agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lilium / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20954.htm)

ayko 23-11-2012 23:42

sevgili rise ben zaten koklere yanmıs gubre zaten kullanıyorum. benim solemek istedigim

ceviz aralarına yani 8x4 ektim cevizleri 8 metrelik yola dökmeyi dusunuyorum. 2 senedirde yem bezelyesi ekiyorum oldukca

faydasını gordum tavsiye ederim.

Lilium 23-11-2012 23:44

1 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçemde bir ceviz ağacım sonbahara kadar iyiyken ikbaharda kurumasına bir anlam veremedim, bu bahsettiğiniz Capnodis olabilirmi diye düşünmeye başladım zira bir kaç defa taze hayvan gübresi kullandım.

Capnodis

Eklenti 348440

rise_com 24-11-2012 10:11

3 Eklenti(ler)
Ağaçlar normal büyürlerken, ansızın resimde de görüldüğü gibi sarardı. Kökünü eştiğimde, kökte akıntı vardı. Buranın üstünü elimle sıyırdığımda kabuk kalktı ve altından resimdeki dostum çıktı.

En güzel büyüyen, sürgünü güzel ağaçlarımı tercih etmiş yemek için.

Söyleyecek çok söz yok. Yaradan ona da bu görevi verdi. Ben tedbirimi almadığımdan birer birer kaybettim ağaçlarımı. Seneye daha dikkatli olacağım inşallah.

popeye42 25-11-2012 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1052090)
Hurmalar kuruması için yerlerini aldılar, yarın hava yağmazsa dışarıya cıkacaklar.

Öbür günde gezmeye götür bari mi :) diyorsunuz.

Eklenti 348017

Şimdilik rüzgarın işini aspiratör görüyor.

sn lilium hurmaları kurutmanızın nedeni ne acaba,ilk defa görüyorum,merakımı mazur görün,uzun süre saklamak mı?

Yakup 25-11-2012 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1052742)
:):)

Valla asacak yer buldum da hanımla kavga ediyoruz, o diyor benim çamaşırlar kuruyacak ben diyorum hayır hayır önce hurmalar kuruyacak, baktım olmayacak çocuklarımın analarını üzeceğime gittim başka bir çamaşır asacağı aldım, satıcı abi çamaşırları sen mi yıkayıp asıyorsun demez mi, satıcıya meram anlatıncaya kadar akla karayı seçtim.

Yengeye kurutma makinası al. Çok işe yarıyor. Hem koragakilere kimse karışmaz.. :D

Çamtepe 25-11-2012 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1053372)
Bu yıl bahçemde bir ceviz ağacım sonbahara kadar iyiyken ikbaharda kurumasına bir anlam veremedim, bu bahsettiğiniz Capnodis olabilirmi diye düşünmeye başladım zira bir kaç defa taze hayvan gübresi kullandım.

Capnodis

Eklenti 348440

Sn. Lilium,

Capnodis özellikle genç fidanların kurumasına sebep oluyor. Kuvvetli ağaçları tamamen kurutmuyor ancak çok zayıflatıyor, gelişmesini durduruyor.

Capnodis yetişkinleri vişne, şeftali gibi meyvelerde bir de taze sürgün uçlarını yiyerek zarar veriyor. Yani hem köklerden gövdeye girip ağacın damarlarını sömürüyorlar, hem de taze sürgünleri yiyerek uçtan da bitiriyorlar. Sonuç, 2-3 senelik fidanlarda hızlı ölüm.

Cevizin gövdesine girebildiklerini bilmiyordum. Sürgünleri yemediklerini kesinkes söyleyebilirim. Zira bahçede olduğum süre içinde en büyük sporlarımdan birisi bu Capnodis'leri dallardan toplayarak çıtır çıtır ezmek. Cevizlerde rastlamıyorum arkadaşlara.

Dolayısı ile bahsettiğiniz ağaç eğer sizin azmanlardan biriyse tek başına Capnodis'in bu kadar kısa sürede kurumaya sebebiyet vermiş olması zor bir ihtimal.

selis 25-11-2012 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1051838)
çekirdeksiz narlardan beş tanecik tadımlık bırakmışlar bana.

Daha önce aynı mesajı okumama rağmen fark etmemişim.. Çekirdeksiz nar nasıl oluyor? Daha neler duyacağız ;)
İçini açıp fotoğraf çekseydiniz keşke..

Bu arada narların desenleri de çok ilginç.. İnceleseydiniz, üzerinde arapça harflerle yazı falan olmasın :) Özellikle en soldaki şahane..

Lilium 25-11-2012 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi popeye42 (Mesaj 1053922)
sn lilium hurmaları kurutmanızın nedeni ne acaba,ilk defa görüyorum,merakımı mazur görün,uzun süre saklamak mı?

Hem uzun süre saklamak hem çok leziz bir tat, sanırım şu başlığı okumadınız.

http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/14422.htm

Lilium 25-11-2012 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1054327)
Çekirdeksiz nar nasıl oluyor? Daha neler duyacağız ;)

Bu arada narların desenleri de çok ilginç.. İnceleseydiniz, üzerinde arapça harflerle yazı falan olmasın :) Özellikle en soldaki şahane..

Şurada
ve şurada bahsetmişiz sevgili selis,
Narlar duruyor henüz yemedim fotoğraflamaya çalışırım.

Üzerini inceledim arapca harfler de allah yazıyordu :):):):D

Cumhur Tonba 26-11-2012 07:46

Allah, Allah.
Şanslı kul sun Lilium kardeşim. Üçüncü nar'da da çilli yazıyordu. Fark etmedin mi?
Sayfandaki mesajlar 10 dakikadır okuyorum. Gayet doyurucu.
Kolay gelsin diyorum.

Lilium 26-11-2012 15:27

Çilliyle dahada doyurucu olacak sayfalarım diyeceğim fakat çilli bir eşek yükü odunlada pişmez artık, oda benim gibi kartlamıştır, :D Duydum ki, kümeste yeni yetişenler varmış :)

Lilium 26-11-2012 23:23

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1054327)
Daha önce aynı mesajı okumama rağmen fark etmemişim.. Çekirdeksiz nar nasıl oluyor? Daha neler duyacağız ;)

Siz dersinizde ben yapmamı :)

Narı önce tabağa koydum baktım baktım ve üzerindeki yazıları okudum. :) neredeyse hatim indirecektim. :)

Eklenti 349403

Daha sonra içini açtım belki bir şeyler bulurum diye :)

Eklenti 349404

Bana bir şey denk gelmeyince çaldım kaşığı :D

Eklenti 349405

selis 27-11-2012 06:43

Narın çekirdeğini sevmeyenler için..
Tam da aşure sohbetleri çoğalmışken..
Çok güzel görünüyor..

Çini desenlerine de benziyor.. :rolleyes:

zafersu 27-11-2012 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1055013)
Siz dersinizde ben yapmamı :)

Narı önce tabağa koydum baktım baktım ve üzerindeki yazıları okudum. :) neredeyse hatim indirecektim. :)

Eklenti 349403

Daha sonra içini açtım belki bir şeyler bulurum diye :)

Eklenti 349404

Bana bir şey denk gelmeyince çaldım kaşığı :D

Eklenti 349405

Sayın Lilium, herkese her şey denk gelmeyebilir, şaşırmamak lazım.

badembaba 24-12-2012 23:57

Narları kaşığın içinde görünce ağzım sulandı. Dış görünüşleri de bence hicaz narı denen çeşitten daha alımlı. Afiyet olsun.

ykaya194 25-12-2012 19:13

sn. lilium,
Son günlerde çalışmalarınızla ilgili yazılarınıza pek rastlamıyorum, soğuklar var diye köşenizemi çekildiniz yoksa yeni ar-ge çalışmalarınızmı var.
selamlar,

Lilium 26-12-2012 00:00

Vallah üstadım söyleminizde haklısınız, bir yandan soğukla başım hoş değil bir yandan yapmam gereken işler var hangisinden başlayacağıma karar veremiyorum en iyisi hiç birini yapma diyor yatıyorum, şu bir iki gün havalar iyi hanımıda kandırdım ceviz fidanlarını tüplemeye yardım ediyor.
Arge çalışmalarım olacak :) fakat bir yandan da bütçe açık veriyor bir türlü olmuyor, büyük millet meclisi bütçeyi denkleştirdi bizimki bir türlü denkleşmiyor. :)

rise_com 26-12-2012 10:07

Sizde akaryakıta zam yapın **** vergileri yükseltin

ykaya194 26-12-2012 10:18

valla üstadım,
elinizdeki varlıkları(ceviz soyma makinesi vs.leri) ya kiraya verin vaya satın(özelleştirin).

ykaya194 27-12-2012 09:54

üstadım lilium,
ar-ge çalışmalarına ara vermissin bari uzmanlık bilgilerinden faydalanalım.
Eşe,dosta dağıtmak ve ceviz bahçemdeki eksik kalan yerlere dikmek için tohumdan katlama usulü ile 40-50 adat ceviz çimlendirip mayıs ayındada bahçemin bir köşesine dikmiştim, şu andada fidanların gövde çapları 1 cm civarında olmuşlar, bunlara mart ayında kalem aşısı yapılabilirmi yoksa ağustos ayında göz aşısı yapmak daha uygunmu olur.

Lilium 28-12-2012 02:07

Bir santimlik cap kalem aşı için yeterli gelmeyebilir, ama eğli biri olursa neden olmasın derim.
Bir dene bir şey kaybetmezsin, tutmazlarsa yeni sürgünler verir bunlara da ağustosta göz aşısı yaparsın.

alimallah 28-12-2012 09:11

Sayın Lilium,
(Daha önce sorulduysa özür diliyorum.)
Tohum olarak yerine dikip daha sonra aşı yapmakla, aşılı tüplü fidan alıp dikmek arasındaki farklar konusunda açıklama yapabilir misiniz?
Teşekkürler, saygılar

eko_ 28-12-2012 10:59

Sayın Alimallah ben sizi kuş gözlemciliği (trakus) sayfasından tanıyor gibiyim.Meyvecilik konusunda hangi çeşitlerle uğraşmaktasınız.Selamlar..

alimallah 28-12-2012 15:25

Sayı eko,
Haklısınız, trakus ve tramem'de varım.
Meyvecilik hakkında bilgi toplama safhasındayım.
Küçük bir bahçe aldım. Bahçenin 600 metrekaresini meyve ağaçlarına ayırmayı planlıyorum.
Bu kış toprak ıslahı, tesfiyesi ile uğraşıp, takiben dikime geçeceğim.
İstanbul çevresinde gelişebilen meyve ağaçlarından birer, ikişer tane, geri kalan bölüme de ceviz dikmeyi düşünüyorum.
Saygılar

Lilium 29-12-2012 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alimallah (Mesaj 1076630)
Sayın Lilium,
(Daha önce sorulduysa özür diliyorum.)
Tohum olarak yerine dikip daha sonra aşı yapmakla, aşılı tüplü fidan alıp dikmek arasındaki farklar konusunda açıklama yapabilir misiniz?
Teşekkürler, saygılar

Sayın alimallah, Tohumdan ekerseniz de olur, tohumdan ektiğiniz de aşı için bir yıl bekleyeceksiniz ikincisi aşıyı yapan ehil biri değilse aşı tutmayabilir tutmadığında ya ağustosta göz aşısı yapacaksınız ya da bir yıl sonra tekrar kalem aşısı yapacaksınız,tuttu tutmadı derken zaman kaybedebilirsiniz, çevrenizde ya da siz aşı işinden anlıyorsanız ekin derim, yoksa aşılı fidan alıp ekmenizi öneririm. Tabii tüplü fidanında bilhassa ilk yıl bakımına önem verilmeli (capalama sulama gibi)

Tohumdan ekmeyi düşünürseniz ve üşenmezseniz ekeceğiniz yeri biraz (40-50 cm gibi) derin kazıp cukurun dibine yarım cay bardağı kök gübresi koyup toprağı doldurunuz tohumada 5 ila 10 santimlik derinlik yeterlidir.

alimallah 29-12-2012 20:38

Teşekkürler Sn. Lilium.
Selamlar

musculus 02-01-2013 21:18

Abi ceviz yetiştiriciliği bölümünün 94.sayfasındaki benden alıntı yaparak eklenen resimleri silebilirmisin lütfen. Şimdiden teşekkürler...

Lilium 03-01-2013 00:13

Sildim fakat silme nedeninizi merak ettim doğrusu yazarsan sevinirim.

musculus 03-01-2013 11:34

Sildiğin için teşekkürler Abi. Konuşmamak daha iyi bu ülkede. En azından kafan ağrımaz diyevercem sen anlıyıver artık gerisini...

rise_com 03-01-2013 13:42

Doğruyu söyleyen 9 köyden kovulsa da 10.köy mutlaka bulunur. Bilgi ve deneyimlerinizi takdir ve hayranlıkla takip ediyorum

Abi aşı bıçağından esinlenerek çok ilginç bir aşı bıçağı yaptık, onun da resmini ayrıca paylaşacağım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025