![]() |
Selluka
1 Eklenti(ler)
Sayın kalambaklının gönderdiği tohumdan çimlenen, bebek Selluka.
|
Hiiiiii, gece mumları bir harika, bunlar kendiliğinden mi bu kadar çoğaldı zaman içinde? Nasıl yaptınız bunu ne olur anlatın.
Sellukanıza gözünüz aydın. Bu sene ilk yetiştirmemiz olduğu için çiçeklerini de görürsek içim rahat edecek. Size ayırdığım sellukalar da gayet güzel büyümeye başladılar, bir ara beni mahçup edecekler diye korkmuştum ya, sanırım kurtardılar kendilerini. |
Sevgili Ozbey mügeniz ne kadar aceleci benimkin de sadece yapraklar var umarım çiçeğini de görürüz:) kokusu nasıl acaba
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Salatalık
3 Eklenti(ler)
Saksıya diktiğim fide salatalık vermeye başladı.
|
Sevgili Ozbey, bahçeniz çok güzel, çiçekleriniz harika hele gece mumu, yeni evimin bahçesine ondan dikeceğim, çiçekçim getirecek, iyi ki dikmişsiniz, bize fikir verdi, sevgiler.
|
Alıntı:
|
"Gece Mumu" çiçeklerinize hayran kaldım. Çok yıllık mı bu bitki? Tohumdan mı yetişir?
|
Sevgili Özbey, Limon benim terasımda, gece mumunun baharda mı yoksa yaz boyu çiçekli mi olduğunu sormuştu. Doğru cevabı bilmediğimden,ustası sen olduğundan senin cevabını ben de bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Gece mumunu (Evening Primrose) bende merak ediyordum çok yıllık olması güzel.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Ozbey,
Bahçenize sık sık uğruyorum. Her çiçeğin görselliği ve uyandırdığı duygular farklı şekilde yansıyor insan ruhuna. Mesela "gece mumu" çok sevdiğim bir çiçektir. Bodrumda budanıp atılan çelikten üretmiştim, açmış haliyle beyaz gelincik hissi uyandırıyor. Sitede adını sormuştum öğrenemiştim, sayenizde öğrenmiş oldum. Benimki saksıda, gider gitmez toprağa da alacağım. B ahçe resimlerim arasinda adını güzellik koyarak göndermiştim. Her şey gönlünüzce olsun. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Sayın ozbey, bahçenizi gezdikten sonra size birkaç adet selluka gerekiyor gibi.
Şimdiden kolay gelsin, saygılar, |
Alıntı:
|
Hazeran
1 Eklenti(ler)
Çiçekleri açmaya başladı, katmersizler ama yinede güzeller.
|
Sayın ozbey, size selluka fidesi hediye etselerde bahçeniz daha da güzelleşse.:)
|
Alıntı:
|
Sayın Özbey bahçeniz çok güzel.Salatılklar vermiş.Oralara mı taşınsak acaba.Daha bizim tohumlar yeni yeşerdi.Sağlıkla yiyiniz.
|
Alıntı:
|
Sevgili Ozbey, 229. mesajınızdaki gece mumu çiçeğini nasıl yetiştirdiniz?
İnanılmaz bir güzellik, sevgili Hozat'ta da beyazı vardı, int. araştırdığımda gece mumu olarak ezan çiçeğini tanıtıyor, oysasizin çiçeğinizin ezan çiçeğiyle alakası yok. Tohumla mı yoksa fide olarak mı aldınız, nereden aldığınızı öğrenebilirsem çok sevinirim. Sevgiler. |
Sayın Ozbey bizi kıskandırmaya ne hakkınız var,olamaz böyle güzellik gelincikler bana çocukluğumu hatırlattı,tomurcuklarından bebek yapardık,gece mumları,latinler,begonviller ayrı bir güzel Allah ağız tadıyla oturmayı nasib etsin,ellerinize sağlık...
|
Sayın Ozbey, bu çiçeğinizin adı Gaura çalısı, minik bir çelikten ben de ürettim.
Çiçek yapısı çok zarif, kışın yaprak dökmüyor, bendeki iki aydır çiçek açıyor, bütün yaz açarsa çok sevineceğim. Sizdeki fide benimkinden büyük, bahçeye dikebilirseniz daha rahat gelişecektir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçekçi bütün yaz açtığını söylemişti. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025