![]() |
Alıntı:
Yine beklerim. |
Alıntı:
Osmanthus'u ben 15 sene önce almıştım. Orhan Özbilgiç Bey #468 de hemen yeni diktiğini söylüyor. En yeni bilgileri ondan öğrenmek mümkün. Şimdi nerede bulurum derseniz İstanbul Kısıklı'da Demir Fidancılık'a bakın derim. Yalnız buradakiler fide değil bayağı çalı olabilir. Eminim başka yerlerde de (Yalova Karaca Arboretum'u fidanlığı gibi) olabilir. Umarım istediğiniz gibi bir şey bulursunuz. Selamlar |
Alıntı:
Ben daha çok her yıl dağıttıkları piyasada bulunmayan özel tohumları için üyeliğimi sürdürüyorum. Royal Horticultural Society (RHS) dergisi The Garden ise her ay çıkıyor. Her türlü bitki tanıtımı, bakımı, hastalıkları konusunda çok öğretici bilgil ve resimlerin yayınlandığı çok güzel bir dergi. Ayrıca RHS den yıllık 20 çeşit bedava tohum alabiliyorsunuz. Eğer bu konuda para harcamaya karar verdiyseniz, biraz daha pahalı ama, bundan başlamak daha doğru. Şu anda 15 sayısı 12 si fiyatına diye bir kampanya var sanıyorum. İnternetten yapabilirsiniz. Selamlar |
Zeki bey.Dediğiniz gibi Royal Horticultural Society (RHS) daha çok işime yarar.İnternetten araştırayım.Değerli zamanınızı ayırıp bana fikir verdiniz için sonsuz teşekkürler.
|
Salvia karvinskii
5 Eklenti(ler)
Salvia karvinskii den size çok söz ettim.
Umarım sizi sıkmamışımdır. Ama Allah aşkına bu mevsimde böyle bir güzellik olabilir mi! Sabahları evden çıkamadan önce, günüm iyi geçsin diye, önünde saygıyla, sevgiyle eğiliyorum. Siz karar verin:) Eklenti 183484 Eklenti 183485 Eklenti 183486 Eklenti 183487 Eklenti 183488 |
2 Eklenti(ler)
Bu sabahtan bir sonbahar görüntüsü:
Solda Cupressus sempervirens=Kara servi, arkada ortada yaprakları dökülmüş Liquisambar styraciflus=Amerikan sığlası, ortada Mischantus sinensis, sağda Taxus baccata fastigiata= kolon porsuk ve önde değişik çalılar, çok yıllıklar: Eklenti 183489 Biraz daha yakın plan: Eklenti 183490 |
2 Eklenti(ler)
Sn. Zeki Yağlı,
En iyi dileklerimle, bahçemin mütevazi çiçeklerini ailenize sunmak istedim. Eklenti 186737 Eklenti 186738 |
Alıntı:
Ben de size 2011 in sağlıklı, mutlu ve çok güzel çiçeklerle bezenmiş günler getirmesini dilerim. Selamlar |
Bahçeniz aralık ayında da güzellikler sunuyor ne güzel:) Emeklerinize sağlık.
|
Zeki Bey, kış ortasında tüm güzelliğini sergileyen bitki fotoğraflarınız varsa, çiçeklere hasret günlerimizde bahçenizden bakardık, eminim bahçe şimdi de çok güzeldir.
Verdiğiniz althernanthera dentatanın kırılınca saksıya diktiğim dalı, pek küçük ama çok sağlıklı, beyaz çiçekler açtı. Bahçede de yazın çiçek açıyor mu? |
Sayın Zeki Yağlı, evet çok güzel bir bahçe yapmışsınız ellerinize, emeğinize sağlık; bizlerle paylaştınız, içimizi ısıttınız tekrardan teşekkürler bahçeniz için. Hem ne bahçe Cennetten bir bahçe gibi.
Allah nazardan saklasın. |
Sayın Zeki bey bahçeniz bir cennet çok çok güzel. elleriz dert görmesin.
|
Ellerinize sağlık Zeki bey başroldeki çiçekleriniz çok güzel ama sahne de çok güzel, çok zevkli. hiç planımda yokken tohum ektim biraz erken oldu ama çıkmazsa sorumlusu bahçenizin güzelliği.:p
|
Alıntı:
Siteyi epeydir ihmal ettiğim doğru. Kısmet olursa bu hafta sonu vakit ayıracağım. Bakalım neler varmış bu mevsimde gösterilmeye değer. Yine bu hafta sonu tohumlarımı ekmeye başlayacağım.Niyetim nasıl yaptığımı da fotoğraflayıp siteye yerleştirmek. Merak edenlere balkş faydası olur. Alternanthera'yı bek ilk sene yetiştirdim. Yazın bahçede çiçek açıp tohum vermedi. Onun için kendimi "nasıl oluyor bu iş?" diye sorguluyordum. Onun için çelik aldım. Benim çelikler de çiçek açtı. Şimdi merakla bekliyorum tohum verecekler mi diye. Selamlar sevgiler |
Sevgili N.Cebeci, Zeynim, Suna
Ziyaretiniz için ve temennileriniz için teşekkür ederim. Bahardan itibaren arada sırada uğrayın, ilginç şeyler görebilirsiniz. Selamlar |
Zeki bey, bahçeniz hakkındaki yorumlarımı pek ifade edebileceğimi sanmıyorum. Photoshop programı ile oluşturulmuş sandım özellikle ilk resimleri. Heralde ileride böyle bir bahçe yapmayı planlıyorlardır dedim :p Sonradan anladım ki o plan yapılmışlığın belgesiymiş. Bütün sayfaları gezdim fakat hiç gül göremedim. Güllerle aranız pek iyi değil heralde :(
|
Alıntı:
:) Çok teşekkür ederim. Beğendiysen gideceğin bir yön var demektir. Durma çık yola. Amatör bahçesi yol aldıkça gelişir. Rahmetli kayınpederim "evin yenisi, bahçesin eskisi" derdi. Sabır ve gayretle photoshop'a gerek kalmaz:) Yine beklerim. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili dostlar,
Sevgili Kiraz'a söz vermiştim bahçenin bu mevsimdeki durumunu görüntülemeye. Tabii yumuşak da geçse kış yine de kış! Genel görüntülerle başlayalım. Eklenti 189893 Eklenti 189894 Eklenti 189895 Yazın olduğu gibi renkli değil ama yazın neler olduğunu daha iyi canlandırabilirsiniz hayalinizde. Belki sık uğrayanlar farketmiştir bahçenin dip tarafında bir limoni servi (cupressus macrocarpa 'Aurea') vardı. Onu kestim. Bahçenin o sınırındaki duvar 4 metre düşüyor. Bakım yapamıyorduk, Amerikan sığlasının büyümesini engelliyordu ve en önemlisi o bölgenin güneşini çok kesiyor ve kullanılmaz hale getiriyordu. Çok üzüldüm ama feda ettim. Bazen böyle zor kararlar almak gerekiyor. Oraya başka taraflardan güzel çalılar aktardım. Umarım onları da seveceksiniz. |
Zeki bey yine nefis görüntüler.Ellerinize sağlık.
|
Helleborus Orientalis
5 Eklenti(ler)
Bahçenin bu mevsimdeki en gösterişli yerleşik çok yıllığı Helleborus Orientalis.
Belgrad ormanlardan! Bütün Karadeniz kıyısındaki ormanlarda bolca bulunuyor. Helleborus Aralık-Mart arasında, hiçbirşeyin olmadığı dönemde açıyor. Ağaç altlarında gölge, yarı gölge, serin yerlerde yetişiyor. Boyu 40-50 cm. Çiçek dönemi dışında, kısa bir dönem hariç, canlı güzel yaprakları bulunduğu yeri güzel dolduruyor. Önce 25 Aralık 2010 dan birkaç fotoğraf: Eklenti 189897 En arkadaki Helleborus Foetidus!. Boyu 70-80 cm. Eklenti 189898 Eklenti 189899 Eklenti 189900 Eklenti 189901 |
Helleborus orientalis ve foetidus
5 Eklenti(ler)
Şimdi aynı Helleborus Orientalis'leri bugün 23 Ocak 2011 itibarı ile görelim.
Bugün hava yağmurlu idi, fotoğraflar Helleborus'lar kadar güzel olmadı. Eklenti 189912 Eklenti 189915 Eklenti 189913 Eklenti 189911 ve tohumdan yetiştirdiğim Helleborus foetidus Eklenti 189914 |
Arum italicum 'marmorantum'
5 Eklenti(ler)
Arum italicum yaprak güzelliği için yetiştirilen bir bitki. Kışın Aralık-Nisan döneminde çok gösterişli yaprakları ile, dönem itibarı bahçelerde pek rekabet olmamasından yararlanıp gönülleri fethediyorlar.
marmorantum mermer görünümlü demek. Eskiler adıyla müsemma derlerdi. 30-40 cm yüksekliğinde, gölge, yarı gölge, serin yerlerde yetişiyor. Çiçek ve daha sonra kırmızı meyveleri var ama yaprakları ayarında değil. Tohumdan kolayca yetişiyor. 25 Aralık'tan: Eklenti 189925 Eklenti 189926 23 Ocak 2011'den: Eklenti 189927 Eklenti 189928 Eklenti 189929 |
bahçenizin yazı ayrı, kışı ayrı güzel
|
Alıntı:
Kökünden söküp, başka bir yere dikilebilir miydi acaba diye düşündüm. İçim acıdı doğrusu. |
Anemanthele lessoniana
1 Eklenti(ler)
Anemathele lessoniana (Stipa arundinacea) çok yıllık bir saz türü.
Birkaç yıl önce tohumdan denemiş başaramamıştım. Bu sene başardım. Bahçenin değişik yerlerine yerleştirdiklerim ilk sene çok gelişmedi. Ama bir tanesini emniyetli olsun diye saksıya diktim. Neticesine siz karar verin. Bu sazı gelecek sene yılın diğer aylarında da takip edin. Boyu 60-70 cm, eni biraz daha fazla olacak yazın. Bu sazın ingilizce adı Pheasant's Tail Grass = Sülün kuyruğu sazı. Fena tutturmamışlar değil mi:) Eklenti 189934 |
Camellia japonica
1 Eklenti(ler)
Bahçemizde bir Camellia japonica'mız var.
Bir dostumuz on iki sene önce hediye ettiğinde 50-60 cm idi boyu. Onu size ilerdeki günlerde etraflıca göstereceğim. Bugünlük size açmış bir çiçeğini göstereyim yalnız. Biraz merak edin:) |
Nandina domestica
1 Eklenti(ler)
Nandina domestica her mevsimi çok güzel olan bir çalı.
23 Ocak'ta bu durumda idi. Onun da türlü hallerini göreceğiz: Eklenti 189936 |
Cyclamen hederifolium
3 Eklenti(ler)
Cyclamen hederifolium bu mevsimde satınalınabilecek güzel bitkilerden.
Gölge, serin yerlerde keyifle tüm yıl yaşayabiliyor. Ben kışın saksılarda orta yerlerde duranları daha sonra gölge ağaç altlarına dikiyorum. Eklenti 189938 Eklenti 189940 Eklenti 189939 |
Alıntı:
Alıntı:
Teşekkürler. |
Alıntı:
Boyu altı metreyi geçmişti. Yerini değiştirmek mümkün değildi. Dedim ya, bazen zor tercihleri yapmak lazım. Umarım yerine koydulkarımı daha çok beğenirsiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025