agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

Zafer İnandıklı 18-05-2010 22:32

Datça havası bir başka, suyu bir başka. Yetiştiren de yüreğini ortaya koyarsa, bitkiler de böyle coşar. Elinize emeğinize sağlık.

Bu gün gazete de okudum. O muhteşem okaliptus ağacına hangi vicdansız eller kıydı acaba, onları lanetliyorum.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Vildan Sönmez 18-05-2010 22:54

Geçen yıl da yola biraz kavis vermek yerine yaşlı okaliptusları keserek genişletmişlerdi.
Aktur'daki 'ıslah' çalışmasında son durumu da ayrıca merak ediyorum.
Bilginiz var mı sayın Özbey ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 641165)
Datça havası bir başka, suyu bir başka. Yetiştiren de yüreğini ortaya koyarsa, bitkiler de böyle coşar. Elinize emeğinize sağlık.

Bu gün gazete de okudum. O muhteşem okaliptus ağacına hangi vicdansız eller kıydı acaba, onları lanetliyorum.

Sevgi ve sağlıkla kalın.

ozbey 19-05-2010 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 641165)

Sevgi ve sağlıkla kalın.

Zafer Bey, inanın okaliptus ağacının kesilmiş halini, görmeye dayanamam diye gidip bakmadım. Yerel gazeteye göre, okuduğum kadarı ile trafiği rahatlatmak için kesmişler. İnsanoğlu var etmekten daha çok, yok etmek şartlanmış gibi.

Yıllardır varlığı ile nice tarihsel olaylara, sevinçlere, üzüntülere ve hüzünlere şahitlik etmiş, aşıklara nokta adres olmuş bu muhteşem ağaca maalesef kıymışlar.
Bence Datça şimdi çıplak kaldı.

ozbey 19-05-2010 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 641189)
Geçen yıl da yola biraz kavis vermek yerine yaşlı okaliptusları keserek genişletmişlerdi.
Aktur'daki 'ıslah' çalışmasında son durumu da ayrıca merak ediyorum.
Bilginiz var mı sayın Özbey ?

O konuda hiç bilgim yok ama, nasılsa yok etmek için hep bir sebepleri yokmu?

ozbey 19-05-2010 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rose parade (Mesaj 641015)
Sayın Ozbey bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık. 2 nolu mesajınızda son resimdeki pembe çiçeğin ne olduğunu öğrenebilir miyim?

Sayın rose parade, teşekkür ederim.
Öğrenmek istediğiniz çiçeğin ismi: Gece mumu.

ozbey 19-05-2010 23:37

Solanum yasmin

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl ki görünümü,

ozbey 19-05-2010 23:40

Bu yıl ki görünümü

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl sarıldığı kemer taşımadığı için neredeyse tamamı budanmıştı.Henüz tam doldurmadı ama yeni desteğine alıştı, dallandı ve çiçeklendi.

ozbey 20-05-2010 21:17

60 yıllık, Okaliptus

1 Eklenti(ler)
Bugün ilk kez kesilen Okaliptus' un yerini görmeye gittim, yerine hurma ağacı dikmişlerdi.
Alelacele çektiğim bu fotoğrafı çok iyi çıkmasa da konu ile ilgilenen doğa dostlarım için yükledim.

Vildan Sönmez 20-05-2010 21:44

Yazıklar olsun.
Datça'da trafik ne kadar yoğun ki, en fazla yaz gelince tatilcilerle sıkışır.
Demek ki bu zihniyet her yerde aynı, İstanbul'da yol genişleteceğiz diye yol kenarlarında ağaç bırakmadılar neredeyse.

ozbey 20-05-2010 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 642398)
Yazıklar olsun.
Datça'da trafik ne kadar yoğun ki, en fazla yaz gelince tatilcilerle sıkışır.
Demek ki bu zihniyet her yerde aynı, İstanbul'da yol genişleteceğiz diye yol kenarlarında ağaç bırakmadılar neredeyse.

Haklısın ablacığım, burayı da şehirleştirmeye çalışıyorlar. Oysa burası doğal dokusu ile diğer şehirlerden ve tatil yerlerinden farklı.
Umarım daha fazla başka şehirlere benzetmeye çalışmazlar.

Onbir sene önce buraya geldiğimizde: İşte yaşamayı istediğim küçük sahil kasabası burası, diye düşünmüştüm.
Geçen yıllar içinde nasıl bir değiştilmeye çalışıldığına bizzat, üzülerek şahit olduk.Belki ileride bu günleri de özleyeceğiz.

fooflower 24-05-2010 09:50

sayın ozbey selamlar. Ezan çiçeğini yani gece mumunu siteye üye olduğum gün sizin bahçenizde dolaşırken gördüm. O günden beri izmir'de gece mumu arıyorum bulamıyorum.
5 metreye yakın bahçemde yürüme yolumun kenarına bordur şeklinde ekmeyi düşünüyorum.Ekim zamanı geçmek üzere sizden ricam bana fide gönderebilirmisiniz eğer ukalalık olarak kabul etmezseniz.Saygıyla

ozbey 24-05-2010 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fooflower (Mesaj 644414)
sayın ozbey selamlar. Ezan çiçeğini yani gece mumunu siteye üye olduğum gün sizin bahçenizde dolaşırken gördüm. O günden beri izmir'de gece mumu arıyorum bulamıyorum.
5 metreye yakın bahçemde yürüme yolumun kenarına bordur şeklinde ekmeyi düşünüyorum.Ekim zamanı geçmek üzere sizden ricam bana fide gönderebilirmisiniz eğer ukalalık olarak kabul etmezseniz.Saygıyla

Sayın fooflover, teşekkür ederim. Gece mumu ' nu bana Almanya' dan arkadaşım getirmişti. Artık dikme mevsimi geçti , hepsini biçtim, ileride gönderirim.

Adalet Yağcı 31-05-2010 15:28

2 Eklenti(ler)
Sevgili Ozbey, nasıl görünüyorlar?
Yerlerine hemen alışıp çiçek bile açtılar :D

Adalet Yağcı 09-06-2010 14:33

Sevgili Ozbey, nerelerdisiniz, bahçenin yolunu mu kaybettiniz yoksa :)

ozbey 10-06-2010 01:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 655321)
Sevgili Ozbey, nerelerdisiniz, bahçenin yolunu mu kaybettiniz yoksa :)

Sevgili Adalet Abla, yolumu kaybetmedim de, yoğun bir koşuşturma içindeyim, yorgunluktan kendimi kaybetmediğim için şükrediyorum.
Büyük oğlumun mezuniyet töreni vardı. Aydın'a törene gittik, bir hafta sonra İzmir' de stajı başlayacak, bu sebeple eşyalarını taşıdık. Küçük oğlumun da İstanbul' da stajı var, harıl harıl ikisinin de eşyalarını yıkayıp, ütülüyor, hazırlıyorum.Çünkü ikiside sadece bir hafta bizimle kalabilecekti, dört günleri gitti bile.

Sizin şefkatli ellerinizde hangi çiçek hayat bulmaz ki, Gece mumları tutmasın.
Güle güle büyütün, ellerinize sağlık. Sevgi ve selamlar.

Adalet Yağcı 10-06-2010 11:10

Varlığına alıştığımız dostlarımızı bir süre göremeyince merak ediyoruz doğal olarak.

Ne mutlu size, çocuklarınız staja başlayacaklar, hayat dersine ilk adımlar, eminim siz de onlar kadar heyecanlısınız, ikisine de başarılar diliyorum, size de kolaylıklar diliyorum, her konuda :)

Vildan Sönmez 10-06-2010 11:22

Desenize siz de bizim gibi kalıyorsunuz, bir Köroğlu, bir Ayvaz....
Ama bunlar tatlı ayrılıklar. Allah yardımcıları olsun, başarılar dilerim. Küçük oğlunuzun İstanbul'daki stajı hangi şirkette ?

ozbey 10-06-2010 20:53

Sevgili Vildan abla ve Adalet abla, güzel dilekleriniz için her ikinize de çok teşekkür ederim.
Sizin sözleriniz bana moral verdi. Sevgi ve saygılar.

Hhatice 10-06-2010 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 655840)
Sevgili Adalet Abla, yolumu kaybetmedim de, yoğun bir koşuşturma içindeyim, yorgunluktan kendimi kaybetmediğim için şükrediyorum.
Büyük oğlumun mezuniyet töreni vardı. Aydın'a törene gittik, bir hafta sonra İzmir' de stajı başlayacak, bu sebeple eşyalarını taşıdık. Küçük oğlumun da İstanbul' da stajı var, harıl harıl ikisinin de eşyalarını yıkayıp, ütülüyor, hazırlıyorum.Çünkü ikiside sadece bir hafta bizimle kalabilecekti, dört günleri gitti bile.

Sizin şefkatli ellerinizde hangi çiçek hayat bulmaz ki, Gece mumları tutmasın.
Güle güle büyütün, ellerinize sağlık. Sevgi ve selamlar.

Sevgili Özbey Allah kavuştursun stajları hayırlı olsun :)
Sizin gece mumları çoştukça çoştu ,öyle keyifliler ki ,ben de çok sevdim bu çiçeği tekrar teşekkür ediyorum .

Orhan Özbilgiç 10-06-2010 22:52

Sevgili ozbey;
Delikanlılar için bende, iyi dileklerimi iletmek istedim. Onlar için bu stajlar, çok keyifli bir yaşamın başlangıcı olur inşaallah.:)

ozbey 11-06-2010 03:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 656251)
Sevgili Özbey Allah kavuştursun stajları hayırlı olsun :)
Sizin gece mumları çoştukça çoştu ,öyle keyifliler ki ,ben de çok sevdim bu çiçeği tekrar teşekkür ediyorum .

Sevgili Hhatice, güzel dileklerinize teşekkür ederim.
Gece mumu çiçeğinin sizi mutlu etmesine çok sevindim. Kimbilir bu gidişle belki de ağaçlar net' te kocaman'' Gece mumu '' aialesi oluruz. Ben bu çiçeğin insanlara mutlulukta getirdiğini düşünüyorum.

ozbey 11-06-2010 04:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 656273)
Sevgili ozbey;
Delikanlılar için bende, iyi dileklerimi iletmek istedim. Onlar için bu stajlar, çok keyifli bir yaşamın başlangıcı olur inşaallah.:)

Sevgili Orhan Özbilgiç, evlatlar söz konusu olunca insan çok hassaslaşıyor, öyle değil mi? Bende hassas bir dönemdeyim ama siz ve samimi dileklerde bulunan arkadaşlar moral verdiniz, teşekkür ederim. Herkesin evladının yolu açık olsun.

Sevgi Durul 11-06-2010 04:20

Sevgili ozbey, şimdiden evlatlarınızla Allah kavuştursun, başarıları daim olsun. Sevgiler...

nazlı06 11-06-2010 09:58

Sevgili Özbey, çocuklarımız belirli bir yaşa gelince okuldu, işti derken uçup gidiyorlar. Bizlere ise onların arkalarından bakıp, onlara destek olmaktan başka bişey kalmıyor. ne güzel sizin iki çocuğunuzda yavaş yavaş yollarını çizmeye başlamışlar. İnşallah başarıları daim olur.

Birol 11-06-2010 10:29

Sevgili ozbey
Ne mutluki size büyütüp okutup mezuniyetini görüp iş başlangıcı staj seviyesine getirmişsiniz. Allah yollarını açık etsin.

ozbey 12-06-2010 01:28

Sevgili SDurul, nazlı06 ve Birol, bu güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkürler.
Allah, hepimizin evlatlarına sağlıklı olarak, başarı ve şansları ile doğruluktan ayrılmadan hayırlı iş ve kazanç sahibi olmak nasip etsin. Bizlere de onların iyi günlerini görmek...
Küçük oğlum yaz okulu için gidiyor. Daha önceki mesajımı gece saat: 3.30 da yazınca onunla ilgili ayrıntıyı atladığımı fark ettim, okulunu iki sene sonra bitirecek.
Çocuklarımız, bizden 2002 yılından bu yana ayrılar, büyük oğlum askerliğini ( Şırnak' ta) yaptıktan sonra okumaya karar verdi, şimdi kendiside mutlu ve artık geleceğe dair bir sürü planları var, hayırlısı olanlar gerçekleşsin.

Satı Uğurtan 12-06-2010 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 657016)
Sevgili SDurul, nazlı06 ve Birol, bu güzel dilekleriniz için sonsuz teşekkürler.
Allah, hepimizin evlatlarına sağlıklı olarak, başarı ve şansları ile doğruluktan ayrılmadan hayırlı iş ve kazanç sahibi olmak nasip etsin. Bizlere de onların iyi günlerini görmek...
Küçük oğlum yaz okulu için gidiyor. Daha önceki mesajımı gece saat: 3.30 da yazınca onunla ilgili ayrıntıyı atladığımı fark ettim, okulunu iki sene bitirecek.
Çocuklarımız, bizden 2002 yılından bu yana ayrılar, büyük oğlum askerliğini ( Şırnak' ta) yaptıktan sonra okumaya karar verdi, şimdi kendiside mutlu ve artık geleceğe dair bir sürü planları var, hayırlısı olanlar gerçekleşsin.

Sevgili arkadaşım, her şey gönüllerince olsun çok öptüm sevgiler:)

ozbey 12-06-2010 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 657022)
Sevgili arkadaşım, her şey gönüllerince olsun çok öptüm sevgiler:)

Satıcığım, teşekkür çok ederim, hayat hiç kolay değil. Daha yolun başındalar, şansları açık olur inşallah. Sevgiler.

hazan-z 13-06-2010 01:25

Sevgili arkadaşım,delikanlılarına sağlıklı,huzurlu ve başarı dolu güzel günler diliyorum.Benim kızımda staj için Ankara'ya gitti.İlk defa ayrılınca çok zor oldu.Seniçok iyi anlıyorum.Rabbim bütün anne babalara evlatlarının güzel günlerini görmeyi nasip etsin.Selam ve sevgiler.

ozbey 13-06-2010 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hazan-z (Mesaj 657477)
Sevgili arkadaşım,delikanlılarına sağlıklı,huzurlu ve başarı dolu güzel günler diliyorum.Benim kızımda staj için Ankara'ya gitti.İlk defa ayrılınca çok zor oldu.Seniçok iyi anlıyorum.Rabbim bütün anne babalara evlatlarının güzel günlerini görmeyi nasip etsin.Selam ve sevgiler.

Sevgili hazan-z,güzel temennilerine çok teşekür ederim arkadaşım. Biz çocuklarla zaten sekiz senedir ayrıyız, sizin için ilk olduğundan çok zor gelmiştir, Allah kavuştursun.Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025