agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Finduk52 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17223.htm)

finduk52 14-06-2010 14:19

5 Eklenti(ler)
Eklenti 160139

Eklenti 160140

Eklenti 160141

Eklenti 160142

Piilu nun tomurcuğu açmaya başladı ama katmersiz.

Eklenti 160143

finduk52 14-06-2010 14:26

5 Eklenti(ler)
Diğerleri tomurcukta ...

Eklenti 160144

Eklenti 160145

John paul II uzamaya devam ediyor ama hala çiçek açmadı..

Eklenti 160146

Sneew Queen çok şükür kendi renginde açabildi..

Eklenti 160147

Hagley hybrid tomurcuklarını açmaya devam ediyor..

Eklenti 160148

finduk52 14-06-2010 14:32

5 Eklenti(ler)
Tohumdan diktiğim gelincikler daha tomurcukları yok ..

Eklenti 160149

Bu çiçekleri merak ediyorum nasıl açacaklar. Komşum verdi bir arkadaşından almış . Ne olduklarını bilmiyorum.

Eklenti 160150

Geçen gün seraya gittiğimde arabayı park ettiğimizde baktım yerde kırılmış bir dal minik çiçekli petunya. Aldım hemen eve gelince toprağa daldırdım bakalım tutacakmı. Bu pet şişe uygulamasını sanırım sevgili dağ çiğinde görmüştüm.Kopya çektim .:D

Eklenti 160151

Hanımelinin kokusuna dayanamıyorum , her yanından geçişimde mutlaka koklamak istiyorum.

Eklenti 160329

Eklenti 160330

finduk52 14-06-2010 14:39

5 Eklenti(ler)
Sarkan petunya fidelerim. Sanırım artık şaşırtmalık oldular .

Eklenti 160331

Ve yine güllerim..

Eklenti 160332

Eklenti 160333

Eklenti 160334

Eklenti 160335

finduk52 14-06-2010 14:40

4 Eklenti(ler)
Eklenti 160336

Eklenti 160337

Bu gülüm geçen seneki kadar kocaman açmadı neden acaba ..

Eklenti 160338

Eklenti 160339

finduk52 14-06-2010 14:46

5 Eklenti(ler)
Bu cimcimeyi geçen sonbaharda çeliklemiştim. Kırmızı sarmaşık gül. Bu yaz boyuna bakmadan iki tane tomurcuk vermiş..Görseniz minicik boyuyla maskot gibi..

Eklenti 160340

Baklalarımdan aldığım ilk ürün ..

Eklenti 160341

Doğum günü hediyesi gloxinialar ..

Eklenti 160342

Beyaz lilium da doğum gününde hediye geldi. Sağolsunlar çiçek hastası olduğumu bildiklerinden gelenler çiçek getirdiler. Birde elma ve kivi ağacı gelmişti .

Eklenti 160343

Geçen sene aldığım bardak menekşelerimi mutfak camının önüne dizdim.

Eklenti 160344

finduk52 14-06-2010 14:53

5 Eklenti(ler)
Bahçede ufak tefek düzenlemeler. Güneş vurduğundan çok net çıkmamış sanırım . Daha güzel fotoğraf çektiğimde yine eklerim ileri ki günlerde ..

Eklenti 160345

Buraya aslında ahşap masa ve sandalyeler istiyorum, oda olacak inşaallah ileride ..

Eklenti 160346

Eklenti 160347

Eklenti 160348

Eklenti 160349

Adalet Yağcı 14-06-2010 18:02

Bahçe güzelleştikçe güzelleşiyor, kıskandıracak hale geldi.
Güller mükemmel, hele buna bayıldım.

Sevgili Finduk'cuğum, inan gezmekten çok büyük keyif aldığım bahçelerin başında geliyor senin bahçen.

Bir yıl sonraki güzelliğini hayal bile edemiyorum.
Güllerin formları ne kadar da güzel, neden bizde böyle mükemmel güller yetiştiremiyoruz, topraktan mı, havasından mı, suyundan mı?

Ellerine sağlık canım, bol bol fotoğraf çek, bizleri bu güzelliklerden mahrum etme.
Sağlıcakla otur güzel bahçende, keyifli bir yaz geçir.

nurcanaybay 14-06-2010 20:31

Ben de aynen böyle düşünüyorum :))
Hepsi çok sağlıklı ,rengarenk ,tertemiz .Clematis' ler de duvarları sardığın da seyrine doyum
olmayacak.Tadını çıkarın.

Minarislim 14-06-2010 21:14

Sayın finduk 52;Abartısız bir sattir bahçenizde geziyorum.Taa baştan başladım.Harika görsel bir şölen izledim. Elinize ,emeğinize sağlık.Gurbet elde harikalar yaratmışsınız.Anadolu motiflerle bezenmiş köşeniz çok güzel olmuş.Anadoludan Hollandaya kucak dolusu selamlar,saygılar.

dağ çiği 14-06-2010 22:15

Sevgili finduk çiçeklerin çok güzeller.Bahçen her baktığımda başka bir güzel oluyor.Peştamallarda çok yakışmış Karadenizlisin her halde bizim aslımızda oralardan.Pet şişeyle gölgede ne ektiysem tuttu.İnşallah senin çiçeğinde tutar.Bu arada doğum günün kutlu olsun.Allah sağlıklı huzurlu nice doğum günleri yaşatsın sana haa bol çiçeklii de olsun. Çok güzel hediyeler gelmiş hepsini güle güle büyüt.

dağ çiği 14-06-2010 22:20

1 Eklenti(ler)
Bu da benden doğum günü hediyesi.

finduk52 15-06-2010 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 658275)
Bahçe güzelleştikçe güzelleşiyor, kıskandıracak hale geldi.
Güller mükemmel, hele buna bayıldım.

Sevgili Finduk'cuğum, inan gezmekten çok büyük keyif aldığım bahçelerin başında geliyor senin bahçen.

Bir yıl sonraki güzelliğini hayal bile edemiyorum.
Güllerin formları ne kadar da güzel, neden bizde böyle mükemmel güller yetiştiremiyoruz, topraktan mı, havasından mı, suyundan mı?

Ellerine sağlık canım, bol bol fotoğraf çek, bizleri bu güzelliklerden mahrum etme.
Sağlıcakla otur güzel bahçende, keyifli bir yaz geçir.

Sevgili Adalet ablacığım senden bu sözleri duymak beni çok onurlandırdı. Çok teşekkür ediyorum. Senin cennet köşesi bahçenin yanına bile yaklaşamaz bu bir gerçek ablacığım.

Kayınvalidem geçen gün artık çiçek miçek alma kıskanmaya başladım dedi şakayla (oda çok sever çiçekleri).:D

Ablacığım o gül henüz yeni geldi bakalım seneye benim elimden nasıl olacak bu kadar güzel olabilecek mi. Ben sizlerin güllerini çiçeklerini görerek benim çiçek aşkım depreşti inan.

Hala yapmak istediklerim bitmedi bitmesinde , şimdi yeni bir fikir oluştu bende hani ortadaki taş alan var ya orayı çim hayal ediyorum şimdide , şöyle yemyeşil ...
Eşim o kadar taşıdık canımız çıktı şimdide çıkaralım deme diyor.Dedim biz çim yapalım ben hergün onar onar taşır 1 haftaya bitiririm dedim. Ama ne kadar güzel olurdu değilmi piknik masası salıncak çimlerin üzerinde , oturduğumuz yerden kömürlük kapısına kadar çimlere gömülü yürüme yolu.

Ama ondan önce yapılması acil olan başka şeyler var. Mesela yağmur suyu bidonu yan duvara taşınması gerekiyor böyle çok sırıtıyor.Yan duvarın oraya minik bir mutfak tezgahı ve lavabo sebzeleri orada yıkamak için. İlk sırada bu işler var . Yavaş yavaş inşaallah.

Tekrar teşekkürlerimi sunuyor kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ablacığım ..

finduk52 15-06-2010 09:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 658345)
Ben de aynen böyle düşünüyorum :))
Hepsi çok sağlıklı ,rengarenk ,tertemiz .Clematis' ler de duvarları sardığın da seyrine doyum
olmayacak.Tadını çıkarın.

Sevgili Nurcan ablacığım çok teşekkür ediyorum.Siz ustalarımın yorumları benim için hakikaten çok önemli.Bende Clematislerin büyüyüp sardığını hayal ediyorum. Seneye inşaallah biraz daha kaplamış olacak duvarları.

Kucak dolusu sevgiler ..

finduk52 15-06-2010 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 658363)
Sayın finduk 52;Abartısız bir sattir bahçenizde geziyorum.Taa baştan başladım.Harika görsel bir şölen izledim. Elinize ,emeğinize sağlık.Gurbet elde harikalar yaratmışsınız.Anadolu motiflerle bezenmiş köşeniz çok güzel olmuş.Anadoludan Hollandaya kucak dolusu selamlar,saygılar.

Sevgili Minarislim ,çok teşekkür ediyorum ne güzel şeyler yazmışsınız.Sizin bahçenizde güzel ayrıca maharetli bereketli ellerinizle bizlere daha ne güzellikler sergileyeceksiniz kimbilir.

Hollanda dosthane selamınızı aldı çok teşekkür ediyorum. Bizlerden de sizlere kucak dolusu sevgi ve selamlar.

Adalet Yağcı 15-06-2010 09:46

Finduk'cuğum, çim harika olur, geçen sene orta bölüme diktiğim üzümleri söküp tekrar çim ekmeyi kafama koymuştum ben de.
Ama, yaylada su sorunumuz var, bu yüzden vaz geçtim.

Bahçenin tüm güzelliğini öne çıkarıyor çim, biraz yorulacaksın ama sonuç seni çok mutlu edecektir, üzerinde piknik masası ve salıncak, oh...bundan güzel ne olabilir?

Çimlerin kenarına düzgün sıralar halinde Aubrerata(obrizya)ekersen İlk baharda manzara muhteşem olur, aubreratalar çok yıllık, ya da campanula dikersin.

Yeşilin üzerinde ne ekilirse ekilsin kusursuz görünecektir, hadi gayret, taşları boşaltmaya başla, yakın olsak yardıma gelirdim :)

finduk52 15-06-2010 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 658400)
Sevgili finduk çiçeklerin çok güzeller.Bahçen her baktığımda başka bir güzel oluyor.Peştamallarda çok yakışmış Karadenizlisin her halde bizim aslımızda oralardan.Pet şişeyle gölgede ne ektiysem tuttu.İnşallah senin çiçeğinde tutar.Bu arada doğum günün kutlu olsun.Allah sağlıklı huzurlu nice doğum günleri yaşatsın sana haa bol çiçeklii de olsun. Çok güzel hediyeler gelmiş hepsini güle güle büyüt.

Sevgili dağ çiği, çok teşekkür ediyorum. Eşimi bıktırmadan devam edebilirsem daha çok şeyler yapmak istiyorum . Ama laf aramızda yapılınca onunda hoşuna gidiyor beğeniyor. Geçenlerde baktım ki çiçeklerin resimlerini en güzel haliyle çekebilmek için taşların üzerine yerlere yatmış kendisinden beklenilmedik bir eylem :D Bu ağaçlar netin başarısıdır. Hiç ilgisi alakası olmayan insanları bile nasılda ilgiye teşvik ediyor .

Ben baba tarafımdan dedelerimden Trabzon of kökenli , Fatsa Ordu da doğmuş fakat İzmit te büyümüş şimdi ise Hollandada ikamet etmekteyim. Yurdumun heryerini çok seviyorum ama yeşil doğa harikası karadenizimi ayrı seviyorum. Bir taraf masmavi deniz bir taraf yemyeşil çaylıklar fındık bahçeleri çeşit çeşit meyve ağaçları bolluk bereket .

Pet şişe uygulamasını sende gördüğümde çok hoşuma gitmişti . Akıl akıldan üstündür derler , gerçekten öyle . Bu uygulamayı bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum kendi adıma .

Rabbim o güzel günleri hep beraber yaşamayı nasip etsin inşaallah. Güzel dileklerin içinde ayrıca teşekkür ediyorum.

Kucak dolusu gül kokulu sevgi ve selamlar ..:)

finduk52 15-06-2010 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 658405)
Bu da benden doğum günü hediyesi.

Sevgili dağ çiği benim callaları çok sevdiğimi biliyorsun herhalde , bu güzel hediye için çok ama çok teşekkür ediyorum :) .

finduk52 15-06-2010 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 658607)
Finduk'cuğum, çim harika olur, geçen sene orta bölüme diktiğim üzümleri söküp tekrar çim ekmeyi kafama koymuştum ben de.
Ama, yaylada su sorunumuz var, bu yüzden vaz geçtim.

Bahçenin tüm güzelliğini öne çıkarıyor çim, biraz yorulacaksın ama sonuç seni çok mutlu edecektir, üzerinde piknik masası ve salıncak, oh...bundan güzel ne olabilir?

Çimlerin kenarına düzgün sıralar halinde Aubrerata(obrizya)ekersen İlk baharda manzara muhteşem olur, aubreratalar çok yıllık, ya da campanula dikersin.

Yeşilin üzerinde ne ekilirse ekilsin kusursuz görünecektir, hadi gayret, taşları boşaltmaya başla, yakın olsak yardıma gelirdim :)

Ablacığım senin verdiğin enerji ile ben dağları delerim vallahi . Şu minik tezgah lavabo ve yağmur suyu bidonu yerini bulsun , inşaallah ondan sonra başlayacağım çim işine. Yanlız niyetim hazır çim kullanmak eğer bütçemizi aşmazsa.

Obrizyaları merak ettim şimdi , hemen araştırmaya başlayacağım.

finduk52 19-06-2010 17:53

2 Eklenti(ler)
Annemin gönderdiği Latin çiçeği . Annem sarmaşık gibi sardığını söylemişti ama benim pek ümidim yok saracağından. Boyu daha minicik ama çiçek açmaya başladı bile ..

Saracak diye sevgili Adalet ablamın gönderdiği suzanlarla birlikte sarma telinin etrafına dikmiştim .Gerçi suzanlarda yeni başladı sarmaya .

Eklenti 160350

Eklenti 160351

finduk52 19-06-2010 17:56

3 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalar coştu ..

Eklenti 160352

Eklenti 160353

Zambaklarım henüz açmadı ama bugün yarın açarlar artık. Gözüm heyecanla onların üzerinde ..

Eklenti 160354

finduk52 20-06-2010 23:11

3 Eklenti(ler)
Hediye gelen liliumların tomurcuklarıda açınca görüntülemeye değer olduğunu düşündüm.

Eklenti 160355

Biber ve marul fidelerim bugün sebze bahçemde yerlerini aldılar.

Eklenti 160356

Eklenti 160357

finduk52 20-06-2010 23:15

3 Eklenti(ler)
Sundavil açmaya devam ediyor . Yanlız birşey dikkatimi çekti tam güneşi sevmiyor benim gözlemlediğim. Tam güneşte çiçekleri canlılığını kaybetti benimkinin. Bu yüzden yarı gölge bir yere aldım onu.

Eklenti 160358

Eklenti 160359

Eklenti 160360

finduk52 20-06-2010 23:19

2 Eklenti(ler)
Bu aslında minyatür gül. Geçen sene minik saksılarda aldığımda daha küçük açmıştı gülleri. Bu sene daha büyük çapta açıyor. Rengi çok ilgimi çekmişti , kiremit rengi .

Eklenti 160361

Eklenti 160362

finduk52 20-06-2010 23:23

3 Eklenti(ler)
Küpeliler açtıkça açıyor ....

Eklenti 160363

Eklenti 160364
Kaç yıldır bahçemde olan pembe gülüm sanki yanına diktiğim sarı güllerden etkilenmiş gibi . Her sene pespembe açardı . Böyle birşey olabilir mi acaba , güllerde yanındaki diğer renk güllerden etkilenebilir mi acaba ? Ya da açınca yine pembeye dönecek mi ... Sabırsızlıkla tamamen açmasını bekliyorum.

Eklenti 160365

finduk52 20-06-2010 23:27

2 Eklenti(ler)
Bugünlük son olarak birşey sormak istiyorum . Acaba bu bitkiyi tanıyan var mı ? Yabani ota benzetemedim. Ama böyle bir çiçekte ektiğimi hatırlamıyorum. Sizce ne olabilir bu ? Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Eklenti 160366

Eklenti 160367

dağ çiği 20-06-2010 23:42

Sevgili finduk,çiçeklerine bakmaya doyamıyorum inan.Şu güzel bu güzel diyemiyorum hepsi birbirinden güzel.Bahçenin düzeni tertipi o tuğla duvarr çok güzeller yaa.Güle güle sağlıklı günlerde büyüt hepsini.Gala çiçeğini sevdiğini bahçeme ziyaretinde yazmıştın.Keşke yakın olaydıkta sana kökünden yolluyaydım.Sorduğun bitkiyi bende ota benzetemedim sökmeyin bakalım ne çıkıcak.

finduk52 21-06-2010 09:51

Çok teşekkür ederim sevgili dağ çiği o güzel yorumların için. İnşaallah izine geldiğim bir zamanda uygun düşerse ziyaret etmek isterim sevgili dağ çiği. Geldiğim zaman İzmit e geliyorum. Annemler oradalar.Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

finduk52 21-06-2010 09:52

2 Eklenti(ler)
Bir kaç hafta önce 6 tane galla çiçeği soğanı almıştım seradan , ön bahçeye ekmiştim. Filizlenmeye başlamışlar . Ama benim aldığım gallalar beyazdı paketinde. Filizlenenler ise benekli yapraklı. Endişelenmeye başladım şimdi benimkiler beyaz değilmi diye . Renklileride çok güzel tabii ki ama ben saf asil beyazını istiyordum.

Acaba benekli yapraklı beyaz açan galla varmıdır yoksa bunlar beyaz değilde renklimi ?

Eklenti 160368

Eklenti 160369

nazlı06 21-06-2010 12:23

Finduğum, bahçen çok güzel olmuş daha da güzelleşiyor. Sen izne gelince ben o bahçeye bahçıvan olarak geleyim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025