![]() |
Bahçede yetiştirdiklerimi daha çok ilgili sayfalarda paylaştım Cymbelina.
(Çoğunlukla, bilgi içerdikleri için). O şebboyun ilk yıl çiçek açmasına bende şaşırdım. Geçen yıl ve önce ki yıl ilk yılda açmamış, 2. yıl çiçek vermişlerdi. Gördüğünüz o çiçek açan şebboy bu yıl tohumlardan kendiliğinden çıkan idi. Eğer sizinkiler çiçek açacak olsalardı, şimdiye kadar açarladı. Şu anda minik minik çiçek açsalar da, hemen hemen hepsi tohuma döndüler. Önümüzde ki yıl sizinkiler çok güzel açacaklar. |
4 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk kez kez toz kükürt aldım.
Geçen yıl domateslerimi kırmızı örümceklere ve küllemeye karşı koruyamayınca, bu yıl kükürt kullanmaya karar verdim. Eklenti 412166 5 kg.lık bu torba 10 tl. Eklenti 412167 Tenekelere diktiğim sırık çeri domateslere tam kükürt atma zamanı. Eklenti 412168 İlk denememi çiçekçiden aldığım melisa üzerinde denedim. Melisayı güneşte unutmuşum ve yaprakları kavrulmuş. (Mayıs ayı güneşinin, Temmuz ayı kıvamında kavuracağını hesap edemedim. Bu ne sıcak bir mayıs ayı idi böyle). Hemen gölgeye aldım. Şu anda yeni yaprakları çıkmaya başladı. Bu sararan yaprakların çoğu döküldü ve tekrar yemyeşil oldu. Yaprak bitlerine karşı biraz kükürtledim. Eklenti 412169 Sadece melisa'ya değil, limon ağacımın yapraklarını da kükürtledim. Limon yapraklarına da çok yaprak biti musallat oluyor. |
Sn. ayazkentli bu kükürt yapraktan ilaç olarak uygulanan kükürt olduğuna emin misiniz? Bana toprağı düzenlemek için kullanılan kükürt gibi geldi. İlaç olarak kullanılan bu kadar ucuz değil.
|
Bu sulandırılmayan ve asmalarda kullanılan, yani bildiğimiz toz kükürt.
Bu kükürt ucuzdur. Bizim bahçevan olan bir akraba, asmalar ile beraber domates ve biberlerde de kullanıyor. Ben geçen hafta limon'un yapraklarına ve dallarının bir bölümüne faraş süpürge ile serptirerek, bir bölümünü deneme için kükürtledim. Kükürt attığım dallarda çok karınca oluyordu ve şu anda yok. Kükürtlemediğim yerlerde karınca var. |
Maşallah çok enerjik bir sayfa.Takip ederken yoruldum.Telaşlı,heyecanlı,uğraş dolu bir bahçe.Her taraf emek dolu.Ev,bahçe,saksılar.yetişen ürünler,cici kızlar,özellikle Şaman isimleri bir harikaydı.Türk destanlarını iyi bilirim.Sizin de ilginizin olması çok güzel.Ders kitaplarında bu konulara rastlamıyoruz bile.Adını sanını duymadığımız kişilerin yazılarıyla bir şeyler vermeye çalışıyoruz.Başarılar.
|
Teşekkür ederim sn. sevgihoca.
Ne yazık ki bağda ki bahçemizi devam ettiremedim. Çünkü, bize ait olan yerin de bulunduğu toplam 30 dönüm civarı yer komple satıldı. Burası, kayınvalidemin babasına ve halasına kalan ve zamanında yasal olarak paylaşılmamış olan bir tarla idi. Dede ve hala ölünce, onların çocukları olan kayınvalidem ve diğer 7 kardeşi ile halalarının çocukları buraları öylesine kullanıyorlarmış. Kardeşlerden birisi iki buçuk yıl önce kadar buralarının satışı ve paylaşımı için mahkemeye başvurunca, haliyle bir şey ekip-dikemedik. Mahkeme geçen hafta sonuçlandı ve buralarının tümü satıldı. Satın alan kişi tüm ağaçları söküp, hendekleri ve sınırları sıfırlayarak tek bir tarla haline getireceğini söyledi. O kadar çabamız boşa gitti. Üstelik ağaçlarımız tam da büyümüşlerdi. O nedenle, son birkaç yıldır bir şey paylaşamıyordum bağımız ile ilgili olarak. |
Üzüldüm,adam ne yapacakmış ki ağaçları söküyor.Hayırlısı diyeyim,Ayazkentli.Bağ yoksa balkon sayfası açalım olmaz mı?
|
Maşallah çok güzel çalışma emeğinize sağlık
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025