![]() |
Çok teşekkür ederim Maki ablacığım , iyi ki varsınız .
|
5 Eklenti(ler)
Emine ablamın bahçesinden resimlerin devamını ekleyeceğimi söylemiştim. Dün elime ulaştı onları ekliyorum şimdi.
Eklenti 163189 Eklenti 163190 Eklenti 163191 Eklenti 163192 Eklenti 163193 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 163209
Eklenti 163210 Eklenti 163211 Eklenti 163212 Sevgili Adalet ablacığım senin akşam sefalarından bu resimdeki, oralarıda süslüyor senin çılgın. Eklenti 163213 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Emine hanımın elleri dert görmesin, bunları gösterdiğin için senin de :)
Bahçede düzen ve tertibe bayılıyorum, asla bu kadar düzenli olamadım :( İki şeyi çok kıskandım, marulları ve pembe domatesleri, ne güzel kızarmaya başlamışlar, ben daha domates toplayamadım bahçemden. Finduk'cuğum, böyle becerikli bir arkadaşın olduğu için çok şanslısın, hemen yanı başında her şeyi sorup öğrenebileceğin bir komşun var. Fotoğraflar telefonla değil de makina ile çekilseymiş çok daha güzel olurmuş. İkinizin de ellerinize sağlık, bol hasatlar diliyorum. |
Sevgili Finduk ;
her şey sağlıklı ,düzenli .Benim dikkatimi çeken daha çok toprak oldu ,sanki sadece perlit'li torf kullanılmış gibi .Öyle mi ? |
Sevgili Adalet ablacığım, çok teşekkür ediyorum kendi adıma ve sevgili Emine ablam adına . Artık sebze bahçesini ekerken o kadar tecrübe sahibi olmuş ki , mesela o biber dikili alanda yemeklik ve kırmızı soğanları vardı . Aralarına sırayla biber fidesi dikmişti. Bana da soğanlar söküldüğünde biber fidelerim hazır dikilmiş olacak ve büyümüş olacak demişti. Gerçektende öyle oldu. Soğanlar toplanınca biberler hazır büyümüş vaziyette ortaya çıktı. Kendisi 2 tane bahçe kiraladığı halde bahçesi hep dolu , ufak bir köşeyi bile boş bulamazsınız, değerlendirir.
Bu iki bahçesinde 2 tanede küçük serası var. Birinde sadece domates dikili. Bizimkiler dışarıda olduklarından Emine ablamın seradaki domatesleri daha erken oluyor. Hasadı da güzel oluyor. Tamamen organik malzemelerden yapılan salatanında tadı bir başka oluyor. Marul, domates, salatalık, yeşil soğan, roka, kırmızı soğan ve biber hepside bahçesinden. Diğer serasında ise salatalık ve üzüm bağı var , üzümleri bizlerinkinden daha çabuk koruklaşıp erken olgunlaşıyor. Sadece sıcak soğukla alakalı , bunun dışında herhangi fazladan birşey yok. Herşey yine toprağa dikilmiş şekilde ama serada. Allah razı olsun ne beni ne de diğer dostlarını hiçbir zaman unutmaz. Eli çok açıktır yüzü gibi gönlüde güzel ablamın. Hakkını ne yapsam ödeyemem, bende hatta bizde sevgili eşi İsmail ağabeyimle birlikte emekleri çok. Böylesine yardımsever ve tecrübeli dostlarımız olduğu için hakikaten çok çok şanslıyız. Seni ismen tanıyorlar zaten ablacığım hep bahsediyorum. Davetini ilettim kendisine , çok mutlu olduğunu ama bilgisayarda hiç tecrübesi olmadığını söyledi. Birazda zaman açısından çok yoğun geçtiğini söyledi. Ama öğrenilmeyecek hiçbir şey yok , hele ki Emine ablam üstüne düştümü herşeyi öğrenir yapar. Sanada çok çok selamı var. O gün bahçeye aniden gitmiştik ablacığım, bugüne kadar fotoğraflarımı hep kendi telefonumla çekip ekliyordum . O günde şarjım bitmişti Emine ablamın telefonuyla çekmiştik. Ama bu işler telefon kamerasıyla olmuyor hakikatende. En yakın zamanda bir fotoğraf makinası alacağım inşaallah. Çok çok teşekkür ediyorum, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. |
Alıntı:
Kucak dolusu sevgiler . |
allah uzun ömürler versin bu yerde yaşamaya doyum olmaz herşeyiyle mükemmel gercegini söylemek gerekse bayıldım sevgiler
|
Cok güzel cok düzenli bir bahce gercekten de. Masallah manav dükkani gibi yok yok. Tesekkür ederiz sevgili Finduk52 paylasim icin.
|
O bahçeden ne güzel bir karışık salata yapılır :))
|
Sevgili finduk52,
Maşallah, bahçenize, çiçeklerinize, sebzelerinize nazar değmesin, çok özen göstermişsiniz, çok emek vermişsiniz, elleriniz dert görmesin, imrendim doğrusu. Size sağlıkla keyfini sürmek nasip olsun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Turuncu sarmaşık gülüm ikinci defa açıyor ..
Eklenti 163643 Eklenti 163644 Eklenti 163645 Bu pembiş geçen sene çeliklediklerimden. Boyuna bakmadan açanlardan.. Eklenti 163646 Eklenti 163647 |
Finduk 52,
Bahçenizde yer kaldımı? Gerçi size kalsa yer bulursunuz da. |
5 Eklenti(ler)
Dalında en az 5-6 tane tomurcukla açan kayınvalidemin bahçesinden geçen sene diktiğim çeliklerden kendileri.
Eklenti 163648 Hüsnüyusuflar. Eklenti 163649 Eklenti 163650 Bu cam güzelini aldığımda çok sağlıklı idi ama yaprakları sararmaya başladı şimdilerde . Sebebini anlayamadım. Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. Eklenti 163651 Eklenti 163652 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar tohumdan yetiştirdiğim petunyalar. Hazır paket olarak almıştım çiçekçiden. Ama ne hikmetse fidan olarak satılan petunyalar kadar renkli ve güzel çıkmadılar. Sanki yabani petunya gibi duruyorlar .
Demek ki kandırmaca oluyor bu işlerde. Oysa paketin üzerinde ne kadar canlı renkler vardı. Bir daha hazır tohum paketinden yetişmeyecek petunya. Bu sene fidan olarak aldıklarımdan tohum topladım beğendiklerimden . Seneye onları deneyeceğim. Olmadı fidan alacağım. Hazır tohuma harcanan emek ve zamana yazık bence. Söylemeden de geçmek istemedim. Bir güzel tarafı içlerinde açık renk olan kokulu çıktı. Eklenti 163657 Eklenti 163658 Eklenti 163659 Sneew queen clematisim uzayıp dururken tam uç kısmında bir tanecik daha açtı daha önce açtığı halde. Demek ki açma süresi uzunmuş bu çeşidin. Eklenti 163660 Eklenti 163661 |
5 Eklenti(ler)
Uzun boylu vefakar kadifelerden kendileri. Onlarda tomurcuklarıyla merhaba demeye başladılar ..
Eklenti 163662 Eklenti 163663 Eklenti 163664 Eklenti 163665 Eklenti 163666 |
Sevgili finduk, hüsnü yusuf tohumlarından ben de ekmiştim, ama çimlenmediler. Bu çiçeği çok seviyorum. Gerçi sevmediğim çiçek yok ta, rengi çok hoşmuş. Güller de öyle. Minikleri güle güle büyüt. Sevgiler...
|
Oy oy oy dahası da varmış, gözümüz gönlümüz açıldı.
|
Alıntı:
Kucak dolusu sevgiler cennet yurdumun insanlarına .. |
Findukcum güle güle büyüt:) Daha bir güzelleşmişler uğramıyalı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025