agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

ozbey 14-04-2010 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 616903)
Sevgili ozbey,inanmıyorum ya maşallah ne güzel büyümüş, benimkiler daha iki yaprak oldular,sağlıkla büyüt sevgiler.

Sevgili Satı Uğurtan, teşekkür ederim.
Bahar ayını erken yaşıyoruz. Sanıyorum Latinler buranın iklimini seviyor. Müsade etsem bahçedeki her yeri istila edecek. Çoğu zaman budadığım dalları arkadaşlara veriyorum ( dalından da tutuyor). Sıcaklar bastırınca bu güzelliği kalmıyor.

ozbey 14-04-2010 00:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 616914)
Sevgili ozbey, latin çiçeği bu sitede tanıdığım ve sevdiğim çiçeklerden. Sarmaşık latinleriniz çok güzeller.
Yazı erken getirmişsiniz. Çeri domatesiniz taze taze yemesi, baklaların körpe toplanarak yapılan, zeytinyağlı bakla yemeği ne güzel olur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve bahçenizde dere otu da vardır sizin.

Sevgili SDurul,
Latin çiçeğini bende çok seviyorum. Çünkü yer ve toprak seçmiyor.Çeri domateslerin meyvesi çok küçük ama lezzetli. Bakla yemeğini eşim çok seviyor, ben ise onu gübre olarak kullanmayı seviyorum. Dereotu ekmiştim henüz çok küçükler, şimdilik pazardan almayı tercih ediyorum.

ozbey 17-04-2010 00:09

Zarif bir çiçek.

2 Eklenti(ler)
Çiçekçi, isminin Gurava olduğunu söylemişti ama araştırdığımda hiçbir bilgiye rastlamadım.

habibe 17-04-2010 00:43

Sn.ÖZbey, ne güzel çiçekleriniz var. İçim açıldı. Hele latin çiçeği muhteşem.
Kozmoz bende de vardı. Çiçekleri solunca kökten çıkartmıştım. Sizin kozmoz dalını okuyunca, keşke sökmeseymişim dedim. Bu yıl yeniden canlanırmıydı?. Bu sene dikeceklerimi sökmem eğer öyleyse. Bir de kozmoza kolum değdiğinde sonrasında müthiş kaşındırıyordu. Sizde de oldu mu bu :)
Sevgiler.

ozbey 17-04-2010 15:23

Sn. Habibe, Güzel sözlerinize teşekkür ederim. Sizlere güzel bir duygu yaşatabildiysem ne mutlu bana. Kozmoz çiçeğinde herhangi bir allerjik tepki yaşamadım. Burada ılıman bir iklim hakim. Dalından tutması iklimine bağlı sanıyorum.
Sevgiler.

Zeki Yağlı 18-04-2010 00:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 618787)
Çiçekçi, isminin Gurava olduğunu söylemişti ama araştırdığımda hiçbir bilgiye rastlamadım.

Sayın ozbey

Bitkinizin adı Gaura lindheimeri
Bu şekilde ararsanız çok bilgi bulursunuz.

Selamlar

ozbey 18-04-2010 01:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 619317)
Sayın ozbey

Bitkinizin adı Gaura lindheimeri
Bu şekilde ararsanız çok bilgi bulursunuz.

Selamlar

Sayın Zeki Yağlı, en sonunda ismini öğrenebildim, teşekkür ederim. Saygılar.

ozbey 18-04-2010 11:47

Gelincik'lerin asaleti

1 Eklenti(ler)
Bütün üye arkadaşlara, bu güzel Pazar sabah'ı Gelincik'lerle ''günaydın'' derken, iyi Pazar'lar diliyorum.

Satı Uğurtan 18-04-2010 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 619442)
Bütün üye arkadaşlara, bu güzel Pazar sabah'ı Gelincik'lerle ''günaydın'' derken, iyi Pazar'lar diliyorum.

Canım günaydın, çok teşekkür ederiz gelinciklere,sanada iyi pazarlar.

günebakan 18-04-2010 12:30

Sevgili Ozbey gelincikler muhteşem size merhabalar:)

ozbey 18-04-2010 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 619459)
Sevgili Ozbey gelincikler muhteşem size merhabalar:)

Sevgili günebakan, teşekkür ederim.

Didem 19-04-2010 08:32

Gülten hanım merhaba,

Bahçeniz ve çiçekleriniz başımı döndürdü. Hepsi çok güzeller, ellerinize sağlık. Benim gece mumlarım da böyle güzel olur inşallah, yakın yakın diktim. Açtıklarında size resimlerini yollayayım, torunlarınız sayılırlar onlar artık... ;)

Bahçenizde sağlık ve mutluluklar diliyorum, sevgiler.

dağ çiği 19-04-2010 20:47

Sayın özbey maşallah ne güzel ne canlı bir bahçeniz var.İnsanın içine sıcaklık veriyor gelincikler çok güzel.Bütün çiçekleriniz birbirinden güzel elleriniz kollarınız dert görmesin.

ozbey 19-04-2010 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Didem (Mesaj 619799)
Gülten hanım merhaba,

Bahçeniz ve çiçekleriniz başımı döndürdü. Hepsi çok güzeller, ellerinize sağlık. Benim gece mumlarım da böyle güzel olur inşallah, yakın yakın diktim. Açtıklarında size resimlerini yollayayım, torunlarınız sayılırlar onlar artık... ;)

Bahçenizde sağlık ve mutluluklar diliyorum, sevgiler.

Sevgili Didem, teşekkür ederim. İleride sizin Gece Mumları da her sene çoğalacak ve çoğaldıkça sizi mutlu etmeye devam edecek inşallah. Çiçekleri geçince çim gibi biçer ve suyunu eksik etmezseniz bulunduğu yeri çabuk doldurur. Benim Gece Mumlarının tamamı açtı, yarın fotoğraflarını çekip yükleyeceğim. Yolunuz buralara düşerse kahve içmeye beklerim.

ozbey 19-04-2010 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 620358)
Sayın özbey maşallah ne güzel ne canlı bir bahçeniz var.İnsanın içine sıcaklık veriyor gelincikler çok güzel.Bütün çiçekleriniz birbirinden güzel elleriniz kollarınız dert görmesin.

Sevgili dağ çiği, teşekkür ederim. Size bir nebze güzellik yaşatabildiysem, ne mutlu bana. Gelincikleri Pazar günü iş çıkışı sabah 07.30' da çekmiştim. Sabahın sessizliğindeki kuş sesleri ve üzerine güneş doğmuş gelincikler beni çok mutlu etmişti, sizlerin de bu güzelliği görmenizi istedim.

ozbey 19-04-2010 22:12

Yer kirazı

1 Eklenti(ler)
Nihayet ilk çiçeğini açtı, üzeri tomurcuk dolu. İnşallah Haziran böcekleri sevmiyordur. Ya kökünü keserse diye çok korkuyorum.

Didem 20-04-2010 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 620399)
Çiçekleri geçince çim gibi biçer ve suyunu eksik etmezseniz bulunduğu yeri çabuk doldurur. Yolunuz buralara düşerse kahve içmeye beklerim.

Bilgi için teşekkürler. Gelmeyi çok isterim, sizi de İzmir'e bekliyorum..

ozbey 20-04-2010 21:05

Gece Mumu çiçeğimin ''gece görünümü''

1 Eklenti(ler)
Geceleyin görünümü ismine çok uyuyor.

ozbey 20-04-2010 21:10

Gece mumu çiçeklerim.

3 Eklenti(ler)
Artık hepsi açtı, nefis görüntüsü ile masal gibi.

Hatice Tarhan 20-04-2010 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 619355)
Sayın Zeki Yağlı, en sonunda ismini öğrenebildim, teşekkür ederim. Saygılar.

Zeki bey latince adını söylemiş bende halk arasında kullandığımız ismini söyleyeyim .Haseki küpesi .Sayın ozbey ayrıca çiçekleriniz harika gece mumu nu ilk kez gördüm çok güzel .

Sevgi Durul 20-04-2010 21:38

Sevgili ozbey gece mumunun diğer adı ezan çiçeği mi? Ben sadece sarı rengini görmüştüm. Pembesi de çok güzelmiş.
Bir sorum daha olacak; yer kirazı şaşırtma yapılarak mı, direk toprağa ekilerek mi yetiştiriliyor?

günebakan 20-04-2010 21:57

Gerçekten muhteşem görünüyorlar sevgili Ozbey:)

Satı Uğurtan 20-04-2010 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 621134)

Sevgili ozbey, sakın bu güzelliğin yok olmasına izin verme:)

ozbey 20-04-2010 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cennetbahçesi (Mesaj 621146)
Zeki bey latince adını söylemiş bende halk arasında kullandığımız ismini söyleyeyim .Haseki küpesi .Sayın ozbey ayrıca çiçekleriniz harika gece mumu nu ilk kez gördüm çok güzel .

Sayın cennetbahçesi, övgünüze teşekkür ederim. Sanıyorum Gaura' yı karıştırdınız. Ben Haseki küpesi yetiştirmiştim, haseki değil. Zeki bey çiçeğin ismini doğru yazmış.

ozbey 20-04-2010 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 621186)
Sevgili ozbey, sakın bu güzelliğin yok olmasına izin verme:)

Sevgili Satı, teşekkür ederim. Elimden geldiği kadarı ile kendimce adını '' Mutluluk Çiçeği'' olarak koyduğum Gece Mumu çiçeklerini korumaya çalışacağım.

ozbey 20-04-2010 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 621175)
Gerçekten muhteşem görünüyorlar sevgili Ozbey:)

Sevgili günebakan, teşekkür ederim.

Vildan Sönmez 20-04-2010 22:23

Of of offf. Bu gece mumları nedir böyle, sevgili Özbey.
Harika, halı gibi olmuş.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 621134)

ozbey 20-04-2010 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 621151)
Sevgili ozbey gece mumunun diğer adı ezan çiçeği mi? Ben sadece sarı rengini görmüştüm. Pembesi de çok güzelmiş.
Bir sorum daha olacak; yer kirazı şaşırtma yapılarak mı, direk toprağa ekilerek mi yetiştiriliyor?

Sevgili SDurul, Ezan çiçeği ile çoğu zaman karıştırılıyor, bunlar gece gündüz sürekli açık oluyorlar. Yer Kirazını ben köklü almıştım.

ozbey 20-04-2010 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 621205)
Of of offf. Bu gece mumları nedir böyle, sevgili Özbey.
Harika, halı gibi olmuş.

Teşekkür ederim Vildan abla, ileride seninkiler de böyle olacak.

ozbey 20-04-2010 22:33

Müge Çiçeğim.

1 Eklenti(ler)
Sayın Hocam100' den aldığım Müge çiçeği Mayıs ay' ını beklemeden açtı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025