agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

ozbey 09-08-2010 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 681562)
Teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Anladığım kadarıyla çekirdeklerini temizlemek gerekiyor. Çekirdeklerini temizlemek için kolay bir yöntem var mı? Teşekkürler...

Kendimce bir yöntem buldum. Çekirdeklerini yemek kaşığı ile alıp tel süzgü içine koyuyorum, akan suyun altında hafif karıştırarak sürtüyorum, çabuk temizleniyor.
Gölgeye koyarak kurutuyorum.

Yücel Canpolat 09-08-2010 09:49

Sayın Ozbey resimleriniz harika ben sadece yakın plan çekimi için söylemiştim tabi ki cep telefonu ile yakın çekim yapabilirsiniz.:)

ozbey 09-08-2010 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 681571)
Sayın Ozbey resimleriniz harika ben sadece yakın plan çekimi için söylemiştim tabi ki cep telefonu ile yakın çekim yapabilirsiniz.:)

Sayın Yücel Bey, önerinizi dikkate alacağım.

Fatoş 10-08-2010 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 678830)
Yaseminler bulut gibi..Sarı papatyanın formu çok hoştu.

Sevgili Özbey bahçenizdeki çiçekler çok güzel, sizdeki bu yasemin maşallah ne kadar gelişmiş, bende geçen sene yazlığa fide halinde ekmiştim son gittiğimde baya gelişmişti ama iki aydır gitmediğimden nasıl olduğunu bilemiyorum,komşularım kendi yaseminlerini sarmaşık kırmızı gülle kombine etmişlerdi görüntüsü çok güzel olmuştu ama resimini çekememiştim. Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.

ozbey 10-08-2010 22:30

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 682151)
Sevgili Özbey bahçenizdeki çiçekler çok güzel, sizdeki bu yasemin maşallah ne kadar gelişmiş, bende geçen sene yazlığa fide halinde ekmiştim son gittiğimde baya gelişmişti ama iki aydır gitmediğimden nasıl olduğunu bilemiyorum,komşularım kendi yaseminlerini sarmaşık kırmızı gülle kombine etmişlerdi görüntüsü çok güzel olmuştu ama resimini çekememiştim. Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.

Sevgili Fatoş, güzel sözlerinize teşekkür ederim. Solanum yaseminim üç senelik, güneş' i ve suyu çok seviyor. Geçen yıl mecburiyetten tek bir filiz bile bırakmayarak budamak zorunda kalmıştık.
Başka bir yasemini de kırmızı sarmaşık gül ile kombine yapmıştım, henüz birbirini saramadı.
Bu sene bahçem bana güzel gelmiyor, Kadı lokması böceği yüzünden üç senedir bir çok meyve ağaçlarımı ve çiçeklerimi kaybettim. Bu zararlı ile uğraşmak beni çok yordu, zarara uğrattı ve biraz da hevesimi kırdı.
Moralim düzelince yine herşeyi unutur, çiçekçilere koşar, internetten siparişler vermeye başlarım.:D

Solanum Yaseminim budama öncesi böyleydi.

Fatoş 10-08-2010 23:26

Sevgili Özbey üzüldüm, çok güzelmiş , ben bu doruk noktasındaki halini görmemiştim ama üzülmeyin toparlanmış, bu güzele Kuşadası'nda gelin tacı deniyor. Bu yıl hepimiz hava şartlarından ve böceklerden dolayı bir çok bitkimizi çiçeğimizi kaybettik,arda kalan çiçeklerin gülümsemesi bize her şeyi unutturuyor. Sevgiyle kalın.

ozbey 12-08-2010 01:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 682324)
Sevgili Özbey üzüldüm, çok güzelmiş , ben bu doruk noktasındaki halini görmemiştim ama üzülmeyin toparlanmış, bu güzele Kuşadası'nda gelin tacı deniyor. Bu yıl hepimiz hava şartlarından ve böceklerden dolayı bir çok bitkimizi çiçeğimizi kaybettik,arda kalan çiçeklerin gülümsemesi bize her şeyi unutturuyor. Sevgiyle kalın.

Sevgili Fatoş, gelin tacı ismi çok yakışmış, bende soranlara ''Bahçemin Gelini'' diyordum.
Sevgi ve selamlar.

sevim.K 12-08-2010 05:58

İnsan böyle güzel bahçeden çıkmak istemez. Çok güzel sevgili özbey. Her köşesi. Emeklerinize sağlık.:)

Adalet Yağcı 12-08-2010 09:35

Sevgili Ozbey, şu kadı lokması denen illetten kurtulamadığınıza üzüldüm, eminim mutlak bir çaresi vardır, ziraatçiler mutlka bilirler.

Solanum yasemininiz ne kadar da hoşmuş, gerçekten gelin gibiymiş, çiçeklerin yakın plân fotoğrafı var mıydı acaba?

Bu günlerde bahçelerin keyfi kaçtı artık, Ağustos ayı sıcakları her şeyi kavurdu, İlk baharın o coşkusunu yeniden yaşamak için sabırsızlanıyorum şimdiden :)

ozbey 12-08-2010 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 682845)
İnsan böyle güzel bahçeden çıkmak istemez. Çok güzel sevgili özbey. Her köşesi. Emeklerinize sağlık.:)

Teşekkür ederim, kadı lokması sayesinde pek bir şey kalmadı ama kalanların keyfini o gün çıkarmaya çalışıyorum, belki sıra buna gelmiştir diye.

ozbey 12-08-2010 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 682878)
Sevgili Ozbey, şu kadı lokması denen illetten kurtulamadığınıza üzüldüm, eminim mutlak bir çaresi vardır, ziraatçiler mutlka bilirler.

Solanum yasemininiz ne kadar da hoşmuş, gerçekten gelin gibiymiş, çiçeklerin yakın plân fotoğrafı var mıydı acaba?

Bu günlerde bahçelerin keyfi kaçtı artık, Ağustos ayı sıcakları her şeyi kavurdu, İlk baharın o coşkusunu yeniden yaşamak için sabırsızlanıyorum şimdiden :)

Sevgili Adalet abla, bahçenin keyfini kadı lokması kadar sıcaklarda etkiledi. Burası doğal kliması ile ünlü bir yerdi, fakat bu sene o serinlik yok, sıcaklardan bitkilerde biz de uyuştuk.
Şimdiye kadar ziraatçıarın önerdikleri tarım ilaçlarını kullandık, artık doğal yolla mücadele yapmaya çalışıyoruz. Mavi su dolu kap uygulamasını da yaptım, bizimkiler bu tuzağa düşmediler. Niğde' de toprağa demir tozu karıştırıyorlarmış, şimdi onu deneyeceğim.
Solanum yaseminin yakın fotoğrafını çektim, fakat bluetooth proğramım çalışmadığı için bilgisayara atamadım, yapılınca eklerim.

Sevgi Durul 12-08-2010 23:05

Sevgili Ozbey, mavi su dolu kap, kiraz çiçeklerine musallat olan bakla zınnı için yararlı oluyor.
Yine de kadı lokmasına faydası oluyorsa bilmiyorum.
Sevgiler...

ozbey 13-08-2010 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 683110)
Sevgili Ozbey, mavi su dolu kap, kiraz çiçeklerine musallat olan bakla zınnı için yararlı oluyor.
Yine de kadı lokmasına faydası oluyorsa bilmiyorum.
Sevgiler...

Sevgili SDurul, artık her duyduğum yöntemi denemekten başka çarem yok. İnşallah bir gün başa çıkabilirim.
Selamlar.

Orhan Özbilgiç 13-08-2010 12:43

Sevgili ozbey,
Uzun bir aradan sonra, o güzel bahçeniz ve nadide bitkilerinizi nihayet görebildim.
Sayın Vildan Sönmez' in ziyaretinden itibaren izlediğim görüntüler gerçekten iç açıcı. Solanyum, Yasemin ve Begonviller enfes.

Bir şeyi merak ediyorum. Bende Avusturalya Dut' u fidanı almak istediğimde, bir arkadaşım engel oldu. ''Tadı pek yok!'' Diye..Görüntüsü harika.;) Ama gerçektende tadı az mı?

Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.

ozbey 13-08-2010 13:40

[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683225]Sevgili ozbey,
Uzun bir aradan sonra, o güzel bahçeniz ve nadide bitkilerinizi nihayet görebildim.
Sayın Vildan Sönmez' in ziyaretinden itibaren izlediğim görüntüler gerçekten iç açıcı. Solanyum, Yasemin ve Begonviller enfes.

Bir şeyi merak ediyorum. Bende Avusturalya Dut' u fidanı almak istediğimde, bir arkadaşım engel oldu. ''Tadı pek yok!'' Diye..Görüntüsü harika.;) Ama gerçektende tadı az mı?

Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.[/QUOT
Sevgili Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim, bu sene bahçemin ben pek tadını alamadım. Sıcaklar bir yanda, kadı lokması diğer yandan...her sene bir pürüz çıkıyor,artık kalnlar ve sağlığımıza şükürler olsun.

Avusturalya dut'unun ilk sene meyvesinin tadını pek alamadım, ilk baharda tam olgunlaşanın tadı çok güzel ama ikinci parti durduğu meyveler hem çok iriler, hem de az kızarmışının bile tadı müthiş. Tavsiye ederim.

Orhan Özbilgiç 13-08-2010 13:51

[QUOTE=ozbey;683241]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 683225)
Sevgili ozbey,

Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.[/QUOT
Sevgili Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim, bu sene bahçemin ben pek tadını alamadım. Sıcaklar bir yanda, kadı lokması diğer yandan...her sene bir pürüz çıkıyor,artık kalnlar ve sağlığımıza şükürler olsun.

Avusturalya dut'unun ilk sene meyvesinin tadını pek alamadım, ilk baharda tam olgunlaşanın tadı çok güzel ama ikinci parti durduğu meyveler hem çok iriler, hem de az kızarmışının bile tadı müthiş. Tavsiye ederim.

Sevgili ozbey;
Kadı lokması her yerde aynı zararları veriyor. Buralardada tam bir baş belası.:mad:
Avusturalya Dut' u önerinize teşekkürederim. Gelecek yıl için bir tane alabilirim.

ozbey 13-08-2010 14:36

[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683244]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 683241)

Sevgili ozbey;
Kadı lokması her yerde aynı zararları veriyor. Buralardada tam bir baş belası.:mad:
Avusturalya Dut' u önerinize teşekkürederim. Gelecek yıl için bir tane alabilirim.

Sevgili Orhan Özbilgiç, rica ederim, Avusturalya Dut' u budadıkça meyveye ( yedi veren gibi) duruyor. Neredeyse kış'a kadar dut yiyebiliyorsunuz.

ozbey 27-08-2010 23:26

Solanum Yasmin

1 Eklenti(ler)
Kavurucu sıcaklardan etkilenmedi.

Satı Uğurtan 27-08-2010 23:32

Sevgili Ozbey, solanum yasmin çiçekleri çok güzel benim solanum dulcamaranın beyazı gibi çiçek yapısı aynı, birinin çiçeği mavi birinin beyaz galiba, sevgiler.

ozbey 27-08-2010 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 688833)
Sevgili Ozbey, solanum yasmin çiçekleri çok güzel benim solanum dulcamaranın beyazı gibi çiçek yapısı aynı, birinin çiçeği mavi birinin beyaz galiba, sevgiler.

Sevgili Satı Uğurtan, haklısın, renklerinin dışında çiçek yapıları çok benziyor, bu sarılıcı bir tür.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 27-08-2010 23:45

Sevgili Ozbey, solanum yesemine bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş, bildiğim kadar kokusu yoktu değil mi?
Demek Satı hanımda da mavisi var, tüm yaz bahçeyi mavi beyaz bu güzelliğin süslediğini düşündüm de süper olurdu her halde.

ozbey 27-08-2010 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 688847)
Sevgili Ozbey, solanum yesemine bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş, bildiğim kadar kokusu yoktu değil mi?
Demek Satı hanımda da mavisi var, tüm yaz bahçeyi mavi beyaz bu güzelliğin süslediğini düşündüm de süper olurdu her halde.

Sevgili Adalet ablacığım, haklısın kokusu yok ama bu haliyle bile çok güzel.
Bahçemde o kadar kokusu olan bitki varki, fakat sıcaklardan keyfini yaşayamadım.
Çelikten yetiştirdiğim solanum yasminim var, ama sıcaklardan etkilendi, eğer toparlanırsa onu sana gönderirim.

Satı Uğurtan 28-08-2010 00:05

Sevgili Ozbey benimkide sarılıcı istersen tohum verdi, karışık hoş olacağını düşünüyorum, gönderebilirim sevgiler.

ozbey 28-08-2010 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 688860)
Sevgili Ozbey benimkide sarılıcı istersen tohum verdi, karışık hoş olacağını düşünüyorum, gönderebilirim sevgiler.

Satıcığım, teşekkür ederim. Sen tohumlarını al, sonbaharda başka çiçek tohumları ,isteğim de olabilir, toplu gönderirsin canım. Bende sana solanum yasmin tohumları oluşunca ayırırım.
Sevgiler.

Satı Uğurtan 28-08-2010 00:17

Sevgili Ozbey, solanum dulcamara tohumların ayrılıyor, başka neler istiyorsan şimdiden onlarıda bildirirsen sevinirim.
Ayrıca solanum yasmin tohumları için teşekkür ederim.

sevim.K 28-08-2010 06:40

Sıcakları çok fazla sevdiği belli oluyor, çiçekleri çok mutlu:);)

sevim4 28-08-2010 10:43

Sevgili ozbey çok güzel açmış kokulumudur?

ozbey 28-08-2010 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 688885)
Sıcakları çok fazla sevdiği belli oluyor, çiçekleri çok mutlu:);)

Bu günlerde yitirdiğim bitkilerin yerine solanumun mutlu olması benim için de teselli oluyor.

ozbey 28-08-2010 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 688926)
Sevgili ozbey çok güzel açmış kokulumudur?

Sevgili sevim4, keşke kokusu da olsaydı, maalesef her güzelin kusuru olurmuş, bu güzelin kokusu yok. Görünüşü ile göz' ü doyurması yetiyor.

sevim.K 28-08-2010 19:59

Sevgili özbey hepimiz bir çok bitkimizi yitirdik. Benim kışın önce fırtınadan sonra da soğuk ve dondan balkondaki bitkilerimin çoğu öldü. Baharda yeni çiçekler aldık, tohumlardan yetiştirdik bu kez de kavurucu sıcaklar ve nem:( Dairemizin ön kısmında küçük bir yeşil alan var. Boşlukları çiçeklendirmeyi düşündüm bu kayıplar cesaretimi kırdı:(.

Sanırım yine de vazgeçemiyeceğim. Çünkü bir yandan da yeni neler yetiştirmeyi isteyebileceğimi düşünüyorum;) Sevgiler:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025