agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Ayazkentli / Bağ-Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/20881.htm)

ayazkentli 24-03-2011 17:10

4 Eklenti(ler)
Sn. Minarislim, hoşgeldiniz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Dün, geçici olarak aynı-sefa saksılarını yerleştirdim. Esas yerleştireceklerim ise şöyle olacak:

1. En üst'e, petunya ya'da bulabilirsem tütün çiçeği (sarkan tip çiçek).
2. Yanlarda'ki üç yuvaya RR domateslerim (gerçi, duruma göre çiçekler ile değiştiririm).
3. En alt'ki leğen saksıda ise, maydanozlar olacak.

Saksılığı kullanma amacımın 2 nedeni var. Hem yer kazanmak, hem'de mecburiyet'ten yere koyduğum çanak anten'in çirkin görüntüsünü perdelemek (gerçi anteni, tadilat yapabilirsem duvar kenarına aktaracığım). Bahar ve yaz aylarında, fotoğrafları çektiğim yer olan kapıaltın'da oturuyoruz. Anten'in görüntüsü göz zevkini bozuyor. Çok işe yarayacak gibi.

Orhan hocam, bizim bölge biliyorsunuz coğrafik avantajı nedeni ile bahar ve yaz, biraz erken başlıyor. Hazırlıklarımın çoğunu bitirdim sayılır. Saksı harçlarımın çoğunu yapıp, saksılara doldurdum. Tohumları ve yumruluları ektim (daha önce ektiğim canna'lar çıkmaya başladı bile), yeri değişecek olan minyatür gül ve çileklerin yeri değişti. Artık bekleme modundayım.

Toprak karışımı, fotoğraf sırası ile şöyle: Bahçe toprağı + dere kum'u + koyun gübresi + torf + humikasid + perlit.

En son güzelce harmanlayıp, saksılara dolduruldu.

Uzaylı 24-03-2011 19:07

Sayın Ayazkentli; sayenizde hurdacılara nur yağacak.:p Ben de dahil pek çok kişi hurdacılarda ne var ne yok almak için hep gözleyeceğiz sanırım. Çiçeklik benim de çok hoşuma gitti. Madem elimizden birşeyler geliyor. Yenisi almak yerine, böyle bir şeyler yapmak çok daha mantıklı. Açıkçası küpü de çok beğendim. Hurdacıda bulmanıza da oldukça şaşırdım. Bundan sonra gözlerimi dört açıp, ben de etrafı bir tarayayım bakayım.

Dere kenarındaki taşlar, hani bir yörede taştan bebekler yapıyorlardı ya, bana onu hatırlattı. Malzeme bulsam hemen bir kaç taş bebeş yapıp dekorda kullanırdım.

Ayrıca bir tavsiye: Akrilik boyalar suyu görünce akar. İstersen kireç kullan ya da akrilikle boyadıktan sonra yat verniği kullanabilirsin. Kireç bozmaz ama akrilik boya çiçekleri bozar mı bilmiyorum.

Kolay gelsin...

Yücel Canpolat 24-03-2011 21:00

Ayazkentli kardeşim yine harikalar yaratmış ellerine sağlık derhal eskici ve hurdacılar dolaşılacak tabi ki:)

ayazkentli 30-03-2011 12:29

3 Eklenti(ler)
Sevgili uzaylı, 3 yıldan beri duvarları ve direkleri kireç ile boyuyorum. İlk zamanlar çok güzel bembeyaz görünümlü oluyorlar ama bir süre sonra yağmur ve güneş gibi etkenlerden renkleri sararıyor ve'ya kabuk kabuk düşüyorlar. Hem bu nedenle, hem'de temizlemesi kolay olsun diye, yarı slikon plastik boya kullanmaya karar verdim.

Bu pazar günü hava bazen yağmurlu, bazen güneşli ama oldukça sıcak bir gündü. Tabii çalışmalar devam etti. Öncelikle, sabah 10.30'da bacanağın evine gidip bıcırığı alıp, eve getirdim. Bıcırığın, 2011 yılı beyin yıkama sezonunu açtım.:p:p

Önce güzel bir kahvaltı ve sonra da, limon ağacımın saksı toprağını boşaltıp, diğer toprak karışımını saksı'ya doldurup, gerekli kök budamasını yapıp, ağacımızı diktik ve beyaz ağırlıklı dere taşları ile süsledik. Ayrıca, 3 adet aynı-safa fidesi dikip, saksıda'ki boş alanı değerlendirdik.

ayazkentli 30-03-2011 13:02

5 Eklenti(ler)
Daha sonra, 2 yıl önce çeşme yakınına dikmiş olduğum naneleri söküp, 5-6 kök'ünü şişe ve damacana'ya aldık. Yerde olan nane'ler çok dağılıp, her yere yayılıyorlar'dı. Şişelerde'ki nane'ler, bize fazlası ile yeter artar.

Bir kaç pet bardağa biber tohumu ektik. Bıcırık büyük bir keyif ile toprak dolduruyor ve ekim yapıldıktan sonra suluyordu. Bıcırık öğle vakti, süt ve şokella'lı dilimler ile öğle yemeği molası verdi. Çok fazla sıkmamak ve bıktırmamak için, komşunun 2 küçük kızını çağırıp oyun oynamalarını sağladık.

Gerçi bizimkini oyun oynama konusunda ikna etmek biraz zor oldu. İki'de bir ev kapısını açıp, bahçe'ye yanıma gelmek istiyordu. Tam o anda yağmur yağmaya başlayınca -bu günlük yeter, yağmur yağarken çalışamayız- deyince, ikna oldu.

ayazkentli 14-04-2011 15:00

4 Eklenti(ler)
Son 3-4 günden beri yoğun faaliyet'ler tekrar başladı. Pazar günün'den beri bahçe'min otlarını temizliyorum. Topladığım otlar kompost variline dolduruldu. Otlar'dan temizlenen yerleri çapalayıp, tırmıklayıp düzeltiyorum. Duvar kenarlarına 30-40 cm genişliğin'de olacak şekilde beton atacağım.

Duvarın yanına, bir adet eski tip köy ocağı yapmayı planlıyorum (Şöminelerin, eski köy versiyonu).

Pazar günü ayrıca, mandalin'in saksısının toprağını boşaltıp, önce'den harmanlayıp karıştırıp, organik yönden zenginleştirdiğim toprak ile değiştirdim.

Fatoş 15-04-2011 17:03

Atilla'cığım bakıyorum hummalı bir şekilde bahçe düzenlemesine girmişsin,yazın bahçen çok keyifli olacak ferforje saksılığından bulabilirsem bende alacağım, sevimli minik yardımcınla sana kolay gelsin.

Periş 16-04-2011 10:47

Sevgili Atila çalışmalarınızı çok begendim elinize saglık...

ligustrum 18-04-2011 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 785865)
...beri bahçe'min otlarını temizliyorum. Topladığım otlar kompost variline dolduruldu.
Duvarın yanına, bir adet eski tip köy ocağı yapmayı planlıyorum (Şöminelerin, eski köy versiyonu).

Sayın ayazkentli; Kompost varilinin işleyişini görelim. Köy ocağı(şömineyi) de bekliyoruz. Her tarafımız hurdalık oldu ama yinede dolaşmayı hatırlattınız!
Kolay gelsin. Sağlıcakla kalın.

ayazkentli 18-04-2011 16:28

2 Eklenti(ler)
Fatoş ablacığım, yeni bir Kozak gezisi yaparsak bıcırığı'da getireceğim.

Dün kayınpeder ile kayınvalidem geldi ve selam-sabah'tan sonra, kayınvalidem -öğret sen buna, kabak benim bahçemin başına patlıyor- diye bir yandan da gülerek, veryansına başladı.

Meğer bizim ufaklık, hafta içinde kayınvalidemin evinde'ki açmak üzere olan 6 adet karanfili yerlerinden söküp (çoğunu toprak yüzeyinden kopartmış), başka yerlere dikmiş. Sonra'da içeri girip -annaanne ben çiçek ektim ama- demiş. Tabii, kayınvalide şokta.:dilli: Başlamış şakacıktan kovalamaya:D Bizimki -kurtar beni dede- diye soluğu dedesinin yanında almış.:p

Teşekkür ederim sn. periş.

Sevgili ligustrum, sonbahar zamanı başlayıp kışın olgunlaştırdığım ilk kompostu yaptığım varilin içine, daha önce'ki mesajlarda görülen toprak karışımına karıştırıp, varili doldurdum. Bu varile dev domates türü ekeceğim. Cuma günü fidancıdan 2 adet hazır kadife çiçeği aldım ve kenarlara diktim. Orta ve yana doğru 2 adet domates fidanı ekeceğim (minik fidanlar büyümeye başladı).

Bu ilk kompost denemem olduğu için, benim gibi ilk kez kompost yapacak olanlara yalnış yönlendirmemek adına, yapım aşamalarını burada paylaşmadım ama sanırım oldu. Kompost uzmanı üyelerimizin bilgilerini, harfiyen uyguladım. Şimdi 20 lt'lik bidonlar'da tekrar kompost yapmaya başlayacağım. Bu son çapaladığım otlar ve artıklar ile 2. kez yapacağım. Bunu aşama aşama paylaşacağım.

Ocağı bu pazar günü yapmayı düşünüyor'dum ama hava biraz soğuk olduğundan gözüm yemedi. Bizim bölge'de havalar aynı geçen yıl gibi oldu. Kışın bir kaç hafta dışında ılık geçti, nisan ayı ise geçen yıl gibi oldukça soğuk geçiyor. Pet bardaklarda ise, perlit içinde köklenmeye aldığım 2 gül çeliği var. Birisi tomurcuk yapmaya başladı.

ayazkentli 18-04-2011 16:39

5 Eklenti(ler)
Asma direğinin etrafına ektiğim canna yumruları, birer birer filizlenmeye ve direği çevrelemeye başladılar.

Saksılara diktiğim bu çiçeklerin isimlerini bilmiyorum. Fidancı'dan kadife çiçekleri ile birlikte bunları'da aldım.

serkanhoca 18-04-2011 17:09

Okullar kapandıktan sonra fırsat buldukça yanında olup bilgilerinden faydalanmak isterim.
Görüşmek üzere iyi çalışmalar...

ligustrum 19-04-2011 11:18

Yeni kompostu bekliyoruz. Çok teknik olmasın, çiftçi şartlarında olsun. Kadife çiçeklerinin köy tipi olanlarından bulsan, onların boyları daha büyük!

Sevgi Durul 19-04-2011 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 788050)

Saksılara diktiğim bu çiçeklerin isimlerini bilmiyorum. Fidancı'dan kadife çiçekleri ile birlikte bunları'da aldım.

Sayın Ayazkentli, ikinci fotoğraf mine, üçüncü hercai menekşe, dördüncü gazanya.

Ayşe Yıldız 19-04-2011 20:35

Sonuncuda petunya sanırım.

ayazkentli 20-04-2011 12:14

2 Eklenti(ler)
Sdurul hanım teşekkür ederim.

Bir tek gazanya'yı tutturmuşum (arkadaşlarımızın bahçelerinde'ki gazanyalara benzetmiş ve o niyetle almıştım).

Ayşe hanım, petunya olma ihtimali var. Yaprak yapıları çok benziyor ama çiçeği çok büyük (geçen yıl yetiştirdiğim pembe petunya'nın çiçekleri, bunun yanında çok küçük idi).

Bu sabah, oranlamak için pet bardağın yanında çektim. 2 kg'lık yoğurt kabının, nerede ise üstünü kapatacak kadar büyük. Ayrıca, hiç kokusu yok. Belki petunya'nın değişik bir türü'dür.

Ligustrum, merak etmeyin çiftçi işi anlatım olacak (zaten anlatmaya çalışsam bile, teknik terimler ile anlatmam imkansız).

Kısaca izleyeceğimiz yol şöyle;

Varil'e-bidon'a alt delikler açmak,
Artıkları-otları atmak,
Biraz toprak serpmek ve hafif ıslatmak,
Ağzını sıkıca kapatmak,
3-4 günde bir, ters-yüz edip karıştırmak.

En basiti ile bu şekilde yaptım. Gerçi kompost işini iyi bilen üyelerimiz, çeşitli katkılar kullanıyorlar (EM gibi). Benim kompost'ta EM yok. Bu nedenle, toprağa ne kadar yararlı olur bilmiyorum.

Varile doldurduğum toprak karışımın'da, humik asid tozu var ve ayrıca humik asit'in iri parçalarını ayırıp, yağmur su'yu ile doldurduğum 5lt'lik bidon'da sıvı hale getirdim. Bu humik asit sıvısını, kullanacağım zaman tekrar sulandırıp, saksılarda'ki ve kompost karışımlı varilde'ki toprağa dökeceğim.

ayazkentli 28-04-2011 16:54

3 Eklenti(ler)
Bahçede'ki duvar, direk ve taş boyaması için almayı düşündüğüm ve tv.ler'de reklamı olan boya tabancalarını kullanan kişilerin izlenimlerini, çeşitli forumlarda iyice araştırıp okudum ve almamaya karar verdim.

Çünki her konuda olduğu gibi, bu konuda'da memnun olan ve olmayan diye 2 karşıt görüş var ama her iki taraf'ta, boya motorunun yüksek ses çıkardığında birleşiyorlar. Bende zaten sessiz olduğunu zannettiğim için alacaktım. Yüksek ses çıkardığına göre, boşu boşuna para vermenin anlamı yok. Kendi küçük kompresörümüzü kullanmaya karar verdim.

Öncelikle bahçe duvarlarına beton sıva yaptıracağım ve sonra boyayacağım. Asma direklerini ise, her birini farklı renkler ile boyayacağım.

Örneğin; Canna'ların çevreleyeceği direği, ya sarı ya'da siyah renk yapmayı düşünüyorum. Kırmızı çiçekleri ve koyu yeşil büyük yaprakları, en çok bu 2 renk'ten birinin göstereceğini zannediyorum. Diğer direkleri mavi, turuncu, yeşil, bordo gibi renklere boyayacağım.

Bu nedenle, kol atmaya başlayan asma'nın kollarını birleştirip, tek bir hat üzerine topladım. Böylece, sebzeler için çok gölge etmeyecek şekilde, en karşıda'ki duvarın üzerine birleştirip, çardak tipinden tek bir hat tipine dönüştürdüm. Böylece hem bahçenin büyük bölümü güneş alacak, hem'de tadilat ve boya için fazla uğraştırmayacak.

3 günden beri devam eden yağmurlar yüzünden ve geçen c.tesi gününden beri arabamı sanayide'ki arkadaşlara bakım yaptırdığımdan dolayı (vize'si olacak), biraz bahçeyi boşlamak zorunda kaldım.

ayazkentli 28-04-2011 17:46

2 Eklenti(ler)
Orta yerde duran çanak antenin'de yerini değiştirip, ayak altında olmayacak şekilde duvar kenarına alacağım (hemen şebboy'un arkasında'ki alan). Buraya uzunlamasına beton atıp, anteni buraya monte edeceğim. Bu nedenle, o bölgeyi temizleyip, gereksiz şeyleri attım.

Bu arada, evime hemen 100 metre mesafe'de ki harfiyat malzemesi satan bir işyerine, bir kepçe kum ve 4 torba çimonto siparişi vermek için gittim.

Satıcı, 1 kepçe kum'un 15 tl olduğunu söyledi.
Bende, "tamam, karşıda'ki ev'e 1 kepçe kum ve 4 çimonto bırakıver" deyince,
Satıcı, "abi, 15 tl.de nakliye alıyoruz" demesin'mi!:confused::

Bende kızdım:D ve başladım söylenmeye "tüpçüler taa çarşıdan buraya kadar tüp ya'da su getiriyorlar, kömürcüler çarşıdan buraya kadar 1 torba kömür getiriyorlar ve beş kuruş nakliye istemiyorlar'da, sen topu topu 100 metre mesafe'ye kum getireceksin ve utanmadan nakliye'mi istiyorsun? vazgeçtim almayacağım, çarşıda'ki harfiyatçılardan alacağım" deyince,

"tamam abi hemen getiriyorum" diye, yelkenleri suya indirdi. Sesimi çıkartmasam 15 tl. pisi pisine gidecekti.

ayazkentli 02-05-2011 14:34

Teşekkür ederim sevgili Akhisarlı. Bizim bahçeleri favori bahçesi olarak görmeniz çok hoş.

Yalnız, ben bilgi konusunda acemi sayılırım. Bende burada'ki işi bilen üyelerimiz sayesin'de, bilmediğim bir çok şeyi öğrenip tecrübe kazanıyorum. Her ne kadar çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım'da çiftçilik yaptıysak'ta, bizde'ki bilgiler biraz demode kaldı.

Bakırçay kirliliği konusun'da hakkınız var ama bir çok sanayi bölgelerinin atıklar ile kirlettiği nehirler gibi, çok aşırı kirli sayılmaz (bir ölçü'de). En çok kirleten, Soma'da ki madenin kömürlerin yıkanma suyu'nun Bakırçay'a bırakılması ve bölgede'ki en kalabalık nüfusu ile Bergama idi. Bergama belediyesi, geçtiğimiz ay, arıtma sistemini devreye soktu. Soma ve Kınık belediyeleri'de, son sürat arıtma sistemlerini devreye sokmak için çalışmalarına devam ediyorlarmış.

Yani, Bakırçay'ın geleceği parlak sayılabilr. Darısı diğer il ve ilçelerde'ki nehirlerimizin başına diyelim.

İstediğiniz zaman, istediğiniz ağacın çeliğini alabilirsiniz ya'da gönderebilirim. Zaten bu sitede buluşma amacımız öğrenmek, üretmek, tanıtmak, paylaşmak ve çoğaltmak. Serkan hoca ile tanıştık, umarım sizinle'de tanışırız. Kolay gelsin.

ayazkentli 02-05-2011 16:41

5 Eklenti(ler)
Dün (pazar günü) ev bahçemde, yapmayı düşündüğüm işler için çalışmalara, hazırlıklara devam ettim, tabii iki'de bir yağmur nedeni ile sık sık mola vermek zorunda kaldım. Akşam üzeri saat 16.00'ya kadar bahçe'de çalıştıktan sonra, bağ'da ki meyve bahçesine gidip, uzun bir aradan sonra bağ'da ki değişimi gördüm.

(Benim kayınpederi tutabilene aşkolsun. Geçen'ki soğuklar'da bile, ha bire yeni malzemeler taşıyıp, yeni düzenlemer yaptığını anlatıyor'du. Meğer adamcağız, böyle bir aksiyon arayıp duruyormuş kendine).:p:p

Önce ev bahçesi.

C.tesi günü, küçük kopresörümüzü çıkartıp, bakımını yapıp hazırladım. Dün'de, alçı, kireç alıp, geçen yıldan kalan 2 torba çimento ile kullanacağım aletleri hazırladım. Beton atacağım yerleri'de hazır hale getirdim. Şimdi, beton atmak ve boya yapmak için yağmurların bitmesini bekliyorum.

Önce beton sonra boya yapılacak. Boya yapmak için, bazı yerleri alçı ile düzeltip, eski boyaları zımpara ile kazıyacağım. Blok köpükler aldım ve bunlar ile odamın birinin üstüne (beton olduğu için, çok sıcak ya'da soğuk oluyor) yalıtım yapacağım.

Yani, kısacası daha yapacak çok işim var.

serkanhoca 02-05-2011 17:01

Kolay Gelsin,
Yardımcı lazımsa hafta sonu geleyim:))

ayazkentli 02-05-2011 17:19

2 Eklenti(ler)
Üstte'ki mesajın son fotoğrafın'da görülen yeri temizleyip, şebboy'un köküne 15 cm kadar mesafe bıraktım. Burayı betonlayıp ortada duran çanak anteni duvar yakınına alacağım. Böylece çanak anten kirliliği bir nebze ortadan kalkacak.

Arkada'ki tuğlaları (yapışık değiller) ön tarafa çekip, arkalarına ocak yapacağım. Ocak kapıaltı bölümde olacağından (üstü kiremit çatı), kışın dahi rahatlıkla ocak keyfi yapabileceğiz.

Dün ayrıca, c.tesi günü semt pazarından aldığım sarı biber, iri domates, uzun patlıcan ve kır (alaca) patlıcan fidelerini diktim. Benimkiler nisan soğuklarından etkilenip henüz büyümedikleri için, hazır almak zorunda kaldım.

Benim fidelerin büyümesi beklersem, yaz gelip geçecek.:(

Sağol serkan hocam. Senin'de az işin yok yani. Hepimiz bu zamanlarda çok meşgulüz. Köklendirdiğin ağaç fidelerini, burada yeni aldığın bahçeye'de dikecekmisin?

aygün 02-05-2011 17:23

Sayın ayazkentli, bu ne faaliyet!
Çalışmalarınızı gıpta ile izledim, ellerinize sağlık. Bahçeniz bu emeklerin karşılığını verecek ve biz de zevkle izleyeceğiz.
Bu arada başlığınızı fark etmediğime de hayıflandım. Ama bundan sonra takipteyim.
Kolay gelsin.

serkanhoca 02-05-2011 20:24

Sayın Atilla,
Köklendirmeye çalıştığım fidanlar bir kaç seneyi burada Kırkağaç'ta geçirecekler. Toparlandıktan sonra bir kaç çeşit Bergama'ya bir kaç çeşit de buradaki tarlada yerlerini alacaklar. Umarım sağlıklı bir şekilde yetiştirmek nasip olur da meyvelerinin tatlarına bakabiliriz.

ayazkentli 03-05-2011 21:36

3 Eklenti(ler)
Hoş geldiniz aygün hanım. Teşekkür ederim.

Geçen yıldan beri, tadilat ve boya için planlar yapıp duruyordum, şimdi benim için bu planları gerçekleştirme zamanı diyeceğim ama nerede ise yaz geldi, bahardan hiç bir şey anlamadık. Yağmur ve soğuktan kurtulabilirsek, işe koyulacağız ama hava bu hafta sonu yine soğuyacak'mış.

Meteoroloji, İstanbul'un 12, İzmir'in 17 dereceye ineceğinden bahsediyor.
Mayıs ay'ı, bundan 25-26 yıl önce'de böyle çok soğuk olmuştu. 20 mayıs'ta pamuk ekerken, tarlada ateş yakıp ısındığımızı biliyorum. Üzerimiz'de de kazak, atkı ve mont'lar vardı.

Galiba, periyodik bir döngü zamanı yaşıyoruz.

Sevgili Akhisarlı ve serkan hoca, şeftaliler'de aynı bahsettiğiniz türde bir hastalık var. Kayınpeder bugün yapraklardan götürüp ziraat mühendisine gösterip, ne gerekli ise alacak'tı.

İlk 2 fotoğraf bizim şeftali. Son fotoğraf'ta ise, akrabamızın tamamen kahverengi'ye dönüşen ağacı görülüyor (zeytinlerin arkasında).

ayazkentli 03-05-2011 22:22

3 Eklenti(ler)
Ev bahçesin'den görüntülere devam.

Burada kırmızı-beyaz sıralaması ile ektiğim lale'ler var. Fotoğraflarını bir türlü zaman bulup yayınlayamamış'tım.

1. Fotoğraf, teneke'ye ektiğim lalelerin kuş bakışı, profilden ve alttan olmak üzere, 3 farklı çekimi tek fotoğraf'ta.

2. Fotoğrafta'ki lale'ler ise, erguvanların önünde.
3. Fotoğraf, sümbül'ün kedi bakışı fotoğrafı var.

(O anda kedilerim'den biri, sümbül'ün yanından geçmişti, kedi sümbül'ü nasıl görüyor acaba diye merak edince, kedinin gözleri hizasından çekmiştim). :o

Fotoğraflar geçen ay'a ait. Şimdi hepsi yapraklarını döktü.

Halil Önen 04-05-2011 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 797445)
.....

Sevgili Akhisarlı ve serkan hoca, şeftaliler'de aynı bahsettiğiniz türde bir hastalık var. Kayınpeder bugün yapraklardan götürüp ziraat mühendisine gösterip, ne gerekli ise alacak'tı.

İlk 2 fotoğraf bizim şeftali. Son fotoğraf'ta ise, akrabamızın tamamen kahverengi'ye dönüşen ağacı görülüyor (zeytinlerin arkasında).

Sn. ayazkentli güzel çalışmalar yapıyorsun ve iyi bitkin düşüyorsun gibi :)_ ki bu mutlu olmanın getirdiği bir şey_ size kolaylıklar diliyorum.

Şeftalinize gözüm ilişti.;)

Klog hatalığı var, hemen bordo bulamacı _ bir hafta ara ile _ iki defa kullanmalısınız. Müdahale etmezseniz ağacınızı kurutabilir.

Saygılar

ayazkentli 04-05-2011 15:14

Sn. komşumuz Halil ağbi hoşgeldiniz, safalar getirdiniz.

Dün gece, eve gitmeden önce (23.55 civarı) en son sizin bahçe bölümünüzü okudum.

(Evde'ki televizyon şifreye girdiği için, Barcelona-Real Madrid maçını izlemeye işyerime gelmiştim. Evde internet kullanmadığım için, geceleri ve pazar günleri internet'te olmuyorum. Geceleri, bazen maç izlemeye iş yerime geldiğim zamanlar, internet'e giriyorum).

Sizin anlattığınız "toprağı adam etme gayretlerinizi" okuyunca, "bu kadar üstadın bir arada olduğu, beyin fırtınalarının havada uçuştuğu ve güç birliği yaptığı bu bahçede, toprağın kendisi istemese bile, kesinlikle adam olur" diye, yazacaktım ama saat 24'de dayanınca, yarın yazarım diye bugüne ertelemiştim. Siz benden önce yazmışsınız. Kalp kalbe karşıdır, demiş atalarımız.

Şeftalilerin hastalığı konusunda'ki bilgi için teşekkür ederim. Belirttiğiniz hastalık'mış. Kayınpeder ile az önce telefonda konuştuk. Ziraat mühendisi'de, sizin söylediğiniz gibi söylemiş. Bordo bulamacı yapacağız. Umarım kurtarırız.

ayazkentli 04-05-2011 18:59

2 Eklenti(ler)
1 hafta'dır bakımı süren arabamı, dün vize muayenesine götürdüm ve tabii'ki vize'yi geçemedi.:p :p

Arabanın her tarafını yaptırdım ama eksoz'a baktırmayı unutup vize yaptırmaya gidince, geri postaladılar (Eksoz bağlantısı kopukmuş).:dilli: Neyse'ki bugün onu'da hallettim ve işim olmaz ise yarın vize olayını halledip, tamamen bahçe-tadilat-boya işlerine odaklanacağım.

Arabanın pek işi kalmadığı için, sabahleyin kum ve çimentoları getirttim. Kum'u, 1 yerine 2 kepçe aldım. Ayrıca, 4 kg daha alçı aldım.

Geçen gün harfiyatçı'ya gittiğim zaman, fiyat konusunda birbirimize karşı uyguladığımız, blöf yapma-rest çekme stratejisini kazandığım için anlaşmıştık. Yalnız, hem araba ile uğraştığım'dan hem'de hava yağmurlu olduğu için, kum'u hava düzeldiği zaman getirmesini söylemiştim.

(nasıl'sa yağmurda beton atamam, mahallede'ki çocuklar dışarıda kum'u dağıtmasınlar, diye düşündüm).

Hava güzel olduğu için, bu sabah gidip getirmesini istedim ve getirip evin önüne bıraktı. Bilin bakalım sonra ne oldu?

Öğlenden beri, güldür güldür yağmur yağıyor.:D:dilli::p

ayazkentli 05-05-2011 15:21

1 Eklenti(ler)
Ortada'ki 7 adet asma direğinin her birini ayrı renge boyayacağımı yazmıştım. Canna'ların çevreleyeceği direği siyah ya'da sarı renk yapmak istiyorum.

Siyah rengi denemek için, az miktarda sprey boya ile direği biraz boyadım. Altı kireç boyalı olduğu için biraz mat görülüyor. Ben kireçleri zımparalayıp yağlı boya yapacağım'dan, çok daha canlı renk olacak.

Sizce siyah renk,
yeşil yapraklı, kırmızı çiçekli ve boylu canna'lara uygun olur'mu? yoksa başka bir renk yapmamı'mı önerirsiniz?

Biraz kararsız kaldım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025