![]() |
Sevgili finduk, hoş geldin şukür kavuştuk çok güzel asterler kadife çiçeyi diyerleri.
Bahçenin tadı keldi. |
''Yokluğunu hissettiğimiz bir komşumuz tatilden geri döndü.'' Diye düşünüyorum. Artık ''çatkapı'' uğrarız.:D
Ben üç haftadır İstanbul' da olduğum için, kendi bahçemden haberim yok! Ama içinde bulunduğumuz şu günlerde İstanbul' da, çiçekli bitkilerin pek keyfi kalmadı.(Kasımpatılar hariç) Ama maaşallah sizin bahçeniz hala capcanlı.. Yüreğinizde, beyninizde, bedeninizde, uzun yıllar, bahçeniz gibi ''capcanlı'' kalsın.:) Hep güzel şeyler yaşayın! |
Asterler cok güzel sevgili Finduk. Bu aralar bizim bahceye de asterler ve kasimpatilar renk veriyor. Iyice sonbahar renklerine büründük yagmurlar da durmak bilmiyor. Sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili sevim, Orhan ağabeyim ve çiçeksever çok teşekkür ediyorum.
Kadife çiçeklerim, dahlialar hatta güllerimde hala açmaya devam ediyorlar. Duyduğuma göre Türkiye de yağmurlar başlamış, oralarda havalar bozdukça buralarda açmaya başlıyor. 3-4 gündür buralarda havalar yumuşadı sanki hafiften bahar havası gibi. Artık son demlerinin keyfini veriyor sanırım bizlere. İki gün önce çektiğim görüntülerden bir demet gönderiyorum sizlere. Bahçemden fasulyelerim , daha önceki topladıklarım hariç bir seferde 15 kilo topladım turşu yaptım bunları kara kabakla karışık. Vallahi meraktan kilo kilo tarttım :D Eklenti 174420 Eklenti 174421 Bu köşemi seviyorum. Eklenti 174422 Hani kesme çiçek fiyatına aldığım koyu pembe gülüm vardı ya işte bu o. Hala açıyor . Bayılıyorum rengine. Eklenti 174423 Sevgili Adalet ablacığım senin akşam sefaları nasılda coşkun görüyormusun ? Eklenti 174424 |
5 Eklenti(ler)
Gazanyalarda tek tük açmaya devam ediyor . Hatta kenar kısma tohumları düşmüş sanırım oradan kendiliğinden yeşermiş. İnşaallah seneye kalırlar .
Eklenti 174425 Küpelilerimde iyi durumda . Eklenti 174426 Hani o birazcık kendinden geçmiş olarak indirimden aldığım Hüsn-ü yusuflar vardı . Bakın ne güzel kendine geldiler. Kenarlarındaki tek tük olanları ise tohumdan yeşertip dikmiştim. Seneye kalırlarsa inşaallah onlarında çiçeklerini görürüz. Eklenti 174427 Bu sarı şirinide çok sevdim ben. Yaprakları çok narin tiril tiril sanki . Eklenti 174428 Çeşme papatyamda coştu gelişti. Seneye kalırmı tek yıllıkmı bilemiyorum. Eklenti 174429 |
5 Eklenti(ler)
Aynı safa tek kökten ne güzel gelişti.
Eklenti 174432 Kenar boyu bu kısa kadifeleride sevdim. Eklenti 174433 Dahlialarımı bu sene geç diktiğimden sanırım çiçek açmalarıda geç zamana kaldı. Seneye daha coşkulu daha güzel olurlar inşaallah. Eklenti 174434 Eklenti 174435 Eklenti 174436 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 174442
Minik çiçekli karanfil. Eklenti 174443 Suzanların ben böyle o desteği kapatacağını ummuyordum ama çok güzel kapladı. Minik turuncu çiçekleriyle muhteşem bir görüntüsü var. Sevgili Adalet ablacığım seni çok seviyorum. Eklenti 174444 Bahçe girişindeki pembe gülüm. Mis gibi kokusu var. Her gelip geçerken koklamaktan kendimi alamıyorum. Eklenti 174445 Eklenti 174446 |
Sevgili Finduk'cuğum, senin bahçen mevsimleri şaşırmış anlaşılan, bunlar ne böyle güzelim.
Bizde ancak İlkbaharda görülebilecek görüntüler yaratmışsın, dahlialardan eser kalmadı bahçelerimizde. Suzanlara dikkat etmeni öneririm, çok şımarıklar, seneye bahçenin her yerinden fışkıracaklar, çok yüz verirsen diğer bitkilerine sarılıp onları rahatsız edebilirler. Küpen, güllerin, fasulyelerin harika, ben senin bahçene 10 yıldız veriyorum. Sevgilerimle, öpüyorum. |
Adalet Hanım haklı!
Bahçeniz ilkbaharı yaşıyor gibi. Dahliaların renkleride çok hoş. Fasulyeler bahçenin bereketinin timsali. Sağlık içinde tüketin, mutluluk içinde keyfini sürün.:) |
Sevgili Finduk çiçekleriniz çok güzeller, hele küpeniz maşallah, biz burada çoğumuz küpelerimizi kaybettik,kalanlar da sürünüyorlar.Ellerinize sağlık.
|
Sevgili Adalet ablacığım, çok kıymetli Orhan ağabeyciğim ve sevgili Fatoş ablacığım hepinizede ayrı ayrı teşekkür ediyor sevgiler gönderiyorum.
Bu hafta feci soğuk başladı buralarda . Hatta bu sabah buz bile yapmıştı arabaların camları. Bahçedeki çiçeklerim son bir gayretle açıyorlar hala. Erken geldi kış. Sanırım artık bazı çiçelklerimi içeri alma zamanı geldi. 8 kasımda nasip olursa Türkiye ye geliyorum. Biletimi aldım, 19 günlüğüne. Ama yeter , çocuklar her ne kadar büyükte olsalar bensiz zorlanıyorlar. |
Sevgili Finduk cok güzel canli bir sonbahar var bahcenizde. Gercekten yesil parmaklilardan oldugunuza inaniyorum dokundugunuz her bitki yeseriyor. Bu yil biz de oldukca canli bir bahce mevsimi yasadik, her ne kadar vakitsizlikten oturup tadini cikarmaya zaman kalmasa da bakimli bir bahce güzel. Insan bir yerden evine gelirken mutluluk duyuyor. Soguklar burada da basladi 1000 metreye kadar kar bile yagdi. Daglardan inen arabalarin üstü kar dolu. Umarim gecen yilki gibi uzun bir kis yasamayiz. Sevgiyle kalin.
|
4 Eklenti(ler)
Bahçemden yeni görüntüler. Dahlialar tüm güzelliklerini sergiliyor soğuklara rağmen.
Eklenti 176095 Bahçemizin güzel konuklarından. Oldukça iri bir kelebekti. Eklenti 176096 Eklenti 176097 Eklenti 176098 |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 176099
Eklenti 176100 Sevgili Adalet ablamın tohumunu göndermiş olduğu datura tohuma durdu. Sanırım bu kesecikler tohum kesesi. Acaba koparılmalımı şimdi, olmuşmudur ? Yoksa biraz daha beklemem gerekirmi? Eklenti 176101 |
Sevgili finduk;
Dahlialarda, diğerleride çok güzel. Datura tohum kesesini şimdi koparmayın! Kesenin kurumasını bekleyin. Eğer; kuruyamadan gece donları(0 derecenin altı) başlarsa koparıp içeriye almanız daha uygun olur. Aslında doğadaki daturalar, bu donlardan etkilenmiyor ve kendiliklerinden tohumlarını döküyorlar, o tohumlar büyük olasılıkla toprak yüzeyine yakın bir seviyede, tüm koş koşullarına göğüs geriyorlar ve bir sonraki ağustosta tekrar arz-ı endam ediyorlar ya! Biz, yinede tedbiri elden bırakmayalım değil mi? Sağlık ve mutluluklar.:) |
Çok teşekkür ederim sevgili Orhan ağabeyim. Aslında buralar oldukça soğudu , pazar gecesi buz bile yaptı. Bu durumda koparsam iyi olur sanırım. Yanlız birkaç tane tohum kesesi var üzerinde , aslında birini feda etsem olgunlaşmış mı diye baksam.
Size ve eşinize kucak dolusu sevgiler. |
Alıntı:
Bende, tüm aile bireylerine sevgilerimi sunuyorum. |
Sevgili Finduk'cuğum, bahçene inanamıyorum, bu soğuklarda yine de capcanlılar, efsunluyor musun yoksa :)
Datura için Orhan bey yazmış, bence de kendi haline bırak, o tohum kesesi kendiliğinden çatlıyor, içindeki tohumlar görünüyor, işte o zaman toplayabilirsin tohumlarını. Topladıktan sonra bir kağıt peçete içinde kurumaya bırak yoksa küflenebilir. Sevgiler canım. |
Sevgili Adalet ablacığım iki haftası var kurumak için. Bu zaman zarfında kurudu kurudu , kurumazsa mecburen koparmam gerekecek. Türkiye ye geleceğim için ben yokken kuruyup kaybolmasını istemiyorum.
Ablacığım inanın ki hiç bir şey yapmıyorum hele şimdi biraz rahatsızlıklarım var , bahçeyle hem soğuklardan hem de bu sebeplerden ilgilenemiyorum. ( 7 aydan az bir süre sonra nasipse çok başka bir çiçek gelecek evimize ) Ayrıca 554 numaralı mesajımda son resimdeki beyaz dahlianın kocaman açmış halini resimledim bugün. Henüz bilgisayara aktaramadım. Bugün yarın aktarıp onuda ekleyeceğim. Her gördüğümde aklım gidiyor ona. Kocaman iri bembeyaz, öyle güzel ki.. Sevgiler gönderiyorum canım ablama .. |
Sevgili Finduk, dahliaların bir ömür. Renkleri çok hoş, diğer çiçeklerin de öyle.
Evinize yeni gelecek çiçeğiniz için sevindim. Hayırlı, sağlıklı, ömürlü olur, inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim sevgili SDurul.
Bu beyaz dahliamın daha önceki mesalarımda tam açmamış halini eklemiştim. Önceki gün tam açmış halini resimledim, bugün ekleyebildim. Çiçek çapı oldukça büyük. Eklenti 176783 Eklenti 176784 |
Sevgili çiçeksever doğa sever dostlarım, Allah nasip ederse yarın öğle uçağı ile Türkiye ye geliyorum. 19 gün sonra tekrar yuvama döneceğim nasip olursa. Bu zaman zarfında siteye giremeyebilirim.
Hepinizi Allah a emanet ediyorum, haklarınızı helal ediniz. Varsa şayet benden yana bir hak benden yana da helal olsun. Kucak dolusu sevgi ve selamlarımla .. |
Sayfanızı yeni keşfettim. Hepsi birbirinden güzel. Bahçeniz çok temiz ve düzenli. Örnek alınabilecek bir bahçe. Tatilden yeni cevherlerle dönersiniz inşallah.
|
Finduk'cuğum, nihayet Vatanına ve sevdiklerine kavuşmuş olmalısın, hoş geldin canım.
Dilerim bu tatilde hem kendini hem de ruhunu dinlendirirsin. Ben İstanbul'dan yeni döndüm, zamanımızın çakışmasını çok isterdim, inşallah başka sefere. Öpüyorum canım. |
Finduk çiceklerin ve bahçen çok güzel.Hollanda daki çicek seralarını geziyorsundur umarım. Ben gezmeden duramamda.Çok güzel çicekler vardır.Benim içinde gezersen çok mutlu olurum.
|
Sevgili Finduk uzun zamandir yoksunuz umarim hersey yolundadir. Yoksa siz de benim gibi kis bunalimindamisiniz? Bizde oldukca cok kar yagdi ama bir haftadir ilik gidiyor hava. Önümüzdeki hafta yine soguyacakmis. Bahcenizde ne yenilikler var? Bahar hazirliklari basladi mi? Sevgiler.
|
Sevgili dostlarım , uzun zamandır sizleri habersiz bıraktığım için özür diliyorum .
Sevgili çiçeksever çok şükür herşey yolunda biraz bebekten dolayı rahatsızlıklarım oldu, randevular hazırlıklar derken burayı ve sizleri ihmal ettim. Çok özür diliyorum. Buralarda bu ara havalar ısınma turları yapıyor. Ara ara da olsa bazen çok yumuşak bahar başlangıcı gibi bir hava oluyor. Geçenlerde eşimle bahçe turuna çıkmıştık , havayı ılık yumuşacık görünce özlemişim ben bahçeyi , yazı dedim . Üzerlerimizde paltolarla elimizde sıcacık kahvelerimizi yudumladık . Birazcıkta temizlik yaptık. Ama kıştan çıkan bahçe bayağı bir perişan vaziyette. Bazen bakıyorumda yazınki görüntüsünü özlüyorum ve yine aynı olabilecekmi bu bahçe diye iç geçiriyorum. Henüz hiç tohum ekmedim fide için. Sadece sevgili Orhan ağabeyimin göndermiş olduğu kahvaltılık biberleri bir saksıya ektim evin içinde bekliyorum çıkmasını. Kış gelmeden çuvalla almış olduğum nergis soğanlarım vardı, onları bile dikemedim zamanında , kış gelince de toprak sert olduğundan kaldı öylece. Ama şimdi yumuşadı , gerçi geçen seneden kalan soğanlar yeşermeye başladılar ama yinede şansımı denemek istiyorum . Bugün yarın öbek öbek toplu bir şekilde ön bahçeye dikmek istiyorum . Artık minik çiğdemler nergisler boy göstermeye başladı. Yaşasınnnn bahar geliyorrr ..:D:rolleyes: Tüm dostlarıma kucak dolusu sevgiler .... |
Sevgili Finduk bebek mi geliyor hayirli olsun. (Bu yil bizim de böyle bir sürprizimiz olacak insallah)
Bizde de geceleri hala sifirin altina inse de gündüzleri biraz günes görüyoruz cok sükür. Nergisler hizla büyüyor. Viburnum Bodnantese Dawn cicek acmaya hazirlaniyor. Sabirsizlikla bahari bekliyorum. Sevgiyle kalin. |
Allah bağışlasın sayın finduk52.
Benim şuan ilgimi çeken gazanyalarınızın çiçek yapısı. Bende çiçeklerin uçları dairesel, sizdeki sivrilmiş halde, kıvrılmış da. Şirin misafiriniz de güzelmiş. Öyle büyük kelebek görmek her zaman mümkün olmayabilir. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025