agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

ozbey 20-04-2010 22:43

Selluka

1 Eklenti(ler)
Sayın kalambaklının gönderdiği tohumdan çimlenen, bebek Selluka.

Didem 21-04-2010 09:24

Hiiiiii, gece mumları bir harika, bunlar kendiliğinden mi bu kadar çoğaldı zaman içinde? Nasıl yaptınız bunu ne olur anlatın.

Sellukanıza gözünüz aydın. Bu sene ilk yetiştirmemiz olduğu için çiçeklerini de görürsek içim rahat edecek. Size ayırdığım sellukalar da gayet güzel büyümeye başladılar, bir ara beni mahçup edecekler diye korkmuştum ya, sanırım kurtardılar kendilerini.

günebakan 21-04-2010 10:05

Sevgili Ozbey mügeniz ne kadar aceleci benimkin de sadece yapraklar var umarım çiçeğini de görürüz:) kokusu nasıl acaba

ozbey 21-04-2010 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Didem (Mesaj 621394)
Hiiiiii, gece mumları bir harika, bunlar kendiliğinden mi bu kadar çoğaldı zaman içinde? Nasıl yaptınız bunu ne olur anlatın.

Sellukanıza gözünüz aydın. Bu sene ilk yetiştirmemiz olduğu için çiçeklerini de görürsek içim rahat edecek. Size ayırdığım sellukalar da gayet güzel büyümeye başladılar, bir ara beni mahçup edecekler diye korkmuştum ya, sanırım kurtardılar kendilerini.

Sevgili Didem, seninkiler de böyle olacak. Çiçekleri geçince Yaz ay'ında çim makası ile budarsan ve normal sulamasına devam edersen çoğalır. Sonra kontrol altına almak için bayağı bir çaba harcanıyor :-), benden söylemesi.

ozbey 21-04-2010 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 621431)
Sevgili Ozbey mügeniz ne kadar aceleci benimkin de sadece yapraklar var umarım çiçeğini de görürüz:) kokusu nasıl acaba

Sevgili günebakan, Müge çiçeği boyuna bakmadan açtı. Fotoğrafta büyük göründüğüne bakmayın, o kadar minicik ki, eğilip koklayamıyorum bile. Fakat çok şirin görünüyor, ben de ilk kez müge çiçeği görüyorum.

ozbey 21-04-2010 12:11

Salatalık

3 Eklenti(ler)
Saksıya diktiğim fide salatalık vermeye başladı.

Fatoş 21-04-2010 17:57

Sevgili Ozbey, bahçeniz çok güzel, çiçekleriniz harika hele gece mumu, yeni evimin bahçesine ondan dikeceğim, çiçekçim getirecek, iyi ki dikmişsiniz, bize fikir verdi, sevgiler.

Güngör Salman 21-04-2010 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 621557)
Saksıya diktiğim fide salatalık vermeye başladı.

Bizimkiler şu an 2 yapraklı;)

limon 21-04-2010 18:35

"Gece Mumu" çiçeklerinize hayran kaldım. Çok yıllık mı bu bitki? Tohumdan mı yetişir?

Vildan Sönmez 21-04-2010 22:08

Sevgili Özbey, Limon benim terasımda, gece mumunun baharda mı yoksa yaz boyu çiçekli mi olduğunu sormuştu. Doğru cevabı bilmediğimden,ustası sen olduğundan senin cevabını ben de bekliyorum.

ozbey 21-04-2010 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 621861)
Sevgili Ozbey, bahçeniz çok güzel, çiçekleriniz harika hele gece mumu, yeni evimin bahçesine ondan dikeceğim, çiçekçim getirecek, iyi ki dikmişsiniz, bize fikir verdi, sevgiler.

Sevgili Fatoş, teşekkür ederim. İsabetli bir karar olmuş, bakımı çok kolay, hastalıklara çok duyarlı olmaması da en güzel tarafı. Sevgiler.

ozbey 21-04-2010 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 621887)
"Gece Mumu" çiçeklerinize hayran kaldım. Çok yıllık mı bu bitki? Tohumdan mı yetişir?

Teşekkür ederim. Gece Mumu çok yıllık, aynı zamanda yer örtücü bir çiçek. Rizomları ile çoğalıyor.

Güngör Salman 21-04-2010 22:43

Gece mumunu (Evening Primrose) bende merak ediyordum çok yıllık olması güzel.

ozbey 21-04-2010 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 622110)
Sevgili Özbey, Limon benim terasımda, gece mumunun baharda mı yoksa yaz boyu çiçekli mi olduğunu sormuştu. Doğru cevabı bilmediğimden,ustası sen olduğundan senin cevabını ben de bekliyorum.

Sevgili Vildan abla, çok yıllık, çiçekli çiçeksiz her haliyle ' ben buradayım' diyen bir çiçek.

ozbey 21-04-2010 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 622152)
Gece mumunu bende merak ediyordum çok yıllık olması güzel.

En güzel tarafı çiçekleri geçtiğinde bile kaybolmayıp, yeşil kalması. Sadece çiçekleri geçince korkmadan budamak gerekiyor. Budadıklarınızı da atmayın, yatay şekilde, derin olmamak şartı ile toprağa gömün ve suyunu eksik etmeyin, onlarda kökleniyor.

hozat 22-04-2010 11:27

Sevgili Ozbey,

Bahçenize sık sık uğruyorum. Her çiçeğin görselliği ve uyandırdığı duygular farklı şekilde yansıyor insan ruhuna.

Mesela "gece mumu" çok sevdiğim bir çiçektir. Bodrumda budanıp atılan çelikten üretmiştim, açmış haliyle beyaz gelincik hissi uyandırıyor.

Sitede adını sormuştum öğrenemiştim, sayenizde öğrenmiş oldum.

Benimki saksıda, gider gitmez toprağa da alacağım. B ahçe resimlerim arasinda adını güzellik koyarak göndermiştim.
Her şey gönlünüzce olsun.

hozat 22-04-2010 11:31

1 Eklenti(ler)
Sevgili Ozbey,

Acaba aynı çiçekten mi bahsediyoruz? Bendekiler beyaz açıyor.

Eklenti 137909

ozbey 22-04-2010 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 622430)
Sevgili Ozbey,

Bahçenize sık sık uğruyorum. Her çiçeğin görselliği ve uyandırdığı duygular farklı şekilde yansıyor insan ruhuna.

Mesela "gece mumu" çok sevdiğim bir çiçektir. Bodrumda budanıp atılan çelikten üretmiştim, açmış haliyle beyaz gelincik hissi uyandırıyor.

Sitede adını sormuştum öğrenemiştim, sayenizde öğrenmiş oldum.

Benimki saksıda, gider gitmez toprağa da alacağım. B ahçe resimlerim arasinda adını güzellik koyarak göndermiştim.
Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgili hozat, teşekkür ederim. Ben de sizin bahçenize sık uğruyorum, doyasıya geziyorum. Fotoğraftaki benim çiçekten. Esas adı: Gece mumu ama bende kendimce '' Mutluluk çiçeği'' diyorum. Benim çiçeğin rengi pembe, beyazı da gerçekten gelin gibi görünüyordur. Sağlıkla keyfini çıkarmak nasip olsun.

kalambaklı 23-04-2010 09:47

Sayın ozbey, bahçenizi gezdikten sonra size birkaç adet selluka gerekiyor gibi.
Şimdiden kolay gelsin, saygılar,

ozbey 23-04-2010 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı (Mesaj 623170)
Sayın ozbey, bahçenizi gezdikten sonra size birkaç adet selluka gerekiyor gibi.
Şimdiden kolay gelsin, saygılar,

Sayın kalambaklı, teşekkür ederim. Bebek Selluka'nın büyüdüğünü ve çiçeklendiğini göreyim de, önerinizi dikkate alacağım. Saygılar.

ozbey 23-04-2010 15:41

Hazeran

1 Eklenti(ler)
Çiçekleri açmaya başladı, katmersizler ama yinede güzeller.

kalambaklı 23-04-2010 16:32

Sayın ozbey, size selluka fidesi hediye etselerde bahçeniz daha da güzelleşse.:)

ozbey 23-04-2010 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı (Mesaj 623415)
Sayın ozbey, size selluka fidesi hediye etselerde bahçeniz daha da güzelleşse.:)

Sayın kalambaklı, mesaj alınmıştır, memnuniyetle :-)).

fikreteren 26-04-2010 13:38

Sayın Özbey bahçeniz çok güzel.Salatılklar vermiş.Oralara mı taşınsak acaba.Daha bizim tohumlar yeni yeşerdi.Sağlıkla yiyiniz.

ozbey 26-04-2010 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 625113)
Sayın Özbey bahçeniz çok güzel.Salatılklar vermiş.Oralara mı taşınsak acaba.Daha bizim tohumlar yeni yeşerdi.Sağlıkla yiyiniz.

Sayın fikreteren, ****** burada sizede yer var, neden olmasın? Sebze diktiğimiz alana köpeğimizin yuvasını taşıyarak, çimlendirdik. Bu sebeple sebze dikecek yerimiz kalmadı. Bu fideyi saksıya diktiğim için çabuk gelişti, diye düşünüyorum. Domates; biber fidelerini de saksıya dikeceğim. Amacım bu zevki tatmak. Sizde sağlıkla büyütün.

Adalet Yağcı 26-04-2010 23:22

Sevgili Ozbey, 229. mesajınızdaki gece mumu çiçeğini nasıl yetiştirdiniz?
İnanılmaz bir güzellik, sevgili Hozat'ta da beyazı vardı, int. araştırdığımda gece mumu olarak ezan çiçeğini tanıtıyor, oysasizin çiçeğinizin ezan çiçeğiyle alakası yok.

Tohumla mı yoksa fide olarak mı aldınız, nereden aldığınızı öğrenebilirsem çok sevinirim.
Sevgiler.

nazlı hilal 27-04-2010 09:22

Sayın Ozbey bizi kıskandırmaya ne hakkınız var,olamaz böyle güzellik gelincikler bana çocukluğumu hatırlattı,tomurcuklarından bebek yapardık,gece mumları,latinler,begonviller ayrı bir güzel Allah ağız tadıyla oturmayı nasib etsin,ellerinize sağlık...

Adalet Yağcı 27-04-2010 11:37

Sayın Ozbey, bu çiçeğinizin adı Gaura çalısı, minik bir çelikten ben de ürettim.
Çiçek yapısı çok zarif, kışın yaprak dökmüyor, bendeki iki aydır çiçek açıyor, bütün yaz açarsa çok sevineceğim.

Sizdeki fide benimkinden büyük, bahçeye dikebilirseniz daha rahat gelişecektir.

ozbey 27-04-2010 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 625707)
Sevgili Ozbey, 229. mesajınızdaki gece mumu çiçeğini nasıl yetiştirdiniz?
İnanılmaz bir güzellik, sevgili Hozat'ta da beyazı vardı, int. araştırdığımda gece mumu olarak ezan çiçeğini tanıtıyor, oysasizin çiçeğinizin ezan çiçeğiyle alakası yok.

Tohumla mı yoksa fide olarak mı aldınız, nereden aldığınızı öğrenebilirsem çok sevinirim.
Sevgiler.

Sevgili Adalet Yağcı, teşekkür ederim, güzelliği konusunda size katılıyorum. İnsana rüyadaymış gibi his uyandırıyor. Sevgili Hozat'ın çiçeği de çok güzel. Bu zarif çiçeğin fidesini arkadaşım Almanya'dan getirmişti. Ezan çiçeği adı altında tanıtılıyor ama ilgisi yok, çiçekleri sürekli ( gece gündüz) açık. Çiçekleri solduktan sonra oluşan tohum kapsülü görmedim, rizomları ile çoğalıyor ve mevsimi bitince dipten biçildiğinde çim vazifesi görüyor. Sevgiler.

ozbey 27-04-2010 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 625937)
Sayın Ozbey, bu çiçeğinizin adı Gaura çalısı, minik bir çelikten ben de ürettim.
Çiçek yapısı çok zarif, kışın yaprak dökmüyor, bendeki iki aydır çiçek açıyor, bütün yaz açarsa çok sevineceğim.

Sizdeki fide benimkinden büyük, bahçeye dikebilirseniz daha rahat gelişecektir.

Sevgili Adalet Yağcı, Gaura' nın adını bende yeni öğrendim, hatta beyazı da varmış. Üye arkadaşlardan birinde varmış, biraz gelişince bana gönderecek. Bahçemde yer kalmadığı için alamadım, belki ileride...
Çiçekçi bütün yaz açtığını söylemişti.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025