![]() |
4 Eklenti(ler)
Doğa, insan kadar gaddar olmuyor,birini yakarken diğerini çoşturuyor.
Meselâ, mısır ve ay çiçeklerinde olduğu gibi. Eklenti 162600 Eklenti 162601 Eklenti 162602 Eklenti 162603 |
İşte buradaki domatesler de aynen böyle oldular. Demek duman yaktı diyorlar. Ne dumanı acaba yanardağın dumanı mı, biz de burada kendimizce şuçu İzlanda'da bulduk. :) Sadece tohumdan yetiştirdiğim bir kaç kök çeride sorun yok.
Ayçekirdeğinin çiçeğini ben uzun süre kalıyor sanırdım meğer ne çabuk dökülüyormuş. Çiçekli fotoğrafını çektim çekecem derken bir de baktım ki dökmüş te çekirdeğe dönmüş bile. Bendeki dev ayçekirdeği. Sevgili Romantik'ten almıştım bir kaç fide sadece birisi yaşadı ama o kadar çok tohumu var ki, size vereceğim seneye onlardan ekin. Buranın iklimiyle Şİle hemen hemen aynı. Çok sıcak geçen dünlerin gecesi sisli geçiyor. Çimleri neredeyse sulamaya gerek kalmıyor çünkü nemden devamlı ıslaklar. Yalnız ilaçlanmalarına rağmen 4 günde mantari durumlar başladı. Mısırlar şahane görünüyor. Yediniz mi? ;) |
Sevgili Limon,
Köylüler sis olayına duman diyorlar, Alt yaprakları yanan domtesler üstlerden yeşermeye başladı ama, domates yetiştiricisi Eyyüp Eefendi umutlanma , olsalar da bir işe yaramaz dedi. Bu sene mısır verimliymiş köylü öyle diyor. |
2 Eklenti(ler)
Bamyalar sisten pek etkilenmiyor, keyifleri yerinde
Eklenti 162693 Çiçekleri de çok güzel,iri ve sarı renkte açıyor. Eklenti 162694 |
2 Eklenti(ler)
Kabaklar hiç bir şeye pabuç bırakmıyor.
Alabildiğine uzayıp duruyorlar. Eklenti 162704 Eklenti 162705 |
3 Eklenti(ler)
Şile'de erik hasadı halâ devam ediyor.
Dallar kırıldı kırılacak. Eklenti 163472 Eklenti 163473 Eklenti 163474 |
2 Eklenti(ler)
|
Cok güzel resimler eklemissiniz yine. Özellikle sisli sabahta pembe güllerin görüntüsüne bayildim. Bamyalar bahcede acikta mi büyüyor? Ben bu yil denemek icin bir avuc ektim Istanbul`dan gelen tohumlardan. Ama korkumdan üstü kapali yere ve saksiya ektim. Herhalde bir türlüye atacak kadar cikar. Önümüzdeki yaz daha fazla ekmeyi düsünüyorum.
|
Sayın Öğretmenim;
Bir an düşündüm. Bodrum' daki Itır ve Papağan Gagası, Şile' de olsaydı.:p Acaba, bahçenizi onlardan kurtarabilir miydiniz? Anladığım kadarıyla, her ikiside Nane gibi yayılıcı. Bir Bodrum, bir Şile. İşiniz çok zor. Ama benim düşünemediğim artıları var mı, bilemem? Ama tercih zor olsa gerek. Yanlış hatırlamıyorsam, bir ara böyle bir düşünceniz vardı. Ben sürekli takip edemediğim için, konudan koptum. Sevgili hozat; Nerede olursa olsun. Sağlıklı ve çok yaşayın. Saygılarımla.:) |
5 Eklenti(ler)
Şile'ye veda ettik.:(
Bunlar son hasatlarımız. Bamya,ay çiçeği, yer fıstığı, tohuma bırakılan kabak ve bitmek bilmeyen bereketli erik. Eklenti 167929 Eklenti 167930 Eklenti 167931 Eklenti 167932 Eklenti 167933 |
Erikler şahane görünüyor. Şile'yle vedalaşmışsınız, sağlık olsun. Eylül ayından itibaren Bodrum'un en güzel zamanı başlıyor. Sizin eşiniz de Güler Hanım'ın eşi gibi sebze ve meyve konusunda çok başarılı. Sebze konusunda idare ederim ama meyve konusunda öğrenmem gereken çok şey var. Hiç böyle dalları yıkılan erik ağacım olamadı. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Unutulması zor olan kareler.
Oya ağacı ve ahşabın ahenği. Eklenti 167934 Eklenti 167935 Şile sahilinde, Kendi çabası ile güzelliğini sergileyen kum zambağı. |
2 Eklenti(ler)
Gitmesek te, görmesek te, o köy, bizim köyümüzdür.
Ahşap eviyle bütünleşmiş,köylü teyzemiz. Eklenti 167943 GÖRMEYİ ÇOKTAN UNUTTUĞUMUZ MAHALLE BAKKALLIMIZ. Eklenti 167944 |
2 Eklenti(ler)
|
Yok yok sevgili hozat, sanki o yol bize gidiyor, size değil. :D
(harikasın) |
Alıntı:
Sevgili Hozat öğretmenim, nostaljik görüntüler bana, çocukluğumun geçtiği Eskişehir Odunpazarı semtinde olan evimizin yanındaki bakkal dedeyi hatırlattı. Eski günler ne kadar da güzeldi. Bu ve diğer güzel görüntüler için teşekkür ediyorum. Sevgiler... |
Sevgili Hozat, anlattıklarınız da fotoğraflar kadar güzel. Ne güzel bir yaz geçmiş, darısı dileyenlerin başına.
|
Alıntı:
Hozat'cım bahçeni gezerken çok keyif aldım .Herşey ne kadar güzel ,Itırın aromasından sütlaçta faydalanmak çok güzel bir fikir :) Itırlar çok güzeller .Keşke bizim bahçeleride böyle sarsalar.Çok güzel meyvalar sebzeler yetiştirmişsiniz ,seyretmesi de çok zevkliydi ,ellerinize sağlık. |
Sevgili Hozat hocamın mis gibi ıtır kokulu nefis sütlacını yemek bana ve eşime nasip oldu.
Tadı halâ damağımda. |
Değerli Hocam, bahçenizi gezdim ve nutkum tutuldu. Harika... Hele o erikler...Ellerinize sağlık. Saygılarımla...
|
Zafer Bey,
Sana ıtır çeliği vermiştim tuttu mu acaba? Şile'yi hep özleyeceğim. o fasıl kapandı artık. Sevgili aygün, İlgin için teşekkürler, eriği toplamakla bitiremedik.Dallar çekemedi dayanak koyduk. |
Sevgili hozat hocam, hoş geldiniz. Sizi özlemişdik.
Itır çeliğinin birisi tuttu, tuttu da sütlaçlara bile katıldı, teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar... |
4 Eklenti(ler)
GÖNLÜM SENİ HEP ÖZLEYECEK ŞİLE...
SONBAHAR: renkleriyle göze, Yağmuruyla çevreye, hüznüyle gönüllere seslenir mevsimi gelidiğinde. ŞİLE'den Sonbahar kareleri. Eklenti 178385 Eklenti 178386 Eklenti 178387 Eklenti 178388 |
4 Eklenti(ler)
Bazen bir yayla esintisi,
Bazen yanık bir türkü, Bezen bir deli rüzgâr gibi gelir geçer ömrümüzden. Eklenti 178389 Eklenti 178390 Eklenti 178391 Eklenti 178392 |
Sevgili Hozat, ne güzel bir sonbahar yaşamışsınız. Bir mesajınızda Şile faslı kapandı demiştiniz, bu senelik mi bitti?
|
Sevgli Kiraz,
Orada akrabalarım var, bir iki kez gidip döndük. Tüm günüm ormanda geçti, sonbahar çok güzeldi. Kocayemişler, yabani muşmula ,üvez daha yüklenecek çok fotoğraf var. |
3 Eklenti(ler)
Sonbahar elvada dedi bu gün dünyaya,
Yağmur bıraktı,bazen poyraz bazen lodos olup esti, Sarı yapraklar toprağı yorgan gibi sardı, Her gönülde ayrı bir anı bırakıp, bazen sevinç, bazen hüzün olup aktı, Ve yerini Kışa bıraktı. Eklenti 182271 Eklenti 182272 Eklenti 182273 |
5 Eklenti(ler)
Devam:
Eklenti 182274 Eklenti 182275 Eklenti 182276 Eklenti 182277 Eklenti 182278 Fotoğraflar: Eylül, Ekim,Kasım 2010 tarihlerinde çekildi. |
Alıntı:
Bu fotoğrafları görüpte, sonbaharı sevmemek elde mi? Ellerinize ve yüreğinize sağlık.:) |
Inanilmaz güzellikte sonbahar resimleri...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025