![]() |
sn.lilium,
Ceviz ağacından iyi verim almanın ana föktörlerin başında, civarında uygun tozlayıcısı olması malumunuzdur, literatürlerde okuduğuma göre bir çok ağacın dişi ve erkek çiçeklerin aktif olma zamanı farklı olabiliyor, döllenecek ağacın dişi çiçeğin çiçeklenme aktif olma zamanı ile diğer (veya kendi) tozlayıcısının erkek çiçeklerin aktif olma zamanının denk gelmesi gerekli olduğu kanısındayım. KSÜ üniversitesi araştırma sonucuna göre (gerçi 2000 yılında yapılmış) bazı yabancı cins cevizlerin çiçeklenmesi aktif olma zamanı aşağıdaki gibidir. chandler : D 24 nisan - 7 mayıs E 12 nisan - 21 nisan pedro : D 21 nisan - 5 mayıs E 20 nisan - 26 nisan frenguete : D 7 mayıs -15 mayıs E yok fernette :yok fernor :yok yerli kaman1 D 17 nisan - 30 nisan E 23 nisan - 30 nisan bu durumda chandler cinsine en yakın tozlayıcısının pedro ve kaman 1 olduğu gözükmekte zira chandler: dişi 24 nisan - 7 mayıs pedro : erkek 20 nisan - 26 nisan kaman 1: erkek 23 nisan - 30 nisan sormak istediğim sizin bu konuda gözlemleriniz varmı varsa paylaşırmısınız. teşekkür ederim. frenguette erkek, fernettenin erkek ve dişi aktif çiçeklenme zamanı verilmediği için bir şey söyleyemiyorum. |
Kaman 1 hakkında tecrübeye sahip değilim fikir vermekte yanlış olur.
|
bandırma sahil yenice
Google amcada arama yaparken bakın nelere denk geldim.
Bloğumdan izinsiz olarak alınmış resimlerle fidan satışı yapan bazı uyanıklar, bunları yapanlarda bandırma sahil yenice köyündeki fidan satıcısı bazı uyanıklar, bunları yapabilenler fidan satışında neler yapabileceklerini siz tahmin edin artık. Resminizi kullanabilirmiyiz ya da bu ne cinstir ne ne değildir gibi hiç bir bilgi izin almadan sitelerine koyabiliyorlar. Bu sitedeki tüm resimler bana aittir. (Hatta kenardaki ismim dahi duruyor.) Kaman-1 Ceviz Fidanı - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 97591865 Burada da 1 ve 14 resimler bana aittir. Ceviz Fidanı |
evet ilk resimlerin hepsi tanıdıgımız sizin bahçeniz
hatta ada şeklindeki toprakta ekilen fidanarda belli oluyor malesef bu durum her alanda yapılıyor |
Sn. Lilium,
Taklit edilen olmak biraz buruk da olsa güzeldir :) Bakın bende o bile yok..(Hakkınızı da arayın tabi :)) Selamlar |
Abi ekranın resmini çektikten sonra yerinde olsam (tabii vaktim çoksa) Savcılığa suç duyurusunda bulunurum iki site ve ilan veren için.
Eğer sabrın varsa sonucunda mutlaka ceza alırlar. |
Yok arkadaşlar ben hak arama derdinde değilim, böyle bir düşüncem olsa bu kadar bilgi resim paylaşırmıyım, ben sadece ahlaki bulmadığım için yazdım, ahlaki değil, bir başkasının resimlerini hiç sorgusuz alıp kendi resimleriymiş gibi yayınlamak ve bunları görenleri kandırmayı içime sindiremiyorum, hiç değilse Resimler alıntıdır dense yinede bir nepze diyeceğim.
Bandırma sahil yeniceliler (Tabi herkesi kastetmiyorum) bu hususlarda ne kadar becerikli olduklarını iyi bilirim. "Taklit edilen olmak biraz buruk da olsa güzeldir" Sayın Çamtepe, bu sözü tuttum, Taklitlerimden sakınınız. :) |
Hakikaten fotoğrafı büyütünce sağ köşede Nail Çimen yazısını okudum, hay Allah ne günlere kaldık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Yaptığınızla değil taklit edildiğinizle değerlisinizdir... |
Sadece fotoğraf çalmak olsa iyi, daha neler var, söylesem diliniz uçuklar.
Aynı topraklarda uzun yıllar fidan Yetiştiriciliği yapanlar Toprak analizine iki yılda bir mecburi tutulduğu için toprağı hasta mantari hastalıkları olanlar analize toprak götürürken mezarlıklardan toprak alıp analiz ettirip yetiştiricilik yapabilir raporu aldıkları duyumlarını da alıyorum. İnsan zekasına ayran olmamak elde değil. :) Sitelerinde güzel güzel (çalma) resimler, güzel çekilmiş videolar, eh dili de güzel sözler ediyorsa her şey dört dörtlük oluyor, İşini hakikaten vijdanıyla dürüstlüğüyle yapanlara sözümüz yok olamazda zaten ama bir kaç çürük onları da lekeliyor. Bu konularda İyi araştırıp karar vermemize dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmış olayım. Sitede bazı arkadaşlar fidanları ektik kurudular dediklerinde su dengesini tutturamamıştır çapalamamıştır hava aldırmıştır kurumuşlardır diye bir taraftan bakıyoruz, aslında işin bir de bu yönü var, şayet böyle hastalıklı topraklarda yetişmiş fungal hastalıkların olduğu topraklarda yetişmiş fidanların kurumalarının büyük nedenlerinden sebeplerinden biri olması büyük bir olasılık.. |
merhaba,
Sevgili lilium, gerçekten çok sinir bozucu bir durum. verdiğiniz linkte bide utanmadan sahibinden yazmışlar... eğer başkasının emek verip yetiştirdiği fidanların resimlerini çalıp kendisininmiş gibi satıyorlarsa... Allah bilir o fidanları nereden buluyorlar...! Hem resimleri çaldıkları kişilere haksızlık, hemde o siteye güvenip fidan alanlara karşı dolandırıcılık bu resmen... kimbilir sizin gibi kaç kişinin emeğini çalıp kullandılar.. mutlaka şikayet etmelisiniz, bu sizin hakkınız, alın terinizin başkasına sermaye olmasına ve insanların kandırılmasına sessiz kalmayın. sevgilerimle |
Çinliler taklitçilikte yarışamaz bizimle diye düşünüyorum!!!...
Artık emeğe saygı yok malesef. Sn. Lilium üzülmeyin en azından adınızı yaşatıyorlar. |
Üç yıl önce chandler ceviz fidanı almaya karar verince ,Akhisardaki fidancılar fidanların sahil Yeniceden geldiğini söylemişlerdi.
Beş Lira chandler fidanı . Denizlide on Lira.Bu fark niye diye sorduğumda .Abi onlar marka o yüzden vs .Bir de chandler cevizini Sahil yeniceliler getirmiş ilk defa. Üstelik Denizlideki fidancı tok satıcı tavrında . Güvensizlik oldu bende. Araştırırken ismine doğru fidan diye bir şey öğrendim. Sana verdikleri fidanlar yıllar sonra alakasız bir çeşit çıkabiliyormuş. Oldukça sinir bozucu .İnsanın yıllarını çalıyorlar.Bize daha yakın olmasına rağmen ceviz dışında da herhangi bir fidan almadım o bölgeden . Kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar. |
Almanyalı arkadaş nail abi ye şikayet etmelisiniz demiş. Türkiye burası uyanın almanyalı. Hak aradığın anda başına neler geleceğinin farkında olarak yazmalıyız bazı şeyleri.. Buraya yazan üyelerinin tamamına yakını adalet aradığında neyle karşılaştığı ile ilgili başına neler geldiğini yazsalar roman yazarlar kanısındayım. Hakkımızı bizler eninde sonunda HAKTAN alacağız bunu unutmasın hak yiyenler.
|
Bir bakanımız söylemişti "rüşvetin belgesimi olur" diye, bende diyorum ki, "dilimin belgesi olsa da konuşsam".
Alıntı:
Alıntı:
Arkadaşlar beni daha fazla konuşturmayın şimdi hakaret ettin zan altında bıraktın diyecekler bir sürü laf kalabalığı demogoji yaparak tartışmalara girmek istemiyorum. konuyu kapatalım. Rüşvetin belgesi olmadığı gibi bazı şeylerinde belgesi olamıyor malesef, inanıp inanmamakta herkes hürdür. İşini doğru yapana kim ne diyebilir ki, (Onlara bir sözümüz yok) önlerinde her zaman eğilir saygı duyarım. |
Sayın musculus, almanyalı üyemiz bayan bir üyemiz beyefendi diye hitap etmişsiniz düzeltirsen sevinirim.
Oda iyi niyetiyle hakkımı aramamı Alıntı:
Haklı, sessiz kalmak kabullenmektir. Dediğiniz gibi olayın birde türkiye tarafı var burası Türkiye dedirten bir durum. |
Alıntı:
Almanya'da resmi kopyalıyacaklar!... Kişiler sonuna kadar hakkını aradığı için orası Almanya burası da Türkiye... Adaletten hakkınızı istemezseniz Haktan da isteyemeyiz. Haksızlığa ses çıkarmayan sessiz şeytandır diyor Resul. Bu hadis sonrası mı sessiz kalıp Haktan hak istiyeceğiz. |
Alıntı:
merhaba, Mesajınızı gördüm ve anlam veremedim kusura bakmayın.. Ben mesajımda," burası Almanya, orası Türkiye, burda böyle şeyler olmaz" demedim...ima dahi etmedim. Emek hırsızlığına sessiz kalınması, gerek sayın Lilium' a, gerek o ürünleri güvenip alan insanlara karşı suçtur. eğer her gördüğümüze sessiz kalırsak..sonu nereye varır..? hiç düşündünüz mü? ortalık sahtekarlarla düzenbazlarla dolar.. "Uyan almanyalı"demişsiniz...? Nail abiye demiş" siniz? o kim? ben mesajımı sayın Lilium' yazdım. Forumda gerçek isimle hitap konusunda düşüncemi zaten başka biryerde dile getirdim, ne kadar haklı olduğumu da bir kez daha görmüş oldum.. yazılanları başka konulara çekmeyelim, olduğu gibi okuyup yorumu öyle yapalım. sevgilerimle |
Hak aramaya devam o zaman...
|
Sayın Lilium,
Sahibinden.com sitesindeki ilanda "ilan ile ilgili şikayetim var" diye bir link var. Oradaki formu doldurursanız ilanı yayından kaldırırlar. iyi çalışmalar murat |
Sayfada yararlanabileceğimiz pek çok bilgi var. Başta Lilium olmak üzere hepinizin emeğinize sağlık, 5 dönümlük arazime zeytin dikmeyi düşünürken aklıma aşılı ceviz fikrini sokan ziraatçılarımızın sayesinde aralık ayında chandler cinsi tüplü fidanlarımı diktim. ümit ediyorum ki güzel bir bahçe kurabilirim??? bahçem yaşadığım yere biraz mesafeli (200 km cik)
|
Sayın seymen66 foruma hoş geldiniz, umarım paylaşımlarınızla katkıda da bulunursunuz.
Beş dönüm kendi kendinize başarabileceğiniz bir büyüklük fakat uzaklığı baya sorun olacak gibi yardım edecek birileri varsa iyi olur. Başarılar kolay gelsin. |
Aman oda birşeymi ben 400 km uzağım yeterki belli zamanlarda yardım alacak veya gündelik le tutabilecek kişileri ayarlasın başarılır zannedersem ..
|
Ceviz
4 Eklenti(ler)
Sayın Lilium cevizlerin budanmasını resim üzerinde işaretlerseniz sevinirim.Selamlar..
|
cevizlerinizin çeşidi nedir
|
2. resimde gövde üzerindeki meyve gözlerini önümüzdeki budama mevsiminde almalı mıyım? 4. resimde sola doğru dal oluşturmak için gövdede çizme yapmam gerekir mi?
Ayrıca taçlandırmayı 130-150 cm den yapmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.. |
Sayın safranlı cevizler chandler.
|
Sevgili eko
Son mesajından başlayayım budamayı daha sonra anlatayım. Değinmek istediğim ayrı ayrı başka konularda var, Ağaçlar fotoğraflar güzel olunca anlatabildiğimiz kadarıyla anlatmaya çalışalım. Fidanların uc dalları alınmış gibi geldi, yanılıyormuyum yoksa? Alıntı:
Sağlam göz varsa gözün üzerinden ince diş bir destereyle çakıyla kabuğu kesmeniz yeterlidir. (Fır dolay kesmiyoruz 2-3 cm yeterlidir.) Nacizane görüşüm, Bunu yapmanıza da gerek yok gibi, çok güzel bir lider dalınız var ve 130-150 lerden taçlandırma istiyorsanız bu lider daldan taçlandırma yapabilirsiniz, lideri ucundan vurmanız diğerlerini de zayıflatmanız yeterlidir. Bu liderden taçlanma olacaktır. Alıntı:
Alıntı:
Eksik bir şey kaldı mı bilmiyorum, kaldıysa hatırlatın lütfen.. Sorular güzel ve net olunca cevaplaması da kolay oluyor :) |
Sonbaharda uç dallardan 10 cm gibi kısaltmalar yaptım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025