![]() |
Verdiğim linkteki modifikasyonlar yapılırsa konforu kim takar...
Konforlu dediğimiz arabalar ,bahçeye çamurdan gidemiyorsa, ben böyle konforun :) |
Yeni gördüm başlığı, hayırlı olsun, sonunda kavuşmuşsunuz toprağınıza, çok sevindim :)
Bu beyaz toprak bizim başımızın belası yaylada, sizin tecrübelerden biz de faydalanacağız inşallah, kısa sürede buraya uygun bitkiler bulacağınızdan kuşkum yok. |
Teşekkürler,
siz neler yetiştiriyorsunuz beyaz toprakta ? Neler tavsiye edersiniz? "Umudu kesin" mi dersiniz? |
Ben size biraz daha konforlu bir karakaçan önereyim, hem bagaj hacmi ve yolcu sayısı olarak da daha çok imkana sahip..
http://www.hurriyetoto.com/oto/otomo...=1&mci=1&sc=20 |
Hiç umudunuzu kesmeyin denizakvaryumu.
Bizim arsayı alırken de sahibi burada hiçbirşey olmaz demişti, birkaç yıl sonra bahçeyi gördüğünde hayretlere düştü. Bizim toprak da bir karış kumun altında şist. Şimdiye kadar yetiştiremediğim bitki olmadı. Kaybettiklerim ya soğuktan donan tropik bitkiler, ya da son senelerde türeyen toprak altı zararlılarının kurbanları. Araziniz meyilli ise, birkaç kademe yapıp ilave toprak ekleyebilirsiniz. 500 metrelik yolu yürümekten başka çaremiz yoktu, şimdi evin arkasındaki yoldan bütün gün beton kamyonları geçiyor, ön taraftaki yolda cistak cistak müzik çalan arabalar. Bu nufus artışıyla, belkide yıllar sonra burayı müteahhide verip kendinize yeni bir tenha köşe arıyor olabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Sevgili denizakvaryumu, bu arada, belki geç kalmış bir soru ama,
bahçeyi alırken toprak analizi vs yaptırdınız mı, ya da bu "beyaz toprak" tam olarak ne anlama geliyor? Kireçli mi bu arazi??.. yabancı internet sitelerinde, şu toprak analizini yapmak için bir sürü zamazingo ("gizmo" :) satmaktalar. Millet saksısına bile o toprak analizini yapıp öyle bitki dikiyor anladığım kadarıyla. Belki bizim de o tür mevzuuları öğrenme vaktimiz gelmiştir diye düşünüyorum. Aşı yapmayı öğrenme işiyle birlikte, bu toprak analizi mevzuu benim en çok takıldığım ve öğrenmek istediğim konuların başında geliyorlar. |
Alıntı:
Bakalım nerede pes edeceğiz :D |
Alıntı:
Bana köylülerin söyledikleri "mercimekten başka bir şey yetişmez" Bu durumu bilerek aldım :D Toprak kireçli kirstli dedikleri beyaz toprak ,bir kaç parsel altındaki bahçeler pamukkale gibi :) Arazide tek tük meşeler var. Bir de geçen sene kavun yetiştirenler olmuş ama onların çoğunu da domuz ve tavşanlar yemiş. Goji ve kireçli toprağı seven üzüm yetişir mi, deneyerek göreceğim. Pes etmeye niyetim yok, hiç birşey olmazsa mangal yapar otururum :) |
1 Eklenti(ler)
Bende, İş Bankası yayınlarından çıkan, "bahçıvanın El Kitabı" diye bir kitap var. Burada koskoca bir bölüm, sadece kireçli topraklarda yetişen bitkilere ayrılmış durumda.
Bir ara oradan bakalım, eminim bir sürü bitki bulabiliriz kireç seven cinsinden.. |
Hımmm çok güzel, işte buna sevindim.
|
Toprak tahlilinden sonra toprağın düzeltilmesi için iyi bir programla bir yıl içinde her şeyi yetiştirebilir duruma gelirsiniz.
|
Hımmm bunun için profosyonel yardım almam gerek sanırım.
|
Sanırım tesfiye işlerini bitirdikten sonra hemen usulüne uygun bir tahlil yaptırırsınız. Onun sonucuna göre zor ya da kolay aksiyon alınır. Zor bir durum varsa elbette profosyonel yardım zaman ve maliyet açısından yararlı olur.
|
Alıntı:
1. aşı 2. pratik toprak analizi :) |
Sayın Denizakvaryumu, bahçenizi yeni gördüm, hayırlı uğurlu olsun.
Toprağın beyaz olması sizi rahatsız etmesin, hiç Kapadokya bölgesine gittinizmi? Ürgüp'teki en kaliteli şaraplık üzümler buna benzer bir toprakta yetişiyor, yani tamamen beyaz toprak, tek bir farkı var sizin bahçenizin, çok taşlık olması, bu da zamanla aşılabilecek bir sorun. Ürgüp üzümü araştırmalarına başlayın bence, cins olarak şu anda aklıma gelmiyor ama siz arar bulursunuz. Kolay gelsin. |
Aslında geçen ay ağaçlar netten öğrendiklerimle,
hem bodur armuta hem de bodur elmaya aşı yapmaya çalıştım, ama sanırım ikisi de tutmadı.. :( bir kursu felan olsa da gitsek... Şöyle bir dalında üzüm, bir dalında dut olan; veyahut her bir dalında farklı şeftaliler veren ağaçlarımız olsa ne süper olurdu!!..:rolleyes: Toprak analizi konusunda da, ben ilk yurt dışına çıktığımda gidip bir kaç tane alacağım..Bitkilerin sağlıklarıyla çok yakından ilgili bir konu, ama nedense Türkiye'de öyle man aman öncelikli bir konu olarak görülmüyor.. |
Evet, burada genelde bitki toprak şartları nedeniyle ölürse, "noldu anlamadım, ne güzel bakıyordum" oluyor :)
Hatta geçende bir arkadaşım annesine orkide aldı. Annesi de ne o öyle çer çöp (çam kabuklarından bahsediyor) diyerek kendince mis gibi toprakla değiştirmişti saksıyı :D |
Biraz muhabbete dalmış olduk ama kızmıyorsunuzdur inşallah denizakvaryumu :o
|
Sn denizakvaryumu, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun. Sizde bu araştırmacı ruh olduğu sürece bırakın kireçli toprağı, kireç kaymağında bile yetişecek ürünleri bulur çıkarırsınız:)
|
Alıntı:
üzüm konusunda araştırmalarım devam ediyor.Sonuçları burada yazacağım. |
Alıntı:
http://www.atmosferlab.com/ burası aklıma yattı. |
Alıntı:
Toprak ve su nedeniyle dikilen bazı meyve fidanları 3-4 sene içinde ölüyor. |
Alıntı:
elimden geleni yapacağım bakalım beyaz topraklarda neler yetişecek. |
Alıntı:
|
Cephaneli toprakta, bitkiler alerjiye bağışıklık da kazanabilir :D
|
...:)
|
Alıntı:
http://www.biyotar.com.tr/iletisim.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025