![]() |
Sevgili Cumhur ağabeyim , perşembe günü inşaallah bakmaya gideceğiz bulduğum serayı. İki tane kırık camı varmış ama o sorun değil yeterki kasnağı iyi olsun. Sağolsun bu konuda sevgili İsmail ağabeyim yardımcı oluyor bize. Vallahi iyi kı varlar.
Biz bu yaz bahardan beri hep dışarıda oturuyoruz ağabeyciğim. Bahçede veranda yaptık. Yağmur yağsada rahat rahat oturup yemek yiyebiliyoruz. Televizyonu herşeyide ayarladık. Öyle alıştıkki şimdiden düşünüyorum havalar soğuyunca tekrar içeride nasıl oturacağız. |
İnan bana, soğuk havada oturmak için bile bir çare bulacaksınız. Hele bir serayı kurun. Oraya yatakları da taşırsanız şaşırmam. O kadar güzel, o kadar şahane oluyor yani. Tepenize yağmur yağıyor. Herşey yemyeşil.
|
Yarın sera geliyor demek, şimdi sen sera da var diye bir bu kadar daha çiçek yaparsın, bence iyi de yaparsın :D
Ama dikkat!!! Sera, bahçe, oda içindekiler derken ipin ucu çabuk kaçıyor, bir de belediyeden hoby bahçesi alacaksın, tüm bunlarla nasıl baş edeceğini sormuyorum Finduk'cuğum :p Allah gücünü arttırsın. |
Sevgili finduk gözünüz aydın. Ser almak hem güzel hem de akıllıca bir iş. Daha profesyonel bakabiliyor insan. Bitki kayıpları en aza iniyor
|
Findukcum hadi gözün aydin çok sevindim.
|
Darısı benim başıma:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca eşimin bir şartı var . Camekana şeftali ağacı dikecekmiş. Bende olur tabii dedim. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz. Zaten görüp özeniyordum o hobi bahçelerindeki camekanlardaki şeftalilere :D Ablacığım bizim tarlanın toprağı pek verimli değil. Hiç olmuyor değil ama öyle delirmiyorda sebzeler o toprakta. Birde tarlaya ağaçlar dikmiştik.2 çeşit elma, armut, kiraz, erik, ceviz, birkaç incir ağacı . Bunlar büyüdüğü zaman zaten sebzeler gölge alanda kalacağı için hiç olmayacak. Birde yağmur yağmadığı zaman şebeke suyu ile sulamak 3 bahçeyi.. Ver senede 32,50 euro gübresi ayağına geliyor , suyu bedava hemde verimli toprak. Evime de çok yakın yürüme 5 dakika. Tabii kuralları var işte . Çok bakımlı olacak. Hiç ot olmayacak. Birde ara yolunda ufak bir yer veriyorlarmış oranın otlarını temizliyormuşsun, genel bakım yani. Rabbim kuvvet versin yeterki. Bizde pişsin başkalarına da düşsün, etrafımda benden faydalansın. Canım ablama kucak dolusu sevgi ve selamlar :) |
Sevgili SevimK ve sevgili Sevim4 çok teşekkür ederim.
Sevgili Yücel bey inşaallah , amin :) |
(İnanın şimdiden kara kara düşünüyorum ben kışın içeride dört duvar arasında nasıl oturacağım. Hiç kış gelsin istemiyorum. finduk52) )
Hele sen serayı kur. Gerisi kolay. |
Hayırlısı olsun sevgili fiduk52,zor ama zevkli bir uğraş Tanrım başarılı etsin :)
Amin sayın Canpolat sizden korkulur değilmi kafanıza koydunuz yakında duyarız güzel haberleri :) |
Finduk'cuğum hadi bakalım kolay gelsin. Önün açık olsun:p
|
Hhatice Ablam gelmiş sizi çok özledik,güzel haberleri vermenin gayreti içindeyim hiç meraklanmayın.Finduk52 Kardeşimize de serasını güzel günler le bol ürünler yetiştirmesini temenni edelim.
|
Sevgili dostlar güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Seraya bakmaya gittik perşembe günü ama resimde görüp beğendiğimiz gibi çıkmadı sera. Oysa ki resimde gayet iyi görünüyordu.
Boşu boşuna o kadar yolu gittik oruçlu oruçlu. Üstelik birde aldatmaca vardı işin içinde. 6 metre uzun 3 buçuk metre geniş diye belirtilen sera çok olsa 2 ye 3bucuk 4 metre gibiydi. Bayağı kötü durumdaydı , öyle ki söküldükten sonra hasar görüp tekrar kurulamayabilirdi büyük ihtimalle . Neyse sağlık olsun. Demek ki bu konuda bütçeyi biraz daha geniş tutmak gerek iyi birşey için. Ama üzülmedim desem yalan olur. Zaten pek keyfimde yok bu aralar Rabbim hayırlara çıkarsın inşaallah. |
Sevgili finduk, bunda da bir hayır vardır. İnşallah daha iyisi nasip olur. Sevgiler...
|
Sevgili finduk,üzülme sen bunu yaparsın daha iyisine layıksın sakın vaz geçme.
İlk müşterin benim canım benim hep hayalim bir seram olması. |
Sevgili Finduk'cuğum,
Hayırdır inşallah, bir sıkıntı mı var? Belki de oruçtan kendini iyi hissetmiyorsun, bir kaç gün ara ver, sonra yine devam edersin. Sera için üzülme, eski bir sera sana yenisinden daha pahalıya malolurdu. Ama sanırım sorun bu değil :( Kucaklar dolusu selâmlar sevgiler Ana Vatan Türkiye'den. |
Sevgili SDurul moral veren mesajın için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kucak dolusu sevgiler .
Sevgili Sevim4 ,çok teşekkür ederim güzel mesajınız için . Fakat sanırım yanlış anlaşılma olmuş sera ile ilgili. Ticari amaçla değildi sera düşüncemiz. Daha o kadar tecrübe ve bilgiye sahip değilim maalesef. Çok fırın ekmek yemem lazım bunun için :) Bahçemizde bir köşeye kurup kışın soğuğa dayanıksız çiçekleri koymak istiyordum, baharda fideler yetiştirip , yazında domates ve salatalık dikmek istiyordum. Ama nasip işte şimdilik ertelendi. Sağlık olsun. Kucak dolusu sevgiler . |
Alıntı:
Bir kaç gündür de bi minicik fare huzurumu kaçırdı bahçede . Fare duvara tırmanırmış bunuda gördüm ya , nereye gideyim ben bilemiyorum artık. Ne güzel keyifli keyifli oturuyordum bahçede akşamları. Bahçeden içeri girmeyen ben eşimin zoruyla oturuyorum şimdi bahçede ama tedirgin bir vaziyette :( Anavatanıma buram buram özlemle kucak dolusu sevgiler . |
Sevgili finduk, yapmak istediklerimi yapamadım diye üzülme, sağlık olsun, bir gün gelir hepsi olur. Ama tez zamanda farenin çaresine bak. Çizgi filmlerde göründüğü gibi sevimli değil. En kısa zamanda ana vatana kavuşman dileğiyle, sevgiler...
|
Sevgili Finduk'cuğum, hepsi bu kadarsa mesele yok.
Zaman zaman hepimizin içine düştüğü bir psikoz dönemi yaşıyorsun anlaşılan. Unutma ki güzelim, hayat düz bir çizgi gibi devam etmiyor, yolumuzun üzerindeki her şeyi bir lütuf olarak kabul etmemiz gerekiyor. Tabii bunu yapmak söylemekten çok farklı, yine de güçlü olmak zorundayız, minik bir fare senin keyfini kaçıramaz. Ben mutfağımda gördüm, buna ne dersin, sonra bir kartonun üstüne biraz yapıştırıcı yayıp, üzerine de peynir koydum. Ertsi gün minik fare tutkala yapışmış durumda debeleniyordu, öyle çaresiz ve öyle minicikti ki, çok üzüldüm, ne yapacağımı bilemedim, hatta oturup ağladım onun çaresizliğine. Hiç endişelenme, her şeyin bir çözüm yolu vardır ama sonunda sen de benim gibi oturup ağlama :) Tabii Vatan hasreti de ağır basıyordur, sen oralarda yalnız değilsin ki, bak Emine ablan ve tanımadığımız daha bir çok dostun var, burada ise, seni seven, her gün seni merak eden bir çok bitki delisi var :) Kendini yalnız hissetme lütfen, bazan bir salon dolusu insanın içinde bile yapayalnız kaldığımız olur, önemli olan sağlıklı ve huzurlu olmak, gerisi hikâye... Kucak dolusu sevgiler, selâmlar benim Vatan özlemi çeken güzel kardeşime. |
Sevgili finduk52, zaman zaman hepimizde bıkkınlık ve yılgınlıkların yoğunlaştığı zamanlarımız oluyor. Belki hayat koşuşturmalarımız içinde kendimizi ihmal ediyoruz da ondan diye düşünüyorum. Allah her sıkıntımızı hayırlara vesile etsin inşallah.
Fare konusuna gelince kendinize bahçenizi dar etmeyin lütfen, muhtemelen aç kalımış bu sebeple birşeyler bulma ümidi ile gelmiştir. En ufacık ses ve çıtırtıda o sizden korkup kaçar. Geçen yıl bizim pergulenin kiremitlerinin altına bir fare ailesi ile yerleşmişlerdi. Meğerse asmasının üzümünü yemeğe geliyorlarmış. Bizde asmanın perguleye dayanan bölümünü kestik, bu sene yoklar. En kısa zamanda sizinde bu sıkıntılarınızdan kurtulmanızı dilerim. |
Sevgili finduk, her zaman sitede görmeye alıştığımız arkadaşları göremeyince, doğal olarak merak ediyoruz. Bahçedeki güzel çiçeklerinin görüntülerini paylaşmaya devam etmeyecek misin? İnşallah iyisindir, bir sorun yoktur. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...
Kucak dolusu sevgiler... |
Sevgili finduk;
Neredeyse bir aydır forumda yokmuşsun. Tatilde misiniz yoksa? Benim yoğunluktan foruma giremediğim günlerde anlaşılan tansiyonun zikzaklar çizmiş. Hobi bahçesi, fare, sera derken. Gerçi sizler gençsiniz. Kolay kolay yorulmazsınız. Ama yinede yıprandığınız muhakkak. Bence hedeflerinizi biraz oluruna bırakın. Yıpratmayın kendinizi. Daha önünüze çoook fırsatlar çıkacak. Herşeyin daha iyileri ile karşılaşacaksınız. Geç olsun, güç olmasın. Yaşıyor olmak bile, tek başına, her şeye rağmen çok güzel.:p Siz biran önce yine yazmaya başlayın. O Vıcır vıcır, sevimli seslenişlerinizle sizi özledik.:) |
Sevgili Finduk sizi o kadar iyi anliyorum ki. Bazen benim burada ne isim var diyorum insan ne kadar da uzun yasasa yabanci bir ülke kendi ülkesi gibi olmuyor. Ama zaman icinde düzenini kurup o kadar yerlesik duruma geciyorsun ki gitmek de imkansiz hale geliyor. Bizde bu aralar secimler ve artan issizlik dolayisiyla yabanci düsmanligi iyice tirmandi siz ne alemdesiniz bilemiyorum. Biz de esimle o yüzden bahce isine o kadar önem veriyoruz burada kendimize kücük bir dünya kurduk isi gücü halledip kücük dünyamiza cekiliyoruz. O yüzden sabahlari ilk is olarak agaclar net i aciyorum biraz kendimden insanlarla bir arada olayim diye. Zaman zaman hepimiz yasiyoruz bu ait olamama durumunu. Yine de hayat güzel. Size Avusturya`dan kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
|
Finduk'cuğum, bak hepimiz seni özledik, bir ce deyiver artık, meraktan kurtar bizi.
|
Sevgili SDurul , sevgili Orhan ağabeyim , sevgili çiçeksever ve sevgili Adalet ablacığım ,
Sizleri ve bahçemi bu ara çok ihmal ettiğimin farkındayım. Fakat bazı ailevi sorunlarımız var bu ara, bahçelerimle de çok ilgilenemedim. En kısa zamanda bu arayı kapatacağımdan emin olabilirsiniz. Sevgili çiçeksever yabancı düşmanlığı her yerde var. Farklı gözle bakılıyorsun ve öyle davranılıyorsun. Ben buraları hiç sevmedim , sevmeyeceğimde. Ama ne yaparsın mecburen yaşıyoruz yinede. Eşimle çok hayaller kuruyoruz, 45 ten emeklilik yasası var burada ama bakalım herşeyin hayırlısı. Asterlarım çok güzel açtılar, muhteşem görüntüsünü eklemeden olmaz. Şu an karanlık olmak üzere dışarıda da yağmur var , inşaallah yarın öbür gün yeni resimler çekip ekleyeceğim. Sizleri çok seviyorum. |
Hele şükür sesini duyabildik Finduk'cuğum.
Bu günlerde ben de biraz yoğunum, ayrıca Türkiye'deki bahçelerin tadı kalmadı artık tüm mevsimlikler bitti. Asterlerin fotoğrafını merakla bekliyorum canım. |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet ablacığım işte üzeri çiçek dolan asterlarım.
Ve bahçemden diğer bir kaç görüntü .. Eklenti 173930 Eklenti 173931 Eklenti 173932 Eklenti 173933 Eklenti 173934 |
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025