![]() |
Bu güzel bahçenin sahibi sevgili arkadaşım, nerelerdesiniz? Her şey yolundadır inşallah.
Sevgiler... |
Alıntı:
Sevgi ve selamlar. |
Sevgili Ozbey, önce çocuklarımız geliyor değil mi?
İnşallah sık sık fırsatınız olur da güzelliklerinizi kaçırmayız. Sevgiler. |
Alıntı:
Yer kirazımın meyveleri oldu , tadını çok beğendim, sürekli çiçek açıyor, yeni yeni meyveleri oluşuyor. Maviş çiçeğim, nasıl da güzel açtı, inşallah bir gün fotoğraflarını yükleyebilirim. |
Sevgili Ozbey, siz yine bir yolunu bulur bizimle birlikte olursunuz, delikanlı stajını hayırlısı ile bitirir inşallah.
Onlar başarılı huzurlu ve mutlu olsunlar da bizim bilgisayarımız hiç olmasın. Yer kirazınız çabuk olmuş, benimkiler daha tek tük çiçeklerini göstermeye başladılar. Bir haftadır arkası kesilmeyen yağmur ve soğuktan bitkilerim yeterince gelişemediler. Yeterince toplayabilirseniz reçel yapmayı deneyin, ben denemedim ama deneyenler çok güzel olduğunu söylüyorlar. |
Bu aksami sizin zevkli, samimi ve renkli bahcenizi gezerek gecirdim. Bugüne kadar neden hic gezmemisim diye de hayiflandim. Gece mumlari, begonviller tüm cicekler cok güzel. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.
|
Alıntı:
|
[QUOTEYAdalet Yağcı;664593]Sevgili Ozbey, siz yine bir yolunu bulur bizimle birlikte olursunuz, delikanlı stajını hayırlısı ile bitirir inşallah.
Onlar başarılı huzurlu ve mutlu olsunlar da bizim bilgisayarımız hiç olmasın. Yer kirazınız çabuk olmuş, benimkiler daha tek tük çiçeklerini göstermeye başladılar. Bir haftadır arkası kesilmeyen yağmur ve soğuktan bitkilerim yeterince gelişemediler. Yeterince toplayabilirseniz reçel yapmayı deneyin, ben denemedim ama deneyenler çok güzel olduğunu söylüyorlar.[/QUOTE] Sevgili Adalet abla, yer kirazının reçelini yaptım, afiyetle yedik. Hoş bir tadı ve rehası var, tavsiye ederim. Yalnız reçel yapmak için bir kaç kök dikmek lazım, biriktirmek için sabır gerekiyor. Yer kirazının dalından da üretilebiliyor, test ettim kökleniyor. |
Sevgili Ozbey, bu sene ben de deneyeceğim, 17 kök yer kirazım var, hava iyice ısındığında bol çiçeklenip meyve verecektir.
Ben de sizin gibi sabırsızım, olgunlarını dalından koparıp afiyetle yemeye bayılıyorum, bu nedenle geçen sene üç kök olandan reçellik için biriktiremedim, tabi etraftaki komşulara da göz hakkı tattırmak lazım. Bu sene bolca ekmiştim, çimlenmede sorun olmuyor, herkese fide dağıttım, artık benden meyve istemesinler diye :) |
Alıntı:
Mersin'den abim geldi, bir ay'a yakın bizde misafirdi. Yer kirazının tadını nve reçelini de çok beğendi. Artık pazartesi dönüyor, üç kök fidesi vardı, abime verdim, Mersin de yetiştirecek. Benim komşularım da şanslı, bahçemde ne yetişirse tattırıyorum, yer kirazım tek kök olduğu için paylarına ancak üç' er tane düştü. Artık seneye fidesini veririm. |
1 Eklenti(ler)
Datça'ya gidince Özbey kardeşime uğramadan olmazdı, yarım saat görüşüp dönecektim sözde. Çiçekler, bahçeler derken vaktin nasıl geçtiğini anlamadık. Tabii kahve, Datça bademi, bahçeden 7 cm.lik dutlar, tam kalkıyoruz derken Ahmet Bey kardeşimizin kaşıkla kestiği buz gibi kavunun tadı damağımızda. En önemlisi de eşlerimizle birlikte, hayata ve çocuklarımıza dair sohbetler... Devamı gelecek sefer bizde olur inşallah Sevgili Özbey ...
|
1 Eklenti(ler)
Öğlen güneşi fotoğraf çekmeye pek uygun değildi ama bahçe yine de güzeldi.
Bu japon gülü kimbilir kaç yıllık gövdesi üzerinde taze dallarda çiçekler açmış. |
2 Eklenti(ler)
7cm'e kadar ulaşanAvustralya dutunun tadına baktık.
|
2 Eklenti(ler)
Datça güzeli begoviller..
|
1 Eklenti(ler)
Pırıl pırıl üzümler..
|
2 Eklenti(ler)
Zinnia ve ekinezyalar..
|
2 Eklenti(ler)
Yaseminler bulut gibi..Sarı papatyanın formu çok hoştu.
|
2 Eklenti(ler)
Datça'da gül yetiştirmek kolay değildir.
|
1 Eklenti(ler)
Bu hatminin koyu bordo rengi çok güzeldi. Ana dal tavana ulaşınca kesilmiş, yan dallardan çiçeklenmiş.
|
2 Eklenti(ler)
Fotoğraf solanyum ağacının güzelliğini anlatamamış.
|
1 Eklenti(ler)
Euphorbia milli, çin gülü de deniyor sanıyorum, genç ve keyifli, benimki yıllardır 20 cm.i geçemedi.:mad:
|
1 Eklenti(ler)
Hoşça kal Özbey kardeşim, tekrar görüşmek dileğiyle...
|
Vildan Hanım, şahane fotoğraflar, cıvıl cıvıl renkler, içim açıldı akşam akşam. Sevgili Özbey'in bahçesini sizin gözünüzden görmek çok güzel geldi, sanki kendim gelmiş, gezmiş, buz gibi kavunu kaşıklamış gibi hissediyorum. :) Tatlı muhabbetleriniz daim olsun. İstanbul'un %80 neminden sonra orası cennet gibi gelmiştir eminim. :)
|
Sn.Özbey merhaba,
Ben yeni katıldım ve kendimi sizin hoş sahbetiniz içinde buldum. Ben de bitkiyi tanıyamadım ancak Ezan Çiçeği olmadığını düşünüyorum. Çünkü Ezan Çiçeği sarı renkli çiçkeleri olan, akşam ezanı saatlerinde açan ve sabah solan bir çiçektir. Saygılar |
Ellerine sağlık çok güzel.
|
Alıntı:
Ağaçlar net, bir çok dostlukların kurulduğu (Vildan Sönmez abla ile bizim dostluğumuz gibi), çok değerli bilgi, tecrübe ve birikimlerin, paylaşımların yaşandığı doğa dostu olan doğru adrestesiniz. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Bir zaman sonra bakıyorsunuz ki kocaman bir aileniz var. Bende çiçek konusundaki düşüncelerinize katılıyorum, keyifli saatler geçirmeniz dileğiyle. |
Sevgili Vildan abla, İstanbul' a sağ selim gitmenize sevindim. Eşim ve bende sizin sohbetlerinize doyamadık, görüşebildiğimiz için mutlu olduk.
Bahçem senin elinden fotoğraflanınca bir başka güzellik kazanmış, ellerine sağlık. Bir dahaki görüşmemizde inşallah sevgili asker oğlunuzda sağ selim aramıza katıllmış olur ve hüzünle buğulanan gözlerini sevinç pırıltıları doldurur. Değerli eşinizi de tanımaış olmaktan mutluluk duyduk. Sevgi ve selamlar. |
Alıntı:
|
Sevgili Özbey
Keyf içinde bahcenizi gezdim. Japon gülünde gözüm kaldı, maşallah ağaç olmuş. Ben ise 7 saksı japon gülümü iklimden dolayı, içeri dışarı taşımaktayım. Sağlık ve mutluluk içinde yaşayın. Çok güzel. |
Sevgili Özbey,
Ben de foruma ara vermek zorun da kalıyorum,zaman zaman.Sizi de birkaç kez aradım,yokluğunuz dikkatimi çekti ,neyse yakalamışken tekrar teşekkür edeyim istedim. Gece mumlarım aldı başını gidiyor ve beni de çok mutlu ediyor. Ben de Sevgili Vildan Sönmez gibi sürpriz bir ziyaret yapabilirim.Datça da açılan sanat okuluna sıkça davet ediliyorum,belli olmaz bir gün çat kapı ordayım ,ona göre!!! O güzel bitkileri dokunarak,koklayarak seyretmek,sanırım çok farklı olur. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025