![]() |
Sen bahçıvan değil onur misafirimiz ol ablacığım benim. Çok teşekkür ediyorum kucak dolusu sevgiler gönderiyorum sizlere..;)
|
Acaba galla ve ismini bilmediğim bitki hakkında fikri olan yok mu ? Galla hakkında soğanlı bitkiler bölümünde de sordum ama ya kimse bakmadı ya da bilen olmadı ..:confused:
|
[QUOTE=finduk52;661696]Bugünlük son olarak birşey sormak istiyorum . Acaba bu bitkiyi tanıyan var mı ? Yabani ota benzetemedim. Ama böyle bir çiçekte ektiğimi hatırlamıyorum. Sizce ne olabilir bu ? Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum..
Kasımpatı'nın yaprağına çok benziyor ,isterseniz sökmeyin biraz daha bekleyip emin olun derim. Benim gördüğüm, beyaz galla'ların beyaz açanların da yaprak formu daha düz ve beneksiz oluyor ...ben oyumu beyaz olmadığın dan yana kullanacağım :) |
2 Eklenti(ler)
Merhaba iyi akşamlar. Bu fotoğraftaki çiçek olabilirmi? yapraklarını parmaklarının arasında hafifçe sürtünce parmaklarınızdan güzel bir koku yayılıyormu?
|
Sevgili Nurcanaybay cevabın için çok teşekkür ediyorum. Dün soğanını aldığım seraya gittim yeniden . Aldığım paketlerden daha vardı , yaprak yapısını göstermiyordu resimde ama tekli pakette satılan bir başka pakette beyaz açmış benekli yapraklı olanını gördüm. İnşaallah bir yanlışlık yoktur da bunlarda beyazdır.
İsmini bilmediğim bitki ise kasımpatı değil sevgili Nurcanaybay, bunun yaprakları daha yumuşak ipekimsi gibi .Bekliyorum bakalım bir iki yaprak sonra tomurcuk gördüm . Çok teşekkür ediyorum ilgin için . Sevgiler gönderiyorum. |
Hayırlı sabahlar sevgili Minarislim.Malesef bu da değil. Yapralarına elimi değdirdim hiç bir koku vermedi. Zaten yaprak yapılarıda değişik geldi bana . Yine de ilgin için çok teşekkür ediyorum. Belki de çiçek açtığında tanıyan çıkar.
Saygılar sunuyorum... |
okadar güzel ki tek keliymeyle harika güzel bir yorum yazmak icin insan şaşırıyor hangisine bakmakla hepsi bir biriinden güzelller
|
Finduk'cuğum, klasik galla değil sendeki çimlenenler, onlar böyle çilli olmuyor biliyorsun.
Ama belki de daha güzel bir görüntü yakalayacaksın, bekleyip görelim bakalım, olmadı benim bahçeden bir kök sökerim sana. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 156004 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benekli yaprakları gördüktem sonra dururmuyum illa ki çocukluğumun çiçeği o beyaz asil duruşlu gala olmazsa olmaz deyip dün bir yerde buldum o güzelleri. 5 saksı aldım 1 tanede hediyemiz oldu , toplamda 6 saksı klasik beyaz gala ile eve döndük. Öyle mutlu oldum ki , tarif edemem. Bu arada annem rahatsız tedavi görüyor , teselliyi çiçeklerde arıyorum sanırım.Uzakta olmak çok kötü.Bugün bir korku yaşadım Rabbim kimseye yaşatmasın böyle korkular hele uzaktaysan daha bir zor oluyor. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Tüm bitki sever dostlarıma günaydınlar olsun.Yeni güzellikler fotoğrafladım sizler için .
Eklenti 160057 Eklenti 160058 Eklenti 160059 Eklenti 160060 |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet ablacığım datura gelişmeye başlıyor yavaş yavaş ..
Eklenti 160061 Eklenti 160062 Eklenti 160063 Eklenti 160064 |
5 Eklenti(ler)
Bodur dahlia açmaya başladı ..
Eklenti 160065 Eklenti 160066 Aynısafa nın güzelliği .. Eklenti 160067 Eklenti 160068 Tohumdan yetişen kadifelerimde açmaya başladılar .. Eklenti 160069 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 160070
Kapı girişine astığım sarkan sardunyam ,henüz çok neşeli değil ama oda coşar yakında .. Eklenti 160071 Eklenti 160072 Eklenti 160073 |
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Finduk, çok güzeller. Paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Papatyaların uyanışı ..
Eklenti 160079 Eklenti 160080 Petunyalar coşarak açmaya devam ediyorlar.. Eklenti 160081 Eklenti 160082 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bardak menekşelerim (gloxinia) ..
Eklenti 160083 Eklenti 160084 Eklenti 160085 Bu da yeni aldığım sakız sardunyam .. Eklenti 160086 Bu çiçeğide çok sevdim ben. Araştırmıştım ama ismini unuttum şimdi .. Eklenti 160087 |
5 Eklenti(ler)
Kayınvalidem uzun süreliğine izine gitti. Giderken güzellerini bana emanet etti . İşte o güzelliklerden bir şimdilik bir iki tanesi , devamı gelecek ..
Eklenti 160088 Eklenti 160089 Eklenti 160090 Eklenti 160091 Kiraz ve çilek buyurmazmısınız ? Eklenti 160092 |
1 Eklenti(ler)
Bahçeme ziyarete gelenlere ayrıca çiğ köfte ikramımız da var , buyurun .. Çiğ köfteler sevgili İsmail ağabeyimizden , marullarda taze taze onların bahçelerinden , yanında da ev yoğurdundan buz gibi ayran ..
Eklenti 160093 |
5 Eklenti(ler)
Hazır bu değerli dostlarımızdan söz açılmışken onları ve bahçelerini de tanıtmak isterim sizlere . Son derece değerli İsmail ağabeyimiz ve sevgili eşi Emine ablamız çeşit çeşit meyve ağaçları kanaryaları muhabbet kuşları ve tavuklarıyla bahçelerinde dünya üzerindeki cenneti kurmuşlar.Son derece yardımsever,paylaşımcı ve güzel yürekleri olan yurdum karadenizinden dostlarımız kendileri. Sıcacık yuvalarında ömür boyu mutluluklar diliyorum kendilerine .
Aslında sevgili Emine ablamızın bir sürü çiçek ve gül çeşitleri var ama hepsini çekmemişim . Bir daha ki sefere onlarıda çekerim inşaallah .. Eklenti 160096 Eklenti 160097 Eklenti 160098 Eklenti 160099 Eklenti 160100 http://img30.imageshack.us/img30/292/foto972.jpg |
4 Eklenti(ler)
Sevgili İsmail ağabeyimiz ve değerli eşi Emine ablamızın bahçesinden genel görünümler ...
Eklenti 160101 Eklenti 160102 Eklenti 160103 Eklenti 160104 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 160105
Eklenti 160106 Eklenti 160107 Kivi dalında henüz minicik .. Eklenti 160108 Hepsini çekmemişim ama daha 3 çeşit armut, 2 çeşit elma, kokulu üzüm, karayemiş, 2 çeşit ayva , beyaz ve karadut, erik, 4-5 tane kivi ağacı ve çeşitli genç meyve fidanları var . |
4 Eklenti(ler)
Bu şekerlerde onların bahçelerinden . Kocaman kafes yapmışlar . Bir sürü kanarya , muhabbet kuşları ve tavukları var . İki tane de bıldırcınları var . Verandanın altında otururken o kuş sesleri öyle keyif veriyor ki , muhteşem birşey.
Eklenti 160109 Eklenti 160110 Eklenti 160111 Eklenti 160112 |
4 Eklenti(ler)
Bu resimler değerli İsmail ağabeyimiz ve sevgili eşi Emine ablamızın sebze bahçelerinden .Aslında bu resimleri sizler için daha önce çekmiştim ama fırsat bulamamıştım , kısmet bugüneymiş.
Buralarda belediyeler belirli bir bölge hazırlıyor , kiraya veriyor. Oralarda sebze bahçeleri yapıyor kiralayanlar. Suyu çeşmeler yapılmış , gübresi belediye tarafından getiriliyor . Tabi ki belirli kurallarıda var kira şartnamelerinde. Mesela yabani otlardan düzenli bir şekilde arındırılacak, belirli sulama zamanlarına uyulacak vesaire vesaire .. Eklenti 160113 Eklenti 160114 Eklenti 160115 Eklenti 160116 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025