![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mavi Yasemin
2 Eklenti(ler)
Kokulu, kokusuz yasemin türlerinin hepsi favorim.
Bahçemde pembe yaseminim yok. İnşallah onu da bulacağım. |
Kaktüs
2 Eklenti(ler)
Çiçeğini gece açınca, belki sabah solar diye fotoğraflamaya çalıştım.
|
Begonviller ve mavi yaseminler, bahçemde defalarca denediğim, sonra da vaz geçtiğim iki güzellik, sizin bahçeyi, daha doğrusu sizi çok sevmişler sevgili Ozbey.
Şimdi öyle imrendim ki, Mart gibi mavi yasemini tekrar deneyeceğim, harika çiçeklenmişler, ellerinize sağlık. |
Mavi yasemin harika görünüyor sevgili Ozbey en sevdiğim yasemin türlerinden:)
|
Begonvil' i görüpte imrenmemek mümkün mü? Adalet Hanım denemiş. Ben hiç denemedim. Buralarda,güney cepheli duvar diplerinde bile, yetiştirmekte başarısız olan birçok kişi tanıyorum. O yüzden hiç denemedim.
Mavi yasemininde nazlı olduğunu bilmiyordum. Aman bırakalım onlarda, Akdenizde olsun. Her şey, her yerde yetişirse, hiçbir bitkinin cazibesi kalmaz. Değil mi özbey.:p Kaktüsünüz de çok güzel çiçeklenmiş. Elinize sağlık. Sevgi ve selamlar. |
Sevgili ozbey mavi yasemin harika ellerinize sağlık...
|
[QUOTE=Adalet Yağcı;844533]Begonviller ve mavi yaseminler, bahçemde defalarca denediğim, sonra da vaz geçtiğim iki güzellik, sizin bahçeyi, daha doğrusu sizi çok sevmişler sevgili Ozbey.
Şimdi öyle imrendim ki, Mart gibi mavi yasemini tekrar deneyeceğim, harika çiçeklenmişler, ellerinize sağlık.[/QUO Adalet ablacığım, annemlerin Mersin'deki bahçesine buradan götürdükleri beyaz begonvil ilk yıllar biraz nazlanmıştı, şimdi ise görsel güzelliği ile mahallenin kraliçesiymiş. Mavi yasemin çelikle bile kolayca üretiliyor. Suyu az, güneşi çok seviyor. Bence vazgeçme, bu sefer olacak:)) |
Alıntı:
İnşallah duvar boyuna geldiğinde de fotoğraflayabilirim. |
Alıntı:
Ben de bazı çiçek türlerini yetiştirmek için ısrarcı oluyorum. En çok köklendirmeyi başarıp da kaybettiklerime üzülüyorum. Kaç yıldır çelikten Atatürk çiçeği yetiştirmeye çalıştım, başarılı olduğumda kadı lokmasına kurban gitti. Bakalım bu sene yetiştirdiklerimi koruyabilecek miyim? Mis zambak konusunda da çok hüsrana uğradım. Haklısınız maalesef her bitki, her yerde olmuyor. |
Alıntı:
|
Ben de var zaten saksı da oldukça da güzel çiçekleniyor:)
|
Sevgili ozbey, yine bahçen coşmuş, benim mavi yasemin daha açmadı, sanıyorum gölgede olması etkiledi, kışın donmasınlar diye korunaklı bir yere diktim bu defada güneş görmeyince geç açacak.
|
Alıntı:
|
Sevgili ozbey, mavi yaseminini ben de çok beğendim. Benimki saksıda, güzel çiçeklendi ama bu kadar değil. Şartlar uygun olsa, ben de bahçeye dikerdim.
Güzelliklerin devamını dilerim arkadaşım. Sevgiler... |
Alıntı:
Bu seneye kadar bahçemde bulundurmayı hiç düşünmemiştim, sonradan hoşuma gitmeye başladığı için diktim. Selamlar. |
İpek çiçeği
2 Eklenti(ler)
Yaz mevsiminin görüntüsü ile narin, bakımı konusunda en kanaatkar çiçeklerinden olması insanı mutlu ediyor.
|
Üçüz çiçeği
2 Eklenti(ler)
Görüntüsü hoş yaz çiçeği.
|
Pitaya ( Ejder meyve kaktüsü)
1 Eklenti(ler)
Bakalım meyvesini ne zaman görebileceğim?
|
Granny smıth elma.
1 Eklenti(ler)
Tam beş senedir çiçek açıp meyve tutmuyordu. Bu sene ilk kez iki tanede olsa meyve tuttu.
|
Sayın ozbey;
Yine, güzel olduğu kadar ilginç bitkiler sunuyorsunuz. Teşekkürler. -İpek çiçeği' nin rengi çok güzel. -Üçüz Çiçeği' ne bayıldım. -Pitaya , ''meyvesi var.'' Dediğiniz için çok hoşuma gitti. Yoksa yüzlerce çeşidi olduğu için, Kaktüsleri sevmeme rağmen, sadece kıyısından bulaşmayı yeğledim. Kaktüssever arkadaşlarımıza masayı bırakın, oda, bahçe yetmiyor.:D -Aynı elmadan geçen yıl bende diktim. Üzerinde seyreltmeme rağmen 5-6 tane meyve var. Galiba Datça'nın sıcağını sevmedi. Güle güle keyfini çıkarın. Selamlar. |
Sevgili ozbey,ipek çiçeği çok güzel görünüyor üçüz çiçeği bir havalı duruşu.
Pitaya çok güzel canlı malesef ben kayıp ettim benimkini. Hepisini güle güle büyüt |
Yine harika görüntüler. Mavi yasemin ne kadar bol çiçeklenmiş. Echinopsis de çok güzel açmış, sanırım lila pembe arası bir renk. Benim de Bodrum'dan aldığım ve açmasını beklediğim bir tür var. Sanırım sizinki gibi açacak.:)
|
Alıntı:
Bunun için edinebileceğim şartları zorlayarak yasemin türlerini biraraya getirmeye çalışıyorum. Kaktüs türlerini site üyelerimizin ve oğlumun sayesinde yeni yeni sevmeye başladım. Aslında kısa ömürlü çiçekleri çok sevmiyorum. Zavallı elma belki daha önce meyveye yatardı fakat bahçede gezmediği köşe kalmadı:) Sevgiyle kalın. |
Alıntı:
İnşallah bir gün Pitaya'm meyvesini verirse onu da görüntülemek nasip olur. Selamlar. . |
Alıntı:
Echinopsis aynı bahsettiğiniz renkte. Geçen sene diktiğimde minicikti, bu sene bol çiçek açıyor. Aslında Kaktüs türlerini küçük oğlum daha çok seviyor. Oğlum ne zaman datça' ya gelse kaktüs çiçek açıyor. Aralarında gizli bir anlaşma mı var anlayamadım. Bir türlü İzmir' e gelmek nasip olmadı, gelebilsem aklım hala Jasminum polyanthum da, ilk işim adresini verdiğiniz yerlere gitmek olacak. Madagaskar yasemini' ni burada buldum ve aldım. Sevgi ve selamlar. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım, üçüz çiçeklerin çok güzel dallanmışlar, Allah aşkına, bir sırrı varsa öğrenmek isterim. Üçüz çiçeğimin fotoğrafını ekliyorum, boyu bir karış var yok. Üzerinde minik bir çiçek. Geçen sene ilk ektiğimde bile daha güzel gelişmişlerdi. Havalar yağışlı gittiği için bahçeye gidemeyince tohum alamamıştım. Şimdi tek tük alakasız yerlerde çimlendiler ve bu gün itibariyle birinin görüntüsü.
Daha sonra bu fotoğrafı silerim. Eklenti 240721 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025