![]() |
3 Eklenti(ler)
ayaklar altında ezilirken bir yerden kurtarıp bahçeye getirmiştim,bu yaz açarak bana teşekkür etti sanıyorum.
Eklenti 322325 Bu sukulentim de, ilk defa bu kadar cömert davranıyor. Uzun süre açtı. Eklenti 322326 Sedef çiçeği beni çok uğraştırdı. Tam umudumu kesmiştim ki,çiçeklerin arasından pulcuklarını gördüm. Çiçeği erken açmış onları göremedim. Eklenti 322327 |
Sevgili Öğretmenim, buradaki adını bilmediğiniz çiçeği godetiaya benzettim.
Sizi, daha sık aramızda görmek isteriz. Saygılar... Sevgiler... |
Teşekkür ederim sevgili Durul,çiçeğin adını bilince isteklerinin neler olduğunu bulmak kolaylaşıyor.
Uzun süre bilgisayar problemi yaşadım,ağaçlar.net benim olmazsa olmazlarımdandır. HER ZAMAN BİRLİKTE OLMAK DİLEĞİ İLE SELAM VE SEVGİLER. |
Hozat Öğretmenim sizde bizim vazgeçemeyeceklerimizden birisiniz. Güzel görüntüler için çok teşekkürler...
|
Tüm sayfaları keyifle gezdim. Hem hikayenizi hemde bitkilerinizi çok beğendim. Ellerinize sağlık. Dilerim ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür sürersiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın.
|
Yokluğunuz fazlasıyla hissediliyor, özlüyoruz...
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul,,,Jineop,,,ve limon,
Hepinizi çok seviyorum, sesinizi duymak birlikte olmak kadar güzel. iYİKİ TANIMIŞIM SİZLERİ. Sevgili limon, Mesajlarınız beni şımartınca, bu halimi de eklemekten geri kalmadım. senin mizah içeren iltifatlarını duymak gibi bir niyet içindeyim galiba :) Eklenti 322979 Eklenti 322980 |
3 Eklenti(ler)
Halinden ve yerinden memnun olanlar da var.
sosyete sarmısağı Eklenti 322981 yer minesi Eklenti 322982 sukulentler Eklenti 322983 |
4 Eklenti(ler)
Bahçemin sevimli konukları da vardı Mayıs ayında,
KIR ÇİÇEKLERİ Yaban ellerden gelirler bahçemize, yaşar giderler kendi hallerince, çoğunun adını bilmeyiz, kimi sarı kimi pembe, onlarda bir kenarda olmalılar bence,, Eklenti 322988 Eklenti 322989 Eklenti 322990 Eklenti 322991 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 322998 |
3 Eklenti(ler)
Sitemize ve sizlere, Yeniden merhaba diyerek,
bir kaç güzellik paylayaşayım dedim Bu mavi güzellik JAKARANDA ağacından (yılda iki kere açıyor) Eklenti 338154 patlıcan çiçeği Eklenti 338155 sarı gelincik, gerçek adı: (boynuzlu gelincik) Eklenti 338156 |
Sevgili Hozat yeniden hoşgeldiniz ama gitmeyin artık özledik sizi gelirken getirdikleriniz çok hoşlar ama patlıcan çiçeği dediğiniz angels trompete benziyor:)
|
Teşekkürler sevgili günebakan,
o çiçeğe Muğla yöresinde patlıcan çiçeği diyorlar nedense,senin yazdığın isim bence onun doğru adıdır. Selam ve sevgilerimle,, |
Mersin'de de halk arasında patlıcan çiçeği deniyor. :D
Bahçenin güzelliklerini bekliyoruz.;) |
Resimleriniz çok güzel. Gelincikleri çok severim, bana anneannemin bahçesini hatırlattınız.
|
1 Eklenti(ler)
bu erguvan ağacını, galerideki yarışmaya yükleyemedim, deneme için bahçe sayfama yükleyince oldu????
Eklenti 412022 |
2 Eklenti(ler)
Tüm dostlara selam ve sevgilrimle..
Geçen yıl bahçemden karamsar cümlerle söz etmiştim. Bu yaz olumsuzlukları gözardı edip, çiçeklerin gülen yüzlerini sizlerle paylaşmak istedim. Bu bölümde eskiden büyük bir palmiye vardı.Ne var ki, küçük bir böcek ve larvaları kurumasına sebep oldu. Ben de, çiçek adası yapmayı düşündüm. Bu sefer de, kendiliğinden gelen (sağda) "akşam sefaları" diğerlerinin yerini işgal etti. Eklenti 426041 Mavi yaseminler öylesine çoştular ki, "üzülme biz sana yeteriz der gibiler." Eklenti 426042 |
Sevgili hozat, hoş geldin. Uzun zamandır sesin soluğun yoktu, hoş geldin deyişimin sebebi bu, oysa bahçene hoş geldin demedim.
Begonviller altında bu mavi yaseminler arasına bir hamak koymuyor musun Kemal Bey için? |
Sevgili Güler,bu temennini Kemal Bey'e ileteceğim, hamağı kuruyor ama bir kere olsun kullanmıyor.belki bu yaz bir ilki dener.Sevgilerimle
|
3 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın sardunyalarını görünce aşka geldim.
onlar kadar olmasalar da, hiçte fena değiller..(bana göre) Eklenti 426693 Eklenti 426694 Eklenti 426695 |
3 Eklenti(ler)
Her bahar bahçemde yeni konuklarım olur, kendileri gelir ve güzelliklerini sunmak için sıraya girerler.
İşte onlardan bir kaçı: Bunu tanıyorum, "yemlik" yapraklarnı kopardığınızda sütlüdür Eklenti 427263 "ANEMON"(Manisa lalesi) bahçemde gördüğüm zaman sevinç çığlığı attım diyebilirim. Eklenti 427264 Bunu tanımıyorum ama, ona "kır küpesi" adını verdim ve tohum bağlayana kadar sabırla bekledim. Eklenti 427265 |
5 Eklenti(ler)
sorun çıkarmayan ve her zaman beni mutlu eden "Japon güllerim"
Eklenti 427421 Eklenti 427422 Eklenti 427423 Eklenti 427424 Eklenti 427425 |
"Kendi gelen güzellerinize" ve mavi yaseminizie bayıldım. Yasemin kaç saat güneş alıyor?
Bana bir kaç sene önve verdiğiniz pandora yasemi tohumlarından ürettiğim bir kökü kışın içeri alıyordum, dışarıdaki kökün de kışı atlatamadığını söylemiştim. Yaz ortasında tekrar yeşerince, saksıda koruduğumu da korunaklı bir yerde bahçe toprağına geçirdim. Gelişim iyi ama bakalım açacak mı? |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Kiraz,
Öncelikle "pandora" sarmaşığını tohumdan yetiştirebilme başarınızı kutluyorum çünkü, çok zor çimleniyor. "Mavi yasemin" güneşten korkmayan bir çiçek ama,sabah güneşini alan bölgelerdekiler daha çok çiçek açıyorlar, istersen sana çelikle üretebilirim nazlanmadan tutuyor. "PANDORA"bu yıl açacaktır,sorunsuz ve suyu seven bir sarmaşık.Yaz boyu çiçekli kalıyor. iki sarmaşığım da, beni üzmüyor,hele "sabah sefası", günümün günaydını diyorum ben ona.Güneşe ilk merhaba diyen çiçeklerin ilki oluyor çünkü. Eklenti 427435 Eklenti 427436 |
4 Eklenti(ler)
Keşke: insanlar da doğada olduğu gibi, hoşgörü ve uyum içinde olsalardı.
sanıyorum ne şiddet kalırdı, ne de ötekileştirme. çiçekleri izlerken, birinin diğerine kucak açmasına ve onu kardeşçe bağrına basmasına imreniyorum. Eklenti 427794 Eklenti 427795 Eklenti 427796 Eklenti 427797 |
Sevgili hozat merhaba hoşgelmişsiniz; ne iyi etmişsiniz... Güzelliklerle birlikte gelişinize sevindim. O halde artık güzelliklere devam inşallah!..
|
Sevgili Hozat, mavi yaseminim var, teşekkür ederim. Bodrumdakiler kadar çok açmayacağını biliyorum ama belki eksiğim vardır diye düşündüm. Bu zamana kadar çok bol çiçekli olmadı, bu sene saksıdan bahçeye geçirdim, belki yararı olur. Henüz çiçekleri açmaya başlamadı, bakalım nasıl olacak :)
|
5 Eklenti(ler)
Üç yıl önce bir hafriyat yapılırken, kocaman soğanları olan bir bitkinin, kepçeyle doğadan nasıl sökülüp atıldığını gördüm.
Birkaçını alıp bahçeme getirdim ve ne olduğunu araştırdım. Ege yöresinde sıkça görülen ADA SOĞANI olduğunu öğrendim. o günden sonra bu ENDEMİK bitkilere merak sardım ve başka türleri de bularak bahçeme taşıdım. Bu soğanlı bitkinin çok ilginç açan çiçekleri var sizlerle paylaşmak istedim. Eklenti 428232 Eklenti 428233 yapraklar kuruyup yok oluyor, sonra uzun bir sap üzerinde beyaz çiçekler açıyor. Halk arasında bu soğanların diz ağrılarına iyi geldiği söyleniyor. Eklenti 428234 Eklenti 428235 Eklenti 428236 |
Çok ilginç sevgili hozat.. Çiçek fotoğrafına arka plan olarak girmiş mercanlar da çok güzeller.
|
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sevgili Eser,yabani bitkiler herkesin ilgi alanına girmiyor ama, sürekli gözlem yaptığınızda doğadaki mucizeleri görüp hayran kalıyorsunuz
buda yabani "DATURA (tatula) çiçeklerini gece açıyor halk arasında "ayı gülü" olarak biliniyor.Ne varki kokusu çok kötü. Eklenti 428407 Eklenti 428408 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025