![]() |
Alıntı:
Coreopsis'in tam adı Coreopsis tinctoria 'Mahagony Midget' 'Maun Cüce' Boyacı coreopsis'i. Bahçede biraz daha büyük olabilir ama sürekli çiçek açması çok daha önemli |
Alıntı:
|
Alıntı:
İnternette "Salvia nemerosa leaf yellowing" diye sorguladım. Rhizoctania solani, diye bir patates/domates çökertenine rastladım. Sizin belirtilere çok benziyor. Kontrolü için sorguladığımda ise aşağıda linke ulaştım: http://www.bitkisagligi.net/Marul/ozellik.asp?patlatin=Rhizoctonia%20solani Siz ila olarak ne kullanmıştınız? Burada önerilen mantar ilaçlarından kullabilirsiniz. Bu arada bence suyu iyice azaltın. Umarım faydalı olur. Selamlar |
Alıntı:
Daha güzel ve sağlıklı görünmesi için geçen çiçek kafalarını hep bir aşağıdaki sürgünün hemem üstünden kesmek gerekiyor. Bütün çiçekler gibi |
Zeki bey bahçe sayfanıza eklediğiniz güzellerle ve değerli bilgilerle hem ufkumuz genişliyor, hem de görsel bir şölen yaşıyoruz:) Gerek bilgi, gerek fotoğraf paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler:) Selamlar.
|
Zeki bey ;
araştırmışsınız teşekkür ederim.Ben Basudin kullanmıştım.Dediğiniz gibi suyu keseceğim, daha havadar bir bölüme çekip gözlemeye devam edeceğim. Umarım yaşatabilirim ,sizi de bilgilendiririm. Tekrar teşekkür ederim. |
Alıntı:
Bir süredir aksattım. Yeni şeyleri yayınlamaya fırsatım olmadı. Yaratmaya çalışacağım. |
Alıntı:
Mutlaka listedeki ilaçlardan deneyin. Kolay gelsin |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostum;
Artık senin bahçeyi bıraktım, bana verdiğin fide ve tohumların şu andaaki durumlarını göstermeye geldim. Peşinen çok ama çok teşekkürler. Bahçemi çevremdeki bahçelerden özgün kılan nadide bitkiler bunlar.;) Rengarenk Helichrysum' ları büyük bir saksıda topladım. Birbuçuk aydır çiçekteler. Eklenti 234046 Rudbekya' lar yeni açmaya başladı. Eklenti 234047 Dianthus' larda çok güzel renk ve desendeler. Eklenti 234048 Üç farklı Penstemon çıktı. Hepsi ayrı güzel. Eklenti 234049 Eklenti 234050 |
3 Eklenti(ler)
Bordo Penstemon.
Eklenti 234051 Salvia' lar marul gibi oldu ama hala çiçeklenmediler.:p Bunların cinsini bilemiyorum.:confused: Eklenti 234052 Eklenti 234053 Sevgi, saygı ve selamlarımla. |
Alıntı:
Bahçemi süsleyen çiçeklerin başka dostların bahçelerinde de açması ve beğenilmesi beni mutlu ediyor. Tohumdan yetiştirme işi de verimli geçmişe benziyor:) Zaten ustadan ne beklenir ki:) Maşallah hepsi çok sağlıklı görünüyorlar. Fotoğraflar için çok teşekkür ederim. Salvia'nın adı Salvia turkestanica alba: Beyaz Türkistan adaçayı. Çok yıllık. Bu sene açmayacak, gelecek sene baharda açacak. Beğeneceğinizi umuyorum. Beklemeye değer. Selamlar, sağlıkla kalın. |
Salvia' ya baktım. Gerçekten beklemeye değecek bir güzellik. Tabiiki bekleyeceğim.
Bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. |
zeki bey süper olmuş bahçeniz.
|
Sayın Zeki Bey, çiçekleriniz çok güzel, Maşaallah.
|
şimdiye kadar gördüklerim arasında en masalımsı olanı, sanki bahçenin oluşturulmasında doğa üstü bir güç var, bu bahçe herşeyden önce gerçekten ince bir ruh yapısının ürünü, gerçekten imrendim, benim bahçem yok, ama balkonum var, bende bu bahçenin esamesi kadar bir balkon bahçesi yapabilmeyi ne kadar çok isterdim, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim
|
2 Eklenti(ler)
Zeki abi tohumlarının bazılarını anca canlandırabildim.Babam rahatsızlandı ben çalışıyorum fırsat yok.İlgisiz de olmuyor , bazılarını tam çimlendirdim sıcaktan kuruttum babamın rahatsızlığı sırasında.Ama şimdi bazılarını çiçek açmış görünce çok mutlu oluyorum.Çok teşekkürler iyi bayramlar.
|
Zeki bey; bahçenizi gezdim, rüya gibiydi. Emeğinize yüreğinize sağlık.
Sevgiyle kalın. |
Zeki bey,
Ben sitenin yeni üyelerindenim bahçeniz çok çok güzel, rüya gibi. Ne kadar emek verildiği ortada ve karşılığında bu doyumsuz güzellik... Ne mutlu size, darısı başımıza, saygılar... |
Muhteşem bir bahçe. Kendini nasıl eğittiniz, bu nasıl bir meraktır.Tebrik ediyorum sizi.
|
Zeki Bey, ne zamandır bahçenizde göremiyoruz sizi. Merak ettim sizi, inşallah her şey yolundadır.
Saygılar. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Haklısınız! Allaha şükür herşey yolunda! Biraz işler, biraz seyahatlar, biraz kendini fazlaca tekrarlıyor olma duygusu,... bir süredir bahçemden haberler vermeye ara verdim. Bu dönemde cevaplayamadığım tüm arkadaşlardan özür diliyorum. Bu arada bahçem ile ilgim aynı heyecanla devam ediyor. Hatta bu sonbaharda birçok köşesini tamamen söktüm, iyi bir toprak bakım yaptım ve bitki yerleşimlerini yeniden tasarlayıp dikmeye başladım. Kısmet olursa seneye farklı bir yerleşim gösterebileceğim. O zamanı beklerken size bu mevsimden pazar günü çektiğim birkaç fotoğraf sunayım. Hoşunuza gideceğini umuyorum. Selamlar, sevgiler. Genel görüntü Eklenti 256524 Liquidambar stracyflua Eklenti 256525 Parrotia persica Eklenti 256526 Geranium sanguinem 'Max Frei' Eklenti 256523 |
4 Eklenti(ler)
Bu resimler de arka bahçemden!
Acer heptalobum Eklenti 256529 Camellia japonica + Acer heptalobum+ Hydrangea quercifolia Eklenti 256527 Viburnum opulus Eklenti 256528 Euonymus europeaus + Euonymus alata 'Compacta' Eklenti 256530 |
Bahçeniz renk cümbüşü içinde, ne güzel. Ben ilk başta çiçek açanlara yönelmiştim ama sonbaharda kızaran, sararan yaprakların da bahçemde mutlaka olması gerektiğini sonradan anladım.
Sizin salvia karvinskii de açmıştır şimdi, bana verdiğiniz geç mi açtı bilmiyorum ama uçları tomurcuk dolu, çiçek sapları uzamaya başladı, çiçekler çok büyük olacağa benziyor. |
Alıntı:
Bahçenin her mevsiminden, her anından başka bir keyif almak için sürekli geliştirmek gerekiyor. Birşeyler dik sonra kulağının üstüne yat yok:) Benim Salvia karvinskii onbeş gündür açıyor. Güneye batıya bakan korumalı bir cephede. Umarım seninki çok rüzgar almayan bir yerdedir de çiçekleri soğuğa rağmen uzun sürer. Selamlar |
Rüzgara karşı korumam gerektiğini söylediğiniz için kuytu bir yere diktim ama bulunduğu alan yaz sonuyla beraber az güneş almaya başlıyor, sanırım bu nedenle çiçekleri geç açacak, yine de tomurcuğu çok. Dalından kolay tutuyor, denemek için başka bir yere daha dikmeyi düşünüyorum.
|
Alıntı:
Sabır diyeceksiniz de, ben sabırsızım işte:mad: Sonbahar renkleri harika görünüyor hocam. Bu kadar ara vermeyin, ben 3-5 bitkiyi döndürüp dolandırıp fotoğraflıyorum hala bahçemde. Oysa sizde derya deniz olmuş çalılar, ağaçlar ve çiçekler. Darısı başıma, sabırla inşallahhhh;) |
Cemoya katılıyorum bu kadar ara vermeyin bizi bu güzelliklerden mahrum bırakmayın:)
|
Sevgili Zeki Bey sizi bahçenizde gördüğüme ve iyi olmanıza çok sevindim.
Ahh o sonbahar renkleri harika görünüyor, elinize sağlık. Ayrı bir güzelliği var sonbaharın. Eminim yeni yerleşim de çok güzel olacaktır. Kim bilir ne güzellikler göreceğiz. Saygılar. |
Alıntı:
Sen bahçe ve bitkilerin hem güzelliğinden, hem de sende yarattığı "yapma/yaratma heyecanından" yararlanıyorsun. Senden çift tarife almak lazım:) Ama ne güzel! Yaşam bu heyecan değil mi? Yorgunluk geçer. Senin bahçen de nerelere geldi, şöyle dışarıdan bir bak:) Selamlar sevgiler |
Sevgili günebakan, sevgili loveflower,
Elimden geldikçe aksatmamaya, yeni (veya yenice) ve faydalı olacağını düşündüğüm görüntüleri buraya koymaya çalışacağım. Selamlar, sevgiler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025