agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ozbey'in bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17040.htm)

ozbey 31-07-2011 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 842347)
Sevgili ozbey,özlettiniz gendinizi bahçenizi yine harika görüntüler begonviller maşallah coşmuş.
Ellerinize sağlık.

Sevgilis sevim4, ziyaretiniz için teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

ozbey 31-07-2011 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 842368)
Sevgili ozbey, begonvil en çok yetiştirmek istediğim bahçemde görmek istediğim bir ağaç, yalnız İzmitin soğuklarına dayanamadığı için bu şansım hiç olmayacak.
Senin bahçene çok yakışmış, sağlıkla büyüt sağlıkla keyfini sür sevgiler.

Sevgili Satı, teşekkür ederim, keşke bahçede yerim olsa begonvil' in her rengini yetiştirirdim, ben de çok seviyorum. Siz belki saksıda yetiştirip, kışın içeri alırsanız, bir şansınız olabilir.

Satı Uğurtan 31-07-2011 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 842405)
Sevgili Satı, teşekkür ederim, keşke bahçede yerim olsa begonvil' in her rengini yetiştirirdim, ben de çok seviyorum. Siz belki saksıda yetiştirip, kışın içeri alırsanız, bir şansınız olabilir.

Özbeyciğim, saksıdada denedim, Güngör almıştı bir yıl kaldı saksıda ikinci yıl hiç tadı olmadı, üçüncü yıl kurudu, ne yapalım sizlerin bahçesindekileriyle mutlu oluruz:)

ozbey 01-08-2011 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 842454)
Özbeyciğim, saksıdada denedim, Güngör almıştı bir yıl kaldı saksıda ikinci yıl hiç tadı olmadı, üçüncü yıl kurudu, ne yapalım sizlerin bahçesindekileriyle mutlu oluruz:)

O zaman yapacak bir şey yok canım, sağlık olsun. Burada bile yetiştirmek için ısrarla üzerine düştüğüm çiçekler oluyor, en sonunda pes ediyorum.

ozbey 06-08-2011 15:32

Mavi Yasemin

2 Eklenti(ler)
Kokulu, kokusuz yasemin türlerinin hepsi favorim.
Bahçemde pembe yaseminim yok. İnşallah onu da bulacağım.

ozbey 06-08-2011 15:34

Kaktüs

2 Eklenti(ler)
Çiçeğini gece açınca, belki sabah solar diye fotoğraflamaya çalıştım.

Adalet Yağcı 06-08-2011 15:51

Begonviller ve mavi yaseminler, bahçemde defalarca denediğim, sonra da vaz geçtiğim iki güzellik, sizin bahçeyi, daha doğrusu sizi çok sevmişler sevgili Ozbey.

Şimdi öyle imrendim ki, Mart gibi mavi yasemini tekrar deneyeceğim, harika çiçeklenmişler, ellerinize sağlık.

günebakan 06-08-2011 18:51

Mavi yasemin harika görünüyor sevgili Ozbey en sevdiğim yasemin türlerinden:)

Orhan Özbilgiç 06-08-2011 19:38

Begonvil' i görüpte imrenmemek mümkün mü? Adalet Hanım denemiş. Ben hiç denemedim. Buralarda,güney cepheli duvar diplerinde bile, yetiştirmekte başarısız olan birçok kişi tanıyorum. O yüzden hiç denemedim.

Mavi yasemininde nazlı olduğunu bilmiyordum. Aman bırakalım onlarda, Akdenizde olsun. Her şey, her yerde yetişirse, hiçbir bitkinin cazibesi kalmaz. Değil mi özbey.:p
Kaktüsünüz de çok güzel çiçeklenmiş. Elinize sağlık. Sevgi ve selamlar.

Periş 06-08-2011 19:58

Sevgili ozbey mavi yasemin harika ellerinize sağlık...

ozbey 07-08-2011 00:46

[QUOTE=Adalet Yağcı;844533]Begonviller ve mavi yaseminler, bahçemde defalarca denediğim, sonra da vaz geçtiğim iki güzellik, sizin bahçeyi, daha doğrusu sizi çok sevmişler sevgili Ozbey.

Şimdi öyle imrendim ki, Mart gibi mavi yasemini tekrar deneyeceğim, harika çiçeklenmişler, ellerinize sağlık.[/QUO

Adalet ablacığım, annemlerin Mersin'deki bahçesine buradan götürdükleri beyaz begonvil ilk yıllar biraz nazlanmıştı, şimdi ise görsel güzelliği ile mahallenin kraliçesiymiş. Mavi yasemin çelikle bile kolayca üretiliyor. Suyu az, güneşi çok seviyor.
Bence vazgeçme, bu sefer olacak:))

ozbey 07-08-2011 00:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 844597)
Sevgili ozbey mavi yasemin harika ellerinize sağlık...

Sevgili Periş, teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.
İnşallah duvar boyuna geldiğinde de fotoğraflayabilirim.

ozbey 07-08-2011 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 844594)
Begonvil' i görüpte imrenmemek mümkün mü? Adalet Hanım denemiş. Ben hiç denemedim. Buralarda,güney cepheli duvar diplerinde bile, yetiştirmekte başarısız olan birçok kişi tanıyorum. O yüzden hiç denemedim.

Mavi yasemininde nazlı olduğunu bilmiyordum. Aman bırakalım onlarda, Akdenizde olsun. Her şey, her yerde yetişirse, hiçbir bitkinin cazibesi kalmaz. Değil mi özbey.:p
Kaktüsünüz de çok güzel çiçeklenmiş. Elinize sağlık. Sevgi ve selamlar.

Teşekkür ederim Orhan bey.
Ben de bazı çiçek türlerini yetiştirmek için ısrarcı oluyorum. En çok köklendirmeyi başarıp da kaybettiklerime üzülüyorum. Kaç yıldır çelikten Atatürk çiçeği yetiştirmeye çalıştım, başarılı olduğumda kadı lokmasına kurban gitti. Bakalım bu sene yetiştirdiklerimi koruyabilecek miyim?
Mis zambak konusunda da çok hüsrana uğradım. Haklısınız maalesef her bitki, her yerde olmuyor.

ozbey 07-08-2011 01:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 844583)
Mavi yasemin harika görünüyor sevgili Ozbey en sevdiğim yasemin türlerinden:)

Sevgili günebakan, teşekkür ederim. İstanbul' da saksıda yetiştirilebilir sanırım.

günebakan 07-08-2011 01:09

Ben de var zaten saksı da oldukça da güzel çiçekleniyor:)

Satı Uğurtan 07-08-2011 01:11

Sevgili ozbey, yine bahçen coşmuş, benim mavi yasemin daha açmadı, sanıyorum gölgede olması etkiledi, kışın donmasınlar diye korunaklı bir yere diktim bu defada güneş görmeyince geç açacak.

ozbey 08-08-2011 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 844691)
Sevgili ozbey, yine bahçen coşmuş, benim mavi yasemin daha açmadı, sanıyorum gölgede olması etkiledi, kışın donmasınlar diye korunaklı bir yere diktim bu defada güneş görmeyince geç açacak.

Satıcığım, sevgili günebakan gibi saksıya alırsan güzelliğini daha erken görebilirsin. Sevgiler.

Sevgi Durul 08-08-2011 20:46

Sevgili ozbey, mavi yaseminini ben de çok beğendim. Benimki saksıda, güzel çiçeklendi ama bu kadar değil. Şartlar uygun olsa, ben de bahçeye dikerdim.

Güzelliklerin devamını dilerim arkadaşım. Sevgiler...

ozbey 09-08-2011 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 845243)
Sevgili ozbey, mavi yaseminini ben de çok beğendim. Benimki saksıda, güzel çiçeklendi ama bu kadar değil. Şartlar uygun olsa, ben de bahçeye dikerdim.

Güzelliklerin devamını dilerim arkadaşım. Sevgiler...

Haklısın canım, sizin oralar kışın elverişli olmuyor, soğuk havaya dayanmaz. Buralarda inanılmaz büyüyor, bahçe duvarlarını aşarak yasemin gibi kapatıcı çit görevi yapıyor.
Bu seneye kadar bahçemde bulundurmayı hiç düşünmemiştim, sonradan hoşuma gitmeye başladığı için diktim. Selamlar.

ozbey 15-08-2011 11:46

İpek çiçeği

2 Eklenti(ler)
Yaz mevsiminin görüntüsü ile narin, bakımı konusunda en kanaatkar çiçeklerinden olması insanı mutlu ediyor.

ozbey 15-08-2011 11:52

Üçüz çiçeği

2 Eklenti(ler)
Görüntüsü hoş yaz çiçeği.

ozbey 15-08-2011 11:55

Pitaya ( Ejder meyve kaktüsü)

1 Eklenti(ler)
Bakalım meyvesini ne zaman görebileceğim?

ozbey 15-08-2011 12:00

Granny smıth elma.

1 Eklenti(ler)
Tam beş senedir çiçek açıp meyve tutmuyordu. Bu sene ilk kez iki tanede olsa meyve tuttu.

Orhan Özbilgiç 15-08-2011 12:41

Sayın ozbey;
Yine, güzel olduğu kadar ilginç bitkiler sunuyorsunuz. Teşekkürler.

-İpek çiçeği' nin rengi çok güzel.
-Üçüz Çiçeği' ne bayıldım.
-Pitaya , ''meyvesi var.'' Dediğiniz için çok hoşuma gitti. Yoksa yüzlerce çeşidi olduğu için, Kaktüsleri sevmeme rağmen, sadece kıyısından bulaşmayı yeğledim. Kaktüssever arkadaşlarımıza masayı bırakın, oda, bahçe yetmiyor.:D
-Aynı elmadan geçen yıl bende diktim. Üzerinde seyreltmeme rağmen 5-6 tane meyve var. Galiba Datça'nın sıcağını sevmedi.
Güle güle keyfini çıkarın. Selamlar.

sevim4 15-08-2011 12:53

Sevgili ozbey,ipek çiçeği çok güzel görünüyor üçüz çiçeği bir havalı duruşu.
Pitaya çok güzel canlı malesef ben kayıp ettim benimkini.
Hepisini güle güle büyüt

zenfree 15-08-2011 13:41

Yine harika görüntüler. Mavi yasemin ne kadar bol çiçeklenmiş. Echinopsis de çok güzel açmış, sanırım lila pembe arası bir renk. Benim de Bodrum'dan aldığım ve açmasını beklediğim bir tür var. Sanırım sizinki gibi açacak.:)

ozbey 15-08-2011 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 847559)
Sayın ozbey;
Yine, güzel olduğu kadar ilginç bitkiler sunuyorsunuz. Teşekkürler.

-İpek çiçeği' nin rengi çok güzel.
-Üçüz Çiçeği' ne bayıldım.
-Pitaya , ''meyvesi var.'' Dediğiniz için çok hoşuma gitti. Yoksa yüzlerce çeşidi olduğu için, Kaktüsleri sevmeme rağmen, sadece kıyısından bulaşmayı yeğledim. Kaktüssever arkadaşlarımıza masayı bırakın, oda, bahçe yetmiyor.:D
-Aynı elmadan geçen yıl bende diktim. Üzerinde seyreltmeme rağmen 5-6 tane meyve var. Galiba Datça'nın sıcağını sevmedi.
Güle güle keyfini çıkarın. Selamlar.

Sayın Orhan Özbilgiç, öncelikle güzel sözlerinize teşekkür ederim. Haklısınız ilginç bitkileri ve çeşitliliği seviyorum. Tek vazgeçemediğim bitki mis kokulu ve yasemin türleri.
Bunun için edinebileceğim şartları zorlayarak yasemin türlerini biraraya getirmeye çalışıyorum.
Kaktüs türlerini site üyelerimizin ve oğlumun sayesinde yeni yeni sevmeye başladım. Aslında kısa ömürlü çiçekleri çok sevmiyorum.
Zavallı elma belki daha önce meyveye yatardı fakat bahçede gezmediği köşe kalmadı:)
Sevgiyle kalın.

ozbey 15-08-2011 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 847567)
Sevgili ozbey,ipek çiçeği çok güzel görünüyor üçüz çiçeği bir havalı duruşu.
Pitaya çok güzel canlı malesef ben kayıp ettim benimkini.
Hepisini güle güle büyüt

Sevgili sevim4, beğenilerinize teşekkür ederim, isterseniz üçüz çiçeğinde tohum oluştuğunda hatırlatırsanız gönderebilirim.
İnşallah bir gün Pitaya'm meyvesini verirse onu da görüntülemek nasip olur.
Selamlar.
.

ozbey 15-08-2011 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 847578)
Yine harika görüntüler. Mavi yasemin ne kadar bol çiçeklenmiş. Echinopsis de çok güzel açmış, sanırım lila pembe arası bir renk. Benim de Bodrum'dan aldığım ve açmasını beklediğim bir tür var. Sanırım sizinki gibi açacak.:)

Sayın zenfree, teşekkür ederim.
Echinopsis aynı bahsettiğiniz renkte. Geçen sene diktiğimde minicikti, bu sene bol çiçek açıyor. Aslında Kaktüs türlerini küçük oğlum daha çok seviyor. Oğlum ne zaman datça' ya gelse kaktüs çiçek açıyor. Aralarında gizli bir anlaşma mı var anlayamadım.
Bir türlü İzmir' e gelmek nasip olmadı, gelebilsem aklım hala Jasminum polyanthum da, ilk işim adresini verdiğiniz yerlere gitmek olacak.
Madagaskar yasemini' ni burada buldum ve aldım.
Sevgi ve selamlar.

Sevgi Durul 15-08-2011 22:25

1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım, üçüz çiçeklerin çok güzel dallanmışlar, Allah aşkına, bir sırrı varsa öğrenmek isterim. Üçüz çiçeğimin fotoğrafını ekliyorum, boyu bir karış var yok. Üzerinde minik bir çiçek. Geçen sene ilk ektiğimde bile daha güzel gelişmişlerdi. Havalar yağışlı gittiği için bahçeye gidemeyince tohum alamamıştım. Şimdi tek tük alakasız yerlerde çimlendiler ve bu gün itibariyle birinin görüntüsü.
Daha sonra bu fotoğrafı silerim.

Eklenti 240721

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025