![]() |
Bir ceviz bahçesinin katledilişi.
Gördüm ve içim acıdı, ürperdim. Resimleyip paylaşmak istedim. http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yjqq.jpg http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yk3r.jpg http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yk6q.jpg http://d1205.hizliresim.com/x/j/5yk91.jpg Sadece ceviz ağaçları değil, koca meşe ağaçları da kurumuş. http://d1205.hizliresim.com/x/j/5ykf7.jpg Bilinçsizce yapılan hayvancılık güzelim ağaçları yok etti. Yurt dışından getirilen büyükbaş hayvanları bu bölgeye kapayarak bir yıl boyunca burada baktılar, hayvanlar dize kadar bok içinde bata çıka yaşamlarını sürdürdüler. Ve onların gübresi sidiği de ağaçları bu hale getirdi. Ağaçlar gittikten sonra taze gübreyi kürüyerek kireçleme yapmışlar. Ne işe yarayacaksa... |
Haklısınız, maalesef bunun adı eğitimsizlik. İnsanoğlunun yüzyıllardan beri tecrübeyle dahi olsa öğrendiği birikimin yeni kuşaklara düzgün aktarılamaması. Bizde Amerika her yıl yeniden keşfediliyor. Adına da "bir musibet bin nasihatten iyidir" deniliyor.
Zira toplum olarak nasihat dinlememe alışkanlığımız var. |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl bölgemizde tüm bahçeler antraknozdan kırılıyor, yağışlı havalar hastalığa davetiye çıkardı, az da olsa benim bahçede de var.
Asıl sorun geç dona yakalanmamız, bir ağaçım kurudu iki ağacımında ana yandallarında tamamen kuruma var, bununla birlikte uyanması ve meyva bağlaması gereken gözler uyanmayıp kuruma yaptı. Eklenti 296482 Eklenti 296481 Bunun yanında sevindirici gelişmelerde var, geçen yıl en fazla üçlü meyva görmüştüm, bu yıl dörtlü beşli meyva görmem sevindirici oldu. :) Eklenti 296486 Eklenti 296487 Pedroda ki gelişmelerde gayet iyi, ondada bu yıl sekizli meyva görebildik. Eklenti 296488 |
Abi Kasap abim davet ediyor.
Hani gelmişken... Kolay gelsin. |
Abi don olayına katılamıyacağım. Mart 15 den beri sıfırın altına hiç düşmedi Balıkesir de hava... Antraknoz olayı doğru çok var... Ama bu hastalık da cevizi götürmüyor sadece gelişimini durduruyor. Bence asıl sorun Balıkesir de meyve göz kurtları... Seneye yaşarsak önlemini almak gerek... Bu arada bende de bir ceviz can çekişiyor 3 yaşında... Sürgünleri gitmiyor. yapraklar tertemiz. Toprak altı gövde kısmı köklere kadar simsiyah... Kömür gibi. Çözemedim hastalığı.
|
|
Alıntı:
Üstelik iki ağacımda aynı yönde birer ana yan dalların kuruması havadan gelen bir esindiden olabileceğini düşünüyorum. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yoksa yüzsüzümümdür biraz, çoktaaaan gelmiştim.:D |
Biga macerasını şimdilik biraz askıya aldım, :) buralardayım.
|
5 Eklenti(ler)
Biraz bahçeden resimlere ne dersiniz.
Elmalarım Eklenti 297345 Ceviz çüğürleri Eklenti 297346 Bal kabağı Eklenti 297347 karpuzlarım Eklenti 297348 Veee cevizlerim Eklenti 297349 |
5 Eklenti(ler)
Devam
Trabzon hurması daha şimdiden çiçekten dalları eğdi . Eklenti 297355 Eklenti 297356 Eklenti 297357 Yeni bu yıl aşıladığım erken olan kiraz şu günlerde olgunlaşıyor Eklenti 297358 Liliumlarım Eklenti 297359 |
5 Eklenti(ler)
Devam
Yadiveren çileklerim Eklenti 297360 Eklenti 297361 Kokulu osmanlı çileği Eklenti 297362 Eklenti 297363 Göjilerin bir bölümü çiçek açtı. Eklenti 297364 |
5 Eklenti(ler)
Devam
Eklenti 297370 Eklenti 297371 Eklenti 297372 Bir zamanlar kuş kovucuydu şimdi kuş yuvası oldu :) Eklenti 297373 Eklenti 297374 |
5 Eklenti(ler)
Devam
Aronyalarım Eklenti 297379 Eklenti 297380 Cuvalda yer fıstığı. Eklenti 297381 Deveci armutlarım. Eklenti 297382 Eklenti 297383 |
4 Eklenti(ler)
Devam
banyo kazanında çilek :) Eklenti 297386 Eklenti 297387 Güler abladan aldığım lilium tohumları, ikinci yapraklarını çıkarıyorlar. Eklenti 297388 Mor salkım çiçeklerini döktü yapraklanıyorlar. Eklenti 297389 |
5 Eklenti(ler)
Devam
Ceviz meyvaları Eklenti 297400 Eklenti 297401 Yer sarıcı saksıda. Eklenti 297402 Kayısılar irileşmeye başladı. Eklenti 297403 Gülde haşere zararı Eklenti 297404 |
1 Eklenti(ler)
|
tebrık ederim..çok güzel...
|
Çilekleri kazana değilde küvete koysaydın bari Nail abi :p Bahçeni takdir ediyorum çok temiz ve düzenli. Sanki terzi elinden çıkmış :) Benim gojiler bu senede meyve vermezse taze olarak birkaç tane göz hakkım saklı kalsın.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir miktar tenekelerde ekili olarak var bu yıl ücünçü yılındalar, meyvalı olarak satışa koyayım diyorum fakat kargolar hem almıyorlar hem kargosu çok tutar diye düşünüyorum. Almak isteyenler olursa Yolu bu taraflara düşenlere verebilirim. |
Sevgili Nail, bahçeni sessiz ve derinden izliyorum. Sen kendinden üj-bej tane klon mu yaptın ya da yatıverdin kapağın altına da fotokopiler mi çektirdin kendinden?? Nasıl yetişiyorsun tüm çalışmalara??
|
Sevgili derya bahçeme uğramakla beni şereflendirdiniz, çok teşekkür ederim, her zaman beklerim.
Alıntı:
Aslında neler yaptığını da merak etmiyor değilim, inşallah bir gün yolum düşerse sizleri ziyaret etmekten sevinç duyarım. (Biraz emri vaki buyur oldu ama) Değil, sizin iç güzelliğiniz zaten buyur diyor, söylemenize gerek yok zaten, o benim hüsnü kuruntum. Sevgilerimle... |
3 Eklenti(ler)
Bugün güzel bir süprizle karşılaştım,
Siteden bir arkadaşımız güzel bir süpriz yaparak denizli'de ne kadar aşı çakısı varsa hediye olarak yollamış. Üç tanede küçüklerden vardı, bunlar kesmez yaaa deyip parmağımı sürdüm ki, parmağımdan oldum :) Jilet mûbarek. El emeği oluşları ayrı bir değer, düşünmesi hatırlaması o ap ayrı bir değer, üzerlerine bir de ismimi yazdırmayı ihmal etmemiş, buradan da bir kez daha teşekkür ederim, kullandıkça hatırlanacağını anılacağını bilmeni isterim arkadaşım. Eklenti 299710 Eklenti 299711 Eklenti 299712 |
Alıntı:
|
Ben bir arkadaşa sizin ceviz bahçenizin toprak işlenmiş hallerini gösterdim böyle bahçe olur mu kesin photo shop vardır dedi :) inanamadı birkaç resim gösterince ellerine sağlık işte uğraş işte çılgın proje diye böyle şeylere demek lazım . Bende katılıyorum bu kadar bahçe gördüm çok insan gördüm ama bahçede ot olmaz mı ceviz altındaki topraklar elendi mi hiç mi taş kötü bir görüntü olmaz . Emeklerinize sağlık , uğraştığınızın fazlası ile karşılığını almanız dileğiyle...
|
2 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim sayın fludek, photo shop hiç aklıma gelen ve becerim olan bir şey değil, fotoğraflar gerçek çekildiği gibi sadece boyutlarını küçültüyorum (sayfaları bozmaması için)
Bahçeme gerçekten emek harcıyorum elimden geldiğince daha iyisini yapmaya çalışıyorum, Bahçede taş olmaz mı var tabi ki, ama irilerini topluyorum bahçe yoluna yayıyorum , sanırım bunlar gözden kaçmış. :) Eklenti 302403 Eklenti 302404 |
1 Eklenti(ler)
|
Kız saçsız,Tarla taşsız olmaz.
Saygılar. |
Alıntı:
Ne demiş Atalarımız; Bakarsan BAĞ, bakmazsan DAĞ olur. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025