![]() |
Alıntı:
40 lt torf aldım. Amarillysi, gojiyi aktardım ve naneleri de ektim. Gojinin kırık dalını kestim. Yaprak uçları ful sarı ve buruşuk. |
Alıntı:
(Ben çizme yerine spor ayakkabı ile yürüdüm de aldım ayaklarımın payını ) |
Alıntı:
|
Abi bir şey dikkatimi çekti,
Sizin bahçe kara topraklı. Bazıları kara toprak ağaçlar için çok uygun değil diyor. Süzek toprak daha iyi diyor. Sizce kara-killi toprağın ağacın/kökün gelişimine etkisi (kesme taşlı süzek toprağa nazaran) ne şekildedir? |
Alıntı:
Alıntı:
Bahçede taban suyu yok, (Derinlik en az iki metre olmalı diye düşünüyorum) ama yer yer kireçli tabaka var kirazda bunu hiç sevmiyor ve ölüyor, Kirazın cinsini hiç bilmiyorum ceviz fidanlarını alırken hediye olarak vermişlerdi, ben iyi bir şey çıkmayacağını zannederken çok güzel iri kütür kütür bir cins oluşunu çok beğendim bu da kurursa üzülürüm. |
Alıntı:
Bakımı zor değil, arsız bir bitki, birden çok su vermeyiniz. Gojiyi saksıya değilde yere ekseydin çok daha iyi gelişim gösteriyor, saksılarda düzenli su isteğini karşılayamadığın için şimdi olduğu gibi su sitresine sokabiliyorsun. |
Alıntı:
|
Sayın zafersu, formül demek yanlış olur deneme diyelim. :) Geçen yıl cevizde bir şeyler denemiştim, karga ya da cevizi delen kuşlarda iyi sonuç vermişti, (Bilemiyorum belkide geçen yıl karga yoktu) yalnız diğer karabakkal, sığırcık kuşlarına etkisi olmadı diyebilirim, bir kaç asmamdaki üzümleri ve bir kaç şeftalimi beraber tükettik. :)
Kirazım bir tane ve tek olduğu için dozlaşamıyor çok meyva bağlayamıyor, bir onun içinde ilaç yapmaya değmez deyim üşeniyordum. :) Aslında sonucu ne olacak diye bir deneme yapsam iyi olur. Aklıma düşürdünüz teşekkür ederim. |
Alıntı:
kiraz'ın tek olduğunu okudum.meyve vermesi için yanına erkek kiraz veya vişne dikmelisiniz ki dölleme yapabilsin.ben iki kiraz arasına bir erkek kiraz(beyaz napolyon da olur )diktim ve bu sene çok güzel meyve verdiler.(3 tane de vişnem var.)saygılar.kolay gelsin. |
Sayın lilium,
kiraz ağacınızın bir dalına çevirme aşısıda yapababilirsiniz. Benim bahçemde 1 adet 0900 napolyon bodur kiraz var tozlayıcısıda yok ama her sene o kadar çok meyve veriyorki hayret edersiniz demekki bazı cinsler tozlayıcı olmadan kendi kendine yeterli meyve tutumu olabiliyor. Cevizlerde geçen yıl uyguladığınız kuşlardan kurtulma yöntemini sabırsızlıkla bekliyoruz yoksa bu senede olan cevizleri ağaçkakanlara teslim etmiş olacağız. Muğladan selamlarımla. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bahçe toprağım kiraza pek elverişli olmadığı için kirazı çok önemsemiyordum hani derler ya "yeşillik olsun" bende öylesine ekmiştim, geçen yıl bir kaçtane yapınca güzel bir cins olduğunu gördüm, bu yıl dozlayıcı olarak bir tane aşıladım ama o da büyüyüp çiçek vermesi iki üç yılı alır.
Eklenti 303118 Alıntı:
|
Fidancılık kursundaki hocamız, Kiraz ~%100 böcek ile (arı gibi), Ceviz de ~%100 rüzgar ile tozlaşır demişti.
O zaman, bırakın yan bahçeyi, 100 hatta 1000 metre ileriden bile tozlaşma olması gerektir. |
Benim bahçenin 1000 metre cıvarında kirazda yok, ceviz yok, olsa da, hocanız bir şeyleri eksik söylemiş,
Şöyle ki, yerli cevizler ya da yerli ırklarımız diyelim, erkek çiçek dişi çiçek dönemleri çakışıyorsa 150-200 metre mesafelerden hava sirkilasyonuyla dozlama alabilirler. Fakat söz konusu chandler olunca bu hiçte o kadar kolay değil, zira chandler geç uyanan ve geç çiçeklenen bir çeşit, (etrafta ceviz olsa da, ki, yok) chandlerın dişi çiçek döneminde diğer cevizlerde erkek çiçek kalmıyor. Kısacası chandlerın olduğu yerde ya da 150-200 metre cıvarda franguette, fernette, cısco, varsa rüzgarla dozlaşır. |
Alıntı:
Ama tozlaşmanın önemine binaen konuya değinmenize sebep olduğuma da seviniyorum. |
5 Eklenti(ler)
Cevizler iyiden iyiye kendilerini göstermeye başladılar, dozlaşma eksikliğine rahmen yinede meyva tutumu fena değil.
Eklenti 305444 Eklenti 305445 Eklenti 305446 Geçen yıl ağustosta yaptığım göz aşıları bir metre oldu. Eklenti 305447 Martta yaptığım bir aşı fernette Eklenti 305448 |
5 Eklenti(ler)
Elmalarım yine sık kaldı seyreltemedim. :(
Eklenti 305451 Eklenti 305452 Eriğim, bu yıl çoştu da çoştu :) topla topla bitmiyor, bugünkü hasat 200 kg :dilli: kasa bitti cuvallara doldurmaya başladık. Hanım toplamaya bıktı, (Akşam erik erik diye sayıklarım artık diyor) :)yarına bıraktık. Eklenti 305453 Eklenti 305454 Eklenti 305455 |
Alıntı:
Maşallah efendim , Erikleriniz ne kadar güzel , ne kadar bereketli görünüyorlar.. Coşana değil coşturana bakmak lazım...;) İlgi alaka ve bilinç olunca sonuç bu oluyor.. Emeğinize sağlık. Ürünleriniz her daim bereketli olsun. saygılar.. |
Sn.Lilium,
ürünleriniz bol bereketli olsun,afiyetle yiyin.Erik toplama işinden haberimiz olsaydı yardımcı olurduk; seve seve ,koşa koşa hatta bayıla bayıla toplardık:D:D Kolay gelsin,sevgiler saygılar.. |
Teşekkür ederim sevgili erikli bahçe, o kadar içten yazmışsın ki, erik toplamaya çağırasım geldi, fakat ne yazık ki, toplandı kalmadı. İnşallah seneye. :)
|
2 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımdan önceki yıl bir kök iri sarımsak temin etmiştim, çoğaltmak içinde ekmiştim.
Eklenti 306042 Ektim fakat sarımsağın tohum yaptığını da yeni görüyorum. :) Ya da çok cahil kalmışım. :( Eklenti 306043 |
Sayın Lilium chandler fidanı için not almıştınız.Gönderme imkanınız var mı ? Selamlar.
|
Sayın orion1988, Gübreyle fidanların keyfini biraz kaçırdık, toparlanmaları için biraz zamana ihtiyaçları var, acele ediyorsanız başka bir yerden de temin edebilirsiniz.
Beklettiğim için çok özür dilerim. |
Sayın Lilium özür ne demek.Elbette beklerim.Zonguldak ' tan sevgi ve selamlar .
|
Sayın Lilium, biraz da kırmızı ayvanızdan resim koyarmısınız. Bana gönderdiğiniz çelikleri bir ayvaya kayınpederime aşılatmıştım. 2 senedir iğlek yapıp döküyor. Bu sene onlarca çiçekten yine iğlek yaptı. Bir tane meyvesi var; hata kaza olmazsa onu göreceğim. Geçen sene deli ayvaya 2 kök aşıladım saksıda bekliyor. Meyvesi güzel olursa yerine dikilecek. Selamlar.
|
Bak bunu yazmanız iyi oldu, zira bir kaç arkadaşa göndermiştim kalemlerinden, kime gönderdiğimi unutmuştum. :( Hatırlatmanız iyi oldu.
Bendekini malesef kaybettik (kurudu) iyiki de sizlere kalem göndermişim, çeşit kaybolmamış oldu. (Paylaşımın ne kadar güzel bir şey olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum) Şimdide biz sizden kalem istersek hiç şaşırma :) |
4 Eklenti(ler)
Bahçede kuş kaçırıcı ilacı yapıp ağaçlara astım, geçen sene satın aldığım ilaç oldukça iyi fayda sağladını düşünüyorum, (Ama fiatı biraz pahalı) en azından cevizleri delen kuşlara etkili olduğunu gördüm,(bu bile benim için yeterlidir) küçük kuşlara karabakkala sığırcığa etki etmediğini gördüm. Bu yıl kendi deneyimim olan ilacı deniyorum inşallah iyi sonuç alırım, Umutluyum.
Eklenti 310422 Eklenti 310423 Eklenti 310424 Eklenti 310425 İlacın yağmurlardan dolayı etkisini yitirmemesi için biraz korumaya aldım. Beş kiloluk su şişesini kesip ortasından bir tel geçirerek içine pamuksu bez parçasını telin ucuna bağlayıp ilaçlayıp bahçenin etrafına 20 mt aralıklarla ağaçlara astım. Bekleyip göreceğiz. |
3 Eklenti(ler)
532 ci mesajımda bahsettiğim sarımsak'ı diş diş ekmeme rahmen bakın nası bir sarımsak oldu adeta bir soğan gibi :cool: 5-6 cm çapında tek diş, Kokusu sarımsak kendisi soğan.
Eklenti 311226 Eklenti 311227 Eklenti 311229 |
Alıntı:
geçenlerde ceviz ve meyva bahçerini gezerken, ağaçların dallarına ince iplerle asılmış bildiğimiz CD lerden görünce ne olduğunu sorduğum bahçe sahipleri rüzgardan sallanan CD nin kuşları ürküttüğünü geçen sene kuşların yiyip bitirdikleri tüm meyvaların bu uygulamadan sonra kendilerine kaldığını söylediler. |
2 Eklenti(ler)
Sn Lilium.İzin almadan bu fotoğrafları koydum ama zatihalinizi bulamadığımdan.Kusura bakmayın.
Bu ceviz AğaçıBahçenin yakınında.Sahipsiz bakımsız,susuz.Mahalle çoçuklarının oyuncağı.Meyvelerini istiyen toplar.Dallar kırılır,yapraklar yolunur.Fakat ertesi yıl daha çok meyve verir,hemde üçlü. Bu fotoğraflardan cinsi bilinebilirmi ?Aşı yapmamız için ne zaman çelik almamız lazım? Bilği vermeniz temennisi ile. Saygılar. |
Sayın hk50, cevizin cinsi ile ilgili hiç bir bilgi yoksa bilinmiyorsa hele ki tohumdan ekilip yetiştirdiyse cinsini tahmin edebilmek oldukça zor hatta hiç yok diyebilirim.
Aşı için şubat sonu mart gibi ağaçlar uyanmadan kalem almalısınız. Bir öneride bulunayım, Bu yılın sürgünlerine de göz aşısı yapabilirsiniz, haziran sonu temmuz başı gibi yapacağınız aşı sürgün göz aşısı olur, (hemen uyanır) ağustosta yapacağınız aşı durgun göz aşı olur (ilk baharda uyanır) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025