![]() |
Alıntı:
Sizde sağlık ve huzur içinde kalın. |
Alıntı:
Gece Mumlarınızın sizi mutlu etmesine çok sevindim, mutluluğunuz daim olsun. |
Sevgili Ozbey hepsi birbirinden güzel hele de yasemin ile egenin güzeli begonviller harika. Vildan hanım gibi ben de Euphorbia milli gözüne bakıyorumki dallasın budaklansılar diye ama zorla büyüyorlar:)
|
Sevgili Özbey,bahçendeki güzellikleri ve sahibini tanımayı çok istiyordum fakat bu defa mümkün olmadı .
Umarım başka bir zaman görme ve sizi tanıma şansım olur sevgiler. |
Alıntı:
Sevgiyle kalın |
Alıntı:
Euphorbia milli çiçeklerini sonbahar' a saklıyor sanırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Cok sağolun sevgili özbey, göndermiş kadar oldunuz inanın.
Bahceye almak istediğim kırmızı yalın kat, 2 saksı aynı renkten var. Birini riske edip etmemekte kararsızım. Diğer yandan, içeri dışarı saksı taşımak zor geliyor. Burada bazı bahcelerde begonvil görüyorum. Begonvil yaşarsa, japon gülü neden yaşamasın diyorum. Herşey gönlünüzce olsun. |
Alıntı:
Bazen desıkılıyor hepsini yere, toprağa geçiriyorum fakat bir süre sonra yeniden saksıları doldurmuş oluyorum.:) Begonvil yaşıyorsa belki japon gülü de yaşar.Sonucu görmek için denemeye değer. |
Alıntı:
Şu an ki aklımla bir daha mevsimlik yok, saksı taşımak yok diyorum ama sözümü tutabilirmiyim bilemiyorum.;) |
Alıntı:
|
Ben de balkondaki saksılardan çok sıkıldım. Balkonu yıkamak çok zor gelmeye başladı. Ve dün karar verdim. Ölen çiçek olursa, yerine dikmeyeyim diye. Akşam üzeri sizin gönderdiğiniz süs biberleri fidelerinin fazlasını komşuya götüreyim dedim. O da çiçekleri sevdiğimi biliyor ya, bana kendi çiçeklerini gösterdi. Bizim küpeler öledursun, onunkiler şıkır şıkır çiçek içinde. İyi ki biber fidelerini götürmüşüm, bir şey öğrenmiş oldum. Küpeler bahçenin kuzey kısmında, serin yerde duruyorlar. Çiçeklere bakarken, bir de ne göreyim, beyaz maviş. Burnumun dibinde imiş de haberim yokmuş. Komşum beyaz maviş sözü verdi. Ben de ona kendi mavişimden vereceğim. Bunları neden mi yazdım. Balkondaki çiçekleri azaltmaya karar verdiğimin yarım saatine yeni çiçek toplamaya başladım.
İşte böyle sevgili arkadaşım, verilen sözler, konu çiçek olunca maalesef tutulamıyor. Sevgiler... |
Alıntı:
Beyaz Maviş' den bulmana senin adına ve kendi adıma da :D çok sevindim, yetiştirip çoğaltınca... Ben mevcut saksılara ekleme yapmadan şartlara göre içindeki çiçekleri değiştirmeye kendimi zorluyorum, yoksa tutabilene aşkolsun. Sevgiler. |
Sevgili Özbey, beyaz maviş hele bir gelsin, çoğalttığımda birinci sıradasınız.
Sevgiler... |
Arkadaşlar
Aman ha aman dikkat edin, maviş olsun, mavişin beyazı olsun derken, benim durumuma düşmeyesiniz. İllet bir hastalık bu dikkat edin:) Bu mavişin birde balon denileni var, onu görme süper, mavişten daha iri çiçekli:)) |
Sevgili Özbey,
Mumçiçeklerinden tohum alınabiliniyor mu?Ve ne zaman bugun baktım çiçeklerden solan var ama tohuma benzer bir şey göremedim.Burada kışın -12 leri gördük mumlar da bahçede ya donarlarsa,bir daha çıkmazsa ben ne yaparım.Olmadı bir iki fıde saksıya geçirip serada mı muhafaza etsem,bilgilerinize sunulur....Ne derseniz onu uygulayacağım. Not:Mavi çiçek delisi olarak,her türlü öneriye açığım,hani olurda,ilginç MAVİ çiçek tohumlarınız olur ve de dağıtmak istersiniz diye araya bir laf atayım dedim,sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Size önerim: Bir kaç kök saksıya almanız, birazınıda bulunduğu yerde bırakın, bakalım seneye aynı yerden çıkacakmı? çıkarsa ne ala...hep birlikte deneyim kazanmış oluruz. Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgiler. |
Merhaba izinsiz girdim bahçenize iyi ki girmişim, süper ellerinize emeğinize sağlik.
|
Alıntı:
Fırsat oldukça bende bütün bahçe başlıklarını açan arkadaşların bahçelerinde dolaşıyorum. Uzak diyarlardaki güzellikleri görmek sanki benimmiş gibi büyük bir haz veriyor. Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. |
Sayın Ozbey iadei ziyareti bekliyoruz.:)
|
Begonvil
2 Eklenti(ler)
Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca:(
Yol üstünde gördüğüm bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim. |
Kudret narı
2 Eklenti(ler)
Fotoraflarını çektikten sonra toplayarak, incecik kıydım ve üzerine zeytinyağı koyarak güneşli bir köşeye bıraktım. İhtiyacı olanlara da vermek üzere iki kavanoz yaptım.
|
Sevgili Özbey, iyi ki kudret narının nasıl hazırlanacağını yazdınız. Ben de de kudret narı var, ama daha yeşiller ve küçükler. Olgunlaştığını renginden anlayacağız sanırım. Biliyorsanız, bir de nelerde kullanılacağını yazar mısınız? Sevgiler...
|
kudret narı makro çekimlerde çok güzel sonuç veriyor bekliyoruz.:)
|
Alıntı:
Artık fotoğraf makinesi almamaya karalıyım. Cep telefonu ile makro çekim yapılabiliyor mu bilmiyorum, oluyorsa seve seve... |
Alıntı:
Çekirdekleri zehirli olabileceğinden çekirdeklerinden temizlenerek kullanılması gerekir. Taze kudret narı meyvesi olgunlaşınca ezilir ve balla karıştırılıp kullanılabilir. Kudret narı bitkisinin kullanılan kısmı meyveleridir. Kudret narı ile sindirim sistemi hastalıkları ‘na doğal destek sağlanabilir. Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir( olgun meyvesi balla ezilerek kullanılır).Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir. Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir( zeytin yagında ezilip, üç hafta güneşte bekletilir). Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir. Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır. Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler : Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalı olduğu belirtilmektedir. Sevgiler. |
Teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Anladığım kadarıyla çekirdeklerini temizlemek gerekiyor. Çekirdeklerini temizlemek için kolay bir yöntem var mı? Teşekkürler...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025