![]() |
Ben altaki katmerli olana odaklandığım için üstteki açıklamayı görmemişim.
Demek çan çiçeği şubat ayında böyle çiçekli olabiliyor. Teşekkürler |
Hanği bitkinin yumrusu
1 Eklenti(ler)
Bilene .dile benden ne dilersin
|
Turuncu fener çiçeği desem,siz ne dersiniz? Latincesi (sandersonia aurantiaca) yumrusu. Saygılarımla...
|
Kamelya olabilirmi?
|
Sabah epey bir araştırdım ama...
Ben olabilecekleri değil olamayacakları sayayım bari ;) Zencefil, zerdeçal, hosta, yıldız, gala, iris, begonya, müge değilmiş; bunları öğrenmiş oldum... :) |
Sayın Ahmeter selluka mı yoksa?
|
Sandersonia aurantiaca olabilir mi? Dün gece internette dolaşırken çan şeklinde açmış turuncuya çalan sarı çiceklerini ve yarı sarıcılı bir tür olduğunu görünce ilgimi çekmişti. V şeklindeki yumrularından özellikle bahsetmişler. Yumruları Zengarden da satılacakmış.
|
Sayın Ahmeter cevabı ne zaman öğreneceğiz?
|
İRİS rizomu olabilir mi?
|
Gloriosa superba rizomu sanırım.
|
Gloirosa superba
1 Eklenti(ler)
Sayın jineop
Sanma ta kendisi |
Sevgili Jezebel bana yollamıştı ama kargo azizliğinden çürümüştü. Sanırım 1 kök
bana düşer. Hürmetle abim...;) |
Bu gün her yer mimoza kokuyor
1 Eklenti(ler)
Bu gün her yer mimoza kokuyor
Tomurçuk hali bile güzel Bu gün hava mimoza kokuyor |
Seradan
1 Eklenti(ler)
Seradan
|
Laleler
4 Eklenti(ler)
Laleler havaların ısınmasıyla açmaya devam ediyorlar
Güller henüz açmadı |
Bugünlerde begonviller çoştu
1 Eklenti(ler)
Akdeniz sahillerinin en güzel bitkisi
|
fanus ve suni ışık
2 Eklenti(ler)
Nem seven bitkiler ve suni ışık
|
Iyi günler
2 Eklenti(ler)
Son senelerde çok sevdiğim bir bitki Lobelia yazın gösterişli kışın soğuğa dayanıklı
Sevdim kadehe koydum bütün kış masamdaydı Bir kere seversem tam severim |
Bitkilerin çiçeklenmesi
1 Eklenti(ler)
Toprak yavaş yavaş ısınıyor Bu ısınmayla çiçeklerde gonça oluşmaya ve çiçekler kendini göstermeye başladı
İlk canlanma sardunyalarda görüldü |
Selluka vigna caracalla
3 Eklenti(ler)
selluka
Sayın Selluka hayranları sevginizi özelden değil . buraya yazarmısınız Selamlar |
Sayın ahmeter, sizin fotoğraflarınızla sellukaya olan hayranlığım kat kat artıyor. Çimlenen ve büyümeye çalışan 2si toprakta ve 2si diatomitte 4 adet bitkim var. Umarım sizinki gibi büyütüp, hem muhteşem güzelliğini görmek, hem de güzel kokusunu duymak nasip olur ;)
|
Selluka vigna caracalla
Sellukayla ilgili sualler bu günlerde çoğaldı pek tabii haklısınız bu yaz o güzelliği görmek ve koklamak istiyorsunuz
Sellukayı herkes bir şekilde yetiştiriyor Bu bilgileri forumun selluka için ayrılan bölümüne yazmak mümkün Fakat bu güne kadar bu bitki ile ilgili beni rahatsız eden hatta forumdan ayrılmama kadar neden olan yazılar oldu Neden İzmirliler benden tohum istiyormuş yok bezelyaya benziyormuş veya yeşilken dağıtmışım olurmuymuş Onun için bir kırgınlığım var Ama ben bir selluka aşığıyım gerisi bana hoş gelir Aşağıdaki belgeseli hazırlamak yarım günümü aldı olsun Ben tohumları ektim geçe bebeğim ağlayınça bir ona bakıyorum birde yan odaya gidip selluka tohumları açaba sürdümü bakmadan edemiyorum diye yazan üyenin sözleri ve buna benzer onlarçası |
Selluka vigna caracalla
4 Eklenti(ler)
Bütün zorluğu ilk senesi ondan sonra bir tek kışın ılık bir yere alma şartı var
Bitki Akdeniz bitkisi sıçağı seviyor Aşağıya resimler ve izahatlar var 1 -normal büyüyen |
normal büyüyor yaprağında mantar var telaşlanmayın yaprağı koparın havaların ısınmasıyla bu durum düzeleçek
Son resim çiçek değil yeni dal veriyor bitkinin gelişmesinin iyi olduğunu gösteriyor Resimlere dikkatli bakarsanız ana dal soğuktan kurumuş telaşlanmayın hemen toprağın yanından yeni beyaz sürgünler geliyor Bu yaz eviniz selluka koksun iyi günler |
Sayın ahmeter bitkileriniz ve özellikle sellukalarınız çok güzel.İstanbulda selluka tohumu **** fidesi satan bir yer biliyormusunuz?Selamlarımla.
|
Alıntı:
|
lalem
1 Eklenti(ler)
Bahçeler sensiz olmaz
|
Sayın Ahmeter en son yazdığınız selluka yazınız bana ilaç gibi geldi, lütfen darılmayın yazılanlara, çünkü ben günde iki kez sellukama bakıyorum ve her baktığımda size dua ediyorum, birde eğer uzun süreli bakabilirsem şimdiden inanamıyorum ya.
|
mum çiçeği
1 Eklenti(ler)
Bende resimde görünen sarı rengi var
Sizde hangi renk var Değişik bir renk gönderin yerine ne isterseniz |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025