![]() |
Senin ellerinden olurda o çiçek olmaz mı hiç ablacığım maşallahın var nazarlar değmesin.
|
Sevgili finduk52;
Bahçenizi baştan sona tekrar dolaştım. Bizim bahçelerimizden en büyük farkı, galiba bitki kaliteleri. İstisnasız tüm bitkilerinizin çiek renkleri, canlılıkları, sağlıklı görüntüleri bizimkilerden çok farklı.;) Gerçi sizinde zevkinizi bir kenara atamayız. Renk tercihleriniz muhteşem. Hercailer, gazanyalar, çuhalar çok ama çok tatlı renklere sahipler. Bahçeniz de son derece derli toplu ve aksesuarlar iyi seçilmiş. Ehh! Bizede, sağlık ve mutluluk içinde yaşayın demek düşüyor. Hollanda'ya sevgi ve selamlar.:) |
Sevgili Orhan Özbilgiç ,
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için . Sanırım çiçek yönünden Türkiye den daha şanslıyız . Bir de yeterli bilgimiz olsa bahçelerimiz cennet gibi olacak . Bu da sizlerle birlikte olacak inşaallah . Ben yeni başladım, aslında bahçe düzenleme çiçekler konusunda daha yolun çok başındayım. Sizlerden öğreneceğim çok şey var , iyi ki varsınız , iyi ki ağaçlar net var . |
Oradaki bir çok çiçeğin anavatanı burası.
Bence biz çok daha şanslıyız ama birde değerini bilsek... |
Elbette ki sevgili mhra , hollandanın sanılan laleler zamanında Türkiye den gelmiş buralara .Hatta patates içinde aynısı geçerli. Ama sahip çıkan zenginleştiren hollandalılar olmuş ne yazık ki .
Birisi lale hollandanın çiçeği dedimi sinirleniyorum. Ama dediğim gibi hangi değerimize yeterince sahip çıkabildik ki .Neyse konuyu dallandırmadan burada bırakayım en iyisi. Ben şanslılık konusunda sadece burada seracılık çiçekçilik Türkiye ye göre daha yaygın kolayca bulunabiliyor demek istemiştim . |
3 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz pazar günü ön bahçede ummalı bir çalışma yaptık eşimle.Ön bahçemin önceki resimlerinde görülebilir en arkada camın önünde kocaman bir alanı kaplamış yer çamı vardı daha önceki ev sahibinden kalan.
Toprakla mesafesi az olduğu için sümüklü böcekler için vazgeçilmez dinlenme tesisi konumundaydı :D Söktükten sonra bir de ilaç attım sümüklü böcekler için.İki gündür sümüklü böcek topluyorum ilacın etkisinden. O çamı oradan çıkarınca yeni çiçeklerim için kocaman bir alanım oldu. Ama çok yorulduk, inanın o günden beri hala her tarafım ağrıyor.İyice köklenmiş senelerdir .. Eklenti 160404 Eklenti 160405 Yakın zamanda şu papatya ile ortanca arasında kalan bitkiyide çıkarmak istiyorum. Eklenti 160406 |
5 Eklenti(ler)
Ve şuan ki hali . O cam kenarının oraya dün galla yumruları aldım iki paket onları ektim.Bu sene geç kaldım sanırım ama olsun seneye açar inşaallah.
O boşluk alana şimdi ya ortanca ya da kırmızı pembe güller dikmeyi düşünüyorum. Eklenti 160407 Eklenti 160408 Sevgili Adalet ablacığımın gönderdiği akşam sefası ve karagözlü suzanların bir kısmını ön bahçeye diktim.Kalanlarını arka bahçeye dikeceğim. Eklenti 160409 Eklenti 160410 Eklenti 160411 |
5 Eklenti(ler)
Bu sevimli gelini dün seradan aldım . İsmini biliyordum etiketinde yazıyor ama unuttum şimdi . Araştırdığıma göre kışa dayanıklı yazında güneşe dayanıklı imiş .Bakalım göreceğiz ..
Eklenti 160412 Eklenti 160413 Eklenti 160414 Lupinlerim bu sene daha çoğaldı ve tüm güzelliğini sergiliyor . Eklenti 160415 Eklenti 160416 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 160417
Eklenti 160418 Güllerimden ilk açan bu oldu diğerleri tomurcukta , sabırsızlıkla bekliyorum açmalarını .. Eklenti 160419 Eklenti 160420 Eklenti 160421 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sundavillerime saksı aldım dün kışın içeri alacağım için saksıya dikmem gerek .
Eklenti 160430 Clematisim iyice açtı üzerinde 3-4 tomurcuğu daha var . Eklenti 160431 Buradaki ismi scheefbloem bu çiçeğin hani şu uzun büyük saksılarımın içinde de aynısından var , isimleri aklımda çok tutamıyorum .Geçen sene görümcemin bahçesinden minicik bir dal alıp toprağa daldırmıştım. Tutmuş şekercik bir de çiçek bile açmış boyuna bakmadan .. Eklenti 160432 |
4 Eklenti(ler)
Bezelyelerimde olmaya başlamış . Acayip sevindim görünce ..
Eklenti 160433 Eklenti 160434 Bizim tarlacığa kara kabak çekirdekleri ekmiştim turşu yapmak için . Onlarda çıkmışlar . Her çıkan şey öyle sevindiriyor ki beni . Karşı tarafına da bal kabağı çekirdekleri ekmiştim ama onlardan henüz belirti yok . Kara kabak çabuk çimlendi henüz 1 hafta olmuştu ekeli. Eklenti 160435 Dün iki tane Cherry domates fidesi almıştım.Bakalım büyüdüklerinde nasıl olacaklar.İlk defa cherry domates diktim. Eklenti 160436 |
2 Eklenti(ler)
Artık birazda sulama vakti bu sıcak bahar günlerinde .Susuz kalırlarsa nasıl büyürler dimi . Eşim bahçe işlerini hiç mi hiç sevmezdi , benim merakım hevesim onuda bu aşka getirdi benim kadar olmasa da .Dün şaşırdım kaldım çiçeklerin resimlerini çekicem diye boylu boyunca taşların üzerine yerlere yattı .
Burada da kimseye birakmıyor sulama işini .Bana bile ....:rolleyes: Eklenti 160437 Ordan tavukcuklarına bakıp gülümsüyor .Sularken tavuklarını da gözlemliyor bi yandan .Çok marifetlidir benim eşim :D Eklenti 160438 |
1 Eklenti(ler)
Bu köşeye küçük bir şelale yapmayı planlıyoruz.Bunun için gerekli olan malzemeleri toparlamaya başladık bile . Bir kaç güne yapım aşamaları ve bitmiş halini eklerim inşaallah.
Eklenti 160439 |
Güzel bir köşe
|
Huriye ablacığım bende oraya çok yakışacağını düşünüyorum. Oturduğumuz yerin tam karşısında kalıyor o köşe.
Biraz uzak olması da daha iyi olacak. Kenarlara dizeceğimiz dere taşlarının aralarına da küçük lambalar yerleştirdiğimiz zaman akşamları da görsel olarak güzel olacağını düşünüyorum. |
Sevgili Finduk, geçen sene ağlaşıyordun "bu bahçeyi nasıl güzelleştirsem" diye :)
Bakıyorum da çok hızlı yol almışsın, tabi eşinin desteğini de inkar etmemek lazım, çok yardımcı olmuş, bahçe sulamak kolay mı :) Her şey yerini bulmuş, clematisler, güller, ortancalar ve hele lupinler harika. Ben şunu anladım ki, çiçeklerin büyük çoğunluğu çok sıcak havadan hoşlanmıyorlar, bu nedenle şanslısın, clematislerin çok güzel açmış, çiçekleri geçtikten sonra üzüerinde 1-2 tohum kapsülü bırakıp diğerlerini kopart ki, bitki enerjisini büyümeye versin. Gerçekten çok güzel bir bahçe olmuş, ellerinize sağlık, gelişmelerini sık sık fotoğrafla, bizler de görelim bu güzellikleri. |
Sevgili Adalet ablacığım,
Yorumun için çok teşekkür ediyorum , yavaş yavaş yapmak istediklerim gerçekleşiyor şükürler olsun. Ama yeni yeni planlarda gelişiyor bu arada. Üzüm bağının oraya barbekünün yanından itibaren bir sıra taş söküp çiçeklik yapmak istiyorum. Eşimle onun mücadelesini veriyorum bu ara. Ona kalsa yeter bu kadar çiçeklik bana kalsa sadece oturma yeri kalsın gerisi olduğu gibi toprak olsun hep çiçek dikeyim. Ama bu düşüncemi bilse artık daha neler der bilemiyorum :) Ben şimdilik 1 sıra taştan başlayayım da gerisi Allah kerim :D Clematislerle ilgili verdiğin tavsiyelere uyacağım. Sevgili Adalet ablacığım bizim sizlerden öğreneceğimiz daha çook şey var. İyi ki varsınız bu siteyi ve sizleri çok seviyorum. |
Sevgili Finduk gercekten cok yol almissiniz bu sene. Lupinler her yil daha da büyür sizi üzmet alt yapraklarini kesmekten cekinmeyin. Benim merak ettigim biz neredeyse bütün yaz bahceyi hic sulamiyoruz sürekli yagan yagmurlardan dolayi. Size pek ugramiyor galiba yagmurlar. Sevgiyle kalin.
|
Sevgili çiçeksever70 , Lupinlere eşim özellikle bayılıyor aramızda onun ismi ''senin çiçek'' :) İlk defasında nerden geldiğini bile anlamadık sanırım kendiliğinden çıktı. Her senede kendiliğinden çıkıyor. Geçen sene tohumlarını topladığım halde hiç ekmedim ama o daha da çoğalarak büyüyor.Gerçekten çok kanaatkar ve güzel bir çiçek.
Hollanda da hava durumları çok gelgitli oluyor sevgili çiçeksever.Bir bakarsın 1 hafta oldukça sıcak olur (geçenlerde 27 dereceye kadar çıkmıştı) Bir bakarsın yağmur suyu bidonları dolup taşar. Topraklarımız sonradan doldurma toprak olduğu için geneli kumludur. Bu yüzdende suyu tutmaz pek. Böyle olunca da 3-4 gün yağmur yağmayınca sulamazsan hemen boyunlarını büküyor çiçekler sebzeler. Yarın gök gürültülü yağmur yağacakmış meteorolojiden alınan bilgiye göre , aman yağsında bahçeler suya kansın. |
Demek ki ayni iklimi yasiyoruz sevgili Finduk cünkü bizde de gecen hafta cok sicakti insanlar havuzlara yüzmeye gitti. Ama bizim sansimiz mi sanssizlik mi bilmem topragimiz cok su tutuyor yagmur sonrasi suyu iyice cekip kurumasi neredeyse iki gün aliyor. O yüzden yagmur bidonlarini sadece balkon ciceklerine kullaniyorum. Tabii yas toprakta salyangoz da hic eksik olmuyor. Sabah sabah kayinvalidemin tohumlarini Istanbul´dan gönderdigi canim salataliklarimin ikisini yemisler.
|
5 Eklenti(ler)
Güzel güllerle tekrar merhaba bahçe dostlarım ..
Eklenti 160440 Eklenti 160441 Eklenti 160442 Eklenti 160443 Eklenti 160444 |
5 Eklenti(ler)
Şakayık..
Eklenti 160445 Anemonelar hala açmaya devam ediyor.. Eklenti 160446 Clematislerim.. Eklenti 160447 Eklenti 160448 Adalet ablacığım bu sana ... Eklenti 160449 |
4 Eklenti(ler)
Petunialar coştu ...
Eklenti 160450 Bu da fanatik petunia Eklenti 160451 Eklenti 160452 Papatyalarım açmaya hazırlanıyor .. Eklenti 160453 |
5 Eklenti(ler)
Önceki mesajlarımda küçük bir şelale yapmak istediğimizi yazmıştım.İşte resimleri. Artık şırıl şırıl su sesi ile bahçede oturmak daha güzel oluyor.Sanki bir dere kenarındaymış gibi ..
Eklenti 160454 Eklenti 160455 Eklenti 160456 Eklenti 160457 Garajın duvar dibinede çiçeklik yaptım. Çiçekler çoğalınca yer yetmez oldu ilaveler yapıyorum eşime rağmen :D Eklenti 160458 |
Sevgili finduk52,yine her şey harika ama maviş çok güzel bayıldım.
|
Çok teşekkür ederim sevgili Sevim ablacığım, mavişlerden bu sene nasipse çiçekliklerin kenarı boyunca olduğu gibi dikmek istiyoruz. Bunun içinde epeyi bir maviş almam gerekicek.
|
Tam dinlenme köşesi olmuş çok beğendim.Güle güle kullanın çiçeklerinizde çok güzel.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025