agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Hozat / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15946.htm)

hozat 06-03-2014 22:58

5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar,

Bu aylarda bir çok çiçek sever yeni güzellikleri keşfetmek için seraları dolaşırken,
ben de, elimde eldiven ayağımda çizme kır bayır dolaşıyorum.

Bu gün itibari ile,
gülümseyen güneş gibi karşıma çıkanlar...

Bahçeme hoş geldiniz : Mor ve beyaz çiğdemler,

ve sevgili ANEMON

Eklenti 474231

Eklenti 474232

Eklenti 474233

Eklenti 474234

Eklenti 474235

hozat 08-03-2014 15:25

2 Eklenti(ler)
EGE VE MANİSA LALESİ
Nihayet kavuştum.İnşallah yerlerini sever de, kalıcı olurlar.
Eklenti 474634

Eklenti 474635

münevver48 08-03-2014 18:37

sevgili hocam, mor olanları süsen diye biliyorum. ilkokul yıllarımdan 4. sınıf fen tabiat bilgisi kitabından yanılmıyorsam ünite bitkileri tanıyalım idi.o günlerde başlamıştı çiçeklere ilgim bende çok seviyorum bu çiçeği ama ne yazık bir günde çiçekleri soluyor.
anemonlarınızı bahçeye dikmenizi öneririm.her yıl kendiliğinden çıkar. sizden hiç bir bakım istemez.varlığını unuttuğunuz bir zamanda, çiçeğini açıp size süpriz yapar. benim evimin etrafında yaklaşık aralık ayından bu yana sürekli anemolar (biz lale diyoruz) açıyor.kırların en güzel çiçeği sizinde bahçenize çok yakışacak. birde kır (yaban) orkideleri vardır.salep çiçeği onlardanda bulursanız bahçenize dikmenizi tavsiye ederim

hozat 08-03-2014 19:04

Sevgili münevver48,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Bu bilgilere gerçekten ihtiyacım vardı.
Mesela ben kaybolmasın diye saksıya dikmeyi düşünüyordum.
Salep çiçeğini de merak ediyorum aslında,pazarda kesme çiçek olarak satıyor kadınlar,sıklamenle mor arasında bir rengi var, o mu acaba?Eğer oysa çok güzel bir çiçek
tekrar teşekkür ederim.

Nuri Murvet 08-03-2014 19:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1257397)
EGE VE MANİSA LALESİ
Nihayet kavuştum.İnşallah yerlerini sever de, kalıcı olurlar.

Gözünüz aydın...

Sevginizle, kalıcı olacaktır. İnşallah...

Saygı ve selamlarımla...

münevver48 09-03-2014 18:20

sevgili hocam,doğrudur. yaban orkidesi(salep çiçeği)beyaz, pembe, mor sarı türüne göre değişiyor renkleri.malesef nesilleri tehlike altında.soğanları sökülüp salep yapımında kullanılıyor.olgunlaşan soğanlarını pek yakında sökmeye başlarlar.her yıl biraz daha tehlike altındalar.ben bunun için salep içmesini sevmiyorum.içimi ısıtmak değil yakıyar canımı acıtıyor.

hozat 09-03-2014 19:36

çok haklısın Bodrum'a dönerken göl kıyısında mola verdik,her taraf çiriş otları bezenmişti.
Bir köylüyle biraz sohbet ettim de, salep çiçeğinden söz etti.
Eline çapa ve küreği alan bu dağlara gelip salep söküyor dedi,çok üzgündü ben de, aynı dercede üzüldüm.
Başka ülkede olsa böyle bir florayı tarihi eser gibi korurlar.
Kum zambakları da öyle söken sökene..

hozat 13-03-2014 20:39

1 Eklenti(ler)
Papağan gağası çok sevdiğim bu çiçeği kaybetmiştim yeniden buluştum.
Çok mutluyum.

Eklenti 475946

münevver48 14-03-2014 08:44

sayın hocam,papağan gagasını bende yeni edindim.daha önce sizin bahçenizi gezerken raslamıştım.çok beğendim ve benimde olmalı bu güzel çiçekden dedim.hatta sizden istemeyi bile düşünürken karşılaştım,ve hemen bir dalından aldım.galiba tuttu.nazlı bir çiçek değil siz daha iyi bilirsiniz.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.sevgilerimle hoşçakalın

hozat 14-03-2014 11:40

Sevgili münevver48,
Ben dalından tutturamadım,görünce sonbaharda hemen aldım çok güzel ama...
Şimdi tecrübelerimi aktarayım.
Biz ilk yıllar bilemedik ve hiç ellemeden yayılmasına müsade ettik.
O kadar yayıldı ki, yanında yöresinde ne varsa hepsini kapattı.
Ayrıca biçilmedeği için üst üste binerek alttakiler çalı gibi oldu.Bende kök sayısı çoktu belki onun için oldu.
Şu anda iki kök var, yayılmaya başladı, sarkacak yer arıyor.Bu sefer de ona uygun olmayan bir yere dikmişim galiba.
Ben de dalından üretmeyi deneyeyim sen nasıl ürettin, köklü dal mıydı?

münevver48 14-03-2014 16:52

hayır hocam ,köklü değildi. ben uclarından birer karış uzunlukta üç dört dal aldım bahçemin farklı köşesine birde saksıya diktim.bir ay oldu. tuttuğunu düşünüyorum.hiç sararma yok.sizin elinizin altında bu çiçek, köklü ve dalından deneyebilirsiniz.her ikisininde tutacağını umuyorım.havalarda üretmeye çok uygun.sevgilerimle..

hozat 21-03-2014 20:06

2 Eklenti(ler)
Beyaz zambaklarımın böyle açmasın az bir zaman kaldı
onları seviyorum, çok üretkenler çünkü

Eklenti 477499

Eklenti 477500

hozat 21-03-2014 20:12

2 Eklenti(ler)
Bu yasemini yeni aldım ama, geri gidecek
çünkü çiçeklenme süresi az oluyormuş.

Abbas yolcu yani

[ATTACH]Eklenti 477501

Eklenti 477502[/ATTACH]

Nuri Murvet 21-03-2014 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1261948)
çünkü çiçeklenme süresi az oluyormuş.

Abbas yolcu yani

[ATTACH]Eklenti 477501

Eklenti 477502[/ATTACH]

Merhaba sayın hozat,

Bitkinizin adı Jasminum polyanthum - Çin yasemini

Sürgünleri sarılıcı ve çok hızlı gelişir. Bol çiçeklenir, harika yoğun bir kokusu vardır.

Çiçeklenme zamanları mayıs, haziran - ekim , kasım aralığı olur.

Karar sizindir.

Nuri Murvet 21-03-2014 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1261947)
Beyaz zambaklarımın böyle açmasın az bir zaman kaldı
onları seviyorum, çok üretkenler çünkü

Eklenti 477499

Eklenti 477500

Lilium candidum - Ak Zambak'larınız harika görünüyorlar.

YeniGine 21-03-2014 23:39

Sevgili CAN hozat evet gerçekten Sayın Nuri Murvet'in de dediği gibi zambaklarınız çok güzel maşallah, inşallah bu sene de güzellikleriyle sevindirirler bizleri...
Ellerinize sağlık...

Orhan Özbilgiç 22-03-2014 19:41

Zambaklarınız çok güzel. Ama yasemininizde kaliteymiş baksanıza.
Sanırım Sayın Nuri Mürvet'in bilgilendirmesinden sonra fikriniz çoktan değişmiştir.

Yaylacı 06-04-2014 19:40

Sayın hozat merhaba, işte şimdi sayfalarınızı geziyorum ilk sayfadan başladım. Başlangıç olarak iyi bir başlangıç yapmışsınız, ilerleyen sayafalarda neler var merak ediyorum fakat zamanım biraz kısıtlı daha sonra sayfalarınızı incelemeye devam edeceğim. Saygılarımla efendim...

Yaylacı 06-04-2014 19:54

Size söz vermiştim toprak iyileştirme materyallerini bulabilceğiniz site linklerini buraya kopyalayıp yapıştırıyorum. Siteleri gezerek istediğiniz ürünü bulabilirsiniz.

Toprak Ürünleri | Zengarden Ev ve Bahçe

Yalova Su Fidancılık

https://www.bahcedeyiz.com/Products/POMZA-TASI/

Üstteki linklerde PERLİT, VERMİKÜLİT, LEONARDİT, PONZA TAŞI ve diğer ilgili ürünleri bulabilir, inceleyebilirsiniz.

Zeytinci 28-04-2014 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1261948)

Kokusu beyaz Yasemin gibi değil ama baharda ilk açanlardan. En az 1 ay kokusu devam ediyor. Ben de sizin gibi düşündüm ama şimdi kıymıyorum.
Bence ona uygun bir yer bulunuz. ;)

tarla kuşu 30-04-2014 07:58

Çok güzel bir bahçe . Sağlıklı güzel günler geçirin inşallah .

hozat 30-04-2014 22:44

2 Eklenti(ler)
Bahçemde topu topu iki kök gülüm var,
onlardan birisi bu, yediveren kokulu reçellik gül

Eklenti 488047

Eklenti 488048

hozat 30-04-2014 22:48

3 Eklenti(ler)
Sorun çıkarmadan coşanlar aferin aldılar benden.

Eklenti 488050

Eklenti 488051

Eklenti 488052

münevver48 01-05-2014 12:34

sayın hozat hacam,nasılsınız çiçeklerinize hasret kaldık.maşallah reçellik gülerinize bende bu sene yeni 2 adet ürettim. bakalım artık çiçeklerine
hocam sizin papağan gagaları ne durumda benim 2 tanesi tutmuş.inşallah başlarına birşey gelmeden büyütürüm.sevgiler.

hozat 02-05-2014 22:39

1 Eklenti(ler)
Dağdan geldi bağdakini kovuyor.
doğadan bahçeye taşımak için iki yıl uğraştım.

Şimdi endamı ile diğer çiçeklere caka satıyor.

boyunun tamını alamadım kadraja sığmadı çünkü

Eklenti 488867

hozat 02-05-2014 23:23

1 Eklenti(ler)
Lila renkli sardunyam,
adını leylak çatlatan koydum

Eklenti 488902

YeniGine 02-05-2014 23:59

Sevgili CAN hozat, sardunyanız gerçekten çatlatsın leylakları, utansınlar 15-20 gün çiçekli kalıyorlar. Hiç hoş değil tabi. Gerçekten leylak çatlatanınız rengi ve çiçekleriyle maşallah, çok güzeller.

Dağdan geleniniz de ne kadar güzel bir rengi var maşallah!.. Ben ilk anda hatmi gibi gördüm.
Maşallah çok güzeller, ellerinize sağlık.

münevver48 11-05-2014 21:14

1 Eklenti(ler)
sevgili hozat hocam,az önce bahçeme ziyaret etmişsiniz.sizi görseydim bir buket hazırlar anneler gününüzü böyle kutlardım. ayrıca güllerimden yaptığım gül şerbetindende ikram ederdim.ama sizi bu özel günde kokulu mor gülümle ödüllendirip anneler gününüzü kutlarım.müsade ederseniz gülüm sizin sayfanızda bu günün anısına kalsın.

hozat 19-05-2014 22:31

3 Eklenti(ler)
bahçemden bir kaç kareyi sizlerle paylaşmak istedim

Eklenti 494253

Eklenti 494254

Eklenti 494255

gürcan_keskin 25-05-2014 01:56

Eveetttt geldik Hikayenin sonuna sayın hozat.
Her gün 5, 6, 7 sayfa beğene beğene getirdik ama inanın sonu hiç bitsin istemediğiniz tatlı bir öykü misali.
Şimdi bırakın çiçekleri, bahçeyi vs. herşeyi bir kenara öncelikle gördüğümü söyleyim sizlere;
Her ne olursan ol ''öğrenmenin yaşı yoktur'' cümlesi ile bütünleştiğinizi gördüm bir öğretmen olarak ve gıpta ile baktım. Tutkuyu, sevdayı, sevgiyi, azimi, mutluluğu, sevinci, hüzünü ve buna rağmen yılmamayı gördüm. Paylaşımı, paylaşmayı gördüm sizde ve ders çıkardım kendime...

Sürükleyici bir serüven ile başlayan öykünüz ne güzel.

"hadi sen de fal kâğıdını aç"
Kağıdı okudum şöyle bir dörtlük vardı:

Eğlenip coşacaksın,
Gülüp oynayacaksın,
Otuz güne varmadan,
Sen bir ev alacaksın. :p

Fala inanma falsız da kalma diye boşuna dememişler. Şans mı desem ne desem ama şu bir gerçek Allah gönlünüze göre vermiş. İsteyen herkese nasip etsin inşallah.
Birbirinden ahenkli çiçekleriniz mükemmel.
Pencere önündeki gelincik şurupları rengarenk ne kadar hoş ve leziz görünüyor.
Gelincik bebekleri çok anlamlı.
Yangın vanasına korkuluk çok yakışmış. Boyama saksı ve tepsi arajmanlarınız süper. Bahçenize eşlik eden by kurbağa, kelebek, salyangoz ve mavi gözlü kedicikler. Güzel bahçenin keyfini sürüyorlar bence.
478. nolu fotoğraf ''sedirli köşe'' muhteşem bir manzara vallahi.
Marifetli komşunuz Alettin beye selamlar. Saz yapraklarından yaptığı kuş kafesi, oyma su kabağı dekoritifi ne kadar güzel öyle.
Begonviller, japon gülleri, sardunyalar, gazanyalar, mavi çiçekli jakaranda ağacı hepsi görsel bir şölen.
Heleki o sebzeler baklasından tutun enginarına kadar. Maşallah.
Sepetteki ıhlamurların kokusu buraya kadar geldi.
Gözünü sevdiğim o kırmızı erikler hay maşallah. Tam komposto ve reçellik. Ne de güzel olur.
Peki ya koca koca narlar. Açıkcası ben çatlamayan nara nar demem. Onlar çatladıkça o kırmızı taneleri al benisi ile iştah açıyor. (her nekadar toz toprak girsede).
Şu starliçeler, en başından beri ben onlara iki isim taktım. ''kuğular'' ve ''dans eden balerinler'' ;) çünkü çok çok güzeller.
Bahçenizdeki bambu koltuk, kuş kafesi, ahşap banklardan çiçeklik arajmanları farklı bir anlam katmış çok hoş.
Sanırım o sebzeler Şileden di. Mısır ve ay çiçekleride öyle.
Fotoğrafladığınız ahşap bir evin kapısındaki yaşlı teyze ve mahhalle bakkalı ile yaşlı amca. Hani derler ya ''bir fotograf bin sözcüğe bedeldir'' diye. O kadar çok şey ifade ediyor ki? Ah bir kaleme dökülse...

Ve elbette ''Şile'de Sonbahar'' döktürdü nağmeleri nacizane o kahverengi, kızıl yaprakları görünce;

açmasa da olur çiçekler
güneşi beklesin dursunlar kime ne,
kahveye çalan renkler
arada sarı, koyu kırmızı, kızıl,
sonbaharı sevdim ben
ilkbahardan banane...

Sevgilerle...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025