![]() |
Sn. hüzün,
Yorgun geçen gününüzü,güzelliklerle giderebilmek gibi pozitif duygulara vesile olmak ta beni mutlu etti.Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
|
Budama yapmazsan bu kadar yoğun çiçeklenmez Hozat'cığım.
Dallar odunsulaşınca bitki yaşlanıp sönükleşiyor. |
2 Eklenti(ler)
Taş ve demirin dostluğu,
Sertin yumuşak,sıcağın soğukla buluşması Doğada hoşgörünün sınırı yok.... Eklenti 468542 Eklenti 468543 |
1 Eklenti(ler)
Kaybolmasın güzellikler,
Ne gönülden, ne gözden Yeter ki, gün eksilmesin pencerenizden Eklenti 468631 bu sardunyam ne yak ki, yok artık. |
1 Eklenti(ler)
Sardunyam,bensiz kalınca kır çiçeklerinin arasında yaşama tutunmaya çalışıyor.
Nisan 2013 baharı.. Eklenti 468681 |
merhaba size özelden biraz önce msj atmıştım burda olduğunuzu görmedim.
|
sayın hozat merhaba bahçeniz çok çok güzel baştan sona büyük bir keyifle gedim. çok emek verdiğiniz belli ellerinize sağlık çiçek aşkı insanı dağı biranda gülistanlık yaptırıyor sizin bahçe gibi yüreğinizden sevgi bahçenizden güzel çiçekleriniz eksik olmasın sağlıkla esenlikler dilerim
|
Alıntı:
Tez günde bu güzellere kavuşursunuz inşallah. |
1 Eklenti(ler)
sevgili cemo
Ben de çeşit zenginliği olmadığından, begonvil ve gelinciklerin varlığ ıile şenleniyorum işte.. Eklenti 470252 |
Çok çeşit, çok yorgunluk hocam. Her yaz, bir daha almayacağım çeşit diyorum, bu aylarda gıdıklanmaya başlıyorum:)
Saksı taşımaktan canım cıktı bugün. Oysa sizin begonviller yaz kış acıyor. Mavi yasemininize hayranım zaten. Her dem çiçeklisiniz ne güzel. Haaa.. bir de starıliçeleriniz var ki... off diyorum off:) Benim, büyümeyen kraliçeyi söktüm bugün. Birkaç kök çürüktü, bir kaç yeni kök yapmış. Kestim çürükleri, koyun gübreli toprak yaptım, saksıya dikip seraya attım. Artık kendi bilir.:) Benden bu kadar. |
Seraya koyman iyi fikir, kendini tropikal iklimde sanıp cevap vere bilir.Öyle ümit ediyorum.
Ben de, senin kadar takipteyim, haberlerini bekliyorum. |
Bahçeye uğramayalı epey zaman olmuş.
Kaybolmasın güzellikler Ne gönülden, ne gözden. Yeter ki, gün eksilmesin pencerenizden. diyelim ve izleyelim dedim güzellikleri. Sayın Cemo hep uğraşıyor, yoruluyor. Kolay gelsin diyeyim. Adalet Hanım da diyor ki buda. Aklıma hep şu gelir budama değince. Bitkiyi birşeylere zorlamak. Yönünü değiştirmek. Genel anlamda. Evvelden makas mı var dı? Buradan çıkınca istikamet bitki delileri. Kıdemli bir delinin adını gördüm forum başlıklarında |
3 Eklenti(ler)
Parmaklıklar arkasında yaşamak onların tercihi değildi.
Biz öyle istedik. Eklenti 470805 Eklenti 470806 Eklenti 470807 |
Sn Hozat merhaba,
Dünden bu yana bahçenizdeyim :) Farkettiniz mi bilmem ama, her köşesini gezdim.. Hatta Şile'deki evinizi bile gezdim.. Bahçenizde karşılıklı oturmuş, elimizde gelincik şerbetleri.. Siz anlatıyorsunuz , ben dinliyorum sanki... Starliçeyi ilk kez gördüm sizde, ya da farkettim diyelim.. Çok hoşlar.. Tüm bahçe ilgi, emek ve incelik taşıyor. Sizin anlatımınızla da ayrıca hem göze hem kalbe dokunuyor.. Çok çok mutlu oldum gezerken, eşiniz ve sizin ellerinize saglık, kutluyorum.. Sevgiler |
Sevgili Seabert74
Gören gözüne, anlayan yüreğine ve takdirkar sözlerine çok teşekkür ederim. doğrudur:ilgi emek var, "incelik" diyerek te, kendi nezaketinin tadını katmışsın sevgilerimle |
2 Eklenti(ler)
Aralarında sekiz yaş fark var
sardunya bahçemin gediklisi, melekler de en yenisi Eklenti 471142 Eklenti 471143(Zafer İnandıklıya)teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
|
Maşallah diyorum. Özellikle kırmızı sardunya muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık.
|
Teşekkürler sevgili hira, sardunya Bodrum'un iklimini seviyor.Denetim altına almadığınızda çit bile olabilecek büyüklüğe ulaşa biliyor.
|
Emeklerinize sağlık hepsi muhteşem...
|
4 Eklenti(ler)
Bodrum'a gidiş
vapurdan atılacak bir lokma yiyecek için çılgın bir yarış içindelerdi Eklenti 473460 Eklenti 473461 Bafa gölü yakınlarında mola.. Çİriş otları, muhteşem bir görsellik sunuyorlardı, dayanamadım aralarına girdim. Eklenti 473462 iki yıl önce bahçeme taşımıştım. üç kök var ama, bendekiler açmamış nedense. Eklenti 473463 |
3 Eklenti(ler)
Beni ilk karşılayanlar
acı baklalar ve bodrum papatyaları oldu Eklenti 473467 Eklenti 473468 Gazanyalar da, otların arasından görüne bilme yarışındalar. |
2 Eklenti(ler)
Senelerdir bu sarı gelinciği bahçeme taşımak için uğraşıyordum.
Kasım ayında diktiğim çeliklerin iki tanesi tutmuş. bütün yaz çiçek açıyor,inşallah bu sefer başarılı olacağım. Eklenti 473513 (Kırlarda açanlar) Eklenti 473514 (Bahçenin yeni konuğu) |
Sevgili hozat çok şükür bahçenize kavuştunuz. Hep beraber gözümüz aydın olsun diyeyim. Çiriş otları ben hiç toprakta görmedim onları, fakat komşumun bahar aylarında pazardan çiriş alıp yemeğini bayıla bayıla yediklerini biliyorum.
Bahçeniz de sizi beklermiş sevgili hozat papatyalar, gazanyalar ve çok da güzelmiş sarı gelincikler ne kadar güzel açmışlar... Maşallah!.. |
.
sayın hozat hoşgeldiniz Maşallah ayağınızın tozuyla güzel resimlerinizi paylaştınız,gözümüzü gönlümüzü açtınız.Bahçenizde ki yapılacak çalışmaları her nekadar bilmesemde size kolay gelsin. |
Sevgili Yeni Gine,
Şunu anladım ki, benim öğretmenliğim eğitimli çiçeklere sökmüyor.Öyle orkideleler güller adını söyleyemediğim bir çok nadide türleri barındıramıyorum. Nerede başıboş,özgürce kafasına göre takılan türler varsa onlarla aram çok iyi oluyor. kıra bayıra gidip hal hatır soruyorum, sonrada bahçeye getirip bir yerlere koyuyorum. Kimi hemen tutuyor, kimi bir iki yıl nazlanıyor ama bir kere yerleştilermi de,senden ne ekmek istiyor ne su..açıp duruyorlar. üstelik çok ta güzeller..haklarını yemiyeyim. |
Alıntı:
bahçede iş çok ama, ben o çayır gibi yeşilliği biraz daha seyretmek istiyorum aralarına giren rengarenk kır çiçeklerinin seyrini seviyorum çünkü |
Sayın Hozat ne mutlu size kavuşmuşsunuz bahçenize. Bahar geldi insanın içi kıpır kıpır ne zaman hangi tohumu eksem telaşı başlıyor. Tüm yazdıklarınızı okudum ne kadar güzel paylaşmışsınız öğretmenim. Heyecanla yeni paylaşımlarınızı bekliyorum. Zira sizin bahçenize ekmiş olduğunuz çeşitleri takip ediyorum bana çok fikir veriyor. Bu sene inşallah bende bahçe düzenlemesi yapacağım sizin tecrübeleriniz benim için önemli. Bizde kısmetse nisan gibi Bodruma gelip bahçe için ön hazırlık yapmak niyetindeyiz:)
|
Sevgili hermias,
Duygu ve düşüncelerini öyle samimi ve içten cümlelerle ifade etmişsin ki,heyecanım yenilenmiş oldu. Bodrum'a geldiğinde beni ara elimden geldiğince seve seve yardımcı olmaya çalışırım. En azından benim ilk yıllarda yaptığım hataları yapmamış olusunuz. sevgilerimle.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025