agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

ozbey 03-08-2010 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 679329)
Sevgili Özbey

Keyf içinde bahcenizi gezdim. Japon gülünde gözüm kaldı, maşallah ağaç olmuş. Ben ise 7 saksı japon gülümü iklimden dolayı, içeri dışarı taşımaktayım.

Sağlık ve mutluluk içinde yaşayın. Çok güzel.

Sevgili cemo, teşekkür ederim. Japon gülleri çok güzel bir bitki fakat hastalıkları bitmiyor. Sizin bulunduğunuz bölgede ancak evde muhafaza edilebilir.
Sizde sağlık ve huzur içinde kalın.

ozbey 03-08-2010 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 679650)
Sevgili Özbey,
Ben de foruma ara vermek zorun da kalıyorum,zaman zaman.Sizi de birkaç kez aradım,yokluğunuz dikkatimi çekti ,neyse yakalamışken tekrar teşekkür edeyim istedim.
Gece mumlarım aldı başını gidiyor ve beni de çok mutlu ediyor.
Ben de Sevgili Vildan Sönmez gibi sürpriz bir ziyaret yapabilirim.Datça da açılan sanat okuluna sıkça davet ediliyorum,belli olmaz bir gün çat kapı ordayım ,ona göre!!!
O güzel bitkileri dokunarak,koklayarak seyretmek,sanırım çok farklı olur.

Sevgili Müjgan Yılmaz, sizinle tanışmaktan mutluluk duyarım. Gelirseniz mutlaka çat kapı gelmenize çok sevinirim.
Gece Mumlarınızın sizi mutlu etmesine çok sevindim, mutluluğunuz daim olsun.

günebakan 03-08-2010 23:14

Sevgili Ozbey hepsi birbirinden güzel hele de yasemin ile egenin güzeli begonviller harika. Vildan hanım gibi ben de Euphorbia milli gözüne bakıyorumki dallasın budaklansılar diye ama zorla büyüyorlar:)

Satı Uğurtan 03-08-2010 23:14

Sevgili Özbey,bahçendeki güzellikleri ve sahibini tanımayı çok istiyordum fakat bu defa mümkün olmadı .
Umarım başka bir zaman görme ve sizi tanıma şansım olur sevgiler.

cemo 03-08-2010 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 679651)
Sevgili cemo, teşekkür ederim. Japon gülleri çok güzel bir bitki fakat hastalıkları bitmiyor. Sizin bulunduğunuz bölgede ancak evde muhafaza edilebilir.
Sizde sağlık ve huzur içinde kalın.

Baharla beraber japon gülleri bahcede yerlerini alıyor. Havalar soğumaya başlayıncada içeri taşınıyor. Çok şükür hiç hasta olmadılar 2 yıldır. Aslında bir saksıyı bahceye dikip, kışı atlatacak mı denemek istiyorum. Bakalım kıyabilirmiyim:)

Sevgiyle kalın

ozbey 04-08-2010 19:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 679661)
Sevgili Ozbey hepsi birbirinden güzel hele de yasemin ile egenin güzeli begonviller harika. Vildan hanım gibi ben de Euphorbia milli gözüne bakıyorumki dallasın budaklansılar diye ama zorla büyüyorlar:)

Sevgili günebakan, begonviller buranın olmazsa olmazlarından, Yaseminleri ve çeşitlerini çok seviyorum. Bahçemde neredeyse bildiğim tüm çeşitleri ( Akdeniz yasemini, murayya, yıldız, mavi yasemin ve ful yasemin) var.
Euphorbia milli çiçeklerini sonbahar' a saklıyor sanırım.

ozbey 04-08-2010 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 679662)
Sevgili Özbey,bahçendeki güzellikleri ve sahibini tanımayı çok istiyordum fakat bu defa mümkün olmadı .
Umarım başka bir zaman görme ve sizi tanıma şansım olur sevgiler.

Sevgili Satı, bende seni tanımayı çok isterdim, bakarsın birgün tık kapı gelirsin, buna çok sevinirim.

ozbey 04-08-2010 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 679678)
Baharla beraber japon gülleri bahcede yerlerini alıyor. Havalar soğumaya başlayıncada içeri taşınıyor. Çok şükür hiç hasta olmadılar 2 yıldır. Aslında bir saksıyı bahceye dikip, kışı atlatacak mı denemek istiyorum. Bakalım kıyabilirmiyim:)

Sevgiyle kalın

Sevgili cemo, kışı dışarıda atlatabileceğini sanmıyorum ama atlatamazsa üzülmyin ben buradan alıp size gönderirim.

cemo 04-08-2010 20:10

Cok sağolun sevgili özbey, göndermiş kadar oldunuz inanın.

Bahceye almak istediğim kırmızı yalın kat, 2 saksı aynı renkten var. Birini riske edip etmemekte kararsızım. Diğer yandan, içeri dışarı saksı taşımak zor geliyor. Burada bazı bahcelerde begonvil görüyorum. Begonvil yaşarsa, japon gülü neden yaşamasın diyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.

ozbey 05-08-2010 00:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 679962)
Cok sağolun sevgili özbey, göndermiş kadar oldunuz inanın.

Bahceye almak istediğim kırmızı yalın kat, 2 saksı aynı renkten var. Birini riske edip etmemekte kararsızım. Diğer yandan, içeri dışarı saksı taşımak zor geliyor. Burada bazı bahcelerde begonvil görüyorum. Begonvil yaşarsa, japon gülü neden yaşamasın diyorum.

Herşey gönlünüzce olsun.

Saksı çiçekleri bana hep çok zor gelmiştir. Taşımaktan değil ama bir iki gün uzaklamaya kalksak buraların iklim şartlarından hem kim? sulayacak, hem de bazıları az, bazıları çok su istiyor, doğru sulanır mı?derdine düşüyorum.
Bazen desıkılıyor hepsini yere, toprağa geçiriyorum fakat bir süre sonra yeniden saksıları doldurmuş oluyorum.:)
Begonvil yaşıyorsa belki japon gülü de yaşar.Sonucu görmek için denemeye değer.

cemo 05-08-2010 08:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 680059)
Bazen desıkılıyor hepsini yere, toprağa geçiriyorum fakat bir süre sonra yeniden saksıları doldurmuş oluyorum.:)

Dünden beri annem, küpeleri ve sakız sardunyaları bahceye dikiyor. 30 kadar saksı boşaldı, bu saksıları hemen yok etmek lazım. Korkarım baharda yeniden doldururum bende. :p:p

Şu an ki aklımla bir daha mevsimlik yok, saksı taşımak yok diyorum ama sözümü tutabilirmiyim bilemiyorum.;)

ozbey 05-08-2010 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 680104)
Dünden beri annem, küpeleri ve sakız sardunyaları bahceye dikiyor. 30 kadar saksı boşaldı, bu saksıları hemen yok etmek lazım. Korkarım baharda yeniden doldururum bende. :p:p

Şu an ki aklımla bir daha mevsimlik yok, saksı taşımak yok diyorum ama sözümü tutabilirmiyim bilemiyorum.;)

:D:D Bu konularda verdiği sözleri tutan var mı acaba? Bakarsınız sözünüzü tutarsınız da bizlere örnek olursunuz.

Sevgi Durul 05-08-2010 21:09

Ben de balkondaki saksılardan çok sıkıldım. Balkonu yıkamak çok zor gelmeye başladı. Ve dün karar verdim. Ölen çiçek olursa, yerine dikmeyeyim diye. Akşam üzeri sizin gönderdiğiniz süs biberleri fidelerinin fazlasını komşuya götüreyim dedim. O da çiçekleri sevdiğimi biliyor ya, bana kendi çiçeklerini gösterdi. Bizim küpeler öledursun, onunkiler şıkır şıkır çiçek içinde. İyi ki biber fidelerini götürmüşüm, bir şey öğrenmiş oldum. Küpeler bahçenin kuzey kısmında, serin yerde duruyorlar. Çiçeklere bakarken, bir de ne göreyim, beyaz maviş. Burnumun dibinde imiş de haberim yokmuş. Komşum beyaz maviş sözü verdi. Ben de ona kendi mavişimden vereceğim. Bunları neden mi yazdım. Balkondaki çiçekleri azaltmaya karar verdiğimin yarım saatine yeni çiçek toplamaya başladım.

İşte böyle sevgili arkadaşım, verilen sözler, konu çiçek olunca maalesef tutulamıyor. Sevgiler...

ozbey 06-08-2010 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 680422)
Ben de balkondaki saksılardan çok sıkıldım. Balkonu yıkamak çok zor gelmeye başladı. Ve dün karar verdim. Ölen çiçek olursa, yerine dikmeyeyim diye. Akşam üzeri sizin gönderdiğiniz süs biberleri fidelerinin fazlasını komşuya götüreyim dedim. O da çiçekleri sevdiğimi biliyor ya, bana kendi çiçeklerini gösterdi. Bizim küpeler öledursun, onunkiler şıkır şıkır çiçek içinde. İyi ki biber fidelerini götürmüşüm, bir şey öğrenmiş oldum. Küpeler bahçenin kuzey kısmında, serin yerde duruyorlar. Çiçeklere bakarken, bir de ne göreyim, beyaz maviş. Burnumun dibinde imiş de haberim yokmuş. Komşum beyaz maviş sözü verdi. Ben de ona kendi mavişimden vereceğim. Bunları neden mi yazdım. Balkondaki çiçekleri azaltmaya karar verdiğimin yarım saatine yeni çiçek toplamaya başladım.

İşte böyle sevgili arkadaşım, verilen sözler, konu çiçek olunca maalesef tutulamıyor. Sevgiler...

Sevgili SDurul, Küpe çiçeğini bende çok seviyorum. Merzifon'da balkonum sarkan küpe çiçekleriyle şenlenirdi, iklimde müsait olunca sorunsuz güzelliğini sunardı. Fakat şimdi bulunduğumuz yer çok sıcak, kaç kez aldım, gölgede de olsa yaşatamadım, artık vaz geçtim. İklim şartları Cam güzeli içinde geçerli olduğundan bu konudaki hevesimde içimde kaldı.
Beyaz Maviş' den bulmana senin adına ve kendi adıma da :D çok sevindim, yetiştirip çoğaltınca...
Ben mevcut saksılara ekleme yapmadan şartlara göre içindeki çiçekleri değiştirmeye kendimi zorluyorum, yoksa tutabilene aşkolsun.
Sevgiler.

Sevgi Durul 06-08-2010 21:07

Sevgili Özbey, beyaz maviş hele bir gelsin, çoğalttığımda birinci sıradasınız.
Sevgiler...

cemo 06-08-2010 21:27

Arkadaşlar

Aman ha aman dikkat edin, maviş olsun, mavişin beyazı olsun derken, benim durumuma düşmeyesiniz. İllet bir hastalık bu dikkat edin:)

Bu mavişin birde balon denileni var, onu görme süper, mavişten daha iri çiçekli:))

Müjgan Yılmaz 06-08-2010 22:07

Sevgili Özbey,
Mumçiçeklerinden tohum alınabiliniyor mu?Ve ne zaman bugun baktım çiçeklerden solan var ama tohuma benzer bir şey göremedim.Burada kışın -12 leri gördük mumlar da bahçede ya donarlarsa,bir daha çıkmazsa ben ne yaparım.Olmadı bir iki fıde saksıya geçirip serada mı muhafaza etsem,bilgilerinize sunulur....Ne derseniz onu uygulayacağım.
Not:Mavi çiçek delisi olarak,her türlü öneriye açığım,hani olurda,ilginç MAVİ çiçek tohumlarınız olur ve de dağıtmak istersiniz diye araya bir laf atayım dedim,sevgiler...

ozbey 06-08-2010 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 680828)
Arkadaşlar

Aman ha aman dikkat edin, maviş olsun, mavişin beyazı olsun derken, benim durumuma düşmeyesiniz. İllet bir hastalık bu dikkat edin:)

Bu mavişin birde balon denileni var, onu görme süper, mavişten daha iri çiçekli:))

Sevgili cemo, bahsettiğiniz balon çiçeği tohumunu geçen yıl internetten almıştım fakat tohumdan çimlendirme konusunda pek başarılı olduğum söylenemez, bu sebeple balon çiçeğimde olmadı.

ozbey 06-08-2010 23:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 680843)
Sevgili Özbey,
Mumçiçeklerinden tohum alınabiliniyor mu?Ve ne zaman bugun baktım çiçeklerden solan var ama tohuma benzer bir şey göremedim.Burada kışın -12 leri gördük mumlar da bahçede ya donarlarsa,bir daha çıkmazsa ben ne yaparım.Olmadı bir iki fıde saksıya geçirip serada mı muhafaza etsem,bilgilerinize sunulur....Ne derseniz onu uygulayacağım.
Not:Mavi çiçek delisi olarak,her türlü öneriye açığım,hani olurda,ilginç MAVİ çiçek tohumlarınız olur ve de dağıtmak istersiniz diye araya bir laf atayım dedim,sevgiler...

Müjgan hanım, gece mumunun tohumlarını çok araştırmama rağmen bende şimdiye kadar göremedim. Çoğu zaman çok alakasız bölgelerde de çıkıyor, oraya nasıl gidiyor, inanın anlayamadım.
Size önerim: Bir kaç kök saksıya almanız, birazınıda bulunduğu yerde bırakın, bakalım seneye aynı yerden çıkacakmı? çıkarsa ne ala...hep birlikte deneyim kazanmış oluruz.
Sevgiler.

ozbey 06-08-2010 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 680826)
Sevgili Özbey, beyaz maviş hele bir gelsin, çoğalttığımda birinci sıradasınız.
Sevgiler...

Teşekkür ederim güzel arkadaşım, almış kadar mutlu oldum.
Sevgiler.

Yücel Canpolat 07-08-2010 01:01

Merhaba izinsiz girdim bahçenize iyi ki girmişim, süper ellerinize emeğinize sağlik.

ozbey 08-08-2010 00:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 680906)
Merhaba izinsiz girdim bahçenize iyi ki girmişim, süper ellerinize emeğinize sağlik.

Merhaba Yücel Canpolat, hoşgeldiniz, ağaçlar. net' teki bütün bahçe ve güzellikler hepimizin, izin almanıza gerek yokki.
Fırsat oldukça bende bütün bahçe başlıklarını açan arkadaşların bahçelerinde dolaşıyorum. Uzak diyarlardaki güzellikleri görmek sanki benimmiş gibi büyük bir haz veriyor.
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.

Yücel Canpolat 08-08-2010 01:26

Sayın Ozbey iadei ziyareti bekliyoruz.:)

ozbey 08-08-2010 23:58

Begonvil

2 Eklenti(ler)
Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca:(
Yol üstünde gördüğüm bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.

ozbey 09-08-2010 00:06

Kudret narı

2 Eklenti(ler)
Fotoraflarını çektikten sonra toplayarak, incecik kıydım ve üzerine zeytinyağı koyarak güneşli bir köşeye bıraktım. İhtiyacı olanlara da vermek üzere iki kavanoz yaptım.

Sevgi Durul 09-08-2010 00:13

Sevgili Özbey, iyi ki kudret narının nasıl hazırlanacağını yazdınız. Ben de de kudret narı var, ama daha yeşiller ve küçükler. Olgunlaştığını renginden anlayacağız sanırım. Biliyorsanız, bir de nelerde kullanılacağını yazar mısınız? Sevgiler...

Yücel Canpolat 09-08-2010 00:41

kudret narı makro çekimlerde çok güzel sonuç veriyor bekliyoruz.:)

ozbey 09-08-2010 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 681504)
kudret narı makro çekimlerde çok güzel sonuç veriyor bekliyoruz.:)

Sevgili Yücel bey, fotoğraf makinem olmadığı için çekimleri cep telefonu ile yapıyorum. İki kez fotoğraf makinesi aldım, bir tanesini küçük oğlum festivalde arkadaşına teslim etmiş, arkadaşı çantasını çaldırınca makinede gitti, diğer makineyi de büyük oğlum oğlum götürmüştü, ekranı bozulmuş.
Artık fotoğraf makinesi almamaya karalıyım.
Cep telefonu ile makro çekim yapılabiliyor mu bilmiyorum, oluyorsa seve seve...

ozbey 09-08-2010 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 681489)
Sevgili Özbey, iyi ki kudret narının nasıl hazırlanacağını yazdınız. Ben de de kudret narı var, ama daha yeşiller ve küçükler. Olgunlaştığını renginden anlayacağız sanırım. Biliyorsanız, bir de nelerde kullanılacağını yazar mısınız? Sevgiler...

Sevgili SDurul, olgunlaşınca rengi turuncu oluyor. Büyüklerimizden edindiğim bilgiler aşagıda internetten derlediklerimle örtüşüyor. Özellikle mide ve yaralar kısmı ile ilgili bölümler.

Çekirdekleri zehirli olabileceğinden çekirdeklerinden temizlenerek kullanılması gerekir.

Taze kudret narı meyvesi olgunlaşınca ezilir ve balla karıştırılıp kullanılabilir. Kudret narı bitkisinin kullanılan kısmı meyveleridir.

Kudret narı ile sindirim sistemi hastalıkları ‘na doğal destek sağlanabilir.
Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir( olgun meyvesi balla ezilerek kullanılır).Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir.

Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir( zeytin yagında ezilip, üç hafta güneşte bekletilir).

Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir.

Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.

Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler : Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalı olduğu belirtilmektedir.
Sevgiler.

Sevgi Durul 09-08-2010 09:23

Teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Anladığım kadarıyla çekirdeklerini temizlemek gerekiyor. Çekirdeklerini temizlemek için kolay bir yöntem var mı? Teşekkürler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025