agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

Güngör Salman 13-11-2009 22:43

Mersin murt bahçemde olmasını istediğim fidanlardan. Sizinkide çok güzelmiş.

ozbey 13-11-2009 22:50

Sevgili fikreteren,Teşekkür ederim yorumlarınıza.

ozbey 13-11-2009 23:08

Dün bahçemden topladığım, Murt (mersin) meyvesi

1 Eklenti(ler)
Sayın Güngör Salman, teşekkür ederim. Sanal' da olsa size ikram etmek istiyorum. Sanıyorum site üyelerimizden, sayın Mutlu Kutlu satıyor.

Güngör Salman 13-11-2009 23:11

Çok teşekkürler inan tadını aldım şu an. :))

ozbey 13-11-2009 23:11

Sevgili satı, gece mumu, güzelliğine doyamayacağın bir çiçek. Umarım oraların iklimine dayanır.

ozbey 13-11-2009 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 532556)
Çok teşekkürler inan tadını aldım şu an. :))

Bu mevsim' de, bu taraflara gelirseniz gerçeğini ikram ederim.

Vildan Sönmez 25-11-2009 11:49

1 Eklenti(ler)
Kısacık Datça kaçamağında Özbey arkadaşımızın bahçesini ziyaret ettim, forumda paylaştığı tohumları birinci elden teslim aldım. Çok sağolsun.

Bahçeye girer girmez ilk çığlığı attım, senin mavişin varmış diye.

Vildan Sönmez 25-11-2009 11:51

1 Eklenti(ler)
Sevgili Özbey'in bahçesinde yaşlı palmiye gövdeleri dekoratif birer masa olmuş.

Vildan Sönmez 25-11-2009 11:56

1 Eklenti(ler)
Tabii biz bahçede beyaz örtülü küçük masa başında mis kokulu mandalinalarımızı yerken, çocuklarımız, iş hayatımız derken sohbeti koyulaştırdık,ben çok kalamıyacaktım, onun da işi vardı. Bahçeyi dolaştık şöyle bir..
Bahçedeki bir çok çiçek öbeğinin çevresinde bol miktarda zıpçıktı vardı. Bol miktarda da aloe ekiliydi.

Vildan Sönmez 25-11-2009 11:58

1 Eklenti(ler)
Begovil ve mineler...

Vildan Sönmez 25-11-2009 11:59

1 Eklenti(ler)
Demir ayaklık üzerinde kaktüs düzenlemesi..

Vildan Sönmez 25-11-2009 12:00

1 Eklenti(ler)
Bulut mu desem kar yumağı mı, bembeyaz güller hala çiçekli.

Vildan Sönmez 25-11-2009 12:01

1 Eklenti(ler)
Zınnıalar çiçekleriyle bahçeye hala renk veriyor.

Vildan Sönmez 25-11-2009 12:03

1 Eklenti(ler)
Pembe beyaz zarif sarmaşıktan tohum istedim tabii...

Vildan Sönmez 25-11-2009 12:04

1 Eklenti(ler)
Benim terasımda saksıda bodur kalan aster, Özbey'in bahçesinde boylanmış.

Vildan Sönmez 25-11-2009 12:07

1 Eklenti(ler)
Bu çiçek yazın daha bol ve gösterişliymiş, ki bu hali bile çok güzeldi.
(Yüz buldum ya, sevgili Özbey, bahçenin bir köşesinde bana ekerse, yaza gelir alırım :o )

Vildan Sönmez 25-11-2009 12:08

1 Eklenti(ler)
Ve poz veren bir arkadaş...

Vildan Sönmez 25-11-2009 12:14

Bu fotoğraflar aceleye geldi. Mesela kasımpatıları hiç çekmemişim.
Vildan ablacım deyişindeki sıcaklığa güvenerek, baharda ya da yaza çiçeklerin en çoşkun olduğu dönemde tekrar buluşmak dileğiyle...
(tohumlardan başka verdiğin minik fideler 3 bahçeye dağıldı, teşekkürler.)

nurcanaybay 25-11-2009 13:09

Vildan hanım ,siz bu işi biliyorsunuz.Çok güzel kareler yakalamışsınız özellikle 68.mesaj
da ki bölüm çok hoşuma gitti.Palmiye kütüklerine de bayıldım.Her ikinizin de eline sağlık.

fikreteren 25-11-2009 16:28

Vildan güzel kareler yakalamışsınız.Brovo Özbey'ede teşekkürler.

Sevgi Durul 25-11-2009 18:24

Sevgili ozbey,bahçeniz ve çiçekleriniz çok çok güzeller, elinize sağlık.

Ayrıca son görüntülerde harika.

Orhan Özbilgiç 25-11-2009 19:21

Yer Datça olunca, çiçeklerde çiçek gibi oluyor. Tabii birde sevgi dolu ellerde büyüyorsa.
1999 temmuzunda Billurkent' te geçirdiğim 15 günlük Datça tatilini hiç unutamam.
Sevgili özbey;
Çok sevimli bir bahçe. Murtlarınızdan bir avuç da ben aldım haaa..:p
Sağlık içinde yaşayın.

ozbey 25-11-2009 20:34

Arkadaşlar, güzel dileklerinize teşekkür ederim, fakat bu güzel dileklerin esas sahibi, ustaca çekimler yapan, sevgili Vildan Sönmez ablamdır.
Çekimler o kadar güzel olmuş ki, benim bahçemin çiçekleri olduğuna inanamadım. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Evet, çok kısa bir zaman, bir arada olabildik. Sıcacık hoş sohbetine, hediyelerine, adres bulmak için çektiği çileye ve adıma paylaştığı bu güzel fotoğraflara teşekkür ederim.

Vildan Sönmez 25-11-2009 21:15

Gerçekten de biraz dolaştım sokaklarda. Ama suç Kardeşler pidecisinde. Meğer iki taneymiş :D. Ayrıca 1985 den beri Datça'ya giderim, itiraf ediyorum, yolun o tarafını hiç bilmiyorum. (Bu yaz inşallah o sokaklar arşınlanacak )

Özbey arkadaşımızın bahçesi sonbahar sakinliğini yaşıyordu. Ama bahçesine verdiği emek ortada olunca, bahar ve yazı gözümde canlandırabiliyordum. İlk mesajlardaki pembe çiçeklerinin ve düzenleyici olarak kullandığı zıpçıktılarının açmış hali mutlaka çok güzel oluyordur.

ozbey 26-11-2009 02:42

Sayın orijin,

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orijin (Mesaj 537549)
Yer Datça olunca, çiçeklerde çiçek gibi oluyor. Tabii birde sevgi dolu ellerde büyüyorsa.
1999 temmuzunda Billurkent' te geçirdiğim 15 günlük Datça tatilini hiç unutamam.
Sevgili özbey;
Çok sevimli bir bahçe. Murtlarınızdan bir avuç da ben aldım haaa..:p
Sağlık içinde yaşayın.

teşekkür ederim. Murt' tan bir avuç değil, iki avuç alsaydınız, afiyet olsun. Datça, anlatılmaz, yaşanır diye boşuna söylememişler.Biz buraya 1999 da tayin ile geldik, bu zamana kadar datça da gelişti, güzelleşti ve biz bu süreci birebir yaşadık. Burayı sizin gibi sevenlerdeniz.
Sağlıklı, huzurlu nice bayramlar dileği ile.

Güler 26-11-2009 03:32

Sevgili ozbey ben de sabahın bu saatlerinde fırsat bulabildiğim için gezdim bahçenizi.
Ellerinize sağlık çok güzel bitkiler yetiştirmişsiniz.
Sevgili Vildan hanım da ne güzel görüntülemiş, teşekkür ederim.

Ne kadar yorurulsak da bu güzellikleri görünce mutlu oluyorsunuz değil mi? Ben öyle hissediyorum.
Çok çalışıyorum, yoruluyorum ama çiçeklerim teker teker açmaya başladığında veya tohumlarım topraktan başlarını çıkartmaya başladığında adeta sevinç çığlıkları atıyor, kimini okşuyor kimini öpüp kokluyorum sanki ömrüm artıyor.
Beni gören mutlaka deli diyordur ama olsun desinler, beni mutlu ediyorlar ya bu bana yeter.

Güzel bahçenizde size mutluluklar dilerim, benim bahçemden de istediğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeden yazınız.

Bir de sizden bir ricada bulunacağım; bahçenize eklediğiniz fotoğraflarda bitkilerinizin adını da yazarsanız yeni üye arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

maki01 26-11-2009 15:20

Sevgili ozbey,
Bahçene her geldiğimde güzellikleri izlemekten mesaj yazmayı unutuyorum :) Yoğun çalışma yaşamından arta kalan kısıtlı zamanını, yarattığın bu güzellikleri bizlerle paylaşmaya ayırdığın için teşekkürler..
Güzel bahçende tüm sevdiklerinle birlikte mutlu, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum...

tamaşa 26-11-2009 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 532551)
Sayın Güngör Salman, teşekkür ederim. Sanal' da olsa size ikram etmek istiyorum. Sanıyorum site üyelerimizden, sayın Mutlu Kutlu satıyor.

Bugün pazar da vardı dogrusu tadını bilmedigim için tereddüt ettim,ama minik minik güzel bir görüntüsü vardı;)

ozbey 26-11-2009 20:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 537702)
Sevgili ozbey ben de sabahın bu saatlerinde fırsat bulabildiğim için gezdim bahçenizi.
Ellerinize sağlık çok güzel bitkiler yetiştirmişsiniz.
Sevgili Vildan hanım da ne güzel görüntülemiş, teşekkür ederim.

Ne kadar yorurulsak da bu güzellikleri görünce mutlu oluyorsunuz değil mi? Ben öyle hissediyorum.
Çok çalışıyorum, yoruluyorum ama çiçeklerim teker teker açmaya başladığında veya tohumlarım topraktan başlarını çıkartmaya başladığında adeta sevinç çığlıkları atıyor, kimini okşuyor kimini öpüp kokluyorum sanki ömrüm artıyor.
Beni gören mutlaka deli diyordur ama olsun desinler, beni mutlu ediyorlar ya bu bana yeter.

Güzel bahçenizde size mutluluklar dilerim, benim bahçemden de istediğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeden yazınız.

Bir de sizden bir ricada bulunacağım; bahçenize eklediğiniz fotoğraflarda bitkilerinizin adını da yazarsanız yeni üye arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

Sayın Güler hanım, güzel söz ve övgülerinize teşekkür ederim. Bütün söylediğiniz sözlere katılıyorum. Bende mahallenin delisi gibiyim. Bahçem, çiçeklerim, kadı lokması adındaki zararlı ile savaşta olmamıza rağmen, hayatım da çok büyük yerleri var. Bir nevi psikoterapi oluyor.
Eklediğim bitki isimlerini genellikle yazıyorum (ilk acemilik dönemi mi saymazsak), ismini bilmediklerimi ve bazen de bildiklerimin ismini unuttuğum için yazamıyorum.
Teklifinize de şimdilik teşekkürlerimi iletirim. Sizin bahçeniz çok emek verilmiş, çok güzel bir bahçe, sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.

ozbey 26-11-2009 20:13

Sayın tamaşa, sizin gördüğünüz murt' lar yabani olanı. Küçükken ormandan toplardık. Olgunlaşmışsa tadı güzeldir. Severmisiniz bilemyeceğim, biraz da alışkanlığa bağlı. Çok faydası olan bir meyvedir. Saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025