agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

ozbey 02-05-2010 21:23

Açık pembe Begonvil

2 Eklenti(ler)
Bu begonvil'i yeni aldım. Henüz dikili begonviller açmadı.

Adalet Yağcı 02-05-2010 21:26

Sevgili Ozbey, rüya gibi, güle güle büyütün.

ozbey 02-05-2010 21:30

Zambak ve Gala

2 Eklenti(ler)
İki çeşit olan Kırmızı zambağımın bir kısmı açtı.
Gala'lar uzun zamandır açıyor.

ozbey 02-05-2010 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 630266)
Sevgili Ozbey, rüya gibi, güle güle büyütün.

Sevgili Adalet Yağcı, teşekkür ederim.
Ben de rengine vuruldum, Peyzaj Mimarı kendisine ayırmış, fakat sonunda anlaşmanın bir yolunu bulduk.

dağ çiği 02-05-2010 22:07

Begonviliniz çok güzel güle güle büyütün.Galayla zambakta çok güzel ama kırmızı gülünüzle gece mumlarınızın oluşturduklaru görüntü muhteşem.

ozbey 02-05-2010 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 630317)
Begonviliniz çok güzel güle güle büyütün.Galayla zambakta çok güzel ama kırmızı gülünüzle gece mumlarınızın oluşturduklaru görüntü muhteşem.

Sevgili dağ çiği, teşekkür ederim.
İnanın ben hepsini ayrı ayrı seviyorum. Gece mumları konusunda bende aynı fikirdeyim, gün içerisinde o kadar çok talibi oluyor ki, isteyenlere esirgemeden veriyorum. Fakat aşıranlar yüzünden hepsini sökmeyi düşündüğüm anlar bile oluyor.

ozbey 02-05-2010 23:41

Güvey Feneri

1 Eklenti(ler)
Sayın godofwar' ın çimlenen tohumu.

hozat 02-05-2010 23:50

Sevgili ozbey,

Begonvilinizin rengi gerçekten çok güzel. Yerine yakışacağından eminim.

Bu çiçek aşırma işinin mağdurlarından biri de benim.

yetişmiş iki kök fırça çalımı kökünde söküp almışlar,üstelik nerede olduğunu da gördüm.
Her şey çok güzel ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı 03-05-2010 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 630401)
Sayın godofwar' ın çimlenen tohumu.

Sevgili Ozbey, bu çimlenen güvey fenerine benzemiyor hiç, acaba başka bir tohum olabilir mi?

ozbey 03-05-2010 11:16

Güvey Kandili

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 630484)
Sevgili Ozbey, bu çimlenen güvey fenerine benzemiyor hiç, acaba başka bir tohum olabilir mi?

Haklısınız, ''Güvey Kandili'' olacaktı. Kandil ile fener bilinçaltım da yer değiştirmiş.

ozbey 03-05-2010 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 630406)
Sevgili ozbey,

Begonvilinizin rengi gerçekten çok güzel. Yerine yakışacağından eminim.

Bu çiçek aşırma işinin mağdurlarından biri de benim.

yetişmiş iki kök fırça çalımı kökünde söküp almışlar,üstelik nerede olduğunu da gördüm.
Her şey çok güzel ellerinize sağlık.

Sevgili hozat, nerede olduğunu bilmek ve buna gözyummak da zor. Hele aşıranların büyük insan olmaları beni daha çok üzüyor. Bir iki kök alsalar bir şey demiyorum, ellerini dolduruncaya kadar almalarına kızıyorum.
Bazen dayanamayıp '' güzellik görün diye dikili onlar, yok edin diye değil'' diyorum ama kime?..
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

ozbey 03-05-2010 12:26

PHYSALIS ( Güney feneri)

2 Eklenti(ler)
Meyve kapsülleri çok büyüdü. İlk kez yetiştiriyorum, meyvesi için daha erken gibi geldi. Bu mevsim de bu kadar gelişebilir mi anlayamadım.

ozbey 03-05-2010 12:35

Kasımpatı

2 Eklenti(ler)
Mevsimi değil ama açıyorlar.

limon 03-05-2010 14:48

Begonvilin rengi de vurulmayacak gibi değilmiş, güle güle büyütün Sevgili Özbey.

Aşırma deyince aklıma geldi. Çocukluğumuzda İstanbul'da denizin tertemiz olduğu zamanlarda, İstanbul çevresinde yazlık kamplar olurdu. Genelde yazlık kamplar meyve bahçeleriyle iç içe olurdu. Bir gün dayımın arkadaşı (o zaman delikanlılar) çok güzel görünen tellerle çevrili bir Elma bahçesinden zor bela 3-5 Elma aşırırken bahçenin sahibine yakalanmış. Bahçe sahibi sadece "O telleri hayvanlar girmesin diye çevirdik ama işe yaramamış demek ki" demiş.( ne kıvrak zeka) Bizimki utançtan kıpkırmızı kesilmiş tabii. Kıssadan hisse olarak aklımın bir köşesinde kalan gerçek bir hikayedir. :)

Didem 03-05-2010 14:54

Sevgili ozbey,

Çok ilginç, benim kasımpatılar da açmaya çalışıyorlar. Ne oluyor ben de anlamadım doğrusu?

ozbey 03-05-2010 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 630784)
Begonvilin rengi de vurulmayacak gibi değilmiş, güle güle büyütün Sevgili Özbey.

Aşırma deyince aklıma geldi. Çocukluğumuzda İstanbul'da denizin tertemiz olduğu zamanlarda, İstanbul çevresinde yazlık kamplar olurdu. Genelde yazlık kamplar meyve bahçeleriyle iç içe olurdu. Bir gün dayımın arkadaşı (o zaman delikanlılar) çok güzel görünen tellerle çevrili bir Elma bahçesinden zor bela 3-5 Elma aşırırken bahçenin sahibine yakalanmış. Bahçe sahibi sadece "O telleri hayvanlar girmesin diye çevirdik ama işe yaramamış demek ki" demiş.( ne kıvrak zeka) Bizimki utançtan kıpkırmızı kesilmiş tabii. Kıssadan hisse olarak aklımın bir köşesinde kalan gerçek bir hikayedir. :)

Sevgili limon, hikayenize bayıldım. Bu hikayeyi, gelen geçen okusun diye büyük harflerle tabelaya yazıp koysam mı acaba :-) Belki anlama kapasitelerine bir faydam olur. Teşekkür ederim.

ozbey 03-05-2010 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Didem (Mesaj 630791)
Sevgili ozbey,

Çok ilginç, benim kasımpatılar da açmaya çalışıyorlar. Ne oluyor ben de anlamadım doğrusu?

Sevgili Didem, minik şarap rengi de açtı, onu fotoğraflayamadım ama açmaları hoşuma da gitti.

Vildan Sönmez 05-05-2010 21:55

Arkadaşlar, bazı kasımpatı türleri ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere iki kez açıyormuş. Kasım ayında Mutlu Kutlu'dan aldıklarım için öyle bilgi vermişti kendisi. Sizinkiler onlardan olmalı.

Vildan Sönmez 05-05-2010 21:57

1 Eklenti(ler)
Sevgili özbey, benim gece mumu diye gözünün içine baktığım saksıda adını bilmediğim bu çiçekler açıyor.
Naneye benzese de hiç kokmuyor, nane olamaz.

Vildan Sönmez 05-05-2010 21:58

1 Eklenti(ler)
Ama arada farklı fideler de var. Üzerinde tomurcuklar var. Siz bilirsiniz, bunlar gece mumu tomurcukları mı ? Dilerim öyledir.

ozbey 05-05-2010 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 632511)
Ama arada farklı fideler de var. Üzerinde tomurcuklar var. Siz bilirsiniz, bunlar gece mumu tomurcukları mı ? Dilerim öyledir.

Sevgili Vildan Sönmez, Tomurcuğu olan Gece mumu.
Bir önce fotoğrafladığınız yabani kır otu, her yerde çıkıyor. İsmini ben de bilmiyorum fakat zarif görünümü hep hoşuma gitmistir.

Adalet Yağcı 05-05-2010 22:30

Sevgili Ozbey'in izni ile, "Evvett" Gece mumu, gözleriniz aydın olsun.

Sevgili Ozbey, güvey fenerleriniz harika olmuşlar, on beş güne kadar dış kabuk sararacak, tabi hava yeterince sıcak giderse.

Sararan kabuğun içindeki olgunlaşan meyveyi seçebilirsiniz, olgunlaştığını düşündüğünüz meyvelerin dış kabuğunu açıp, harika lezzeti duyumsamak için dilinizle damağınızın arasında bir süre tutun ve sonra yavaş yavaş yutun :) inanılmaz bir aroma ve lezzet bence.

ozbey 06-05-2010 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 632540)
Sevgili Ozbey'in izni ile, "Evvett" Gece mumu, gözleriniz aydın olsun.

Sevgili Ozbey, güvey fenerleriniz harika olmuşlar, on beş güne kadar dış kabuk sararacak, tabi hava yeterince sıcak giderse.

Sararan kabuğun içindeki olgunlaşan meyveyi seçebilirsiniz, olgunlaştığını düşündüğünüz meyvelerin dış kabuğunu açıp, harika lezzeti duyumsamak için dilinizle damağınızın arasında bir süre tutun ve sonra yavaş yavaş yutun :) inanılmaz bir aroma ve lezzet bence.

Sevgili Adalet hanım, güvey fenerlerinin tadını ,şimdiden çok merak ettim.

Müjgan Yılmaz 06-05-2010 23:51

Sevgili Özbey,
Bahçeniz gerçekten sanat eseri olmuş,ellerinize sağlık.Adalet bana gece mumlarının fotolarını gönderdi,ve ekledi bu çiçekler Özbey in behçesiden .(çok iyibiliyor benim bu çiçeğe aşık olacağımı ve hemen tohum isteyeceğimi)Ben de şu çiçeğin tohumlarından alayım Adalet ede göndereyim dedim.
Nerde...ıkı haftadır,Eminönü nü (tüm botanıkçileri)tavaf ettim,hiçbirinde bu çiçeğin tohumlarını bulamadım.başka bir isimle bulunabilir mi?Acaba ezan çiçeği olarak sorsam dedim ama siz bir mesajınız da ezan çiçeğiyle bu bitkiyi karıştırıyorlar demişsiniz demek ki ezan çiçeği değil diye düşündüm.
Sevgili Özbey ,bana bir adres verebilir misiniz?

ozbey 07-05-2010 02:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 633304)
Sevgili Özbey,
Bahçeniz gerçekten sanat eseri olmuş,ellerinize sağlık.Adalet bana gece mumlarının fotolarını gönderdi,ve ekledi bu çiçekler Özbey in behçesiden .(çok iyibiliyor benim bu çiçeğe aşık olacağımı ve hemen tohum isteyeceğimi)Ben de şu çiçeğin tohumlarından alayım Adalet ede göndereyim dedim.
Nerde...ıkı haftadır,Eminönü nü (tüm botanıkçileri)tavaf ettim,hiçbirinde bu çiçeğin tohumlarını bulamadım.başka bir isimle bulunabilir mi?Acaba ezan çiçeği olarak sorsam dedim ama siz bir mesajınız da ezan çiçeğiyle bu bitkiyi karıştırıyorlar demişsiniz demek ki ezan çiçeği değil diye düşündüm.
Sevgili Özbey ,bana bir adres verebilir misiniz?

Sevgili Müjgan Yılmaz, övgüleriniz için teşekkür ederim. Ağaçlar net' te o kadar güzel bahçeler var ki... Size bir adres vermek isterdim ama arkadaşım fidelerini Almanya' dan getirmişti.

Didem 07-05-2010 09:04

Sevgili Özbey,

Gece mumlarınız harika bir şekilde açtılar, bu kadar kısa sürede, inanamıyorum. Bu çiçekle beni tanıştırdığınız için size tekrar teşekkür ederim. Şimdi onları çoğaltmak için çalışacağım.. sevgiler..

ozbey 07-05-2010 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Didem (Mesaj 633401)
Sevgili Özbey,

Gece mumlarınız harika bir şekilde açtılar, bu kadar kısa sürede, inanamıyorum. Bu çiçekle beni tanıştırdığınız için size tekrar teşekkür ederim. Şimdi onları çoğaltmak için çalışacağım.. sevgiler..

Sevgili Didem,mutlu olmana çok sevindim, artık fotoğraflarını beklerim.
Sevgiler.

ozbey 07-05-2010 21:48

Mis kokulu, Petuntam.

1 Eklenti(ler)
Petunya'ların hepsi değil ama bazıları kadar güzel kokuyor.

sevim4 07-05-2010 21:55

Kokusu buraya geldi sevgili ozbey.

Hhatice 07-05-2010 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 537400)
Bu çiçek yazın daha bol ve gösterişliymiş, ki bu hali bile çok güzeldi.
(Yüz buldum ya, sevgili Özbey, bahçenin bir köşesinde bana ekerse, yaza gelir alırım :o )

Bu çiçeğin ismi nedir?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025