![]() |
Bana uygulanabilir geldi açıkçası ama Ankara'da bu sistemi kim kurar, nasıl kurulur ayrı konu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Valla Ankara'da bunu kuracak benim bildiğim birisi var amma:p |
Alıntı:
|
valla ben çok özendim...
2000 tlye olacaksa evin çatısına bile kurarım ben bu sistemi.. hem elektrik kesintilerinde de devreye girer, işe yarar.. aküleri, güneş panellerini vs gidip hurdacılar sitesinden dahi alabiliriz. hatta panelleri motosiklet ya da ATV'nin üzerine takar onu da bedavaya getiririz... otlatmaya gerek kalmaz bu durumda.. :) |
Alıntı:
Alıntı:
Hımmm bu durumda Balıkçı Serdarın bahçesinin çapalanma vakti geldiğinde bize haber verir artık :D |
Evde kullanım için biraz daha büyük paneller ve aküler gerekecek, tabi bunlarda maliyete etki eden faktörler. Ama araştırmak lazım, bilgilenmek lazım, olabilirliğini öğrenip uygulamak lazım:)
|
sn.denizakvaryumu
Öncelikle hayırlı olsun beyaz topraklarınız. Araziyi gördüğümde ilk aklıma gelenler hmm buraya yenilenebilir enerji kaynaklarından yapılır elektrik su problemi olmaz diye yazmayı düşündüm. Ben sayfaları okuyana dek bu öneri çoktan yapılmış :) Güneş panelleri ve/veya pilleri ile rüzgar güllerinin hibritlerinden oluşturulacak sistemlerle ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi kat be kat karşılarsınız. Hatta belli mi olur belki fazlasını da yandaki kahverengi tepelere satarsınız. Bahçenizde akşamları çardağınız altında keyif yapabilmek için solar aydınlatmalarınızı kullanırsınız. http://www.sunpowerltd.com/images/ur...ydinlatma1.jpg Bahçenizi sulamak için açacağınız kuyudan da gene solar pompalarınızla sulama yaparsınız. Foseptiğinizin yakın kısmına bir de sucul arıtma alanı kurdunuz mu tamamdır. Bahçenizdeki ağaçlara asacağınız kuş evlerinin ve minyatür sucul alanınızın misafirleri kenelerinizi bertaraf edecektir. E araya biraz da yararlı böcük için bitki örtüsü serpiştirip yeni yararlı misafirler de edinebilirsiniz. Ulaşım konusunda güzel fikirler var zaten :)) Sürmeliye ilaveten Küheylan da düşünebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla at gübresinde çok iyi mantar yetişiyor :D |
Teşekkürler, beyaz topraklar bu önerilerle cennet gibi oldu birden :)
Neden tüm bunlar olmasın, bahçe de biz zamanlar hayaldi :cool: |
2 Eklenti(ler)
Sizin zevkinizle örtüşmeyecek ama hoşgörünüze sığınarak :)
Bastığınız yerleri beyaz toprak deyip geçmeyin :o Eklenti 81656 Tamamlayamadan para bitti ben de, gerisi size ait. Eklenti 81657 |
Clematisler sarmış bile verandayı :)
|
Valla harika olmuş, beyaz topraklar.Cennete dönmüş.
Teşekkürler, elinize sağlık.:D |
Ben bu sayfaya gelmiyeli neler neler olmuş, ne içatlar ne fikirler oh oh oh, valla hayranım şu türk zekasına nasıl nasıl bir çare buluruz, buluruz da, bulurken arkadaşımızdan da olmıyalım.
Ne o ultralight midir nedir, Ama sayın denizakvaryumu ona binilirimi ya, şeytan arabası, baksana şu fotoğrafa adam ne düşünüyor dersin, gözlerini kapamış aklına gelen duaları sayıyor. http://agaclar.net/forum/attachment....6&d=1243254728 Aman abicim sen gel beni dinle al bir karakacan rahat et, ultralight'miş, atv miş, boş ver sen onları al bir karakacan dağ bayır dinlemez dört çeker, benzini bittimi sal cayıra depoyu doldurur devam edersin, ara sıra müzikte söyler, hatta bahçeyi bile sürer. |
Gözlerini kapatıp "keşke karakaçana binseydim, " der gibi... :)
Biz son tahlilde karakaçanda hem fikiriz. :) |
Sn. Denizakvaryumu, daha fol yok, yumurta yok ama siz şimdiden altına hamak kuracağınız ağaçlara yer bulun ve dikin derim. En iyi dinlendiren yerdir, hele yatarken yaprakların arasından gökyüzü başka güzeldir. Direklere de bağlanıyor ama yapraklı ağacın keyfi daha başka:)
|
Araziye gidebilsek dikeceğiz de..gidilmiyor,traktör yolu çamur, çamura saplanıyoruz :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 81754
pteranodon Sizin arazi yakınlarında bundan kalmadı mı, ulaşım çabuk olurdu. Mazot, benzin, saman derdi de yok. Ne yemek isterdi bilmem:) |
Çok yakında, 2012 de görüşmek üzere... :D
|
Bu kadar çok destekle Babil'in asma bahçelerini bile aşarsınız siz:) Zaman dediğimiz nedir ki, akıp geçer. Bir de bakmışız füsunANK'ın çizimleri fazlasıyla gerçekleşmiş.
Her bir öneriyi özenle okuyorum. Gün gelir gerekir. Bu arada ayaklarınız da tarihe geçmiş durumdalar:p |
İnşallah diyelim, araziyi aldık bir kere ölmek var dönmek yok.
Hiçbirşey olmazsa meşe ile mercimek yetişiyor.Meşenin altında mangal yapar, kış boyu mercimek çorbası içer, mercimek köftesi yerim :) Ays61 şimdiden "mercimekli yemek tarifleri ve mercimekli tatlılar" kitabını aldı zaten :D |
yahu sevgili arkadaşlar,
o resimde dua etmiyorum tabikine. kaskın bağlama dalgası küçük geldiği için yardımcı oluyor sadece co-pilot!!.. Yoksa gayet neşeli geçti vallakine.. Aslında var ya, madem hayal kuruyoruz, işi çok da minimal tutmayalım.. öyle ikinci el temizce bir 4 çeker lada niva alalım olsun bitsin...Bir kaç kere bindim, gayet becerikli bir alet..hem ucuz, hem yedek parçası bol, hem de Türkiye şartlarına uygun..yerden yüksek, kolay kolay da bozulmuyorlar... |
Lada niva doğru bir seçim... sorun 2.elde temizini bulmak.
2.elde haşatı çıkan arabalar var :) |
Bir dönem TMO'nun elinde çok miktarda mercimek kalmıştı da Prof. Dr. Ayşe Baysal her gün televizyona çıkıp mercimeğin nimetlerini anlatıp dururdu ya. Hatta bir dönem mercimekli baklava tarifleri uçuşurdu havalarda:D
O günlerden kalma mercimek yemeği tariflerinin olduğu gazete kesikleri vardır bir yerlerimde, isterseniz arayıp bulayım:p |
şu toki evi olursa benim de ucuz bir ikinci el araba almam gerekecek..lada nivayı ciddi ciddi düşünüyorum..hem de otobandan gidip gelirken daha güvenli olur gibime geliyor..Eğer olursa onu ortak bahçe-arazi aracı olarak kullanabiliriz zaten
|
Sanırım hala Kızılaydaki TMO'nun satış yerinde var o mercimekli baklava, börek ve tatlılardan...
Kızılayda çalışırken öğlenleri tıkabasa mercimeğe doyardım eskiden ;) |
Alıntı:
Şimdi ne çorba kaldı ne baklava. Bize bekleriz :D |
Alıntı:
Size de oralardan beyaz topraklı bir bahçe bulurum ben. Lada Nivayla kim tutar bizi, korksun karakaçanlar :p |
Alıntı:
|
http://www.hurriyetoto.com/otomobil/...search=1&sc=50
http://www.artuz.com/Artuz/LeventDen...froad/lada.asp Lada Niva ya tam not verdim :) Ancak tüp taktırılmazsa benzini su gibi yakıyor. |
Zaten piyasada tüpsüz 2. el Lada bulmak imkansız gibi bir şey..:D
Konforu biraz az, ama taş gibi araba işte. Bu fiyata 4 çeker bisiklet bile alamaz insan.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025