vakitler. :o Ne diyebilirim ki, sözün bittiği yerdeyim, bugün bir kez daha gezdim ve sabırla oluşturduğunuz güzelliklere yine yeni yeniden hayran oldum. Sağlıkla çıkarın efenim bu güzelliklerin keyfini, elinize emeğinize sağlık, yürekten kutlarım sizi.

milaca2010 24-12-2012 09:53

Sn Zeki bey; bahçe dizaynı ve bitkileriniz olağanüstü güzellikte.
Bahçenizde yaptığım gezi çok keyfliydi.
Aileniz ve sevdiklerinizle huzur içinde tadını çıkarmanız dileğiyle.
Esen kalınız...

ırıshsetter 24-12-2012 14:05

Harika bir bahçe,düzeni ve çeşitliliğiyle göz kamaştırıcı.Takipteyim...

Manifesto 27-12-2012 11:16

Merhaba Zeki bey.
Bahçenizi keyifle ve haz alarak gezdim.Elinize emeğinize sağlık.Sıhhat ve afiyet içinde uzun ömürler diliyorum.

ertemid 02-01-2013 09:45

Sevgili Zeki Bey,

2 gündür siteyi açıp açıp bahçenizin resimlerine bakıyorum, her baktıktan sonra da keyifle iç geçiriyorum. Ellerinize ve emeğinize sağlık, cennetten bir köşe yaratmışsınız. Bahçenizi görmek, bana da kendi bahçemizi güzelleştirmek için heves verdi. Hatta az öncemi annemi aradım, ona da bahçenizin güzelliğinden bahsettim inanın. Yani bizim ailede ünlü birisiniz artık :) Bahçeniz Zekeriyaköy civarında gibi görünüyor, yanlış mıyım? Eğer öyleyse, müsait bir zamanınızda bahçenizi görmeyi, bu güzelliğe dünya gözüyle bir bakmayı gerçekten çok isterim :)

sevgiler,

dalya35 02-01-2013 10:32

Sayın Zeki Yağlı, bahçenize bayıldım desem hiç şaşırmayacağınızı biliyorum. Sayenizde yeşile doydum:) Bu ne güzel bir görsel şölen. Sizi tebrik ediyorum sevgilerimle

Eser İlhan 06-04-2013 22:08

Sevgili Zeki Bey, bugünkü toplantıdaki kısa sohbetimizden sonra, eve gelir gelmez bahçe sayfanıza girdim ve yeniden baştan sona dolaştım bahçenizi. Bu birkaç saat içinde bile benim için yeni ve çok güzel bitkilerle tanıştım, birçok şey öğrendim, notlar aldım kendime.
Bazı düzenlemelerinizi eşimle birlikte inceledik, bahçemizde yeni bir düzenlemenin eşiğindeyken biz nasıl yapabilirizi tartıştık aramızda.. Çok yararlandık.
Bu güzellikleri, ayrıca bilgi ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler :)

Zeki Yağlı 07-04-2013 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 1134052)
Sevgili Zeki Bey, bugünkü toplantıdaki kısa sohbetimizden sonra, eve gelir gelmez bahçe sayfanıza girdim ve yeniden baştan sona dolaştım bahçenizi. Bu birkaç saat içinde bile benim için yeni ve çok güzel bitkilerle tanıştım, birçok şey öğrendim, notlar aldım kendime.
Bazı düzenlemelerinizi eşimle birlikte inceledik, bahçemizde yeni bir düzenlemenin eşiğindeyken biz nasıl yapabilirizi tartıştık aramızda.. Çok yararlandık.
Bu güzellikleri, ayrıca bilgi ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler :)

Eser Hanım merhaba,

Bahçemi ziyaret edip işe yarayabilecek fikirler çıkarmanıza sevindim.
Sohbetimizde bahçenizi yeniden düzenleme düşüncesinde olduğunuzdan bahsettiniz.
Eğer faydalı olacağını düşünürseniz eşinizle bahçemi görmeye davet ediyorum.
Bahçe değişik bitkilerle güzelleşiyor.
Benim bitkilerden beğendikleriniz varsa memnuniyetle hediye ederim: bebelerimin arkalarından endişe etmeyeceğimden, onlara iyi bakılacağından, eminim:)
Selamlar, sevgiler

Eser İlhan 07-04-2013 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 1134188)
Eser Hanım merhaba,

Bahçemi ziyaret edip işe yarayabilecek fikirler çıkarmanıza sevindim.
Sohbetimizde bahçenizi yeniden düzenleme düşüncesinde olduğunuzdan bahsettiniz.
Eğer faydalı olacağını düşünürseniz eşinizle bahçemi görmeye davet ediyorum.
Bahçe değişik bitkilerle güzelleşiyor.
Benim bitkilerden beğendikleriniz varsa memnuniyetle hediye ederim: bebelerimin arkalarından endişe etmeyeceğimden, onlara iyi bakılacağından, eminim:)
Selamlar, sevgiler

Nazik davetiniz için çok teşekkürler. Bahçeniz adeta bir botanik bahçesi, bir okul gibi. Görmekten mutluluk duyarız.
Selam ve sevgilerimizle

Güler 02-06-2013 23:16

Fotoğraflarını zevkle izlediğim, çok da güzel bilgiler edindiğim bu botanik bahçesini dün görme fırsatını elde ettiğim için çok mutluyum.

Sayın Zeki Yağlı Bey ve zarif eşine bize bu güzel günü yaşattıkları için çok teşekkür ederim.
Onlarca güzel bitki ile eve dönmenin keyfi de bambaşka bir güzellikti.
Tekrar, tekrar teşekkür ederim.

Zeki Yağlı 03-06-2013 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1164777)
Fotoğraflarını zevkle izlediğim, çok da güzel bilgiler edindiğim bu botanik bahçesini dün görme fırsatını elde ettiğim için çok mutluyum.

Sayın Zeki Yağlı Bey ve zarif eşine bize bu güzel günü yaşattıkları için çok teşekkür ederim.
Onlarca güzel bitki ile eve dönmenin keyfi de bambaşka bir güzellikti.
Tekrar, tekrar teşekkür ederim.

Güler hanım,

Sizleri bahçemde görmek büyük zevkti.
Şeref verdiniz.

Her zaman beklerim.

Selamlar, sevgiler

Güler 03-06-2013 19:02

3 Eklenti(ler)
Sayın Zeki Yağlı, bahçenizde dolaşırken size de bahsetmiştim, bu güzellikler içine bir de Heuchera citronella koymalısınız. Zahmetsiz bir bitki kışa da dayanıklı.

Kendi bahçemde olanı sizin için fotoğrafladım. Bitki rengi aynen limon sarısı, iri iri yaprakları ve zarif mini salkım çiçeği.

Zeki Yağlı 05-06-2013 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1165129)
Sayın Zeki Yağlı, bahçenizde dolaşırken size de bahsetmiştim, bu güzellikler içine bir de Heuchera citronella koymalısınız. Zahmetsiz bir bitki kışa da dayanıklı.

Kendi bahçemde olanı sizin için fotoğrafladım. Bitki rengi aynen limon sarısı, iri iri yaprakları ve zarif mini salkım çiçeği.

Güler hanım,
Gerçekten güzelmiş.
İlk fırsatta koyacağım.
Selamlar, sevgiler

Zeki Yağlı 13-07-2013 11:06

Sevgili dostlar,

Uzun süredir yazamıyorum ama hayat devam ediyor.

Bu sabah biraz fotoğraf çekeyim dedim. Hoşuma gitti.

Merak eden dostların da hoşuna gider ve anlık da olsa yaşam keyfi verir diye paylaşmak istedim.
Ancak bu sefer toplu gösterime daha uygun diye Google'a yükledim.

13 Temmuz 2013 bahçe fotoğrafları

Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim

Sudenur 13-07-2013 13:48

3 Eklenti(ler)
Hoşgeldiniz Zeki bey, bahçenizi gezinmek büyük keyif verdi.. Nadide bitkileriniz ve yansıttığınız güzelliklere bak bak doyulmuyor. Ekinezyalarınıza, özellikle ilk sizin bahçe de gördüğüm sarı ve kırmızı renklilere ve adını bilmediğim ender bitkilerinze hayran kaldım.. :eek: Paylaştığınız için teşekkür ederim.. Bir kaç sorum olacak müsade ederseniz?

Şu fotoğrafta Bahçe Külünün önünde görünen kırmızı bitki, bir tür telgraf türü mü? Adını öğrenmem mümkün mü? :o
Eklenti 425990

Ve alt karede ki mor güzelliği ve bir alt fotoğrafta ki sedum türlerine benzettiğim gümüşi rengi bitkileri de öğrenmek isterim? :o
Eklenti 425991

Eklenti 425992

Not: Kopyala yapıştır yöntemiyle eklediğim için kusuruma bakmayınız, link vermem mümkün olmadı google'dan.. yanıtınızdan sonra derhal silebilirim.. teşekkür ederim.. saygılar, selamlar.. :o

birtanecik 13-07-2013 15:04

Şapka çıkarıyorum. Saygılar

Eser İlhan 13-07-2013 19:22

Zeki Bey, bu güzellikleri görmekten ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Gerçekten de her mevsim bir başka güzel oluyor bahçeniz. Harika, muhteşem.. Kokularını bile duydum desem yeridir..

Bütün fotoğrafları bir arada görmek çok güzel ama ben sizin sıcak üslubunuzun ve açıklamalarınızın yokluğunu hissettim aralarında doğrusu:)
Sorabilir miyim, 47. karedeki mavi çiçekli güzellik nedir ?
Selam ve sevgilerimle..

Zeki Yağlı 13-07-2013 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1179410)
Hoşgeldiniz Zeki bey, bahçenizi gezinmek büyük keyif verdi.. Nadide bitkileriniz ve yansıttığınız güzelliklere bak bak doyulmuyor. Ekinezyalarınıza, özellikle ilk sizin bahçe de gördüğüm sarı ve kırmızı renklilere ve adını bilmediğim ender bitkilerinze hayran kaldım.. :eek: Paylaştığınız için teşekkür ederim.. Bir kaç sorum olacak müsade ederseniz?

Şu fotoğrafta Bahçe Külünün önünde görünen kırmızı bitki, bir tür telgraf türü mü? Adını öğrenmem mümkün mü? :o
Eklenti 425990

Ve alt karede ki mor güzelliği ve bir alt fotoğrafta ki sedum türlerine benzettiğim gümüşi rengi bitkileri de öğrenmek isterim? :o
Eklenti 425991

Eklenti 425992

Not: Kopyala yapıştır yöntemiyle eklediğim için kusuruma bakmayınız, link vermem mümkün olmadı google'dan.. yanıtınızdan sonra derhal silebilirim.. teşekkür ederim.. saygılar, selamlar.. :o

Sevgili Sudenur,

İlk resimdeki kırmızı bitki = Alternanthera dentata
İkincisindeki mor bitki = Phlox paniculta 'Princess Strudza'
Üçüncü resimdeki gümüş yapraklı bitki = Baptisia australis.

Sarı ekinzaya olarak tarif ettiklerinizden,
göbeği yeşil olan = Rudbeckia 'Prarie Sun'
siyah göbekli olan =Rudbeckia 'Goldsturm'

Selamlar, sevgiler

Zeki Yağlı 13-07-2013 20:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 1179466)
Zeki Bey, bu güzellikleri görmekten ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. Gerçekten de her mevsim bir başka güzel oluyor bahçeniz. Harika, muhteşem.. Kokularını bile duydum desem yeridir..

Bütün fotoğrafları bir arada görmek çok güzel ama ben sizin sıcak üslubunuzun ve açıklamalarınızın yokluğunu hissettim aralarında doğrusu:)
Sorabilir miyim, 47. karedeki mavi çiçekli güzellik nedir ?
Selam ve sevgilerimle..

Eser hanım merhaba,

Bahsettiğiniz bitki Heliotrope marine. Yıılık. Güzel de kokusu var.

Eklenti 426037

Bu sene ilk sefer yetiştirdim.
Gelecek sene de devam edeceğim.

Resimleri anlatımsız göstermemin eksikliğinin farkındayım.
Ancak bahçe tahmin edebileceğiniz gibi çok zamanımı alıyor. Çalışmaya da devam ediyorum. Pazar günleri tüm gün bahçede yorulduktan sonra akşam resimleri teker teker Ağaçlar Net formatında yükleyip, hepsine de ayrı ayrı açıklamalar yapacak gücüm kalmıyor.

Baktım vakit geçiyor ve birşeyler kaçıyor bu sefer de böyle bir kısa yol deneyeyim dedim.

Bu kısa yol içinde de sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Bir yolunu buluncaya kadar biraz da böyle deneyelim.

Selamlar, sevgiler

Adalet Yağcı 13-07-2013 23:15

2 Eklenti(ler)
Sayın Zeki Yağlı;
Bir birindende güzel 48 fotoğraf izledim.
Ne diyeyim, tek kelime ile muhteşem.

Sayenizde Heliotrope marine isimli harika bir bitki ile de tanışmış oldum.
Tek yıllık olduğunu yazmışsınız, ama her yıl bu güzelliği görmek için tüm eziyetlere değer.

Bahçedeki renk uyumu ayrıca dikkat çekiyor, bitkileri öyle güzel yerleştirmişsiniz ki, çok renkli ama sakin ve dinlendiren bir görüntü oluşmuş.
Sizi gönülden kutluyorum, ellerinize yüreğinize sağlık.

Rudbeckia bahçemde geçtiğimiz kışı atlattı, tohumlarından çoğalttım, bir çok yerde güzelliklerini sergiliyorlar.

Eklenti 426127

Bu sarı güzelin adını hatırlayamadım :(

Eklenti 426128

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025