agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

ozbey 28-08-2010 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 689357)
Sevgili özbey hepimiz bir çok bitkimizi yitirdik. Benim kışın önce fırtınadan sonra da soğuk ve dondan balkondaki bitkilerimin çoğu öldü. Baharda yeni çiçekler aldık, tohumlardan yetiştirdik bu kez de kavurucu sıcaklar ve nem:( Dairemizin ön kısmında küçük bir yeşil alan var. Boşlukları çiçeklendirmeyi düşündüm bu kayıplar cesaretimi kırdı:(.

Sanırım yine de vazgeçemiyeceğim. Çünkü bir yandan da yeni neler yetiştirmeyi isteyebileceğimi düşünüyorum;) Sevgiler:))

Sevgili sevim.K, form' daki birçok arkadaşımızın benzer kayıpları yaşadıklarını üzülerek izliyorum. Burada sıcaklar kadar lodos rüzgarları da genel olarak büyük, küçük bir çok bitkiyi yaktı.
****** bu kayıplar insanın hevesini kırıyor, fakat doğanın verdiği hasarlar karşısında çaresiz katlanıyoruz.
Sevgiler.

Sevgi Durul 28-08-2010 22:42

Sevgili arkadaşım ozbey, hep aynı sözleri yazmış olmamak için yazmamıştım. Ama ben de solanumu çok beğendim. Tohumla mı, çelikle mi yetişiyor?
Sevgiler...

cemo 29-08-2010 08:19

Bu, beyaz solanum u sevdim ben:)

Kalıcı olması, iştahımı kabarttı yine. Mavisi çalı tarzında büyüdü gitti benim. Karda bile üzerinde çiçek vardı. Zahmetsiz bir güzellik:) Listeme beyazını ekliyeyim hemen.

Teşekkürler Özbey, beyazını tanıttığın için. Mevsimlikler sıcaktı, dondu cok üzüyor. Bu tür çiçeklere yönelmekte fayda var.

ozbey 29-08-2010 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 689391)
Sevgili arkadaşım ozbey, hep aynı sözleri yazmış olmamak için yazmamıştım. Ama ben de solanumu çok beğendim. Tohumla mı, çelikle mi yetişiyor?
Sevgiler?

Sevgili SDurul, bende üyelerin o güzel bahçelerini çok beğenerek ve mutluluk duyarak geziniyorum ama her zaman yorum yazmıyorum, istemedim için değil de yazacak birşey bulamadığımdan.
Ben çelikten yetiştiriyorum, bazen tohum veriyor ama denemedim.
Kar yağan bölgede dışarıda yaşamıyor diye biliyorum.
Sevgiler.

ozbey 29-08-2010 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 689458)
Bu, beyaz solanum u sevdim ben:)

Kalıcı olması, iştahımı kabarttı yine. Mavisi çalı tarzında büyüdü gitti benim. Karda bile üzerinde çiçek vardı. Zahmetsiz bir güzellik:) Listeme beyazını ekliyeyim hemen.

Teşekkürler Özbey, beyazını tanıttığın için. Mevsimlikler sıcaktı, dondu cok üzüyor. Bu tür çiçeklere yönelmekte fayda var.

Sevgili cemo, ben solanumun mavisini ''Singapur'' diye biliyorum ve çalı form' lu bir bitki, beyaz solanum sarılıcı türlerden. Mavi olan soğuk iklime dayanıklı fakat bu sıcak iklimi seviyor, soğuğa dayanıklı değilmiş.
Büyük saksıda çok güzel olur, kışın içeriye alırsınız.

Biz kalıcı çiçek dikelim diye her defasında düşünsekte hayata geçirmekte başarılı olamayız, mevsimi gelince yine kanımız kaynar. Çünkü mevsimliklerin de güzelliği ve havası, insana verdiği enerji de başka oluyor.

cemo 29-08-2010 10:45

Saksıda bir içeri, bir dışarı cok zor oluyor Özbey. Mavi ile idare edeceğiz o zaman.:(

Mevsimliklerden 2-3 fide alıp dikeriz ne yapalım:))

ozbey 29-08-2010 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 689480)
Saksıda bir içeri, bir dışarı cok zor oluyor Özbey. Mavi ile idare edeceğiz o zaman.:(

Mevsimliklerden 2-3 fide alıp dikeriz ne yapalım:))

Haklısınız, size bu konuda katılıyorum.

Adalet Yağcı 29-08-2010 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 688858)
Sevgili Adalet ablacığım, haklısın kokusu yok ama bu haliyle bile çok güzel.
Bahçemde o kadar kokusu olan bitki varki, fakat sıcaklardan keyfini yaşayamadım.
Çelikten yetiştirdiğim solanum yasminim var, ama sıcaklardan etkilendi, eğer toparlanırsa onu sana gönderirim.

Sevgili Ozbey, benim mavi solanumum var, beyazından daha önce Fidanistanbuldan sipariş vermiştim, ama gelen yasemin pervane çıktı.

Bu sene sıcaklar hepimizin canına okudu, küpelerim ölüm kalım savaşı veriyor, biraz daha dişlerini sıksalar diye dua ediyorum.
Eylülde bu kadar sıcak olmaz.

Sevgi Durul 29-08-2010 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 689564)

Bu sene sıcaklar hepimizin canına okudu, küpelerim ölüm kalım savaşı veriyor, biraz daha dişlerini sıksalar diye dua ediyorum.

Benim küpeler sizlere ömür. Açelyam da öyle. Çok sevmeme rağmen bu iki çiçekten bir daha almayı düşünmüyorum.

Güngör Salman 29-08-2010 23:39

Sevgili Ozbey, Solanum jasminoides tohum veriyormu?

Satı Uğurtan 30-08-2010 00:07

Sevgili Ozbey, sevgili cemo, solanum dulcamara da sarmaşık çokta güzel ben Almanyadan getirmiştim kışa dayanıklı benim bahçede resimleri var.

ozbey 31-08-2010 02:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 689651)
Sevgili Ozbey, Solanum jasminoides tohum veriyormu?

Sevgili Güngör Salman, daha önce tohum veriyordu, ama bazı sebeplerden dolayı kış' ın derin budama yapmak zorunda kaldım. Bu yaz bayağı toparlandı, umarım tohumda verir.

ozbey 31-08-2010 02:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 689662)
Sevgili Ozbey, sevgili cemo, solanum dulcamara da sarmaşık çokta güzel ben Almanyadan getirmiştim kışa dayanıklı benim bahçede resimleri var.

Gerçekten çok zarif bir görünümü var, sarmaşık olduğunu bilmiyordum. O zaman çelikten de yetişir diye düşünüyorum, hiç denedin mi?

ozbey 31-08-2010 02:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 689564)
Sevgili Ozbey, benim mavi solanumum var, beyazından daha önce Fidanistanbuldan sipariş vermiştim, ama gelen yasemin pervane çıktı.

Adalet Ablacığım, çok geçmiş olsun, küpe çiçeğini çok severim, Hele ki yabancı dergilerdeki çeşitlerin biçimlendirilmelerine içim gidiyor. Burası sıcak olduğu için kaç kez hüsrana uğradım, artık o riski göze alamıyorum.
Fidanistanbuldan bende üç sene önce fidanlar almıştım, bir çoğu belirttikleri gibi çıkmadı, özür dilediler ama bir daha alışveriş yapmadım. Bendeki fidan ölmezse sana ayırdım onu.
Eylül ay' ı sıcak gçmezse kalan bitkiler keyiflenir, bizim de moralimiz düzelir inşallah ablacığım.
Sevgi ve selamlar.

Adalet Yağcı 31-08-2010 08:59

Sevgili Ozbey, yüreğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum.
İnşallah sizinki gibi her tarafı saran bir solanum yetiştirebilirim, önemli olan eksi derecelere dayanabilmesi.

ozbey 31-08-2010 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 690037)
Sevgili Ozbey, yüreğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum.
İnşallah sizinki gibi her tarafı saran bir solanum yetiştirebilirim, önemli olan eksi derecelere dayanabilmesi.

Ablacığım, benim solanum eksi derecelere dayanmıyor, Satı hanımın bahsettiği mavi solanum eksi' ye dayanıyormuş.

ozbey 31-08-2010 21:59

Yılan yastığı kaktüs

1 Eklenti(ler)
Komşum bu sene hediye etmişti, nihayet çiçek açtı. Bende çiçeğini ilk kez gördüm, rengi ve görünümü gerçekten çok güzel.

Sevgi Durul 31-08-2010 22:02

Benim de birkaç tane kaktüsüm var, euphorbia miliiden başkası hiç açmadı daha. Ne güzel, sizinki açmış. İyi seyirler...

zenfree 31-08-2010 22:56

Sayın ozbey, bahçenize bayıldım. Ellerinize sağlık.

ozbey 01-09-2010 01:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 690328)
Benim de birkaç tane kaktüsüm var, euphorbia miliiden başkası hiç açmadı daha. Ne güzel, sizinki açmış. İyi seyirler...

Sevgili SDurul, teşekkür ederim, euphorbia miliiden benimde var. Yaz başında birkaç kez açtı, şimdi açmıyor, oysa kışın ne kadar çok açmıştı.
Kaktüsleri çok seviyorum ama çiçeklerinin ömrü çok kısa.
iyi geceler.

ozbey 01-09-2010 01:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 690340)
Sayın ozbey, bahçenize bayıldım. Ellerinize sağlık.

Sayın zenfree, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

Satı Uğurtan 03-09-2010 01:29

Solanum dulcamara.

1 Eklenti(ler)
Sevgili ozbey, Güngörle ben çelikten tutturduk, ayrıca çok yayılıcı bu yıl bahçede bir kaç yerde kendiliğinden çıktı.

ozbey 05-09-2010 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 691273)
Sevgili ozbey, Güngörle ben çelikten tutturduk, ayrıca çok yayılıcı bu yıl bahçede bir kaç yerde kendiliğinden çıktı.

Sevgili Satı, çok zarif bir çiçek,inşallah çok istilacı bir bitki değildir.

Orhan Özbilgiç 05-09-2010 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 692057)
Sevgili Satı, çok zarif bir çiçek,inşallah çok istilacı bir bitki değildir.

Sevgili ozbey;
Satı kardeşimin affına sığınarak ben yanıtlayayım.
İstanbul' da apartmanımızın bahçesinde vardı. Geeçen yaz sulanmadığı için kurumuş:(. Aslında kurakçıl bir bitki. Ama her bitkinin bir dayanma sınırı var tabii.
İstilacılığı, birkaç metrekare içinde sürekli kök sürgünleri vermeden öte bir şey değil. Yani bir Acem Borusu ile karşılaştırılamaz. Boylanması da pek 5-6 metreyi geçmemişti bizimkinin.
Ama çok cici çiçekleri var. Önerebilirim.
Selamlar.

Satı Uğurtan 05-09-2010 11:55

Sevgili ozbey, sevgili Orhan beyin, anlattığı gibi çok güzel çok sevimli, tohumundan göndereceğim sevgiler.

Yücel Canpolat 05-09-2010 12:15

Ozbey Kardeşimiz yine döktürmüş Onun ellerine emeklerine sağlık iyi ki varsınız Arkadaşlar.

ozbey 06-09-2010 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 692086)
Sevgili ozbey, sevgili Orhan beyin, anlattığı gibi çok güzel çok sevimli, tohumundan göndereceğim sevgiler.

Sevgili arkadaşım, istilacı olmamasına çok sevindim. Canım benim, tohumunu yollamayı düşünmende ayrı bir incelik, teşekkür ederim.

ozbey 06-09-2010 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 692058)
Sevgili ozbey;
Satı kardeşimin affına sığınarak ben yanıtlayayım.
İstanbul' da apartmanımızın bahçesinde vardı. Geeçen yaz sulanmadığı için kurumuş:(. Aslında kurakçıl bir bitki. Ama her bitkinin bir dayanma sınırı var tabii.
İstilacılığı, birkaç metrekare içinde sürekli kök sürgünleri vermeden öte bir şey değil. Yani bir Acem Borusu ile karşılaştırılamaz. Boylanması da pek 5-6 metreyi geçmemişti bizimkinin.
Ama çok cici çiçekleri var. Önerebilirim.
Selamlar.

Sevgili Orhan bey bilgilendirmenize çok teşekkür ederim. Bahçem birkaç metrekare içinde çıkacak kök sürgünleri için müsait değil,çiçekler için ayrılan bölümü maalesef geniş tutamıyorum. Ancak bahçe dışına tel' e sardırabileceğim yere dikerim, bu cici çiçekleri birebir görmek hoşuma gidecektir.
Sevgi ve selamlar.

ozbey 06-09-2010 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 692090)
Ozbey Kardeşimiz yine döktürmüş Onun ellerine emeklerine sağlık iyi ki varsınız Arkadaşlar.

Sevgili Yücel bey, övgü dolu sözlerinize çok teşekkür ederim, iltifatınız biraz olsun teselli etti. İyi ki sizlerde bu sitedesiniz, sizler gibi yüreği güzel olan arkadaşlarla kocaman ağaçlar. net ailesiyiz.
Selam ve sevgilerimle.

ozbey 06-09-2010 23:18

Kudret narı

1 Eklenti(ler)
Bal' a karıştırılmak için toplananlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025