![]() |
sevgili rise ben zaten koklere yanmıs gubre zaten kullanıyorum. benim solemek istedigim
ceviz aralarına yani 8x4 ektim cevizleri 8 metrelik yola dökmeyi dusunuyorum. 2 senedirde yem bezelyesi ekiyorum oldukca faydasını gordum tavsiye ederim. |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçemde bir ceviz ağacım sonbahara kadar iyiyken ikbaharda kurumasına bir anlam veremedim, bu bahsettiğiniz Capnodis olabilirmi diye düşünmeye başladım zira bir kaç defa taze hayvan gübresi kullandım.
Capnodis Eklenti 348440 |
3 Eklenti(ler)
Ağaçlar normal büyürlerken, ansızın resimde de görüldüğü gibi sarardı. Kökünü eştiğimde, kökte akıntı vardı. Buranın üstünü elimle sıyırdığımda kabuk kalktı ve altından resimdeki dostum çıktı.
En güzel büyüyen, sürgünü güzel ağaçlarımı tercih etmiş yemek için. Söyleyecek çok söz yok. Yaradan ona da bu görevi verdi. Ben tedbirimi almadığımdan birer birer kaybettim ağaçlarımı. Seneye daha dikkatli olacağım inşallah. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Capnodis özellikle genç fidanların kurumasına sebep oluyor. Kuvvetli ağaçları tamamen kurutmuyor ancak çok zayıflatıyor, gelişmesini durduruyor. Capnodis yetişkinleri vişne, şeftali gibi meyvelerde bir de taze sürgün uçlarını yiyerek zarar veriyor. Yani hem köklerden gövdeye girip ağacın damarlarını sömürüyorlar, hem de taze sürgünleri yiyerek uçtan da bitiriyorlar. Sonuç, 2-3 senelik fidanlarda hızlı ölüm. Cevizin gövdesine girebildiklerini bilmiyordum. Sürgünleri yemediklerini kesinkes söyleyebilirim. Zira bahçede olduğum süre içinde en büyük sporlarımdan birisi bu Capnodis'leri dallardan toplayarak çıtır çıtır ezmek. Cevizlerde rastlamıyorum arkadaşlara. Dolayısı ile bahsettiğiniz ağaç eğer sizin azmanlardan biriyse tek başına Capnodis'in bu kadar kısa sürede kurumaya sebebiyet vermiş olması zor bir ihtimal. |
Alıntı:
İçini açıp fotoğraf çekseydiniz keşke.. Bu arada narların desenleri de çok ilginç.. İnceleseydiniz, üzerinde arapça harflerle yazı falan olmasın :) Özellikle en soldaki şahane.. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/14422.htm |
Alıntı:
ve şurada bahsetmişiz sevgili selis, Narlar duruyor henüz yemedim fotoğraflamaya çalışırım. Üzerini inceledim arapca harfler de allah yazıyordu :):):):D |
Allah, Allah.
Şanslı kul sun Lilium kardeşim. Üçüncü nar'da da çilli yazıyordu. Fark etmedin mi? Sayfandaki mesajlar 10 dakikadır okuyorum. Gayet doyurucu. Kolay gelsin diyorum. |
Çilliyle dahada doyurucu olacak sayfalarım diyeceğim fakat çilli bir eşek yükü odunlada pişmez artık, oda benim gibi kartlamıştır, :D Duydum ki, kümeste yeni yetişenler varmış :)
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Narı önce tabağa koydum baktım baktım ve üzerindeki yazıları okudum. :) neredeyse hatim indirecektim. :) Eklenti 349403 Daha sonra içini açtım belki bir şeyler bulurum diye :) Eklenti 349404 Bana bir şey denk gelmeyince çaldım kaşığı :D Eklenti 349405 |
Narın çekirdeğini sevmeyenler için..
Tam da aşure sohbetleri çoğalmışken.. Çok güzel görünüyor.. Çini desenlerine de benziyor.. :rolleyes: |
Alıntı:
|
Narları kaşığın içinde görünce ağzım sulandı. Dış görünüşleri de bence hicaz narı denen çeşitten daha alımlı. Afiyet olsun.
|
sn. lilium,
Son günlerde çalışmalarınızla ilgili yazılarınıza pek rastlamıyorum, soğuklar var diye köşenizemi çekildiniz yoksa yeni ar-ge çalışmalarınızmı var. selamlar, |
Vallah üstadım söyleminizde haklısınız, bir yandan soğukla başım hoş değil bir yandan yapmam gereken işler var hangisinden başlayacağıma karar veremiyorum en iyisi hiç birini yapma diyor yatıyorum, şu bir iki gün havalar iyi hanımıda kandırdım ceviz fidanlarını tüplemeye yardım ediyor.
Arge çalışmalarım olacak :) fakat bir yandan da bütçe açık veriyor bir türlü olmuyor, büyük millet meclisi bütçeyi denkleştirdi bizimki bir türlü denkleşmiyor. :) |
Sizde akaryakıta zam yapın **** vergileri yükseltin
|
valla üstadım,
elinizdeki varlıkları(ceviz soyma makinesi vs.leri) ya kiraya verin vaya satın(özelleştirin). |
üstadım lilium,
ar-ge çalışmalarına ara vermissin bari uzmanlık bilgilerinden faydalanalım. Eşe,dosta dağıtmak ve ceviz bahçemdeki eksik kalan yerlere dikmek için tohumdan katlama usulü ile 40-50 adat ceviz çimlendirip mayıs ayındada bahçemin bir köşesine dikmiştim, şu andada fidanların gövde çapları 1 cm civarında olmuşlar, bunlara mart ayında kalem aşısı yapılabilirmi yoksa ağustos ayında göz aşısı yapmak daha uygunmu olur. |
Bir santimlik cap kalem aşı için yeterli gelmeyebilir, ama eğli biri olursa neden olmasın derim.
Bir dene bir şey kaybetmezsin, tutmazlarsa yeni sürgünler verir bunlara da ağustosta göz aşısı yaparsın. |
Sayın Lilium,
(Daha önce sorulduysa özür diliyorum.) Tohum olarak yerine dikip daha sonra aşı yapmakla, aşılı tüplü fidan alıp dikmek arasındaki farklar konusunda açıklama yapabilir misiniz? Teşekkürler, saygılar |
Sayın Alimallah ben sizi kuş gözlemciliği (trakus) sayfasından tanıyor gibiyim.Meyvecilik konusunda hangi çeşitlerle uğraşmaktasınız.Selamlar..
|
Sayı eko,
Haklısınız, trakus ve tramem'de varım. Meyvecilik hakkında bilgi toplama safhasındayım. Küçük bir bahçe aldım. Bahçenin 600 metrekaresini meyve ağaçlarına ayırmayı planlıyorum. Bu kış toprak ıslahı, tesfiyesi ile uğraşıp, takiben dikime geçeceğim. İstanbul çevresinde gelişebilen meyve ağaçlarından birer, ikişer tane, geri kalan bölüme de ceviz dikmeyi düşünüyorum. Saygılar |
Alıntı:
Tohumdan ekmeyi düşünürseniz ve üşenmezseniz ekeceğiniz yeri biraz (40-50 cm gibi) derin kazıp cukurun dibine yarım cay bardağı kök gübresi koyup toprağı doldurunuz tohumada 5 ila 10 santimlik derinlik yeterlidir. |
Teşekkürler Sn. Lilium.
Selamlar |
Abi ceviz yetiştiriciliği bölümünün 94.sayfasındaki benden alıntı yaparak eklenen resimleri silebilirmisin lütfen. Şimdiden teşekkürler...
|
Sildim fakat silme nedeninizi merak ettim doğrusu yazarsan sevinirim.
|
Sildiğin için teşekkürler Abi. Konuşmamak daha iyi bu ülkede. En azından kafan ağrımaz diyevercem sen anlıyıver artık gerisini...
|
Doğruyu söyleyen 9 köyden kovulsa da 10.köy mutlaka bulunur. Bilgi ve deneyimlerinizi takdir ve hayranlıkla takip ediyorum
Abi aşı bıçağından esinlenerek çok ilginç bir aşı bıçağı yaptık, onun da resmini ayrıca paylaşacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025