![]() |
Merhaba Sevgili Hozat,
Begonviilleriniz harika. Bu sene bende Bodrum'a gitdim ve olağanüstüydü o pembe beyaz begonviller. Benimde Akçayda evim var kışları istanbul yazları Akçay. Begonvilirin inanın gözüne bakıyorum birazcık boy atsın diye. Geçen yıl dikmişti bahçeye Çok yaprak ve az çiçek verdi buyıl. Boy aymadı yani. Acaba bodor cinsi olabilir mi? Bu yaz dönerken İstanbuldaki kapalı balkonuma pembe beyaz begonvil aldım. Acaba kaplı balkonda yetişir mi?Cam açık duruyor. Yazın açık balkona terasa alacağım. Ne dersiniz? Begonvil yüzünden Bodrum'a bile yerleşebilirim... Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
NAR AĞACIM,
güzelsin, alımlısın. üretkensin ama.... AH..birde çatlamasan, ne iyi olurdu. Eklenti 447070 Eklenti 447071 Eklenti 447072 Eklenti 447073 |
Sevgili hozat; maşallah, narlarınızın ağaçtaki halleri, toplanmış halleri ve çatlamış halleri hepsi birbirinden güzel... Afiyet olsun!..
|
Sevgili Yeni Gine,
Nar ağacım gerçekten çok güzel üstelik çok ta gayretli. Üç yaşından beri meyve veriyor, tadı ekşi, geç olgunlaşıyor. Ekimden önce olgunlaşmıyo Görselliği muhteşem, her yıl nar ekşisi yaptırıyor bana. |
Sevgili hozat; evet zaten fotoğraflarından belli ağacın güzelliği. Maşallah diyeyim!..
|
Maşallah çok güzel görünüyor.
Çatlamanın bir çok nedeni olabilir. * Düzensiz sulama * Ani sıcaklık değişimleri ya da gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olması * Kalsiyum eksikliği vb. Bir de geç hasat da bence çatlamaya neden olabilir. Sizin narlar hasada gelmiş demek ki. Bol hasatlar, afiyet olsun. |
Maşallah..Ne güzeller...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da, bodur begonvil,
Adı bodur ama kendisi bir hayli büyüyor, denetim altına alımadığı zaman çok büyük alan kaplıyor Eklenti 447405 |
5 Eklenti(ler)
COŞTULAR,,
Bırakıp gideceğimi anlayınca, son günlerde şov yaparak gitme der gibiler. Eklenti 447542 Eklenti 447543 Eklenti 447544 Eklenti 447546 Eklenti 447547 |
Sevgili hozat; maşallah gerçekten coşmuşlar, gitmenizi istemiyorlar anlaşılan... Hele ilk saksınızdaki çiçek ne kadar güzel olmuş maşallah...
|
Haklısın çok güzel bir çiçek, bu sene yeni bir durumla karşılaştım.
Adı "gece mumu" yalnız bahar ayında açıyor,sonra sapları kurur gibi oluyor ve öylece duruyor. Bu sene bir ay önce yani eylül başında o kuru sapları sıfıra yakın kestim, Bir iki hafta sonra bir baktım çiçek açmış, yeniden yeşermiş.O kadar sevindim ki,oturdum başına konuştum , dil döktüm okşadım.İnan ki, baharda olduğundan çok daha güzel açtı. Garibim demek budanmak istiyormuş. |
Boş saksım var, şöyle ki gece gezintisinde yan blok kenarında baktım öyle duruyor toprak saksı hem de, birazcık da çatlamış yan tarafından :D ne yapayım dayanamıyorum aldım getirdim kapının önüne koydum. Kendi kendime de dedim zaten yokluğunu farkeden hemen gelir bana sorar gördün mü saksıyı diye. Zira çiçekte, saksıda kayıplarda ilk akla gelen ben oluyorum sitede.
Gece mumu o saksı(m) için çok güzel olur. O halde nisanda tohumunu alıp dikmeliyim inşallah değil mi Sevgili CAN hozat... Hoş bir komşumda kış bahçesi yaptı kendisine şu sarkık sepet saksılardan almış. Onların içine de benden iki tane sakız sardunyayı almış götürmüş. Neyse ses çıkarmadım zira önümüz kış ben de düşünüyor idim bunları kışın nasıl saklayacağım nereye koyacağım diye onun için hiç sesimi çıkartmadım... :D |
tohumunu hiç görmedim ama, fidesi çok çabuk tutuyor mart ayında yollarım sana.
|
:) Şimdiden teşekkürler, sağolun.
|
1 Eklenti(ler)
|
:) İyi yolculuklar sevgili hozat; evet alınması gereken herşey alınmış yola çıkılabilir...
|
Evet bizde Akçay'a gideken valiz taşırdık , şimdide çiçekleri taşıyoruz. Kaderi hep aynı çiçekseverlerin.
|
2 Eklenti(ler)
Sardunyalar ikinci baharını yaşıyor.
O KADAR GÜZELSİNİZ Kİ, NASIL BIRAKIP GİDECEĞİM SİZİ Eklenti 448113 Eklenti 448114 |
2 Eklenti(ler)
Aynı mekan....Aynı yer
4Temmuz 2013 Eklenti 448526 18 EKİM 2013 Eklenti 448532 Bahçelerden renk eksik olunca, görüntü SİYAH BEYAZ gibi oluyormuş meğer. |
Ne kadar farklı... 4 Temmuz fotoğrafını görünce 'Ne kadar güzeel' deyiverdim. 18 Ekim fotoğrafına da 'aaa' deyiverdim gayrı ihtiyarı sevgili hozat... Rabbim can sağlığı versin inşallah 4 Temmuz 2014'e tekrar...
|
Aslında dönüyoruz diye budadık. Yoksa begonviller hala çılgın gibi açıyor mavi mineler de öyle.
Bahçeye yeniden Mart ayında döneceğiz budamazsak arap saçına dönüyor aksi halde. |
Tabi ki mavi mineleri değil de begonvillerin budanmış olduğu belli oluyor zaten sevgili hozat. O halde inşallah Mart ayına tekrar...
|
2 Eklenti(ler)
ELVEDA DERKEN,
Bunlar JAKARANDA ağacımı dallarında kalan son çiçekleriydi, budama yapılınca atmaya kıyamadım,iki gün daha seyretmek istedim. Eklenti 448627 Eklenti 448628 |
Sevgili Hozat ; gidişin beni bile hüzünlendirdi...ne güzel ifade etmişsiniz...o bahçe nasıl bırakılır ; hakkaten insanın yüreği de aklı da kalır burda..arabanın bagajına çok güldüm; çünkü gelecekteki halimi gördüm :)
|
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili hozat; özlenmeyecek gibi de değil ki? Maşallah ne kadar güzel, özlenilir elbet. Ama sabır az kaldı inşallah...
Tekrar baktım, hele 2. fotoğraf harika... Tekrarı nasip olsun inşallah!.. |
Sevgili Hozat görüntülere bayıldım gerçekten bırakmak çok zor bu güzellikleri hele o camdaki gelincik şerbetleri mavi yasemin ve begonvillerin mis kokulu zambakları bırakmak neyse ki onlarda kışın uykuya yatıyorlar bu şekilde teselli edebilirsiniz kendiniz:)
|
Sevgili Yeni Gine,
Sevgi dolu yüreğin paylaşıma öylesine açık ki,nerede bir güzellik görsen,onu güzel duygularınla beslemek gibi özelliğe sahipsin.Teşekkür ederim. Sevgili günebakan, En küçük detayları bile görebilen bakış açın, hep dikkatimi çekmiştir. Beni mutlu eden cümlelerinde yine bu ayrıntılar var. Teşekkür ederim |
ben de sadece yazdıklarınızı ve görüntülerinizi beğenmekle kalmayıp şuandaki yorgunluğumu o güzelliklere bakarak atmak istiyorum..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025