agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Finduk52 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17223.htm)

finduk52 05-08-2010 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 679598)
Sevgili Finduk, yeni çiçeklerini güzel günlerde büyüt. Çiçekleriyle seni, görüntüleriyle de bizleri sevindirsinler.

Çok teşekkür ederim sevgili SDurul ;)

finduk52 05-08-2010 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 679618)
Sevgili finduk,senin bir sera açmanlazım artık şart oldu.
Muşterilerin hazır:D yeni çiçeklerin çok güzel güle güle müyüt.

Sevgili Sevim4 , geçenlerde eltimde aynısını söylemişti. Gül çeliklerinden yetişenleri görünce , madem bu kadar ilgilisin bunu işe çevir diye. Ama yok nerde bende öyle ustalık . Daha yeni yeni çırak olmaya başlıyorum ben.;)

Çok teşekkür ediyorum canım benim , kucak dolusu sevgiler ..

finduk52 05-08-2010 09:45

Sevgili Cumhur ağabeyciğim ve sevgili günebakan çok teşekkür ediyorum ;)

finduk52 05-08-2010 09:51

3 Eklenti(ler)
Ama ben ne yapayım hı ne yapayım ? Suç benimmi yoksa bu güzelliklerinmi ?

Dün sevgili Emine ablamla pazara gitmiştik. Aklımda çiçek almak hiç yoktu vallahi. Sadece bahçedeki divana ve sandelyelerin yastıklarına kumaş bakmaya gitmiştim. Pazarda çiçekçide bu şekeri görünce cezbetti beni güzelliği ile . Dayanamadım öylesine fiyat sordum. Ya satıcı demezmi 2 euro. E ben ne yapayım şimdi ? Hazır köklenmiş koyu pembe gül , bırakmak olurmu ? Hemde bu fiyata ?

Eklenti 164307

Eklenti 164308

Eklenti 164309

sabah 05-08-2010 11:26

Gerçekten bu güller de çok güzelmiş. Kesme çiçek niyetine bile insan alırmış.

Bahçenizden güzel fotoğraflar çıkıyor.

Yalnız gördüğüm kadarıyla bahçe hastalığının tehlikeli dönemindesiniz. Sonra aldıklarınızı nereye, nasıl yerleştireceğim diyeceksiniz.:rolleyes:

Kelebek çalısı üstten çok yer kaplayan bir çalı. Eğer sizin orada da benzeri gelişme gösteriyorsa bahçenizde sıkışıklık yaratabilir. Belki kenara alıp dallarının bir kısmının bahçenin dışına taşması sağlanabilir. -

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 678746)
..Bu çiçeğin ismini bilmiyorum fakat dahlia gibi çiçekleri var, farkı ise yumrulu değil...

O çiçeğin adı Rudbeckia laciniata 'Hortensia' .

cemo 05-08-2010 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 680202)
Yalnız gördüğüm kadarıyla bahçe hastalığının tehlikeli dönemindesiniz. Sonra aldıklarınızı nereye, nasıl yerleştireceğim diyeceksiniz.:rolleyes:

Bu konuda sevgili Sabah a katılıyorum. Ben ettim siz etmeyin diyerek, sizi
bu başlığa bekliyorum:)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21862

finduk52 05-08-2010 23:54

Sevgili Sabah , bahçeme hoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim. Hakikaten kesme çiçek bile bulamazdım o fiyata burada.

Haklısınız aslında , görünce dayanamayıp alıyorum. Ama arka bahçemde şuan mevsimlik çiçekler oldukça yer kaplıyor. Seneye onları büyük saksılara dikmeyi düşünüyorum.(mesela petunyaları)

Etrafta kelebek çalılarını gördükçe aslında diktiğim yerin yanlış olduğunu düşünmüştüm. Baharda tekrar gözden geçireceğim , sanırım kenar bir yere alırım onu.

Çok çok teşekkür ediyorum sevgili sabah bu güzel bilgi ve uyarılar için. Sayenizde adını çok merak ettiğim çiçeğimin ismini öğrendim.

Kucak dolusu sevgiler ..

Emre İlhan 06-08-2010 00:07

;)Bırakmak olmaz tabi ki ablacım.Almakla iyi etmişsin.Hayırlı olsun rengi çok güzelmiş.

Selamlar.

Cumhur Tonba 06-08-2010 00:50

Ah findık, ah.
Bilmem sana ne demeli.

Dün sevgili Emine ablamla pazara gitmiştik. Aklımda çiçek almak hiç yoktu vallahi. Sadece bahçedeki divana ve sandelyelerin yastıklarına kumaş bakmaya gitmiştim. Pazarda çiçekçide bu şekeri görünce cezbetti beni güzelliği ile . Dayanamadım öylesine fiyat sordum. Ya satıcı demezmi 2 euro. E ben ne yapayım şimdi ? Hazır köklenmiş koyu pembe gül , bırakmak olurmu ? Hemde bu fiyata ?

Tabii ki bırakılmaz. Al al, hiç boş geçme. Bahçe de yer vardır nasıl olsa. Yücel bey, Adalet Hanım, cemo düşünsün.

Cumhur Tonba 06-08-2010 00:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 680216)
Bu konuda sevgili Sabah a katılıyorum. Ben ettim siz etmeyin diyerek, sizi
bu başlığa bekliyorum:)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21862

Bu başlık açılmıyor. İyi bir başlık olsaydı açılırdı. Pes etmek yok.

finduk52 06-08-2010 10:05

Sevgili Emre kardeşim çok teşekkür ediyorum;). Kucak dolusu sevgiler kardeşime ...:)

finduk52 06-08-2010 10:29

Ah Cumhur ağabeyim ahh :D yakında bahçedeki taşlar sökülecek bu gidişle öyle görünüyor , yermi bulamadık büyütürüz çiçeklikleri olur biter değil mi :D Yeter ki her taraf güllük gülistanlık cıvıl cıvıl rengarenk çiçek olsun . ( Ah Kemal beni öldürecek :eek:)

O başlığı dün gece alelacele bir dolaştım ama tam detaylı okuyamadım . Ama kıymetli dostlarımız açmışsa mutlaka iyi bir başlıktır. Şimdi oraya gidiyorum , bakalım neler yazmış dostarımız .

Sevgi ve saygılar ağabeyime ..

Adalet Yağcı 06-08-2010 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 680138)

Eklenti 164307

Eklenti 164308

Eklenti 164309

Finduk'cuğum, iyi yapmışsın, yazık değil mi bu güzellere, orada kim bilir daha ne kadar bekleyeceklerdi :D

Valla çok güzel bir gülmüş, iyi ki ben oralarda değilim, tüm paramı çiçeklere yatırıp yiyecek ekmeğe muhtaç olurdum, seralarda, pazarlarda böyle güzellikleri görüp de dayanılır mı hiç :rolleyes:

Şimdi oğlumu daha iyi anlıyorum, ne alâka diyeceksin, Ünv. eğitimini alırken her hafta belli bir miktar gönderirdik, o da her seferinde kasetçi dükkanına girer hastası olduğu sanatçıların(yabancı)kasetlerini alırmış.

Ne zaman sorsam param yok derdi, "oğlum daha üç gün önce gönderdim" dediğimde, "anne kaset aldım, napim dayanamadım" derdi.
Herkesin bir hastalığı var işte, bizimki de bitkiler.

fatmadundar 06-08-2010 13:35

Ben bu bahçeyi gördüm.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 678743)
Son dalında açmış kalan lilium. Bu da mis kokulu.

Eklenti 163696

Güllerim uç budaması yaptıkça açmaya devam ediyor.

Eklenti 163701

Eklenti 163698

Eklenti 163699

Ortancalarım yerlerine şimdilik alıştılar .

Eklenti 163700

Sevgili Finduk52, ben bu bahçeyi geçen hafta gördüm. Keşke kapınızı çalsaymışım.:)
Şaka bir yana, gerçekten çiçekleriniz çok güzel. Hollanda'da bütün bahçeler, parklar, balkonlar hep güzel çiçeklerle doluydu. Bu mevsimde çiçeklerin bu kadar güzel olması bizim için çok şaşırtıcı. Ortancalar, kartopları, sardunyalar daha neler neler. Hepsi muhteşemdi.
Havası çiçekler için çok uygun. Yağmur yağıyor, güneş çok fazla yakmıyor. En fazla sıcaklık 25°C yi geçmediği için çiçekler sürekli çiçek açıyor. Benim orada kaldığım bir hafte boyunca kaldığım evin bahçesini hiç sulamak gerekmedi.
Sizin aldığınız katmerli kampanulanın mavisinden (blue snow) ben de aldım. El valizime sıkıştırıp getirdim. Bakalım İzmir sıcağına dayanabilecek mi? Çiçekleri ve tomurcukları bir haftanın içinde kurudular ama kökü henüz canlı.

finduk52 09-08-2010 11:07

Sevgili Adalet ablacığım , hakikaten insan kendiside öyle bir tutku yaşayınca diğerini anlayabiliyor. Bazen gözlerimi kapamam gerek artık diyorum , geçen balon çiçekleri gördüm reklamda, ama alsam hakikaten doldu bahçe , dolap üstleri masa üstleri nereye koyacağım ? Zor oluyor ama bazen kapatıyorum gözlerimi mecburen.:D

finduk52 09-08-2010 11:14

Sevgili fatmadundar ,ah keşke haberleşip görüşebilseydik. Belkide çok yakınımda bir yere geldiniz . Ne güzel olurdu. Çok mutlu olurdum.

Hollandanın havası evet çok çok aşırı sıcaklar olmaz burada ama geçenlerde 37 dereceye kadar çıktı. Bu burada alıştığımız birşey değildi. Topraklarda kumlu karışım olduğundan su tutmuyor , dolayısı ile bir kaç gün bu şekilde sıcak devam edince mecburen suluyoruz tabii.

Benim araştırmalarıma göre katmerli campanulalarda çok yıllık. Fakat dona dayanıklımı onunla ilgili bir bilgi bulamadım henüz. Solmuş çiçeklerini düzenli bir şekilde koparırsanız sürekli açar. Bir de senede iki defa çiçek açar diye okumuştum bir yerde.

İnşaallah bir daha yolunuz bu taraflara düşerse görüşmeyi arzu ederim. Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

finduk52 09-08-2010 11:21

4 Eklenti(ler)
Dün biraz bahçede uğraştık eşimle. Kekikleri budadık. Budarken bir yerinde bir sürü arılar çıktı ortaya. Sanki yuva yapmışlar gibi oraya. Ama bildiğimiz bal arısı değil. Hani şu iri olan eşek arısımı diyorlar tam bilemiyorum. Yoğun oldukları yerde ise böyle kabuk gibi boncuk şeklinde oluşumlar vardı. İçlerine baktığımda birkaç tanesinde beyaz kurt gördüm ben . İlk defa böyle birşey görüyorum.

Budayınca ne yapacağımızı bilmediğimizden öylece bıraktık arılar belki kendiliğinden giderler diye .

Eklenti 165101

Eklenti 165102

Eklenti 165103

Eklenti 165104

finduk52 09-08-2010 11:25

4 Eklenti(ler)
Başka güzelliklerde resimledim sizler için ..

Sevgili Adalet ablacığım beklenen gerçekleşti . Datura açtı sonunda. O ne güzellik , o ne güzel koku. Çok teşekkür ediyorum ablacığım sana . Bu güzellikle beni tanıştırdın, buluşturdun.

Eklenti 165105

Eklenti 165106

Eklenti 165107

Eklenti 165108

finduk52 09-08-2010 11:28

4 Eklenti(ler)
Sarmaşık lilam yeniden açmaya başladı.

Eklenti 165114

Eklenti 165115

Sevgili Adalet ablacığım bu bahsettiğim budadığım lobelya.

Eklenti 165116

Eklenti 165117

finduk52 09-08-2010 11:33

5 Eklenti(ler)
Ben bu güzelliğe aşık oldum. Fidesi sevgili Emine ablamın komşusundan gelmişti. Saraypatıyı ilk sevgili Adalet ablamın bahçesinde görüp çok sevmiştim. Meğer bana gelen o fidelerde saraypatı imiş . Buna çok sevindim.

Eklenti 165118

Eklenti 165119

Eklenti 165120

Bunlarda sülün boylu kadife çiçeklerim.

Eklenti 165121

Eklenti 165122

finduk52 09-08-2010 11:36

5 Eklenti(ler)
Eklenti 165123

Bizim minikler hızla büyüyorlar. Tam 3 haftalık oldular. İki tanesinde gaga üstünde ibik gibi kabartılar oluştu. Sanırım onlar horoz olacaklar.

Eklenti 165124

Eklenti 165125

Bunlarda yanılmıyorsam turşuluk kara kabaklarım.

Eklenti 165126

Eklenti 165127

Sevgi Durul 09-08-2010 11:48

Sevgili Finduk, oldu mu şimdi? İnsanı özendiriyorsunuz.

Gözünüz aydın, daturanız açmış.
Bana da bir komşumuz köklü vermişti. Forumlarda datura olduğunu öğrendiğim çiçeğimi yaşatamadım. Toprağa dikince boynunu büktü, suya koydum, önce canlanır gibi oldu. Daha sonra suda çürüdü.

Çiçeklerinizin sefasını, sağlıkla sürmeniz dileğiyle... Sevgiler...

sevim4 09-08-2010 12:37

Sevgili finduk, ellerine saglık civcivine bayıldim ne şirin şeyler.
Bende pazarda ördek yavrusu gördüm alacaktım eşim aldırmadı bir yolunu bulmam lazım.

Yücel Canpolat 09-08-2010 13:13

Seneye Beyefendiye budama makası hediye etmem gerekecek bu gidişle.:p

Adalet Yağcı 09-08-2010 13:15

Sevgili Finduk'cuğum, bana kalırsa eşek arısı yumurtaları onlar, keşke ilaçlama yapsaydınız, bahçenin içinde yuvalanmaları çok kötü, bunlar sokarlarsa hastahanelik ederler adamı.
Bence bir an önce o yumurtamsı şeylerin çaresine bak.

Canım, daturan ne güzel açmış, bu iki katlısı, bir de üç katlısı var, ondan da çıkmıştır inşallah, mor olanları karışık yollamıştım, beyaz olanları ayırdım sadece.

Bir dalda 5-10 tane açtığında çok keyifli bir manzara oluşuyor, seni mutlu etmesine çok sevindim.

Lobelyalar iyice geçtikten sonra bile saksıyı sulamaya devam et, Eylül Ekim gibi mini lobelyacıkların olacak, bıcır bıcır.
2-3 CM. olduklarında onları da ayrı saksılara şaşırtabilirsin, konu komşuya dağıtırsın, yüzlerce çıkıyor çünkü.

Saray patın ve kadife çiçeğin de çok sağlıklı görünüyor, inşallah değişik renkler de gelmiştir fidelerin içinde.

Bunca işin arasında bir de tavuklarla civcivlerle uğraşıyorsun ya, bravo sana.
Şimdi Cumhur beyin çillisinin pabucunu dama atarız artık :)

fatmadundar 10-08-2010 09:12

Teşekkür ederim sevgili finduk. Umarım bir dahaki sefere.
Katmerli maviş yaşarsa eğer pembe ve beyazından da almadığım için çok pişman olurum.

Adalet Yağcı 10-08-2010 21:49

Finduk'cuğum, nerelerdesin, bu gün görünmedin?

finduk52 11-08-2010 03:43

Sevgili Adalet ablacığım , bu sene ramazan hazırlıklarım hep son ana kaldı. Her sene daha erkenden yapardım oysa . Son 2 hafta hastalık araya girince son günlere kaldı. Cumartesi gününden bu yana hazırlıklarla uğraşıyordum ablacığım. Arada yine aklım buralarda kaldığından bir gelip bakıyorum ama kalamadım bakıp çıktım.

Gönülden sevgiler canım ablam ...

Adalet Yağcı 11-08-2010 10:55

Tüm hastalıklar geçmiş olur inşallah, ne kadar dikkat etsek de yine gelip bizi buluyor.

Hayırlı ramazanlar.

Orhan Özbilgiç 12-08-2010 14:51

Sevgili finduk52;
Uzun zamandanberi, arkadaşlarımın bahçelerini ziyaret edemedim. Ramazan öncesi, iş yoğunluğunu azaltma telaşı işte..;)
Sizin sayfalarınızıda şöyle bir göz ucuyla süzebildim. Komşunuzun bahçe düzenine bende hayran oldum.
Katmerli Campanulanız, gül kurusu renkli Hüsnüyusuflar, Karagözlü Suzanlar, yeni pembe gülünüz ve diğerleri ile bahçeniz iyiden reklenmiş.
Bu yıl karışık renkli Aster(saraypatı) tohumu almıştım. Sanırım süresi geçmişti. Zira kendi pembe Asterlerimden aldığım tohumlar, istisnasız hepsi çimlendi ve şimdi kocaman çiçekler iken, onların hiçbiri çimlenmedi. Bu sene yine alacağım. Yine şansımı deneyeceğim.

Haa..Bu arada Biber tohumlarını bugün gönderme fırsatı buldum. Gerçi özelden bildirdim ama, burada da hatırlatacağımı yazdığım için yineliyorum.
Tüm ailenize, sevgi ve selamlarımızı iletiyorum.:)
Bu arada geçmiş olsun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025