agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Zeki Yağlı / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/21267.htm)

Zeki Yağlı 11-07-2011 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 834454)
Bunlar da benden olsun rudberica ve careopsis'ler careopsislerin çiçekleri çok küçük belki saksı da oldukları içindir ama her zaman çiçekli:) Çok teşekkürler

Eklenti 233084

Eklenti 233085

Sevgili günebakan,

Coreopsis'in tam adı Coreopsis tinctoria 'Mahagony Midget'

'Maun Cüce' Boyacı coreopsis'i.

Bahçede biraz daha büyük olabilir ama sürekli çiçek açması çok daha önemli

cemo 11-07-2011 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 834471)
Alttaki Verbena rigida=???
Tohumdan çok kolay ürer, kök sürgünleri ile yayılır

Verbena rigida öyle bir yayıldı ki, 2 mt lik alanı kapladı. Sanırım seneye müdahale gerekecek:)

Zeki Yağlı 11-07-2011 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 834495)
Zeki bey ;
bu kadar kısa sürede ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Salvia'lar 2 ayrı saksıda .Topak saksıda olanlar daha iyi gibi ,sepette ki ise
dik durmakta bile zorlanıyor.

Size yazmadan kısa bir süre önce ilaçlamıştım ,o yüzden gölgeye aldım.

Daha sonra bu mesajı silerim.

Nurcan hanım,

İnternette "Salvia nemerosa leaf yellowing" diye sorguladım.
Rhizoctania solani, diye bir patates/domates çökertenine rastladım.
Sizin belirtilere çok benziyor.

Kontrolü için sorguladığımda ise aşağıda linke ulaştım:

http://www.bitkisagligi.net/Marul/ozellik.asp?patlatin=Rhizoctonia%20solani

Siz ila olarak ne kullanmıştınız?

Burada önerilen mantar ilaçlarından kullabilirsiniz.

Bu arada bence suyu iyice azaltın.

Umarım faydalı olur.

Selamlar

Zeki Yağlı 11-07-2011 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 834509)
Verbena rigida öyle bir yayıldı ki, 2 mt lik alanı kapladı. Sanırım seneye müdahale gerekecek:)

Gerekebilir:)

Daha güzel ve sağlıklı görünmesi için geçen çiçek kafalarını hep bir aşağıdaki sürgünün hemem üstünden kesmek gerekiyor.

Bütün çiçekler gibi

acemifüsun 11-07-2011 14:11

Zeki bey bahçe sayfanıza eklediğiniz güzellerle ve değerli bilgilerle hem ufkumuz genişliyor, hem de görsel bir şölen yaşıyoruz:) Gerek bilgi, gerek fotoğraf paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler:) Selamlar.

nurcanaybay 11-07-2011 15:15

Zeki bey ;
araştırmışsınız teşekkür ederim.Ben Basudin kullanmıştım.Dediğiniz gibi suyu keseceğim,
daha havadar bir bölüme çekip gözlemeye devam edeceğim.
Umarım yaşatabilirim ,sizi de bilgilendiririm.

Tekrar teşekkür ederim.

Zeki Yağlı 11-07-2011 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 834553)
Zeki bey bahçe sayfanıza eklediğiniz güzellerle ve değerli bilgilerle hem ufkumuz genişliyor, hem de görsel bir şölen yaşıyoruz:) Gerek bilgi, gerek fotoğraf paylaşımlarınız için sonsuz teşekkürler:) Selamlar.

Selam acemifüsun,

Bir süredir aksattım. Yeni şeyleri yayınlamaya fırsatım olmadı.
Yaratmaya çalışacağım.

Zeki Yağlı 11-07-2011 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 834608)
Zeki bey ;
araştırmışsınız teşekkür ederim.Ben Basudin kullanmıştım.Dediğiniz gibi suyu keseceğim,
daha havadar bir bölüme çekip gözlemeye devam edeceğim.
Umarım yaşatabilirim ,sizi de bilgilendiririm.

Tekrar teşekkür ederim.

Hastalık bir çeşit çökerten, mantar.
Mutlaka listedeki ilaçlardan deneyin.
Kolay gelsin

Orhan Özbilgiç 14-07-2011 14:22

5 Eklenti(ler)
Sevgili Dostum;
Artık senin bahçeyi bıraktım, bana verdiğin fide ve tohumların şu andaaki durumlarını göstermeye geldim. Peşinen çok ama çok teşekkürler. Bahçemi çevremdeki bahçelerden özgün kılan nadide bitkiler bunlar.;)

Rengarenk Helichrysum' ları büyük bir saksıda topladım. Birbuçuk aydır çiçekteler.

Eklenti 234046

Rudbekya' lar yeni açmaya başladı.

Eklenti 234047

Dianthus' larda çok güzel renk ve desendeler.

Eklenti 234048

Üç farklı Penstemon çıktı. Hepsi ayrı güzel.

Eklenti 234049

Eklenti 234050

Orhan Özbilgiç 14-07-2011 14:28

3 Eklenti(ler)
Bordo Penstemon.

Eklenti 234051

Salvia' lar marul gibi oldu ama hala çiçeklenmediler.:p Bunların cinsini bilemiyorum.:confused:

Eklenti 234052

Eklenti 234053

Sevgi, saygı ve selamlarımla.

Zeki Yağlı 14-07-2011 15:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 836393)
Sevgili Dostum;
Artık senin bahçeyi bıraktım, bana verdiğin fide ve tohumların şu andaaki durumlarını göstermeye geldim. Peşinen çok ama çok teşekkürler. Bahçemi çevremdeki bahçelerden özgün kılan nadide bitkiler bunlar.;)

Orhan Beyciğim,

Bahçemi süsleyen çiçeklerin başka dostların bahçelerinde de açması ve beğenilmesi beni mutlu ediyor.

Tohumdan yetiştirme işi de verimli geçmişe benziyor:)
Zaten ustadan ne beklenir ki:)

Maşallah hepsi çok sağlıklı görünüyorlar.

Fotoğraflar için çok teşekkür ederim.

Salvia'nın adı Salvia turkestanica alba: Beyaz Türkistan adaçayı. Çok yıllık. Bu sene açmayacak, gelecek sene baharda açacak. Beğeneceğinizi umuyorum.
Beklemeye değer.

Selamlar, sağlıkla kalın.

Orhan Özbilgiç 14-07-2011 17:29

Salvia' ya baktım. Gerçekten beklemeye değecek bir güzellik. Tabiiki bekleyeceğim.
Bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

ustaeller 23-08-2011 23:25

zeki bey süper olmuş bahçeniz.

kocasinan 25-08-2011 09:13

Sayın Zeki Bey, çiçekleriniz çok güzel, Maşaallah.

fatıh58 26-08-2011 08:13

şimdiye kadar gördüklerim arasında en masalımsı olanı, sanki bahçenin oluşturulmasında doğa üstü bir güç var, bu bahçe herşeyden önce gerçekten ince bir ruh yapısının ürünü, gerçekten imrendim, benim bahçem yok, ama balkonum var, bende bu bahçenin esamesi kadar bir balkon bahçesi yapabilmeyi ne kadar çok isterdim, paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim

gtatas 27-08-2011 21:05

2 Eklenti(ler)
Zeki abi tohumlarının bazılarını anca canlandırabildim.Babam rahatsızlandı ben çalışıyorum fırsat yok.İlgisiz de olmuyor , bazılarını tam çimlendirdim sıcaktan kuruttum babamın rahatsızlığı sırasında.Ama şimdi bazılarını çiçek açmış görünce çok mutlu oluyorum.Çok teşekkürler iyi bayramlar.

arzuakyurek 09-09-2011 23:04

Zeki bey; bahçenizi gezdim, rüya gibiydi. Emeğinize yüreğinize sağlık.
Sevgiyle kalın.

ilknurberil 29-09-2011 11:21

Zeki bey,
Ben sitenin yeni üyelerindenim bahçeniz çok çok güzel, rüya gibi. Ne kadar emek verildiği ortada ve karşılığında bu doyumsuz güzellik... Ne mutlu size, darısı başımıza, saygılar...

semfeybey 29-09-2011 11:28

Muhteşem bir bahçe. Kendini nasıl eğittiniz, bu nasıl bir meraktır.Tebrik ediyorum sizi.

loveflower 20-11-2011 16:56

Zeki Bey, ne zamandır bahçenizde göremiyoruz sizi. Merak ettim sizi, inşallah her şey yolundadır.
Saygılar.

Zeki Yağlı 22-11-2011 14:39

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 881008)
Zeki Bey, ne zamandır bahçenizde göremiyoruz sizi. Merak ettim sizi, inşallah her şey yolundadır.
Saygılar.

Sevgili loveflower,

Haklısınız!
Allaha şükür herşey yolunda!
Biraz işler, biraz seyahatlar, biraz kendini fazlaca tekrarlıyor olma duygusu,... bir süredir bahçemden haberler vermeye ara verdim.

Bu dönemde cevaplayamadığım tüm arkadaşlardan özür diliyorum.

Bu arada bahçem ile ilgim aynı heyecanla devam ediyor. Hatta bu sonbaharda birçok köşesini tamamen söktüm, iyi bir toprak bakım yaptım ve bitki yerleşimlerini yeniden tasarlayıp dikmeye başladım.

Kısmet olursa seneye farklı bir yerleşim gösterebileceğim.

O zamanı beklerken size bu mevsimden pazar günü çektiğim birkaç fotoğraf sunayım. Hoşunuza gideceğini umuyorum.

Selamlar, sevgiler.

Genel görüntü

Eklenti 256524

Liquidambar stracyflua

Eklenti 256525

Parrotia persica

Eklenti 256526

Geranium sanguinem 'Max Frei'

Eklenti 256523

Zeki Yağlı 22-11-2011 14:51

4 Eklenti(ler)
Bu resimler de arka bahçemden!

Acer heptalobum

Eklenti 256529

Camellia japonica + Acer heptalobum+ Hydrangea quercifolia

Eklenti 256527

Viburnum opulus

Eklenti 256528

Euonymus europeaus + Euonymus alata 'Compacta'

Eklenti 256530

Kiraz 22-11-2011 15:55

Bahçeniz renk cümbüşü içinde, ne güzel. Ben ilk başta çiçek açanlara yönelmiştim ama sonbaharda kızaran, sararan yaprakların da bahçemde mutlaka olması gerektiğini sonradan anladım.

Sizin salvia karvinskii de açmıştır şimdi, bana verdiğiniz geç mi açtı bilmiyorum ama uçları tomurcuk dolu, çiçek sapları uzamaya başladı, çiçekler çok büyük olacağa benziyor.

Zeki Yağlı 22-11-2011 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 881624)
Bahçeniz renk cümbüşü içinde, ne güzel. Ben ilk başta çiçek açanlara yönelmiştim ama sonbaharda kızaran, sararan yaprakların da bahçemde mutlaka olması gerektiğini sonradan anladım.

Sizin salvia karvinskii de açmıştır şimdi, bana verdiğiniz geç mi açtı bilmiyorum ama uçları tomurcuk dolu, çiçek sapları uzamaya başladı, çiçekler çok büyük olacağa benziyor.

Sevgili kiraz,

Bahçenin her mevsiminden, her anından başka bir keyif almak için sürekli geliştirmek gerekiyor. Birşeyler dik sonra kulağının üstüne yat yok:)

Benim Salvia karvinskii onbeş gündür açıyor. Güneye batıya bakan korumalı bir cephede. Umarım seninki çok rüzgar almayan bir yerdedir de çiçekleri soğuğa rağmen uzun sürer.

Selamlar

Kiraz 22-11-2011 16:54

Rüzgara karşı korumam gerektiğini söylediğiniz için kuytu bir yere diktim ama bulunduğu alan yaz sonuyla beraber az güneş almaya başlıyor, sanırım bu nedenle çiçekleri geç açacak, yine de tomurcuğu çok. Dalından kolay tutuyor, denemek için başka bir yere daha dikmeyi düşünüyorum.

cemo 22-11-2011 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 881649)
Birşeyler dik sonra kulağının üstüne yat yok.

2 yıldır ne kulağımın üstüne, ne de sırtım üstüne yatamadım. Hala arapsaçı bir bahçem var offf:mad::mad::mad:

Sabır diyeceksiniz de, ben sabırsızım işte:mad:

Sonbahar renkleri harika görünüyor hocam. Bu kadar ara vermeyin, ben 3-5 bitkiyi döndürüp dolandırıp fotoğraflıyorum hala bahçemde. Oysa sizde derya deniz olmuş çalılar, ağaçlar ve çiçekler. Darısı başıma, sabırla inşallahhhh;)

günebakan 22-11-2011 21:28

Cemoya katılıyorum bu kadar ara vermeyin bizi bu güzelliklerden mahrum bırakmayın:)

loveflower 22-11-2011 21:30

Sevgili Zeki Bey sizi bahçenizde gördüğüme ve iyi olmanıza çok sevindim.
Ahh o sonbahar renkleri harika görünüyor, elinize sağlık. Ayrı bir güzelliği var sonbaharın.

Eminim yeni yerleşim de çok güzel olacaktır. Kim bilir ne güzellikler göreceğiz.
Saygılar.

Zeki Yağlı 23-11-2011 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 881654)
2 yıldır ne kulağımın üstüne, ne de sırtım üstüne yatamadım. Hala arapsaçı bir bahçem var offf:mad::mad::mad:

Sabır diyeceksiniz de, ben sabırsızım işte:mad:

Sonbahar renkleri harika görünüyor hocam. Bu kadar ara vermeyin, ben 3-5 bitkiyi döndürüp dolandırıp fotoğraflıyorum hala bahçemde. Oysa sizde derya deniz olmuş çalılar, ağaçlar ve çiçekler. Darısı başıma, sabırla inşallahhhh;)

Sevgili Cemo,

Sen bahçe ve bitkilerin hem güzelliğinden, hem de sende yarattığı "yapma/yaratma heyecanından" yararlanıyorsun. Senden çift tarife almak lazım:)

Ama ne güzel! Yaşam bu heyecan değil mi? Yorgunluk geçer.

Senin bahçen de nerelere geldi, şöyle dışarıdan bir bak:)

Selamlar sevgiler

Zeki Yağlı 23-11-2011 13:02

Sevgili günebakan, sevgili loveflower,

Elimden geldikçe aksatmamaya, yeni (veya yenice) ve faydalı olacağını düşündüğüm görüntüleri buraya koymaya çalışacağım.

Selamlar, sevgiler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025