![]() |
Alıntı:
Gölgeye koyarak kurutuyorum. |
Sayın Ozbey resimleriniz harika ben sadece yakın plan çekimi için söylemiştim tabi ki cep telefonu ile yakın çekim yapabilirsiniz.:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Başka bir yasemini de kırmızı sarmaşık gül ile kombine yapmıştım, henüz birbirini saramadı. Bu sene bahçem bana güzel gelmiyor, Kadı lokması böceği yüzünden üç senedir bir çok meyve ağaçlarımı ve çiçeklerimi kaybettim. Bu zararlı ile uğraşmak beni çok yordu, zarara uğrattı ve biraz da hevesimi kırdı. Moralim düzelince yine herşeyi unutur, çiçekçilere koşar, internetten siparişler vermeye başlarım.:D Solanum Yaseminim budama öncesi böyleydi. |
Sevgili Özbey üzüldüm, çok güzelmiş , ben bu doruk noktasındaki halini görmemiştim ama üzülmeyin toparlanmış, bu güzele Kuşadası'nda gelin tacı deniyor. Bu yıl hepimiz hava şartlarından ve böceklerden dolayı bir çok bitkimizi çiçeğimizi kaybettik,arda kalan çiçeklerin gülümsemesi bize her şeyi unutturuyor. Sevgiyle kalın.
|
Alıntı:
Sevgi ve selamlar. |
İnsan böyle güzel bahçeden çıkmak istemez. Çok güzel sevgili özbey. Her köşesi. Emeklerinize sağlık.:)
|
Sevgili Ozbey, şu kadı lokması denen illetten kurtulamadığınıza üzüldüm, eminim mutlak bir çaresi vardır, ziraatçiler mutlka bilirler.
Solanum yasemininiz ne kadar da hoşmuş, gerçekten gelin gibiymiş, çiçeklerin yakın plân fotoğrafı var mıydı acaba? Bu günlerde bahçelerin keyfi kaçtı artık, Ağustos ayı sıcakları her şeyi kavurdu, İlk baharın o coşkusunu yeniden yaşamak için sabırsızlanıyorum şimdiden :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdiye kadar ziraatçıarın önerdikleri tarım ilaçlarını kullandık, artık doğal yolla mücadele yapmaya çalışıyoruz. Mavi su dolu kap uygulamasını da yaptım, bizimkiler bu tuzağa düşmediler. Niğde' de toprağa demir tozu karıştırıyorlarmış, şimdi onu deneyeceğim. Solanum yaseminin yakın fotoğrafını çektim, fakat bluetooth proğramım çalışmadığı için bilgisayara atamadım, yapılınca eklerim. |
Sevgili Ozbey, mavi su dolu kap, kiraz çiçeklerine musallat olan bakla zınnı için yararlı oluyor.
Yine de kadı lokmasına faydası oluyorsa bilmiyorum. Sevgiler... |
Alıntı:
Selamlar. |
Sevgili ozbey,
Uzun bir aradan sonra, o güzel bahçeniz ve nadide bitkilerinizi nihayet görebildim. Sayın Vildan Sönmez' in ziyaretinden itibaren izlediğim görüntüler gerçekten iç açıcı. Solanyum, Yasemin ve Begonviller enfes. Bir şeyi merak ediyorum. Bende Avusturalya Dut' u fidanı almak istediğimde, bir arkadaşım engel oldu. ''Tadı pek yok!'' Diye..Görüntüsü harika.;) Ama gerçektende tadı az mı? Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. |
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683225]Sevgili ozbey,
Uzun bir aradan sonra, o güzel bahçeniz ve nadide bitkilerinizi nihayet görebildim. Sayın Vildan Sönmez' in ziyaretinden itibaren izlediğim görüntüler gerçekten iç açıcı. Solanyum, Yasemin ve Begonviller enfes. Bir şeyi merak ediyorum. Bende Avusturalya Dut' u fidanı almak istediğimde, bir arkadaşım engel oldu. ''Tadı pek yok!'' Diye..Görüntüsü harika.;) Ama gerçektende tadı az mı? Tüm bu güzellikler içinde, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.[/QUOT Sevgili Orhan Özbilgiç, teşekkür ederim, bu sene bahçemin ben pek tadını alamadım. Sıcaklar bir yanda, kadı lokması diğer yandan...her sene bir pürüz çıkıyor,artık kalnlar ve sağlığımıza şükürler olsun. Avusturalya dut'unun ilk sene meyvesinin tadını pek alamadım, ilk baharda tam olgunlaşanın tadı çok güzel ama ikinci parti durduğu meyveler hem çok iriler, hem de az kızarmışının bile tadı müthiş. Tavsiye ederim. |
[QUOTE=ozbey;683241]
Alıntı:
Kadı lokması her yerde aynı zararları veriyor. Buralardada tam bir baş belası.:mad: Avusturalya Dut' u önerinize teşekkürederim. Gelecek yıl için bir tane alabilirim. |
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683244]
Alıntı:
|
Solanum Yasmin
1 Eklenti(ler)
Kavurucu sıcaklardan etkilenmedi.
|
Sevgili Ozbey, solanum yasmin çiçekleri çok güzel benim solanum dulcamaranın beyazı gibi çiçek yapısı aynı, birinin çiçeği mavi birinin beyaz galiba, sevgiler.
|
Alıntı:
Sevgiler. |
Sevgili Ozbey, solanum yesemine bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş, bildiğim kadar kokusu yoktu değil mi?
Demek Satı hanımda da mavisi var, tüm yaz bahçeyi mavi beyaz bu güzelliğin süslediğini düşündüm de süper olurdu her halde. |
Alıntı:
Bahçemde o kadar kokusu olan bitki varki, fakat sıcaklardan keyfini yaşayamadım. Çelikten yetiştirdiğim solanum yasminim var, ama sıcaklardan etkilendi, eğer toparlanırsa onu sana gönderirim. |
Sevgili Ozbey benimkide sarılıcı istersen tohum verdi, karışık hoş olacağını düşünüyorum, gönderebilirim sevgiler.
|
Alıntı:
Sevgiler. |
Sevgili Ozbey, solanum dulcamara tohumların ayrılıyor, başka neler istiyorsan şimdiden onlarıda bildirirsen sevinirim.
Ayrıca solanum yasmin tohumları için teşekkür ederim. |
Sıcakları çok fazla sevdiği belli oluyor, çiçekleri çok mutlu:);)
|
Sevgili ozbey çok güzel açmış kokulumudur?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili özbey hepimiz bir çok bitkimizi yitirdik. Benim kışın önce fırtınadan sonra da soğuk ve dondan balkondaki bitkilerimin çoğu öldü. Baharda yeni çiçekler aldık, tohumlardan yetiştirdik bu kez de kavurucu sıcaklar ve nem:( Dairemizin ön kısmında küçük bir yeşil alan var. Boşlukları çiçeklendirmeyi düşündüm bu kayıplar cesaretimi kırdı:(.
Sanırım yine de vazgeçemiyeceğim. Çünkü bir yandan da yeni neler yetiştirmeyi isteyebileceğimi düşünüyorum;) Sevgiler:)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025