agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Denizakvaryumu / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15675.htm)

gurbik67 12-03-2010 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 567307)
Meyvesi yendiğine göre ben dişi ve erkek bitkiden şimdiden talepçi olayım :)

sayın Deniz akvaryumu;
bahsettiğiniz smlax excelsa (merulcan bir kaç adı daha var) giresunda bazı lokantalarda yemek çeşidi olarak bulabilirsiniz.

geçen yıl trabzona giderken yemiştim.ilk baharda her bitki gibi uçlardan filiz verir ve bu filizlr haziran ortalarına kadar toplanıp yenilebilir. ve son bahar aylarında (b.karadenizde) gıcır adlı kırmızı tohumcuklar oluşur.

bu tohumcuklar kesinlikle avuç dolusu yenilir hiç bir zararı ve yan etkisi yoktur.
dış taraf kırmızı zar içi iri tohum yenilen zar kısmıdır.

kökler çok derine indiğinden ne dondan nede yangından etkilenmez. koly kolay yok edilemez.

RUSCUS da her iki türü yenilir ( balığa baraja) giderken toplar balık tutarken çerez gibi atıştırırım. güzel olanıda yaprak uçları tikenli olan ruscus acualeatu dur.

denizakvaryumu 13-03-2010 14:43

Teşekkürler Sn.gurbik67, sayenizde bu bitki hakkında detaylı bilgi almış oldum.

Umarım Romantik ve Cey cey arkadaşlar bu bitkiyle bizi tanıştırırlar.

Bu arada gurbik67 bahçesini de forumda görmek isteriz :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 595736)
RUSCUS da her iki türü yenilir ( balığa baraja) giderken toplar balık tutarken çerez gibi atıştırırım. güzel olanıda yaprak uçları tikenli olan ruscus acualeatu dur.

Sanırım Sn.Romantik satışa çıkardı.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19695

Halil Önen 14-03-2010 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer
Ya Halil bey dertlerimi depreştirdin. Bergamadaki bahçeme 10 gün önce yağmurlar dinsin giderim diyordum bide araya arazi taşıtı işi girdi daha 10 gün Ankara'dayım. Zeytinler bu sene budanmamış geç olmaz değilmi? Mart ayının son haftası. Aynen bende bi tarlanın yolunu bulabilsem.:)

Geç kalınmış sayılmaz, son soğuklar iyi oldu.
Ançak havalar çok yağmurlu geçiyor mutlaka budama sonrası bordo bulamacı atılmalı.

Ema attım ertesi gün yağdı, 15 gün sonra Bordo bulamacı attım, o gün yağdı, dün attım bugün yine yağıyor.
Bu yıl hastalıklarla başımız dertte gibi olacak.

(Sn.Denizakvaryumun sayfasını işgal ettik, kovmasın bizi zaten bahcesine gidemiyor.)

Saygılar

omer.tuncer 15-03-2010 22:51

1 Eklenti(ler)
sy. Denizakvaryumu size gelelim beyaz topraklar diyorsunuz ama bence hiçte öyle değil. en azından taşlı değil siz bide benim yeri görün nasıl başa çıkılacak şimdiden kara kara düşündürüyor üstelik büyük. 5-6 senede temizlerim inşallah. ::))

Eklenti 130549

denizakvaryumu 16-03-2010 07:54

Neyse sizin bahçeyi gördüm, moralim düzeldi :D

Siz de moralinizi bozmayın, hiç olmazsa gidip resmini çekebiliyorsunuz...Benim bahçe yerinde duruyor mu durmuyor mu şu an onu bile bilmiyorum :)

jineop 16-03-2010 08:12

Bu bahçe görüntüleri ile olmasada, yazılarda geçen bitki çeşitliliği ve değişik bitki özellikleri ve uygulamaları ile 10 numara. Tüm bilgiler için gönülden teşekkür ederim. Bir sürü değişik bitkiyi bu sayfadan öğrenmek gerçekten çok hoş.

omer.tuncer 16-03-2010 08:12

Nerdee resim çektiğimde daha satın almamıştım pazarlık ettiğim gün çekmiştim. 2 şubatta satın aldığım gün bakırçay taşmış yollar ve köprü sular altındaydı birdaha gidemedim. ulaşım için satın aldığım taşıt ise başlı başına bir hikaye gidemedim hala Ankaradayım.

denizakvaryumu 16-03-2010 08:16

1 Eklenti(ler)
Yoksa ulaşım için defender mı satın aldınız ?

Eklenti 130573

omer.tuncer 16-03-2010 09:22

Taşıt hakkında

1 Eklenti(ler)
:D Yok tata 4x4 daha da ucuz olsun diye icradan aldım. daha öncede yazmıştım ama. Şu malum resim krizinde yazdıklarım kriz sayfasına taşınmış zaten Halil bey de Denizakvaryumu bizi kovacak demişti.
Sizede tavsiyem motosikletle felan uğraşmayın. Bu yaz bir arazi ile ilgileniyordum gerçi hala satılık ya. Dikili kadastro müdürlüğüne gittim ada parseli verip yerin imarını soracaktım. İmar müdürü daha yerin adını verince hayrola helikopterin mi var demişti.:o Neyse benim tarlanın asıl yolu Bergamanın içinden gidilirse 35 km 600m kadar toprak yol var ama ham yol değil ama yolu 10km kısaltarak gitmek isteyince. 5km bozuk tarla yolunda gitmek gerekiyor.

denizakvaryumu 16-03-2010 09:24

1 Eklenti(ler)
Benim tarlaya tata çıkmaz, ben defender alıp rahat edeceğim :D

Tata bu yollardan çıkamaz :)

Eklenti 130577

omer.tuncer 16-03-2010 09:29

alacağız en yeni defender. 20 yaşında olacak üstelik askeriyeden cıkmaları büyük çogunluğu benzinli. Ama parça sorunu yok kolay bulunuyor. tek sorunu motor gücü fazla olduğundan çok yakıyor. haftada 2-3 defa gidecekseniz sorun olacaktır.

denizakvaryumu 16-03-2010 11:05

1 Eklenti(ler)
Tüplü olanları benzin sorununu çözer.

Jandarma-MİT-Sağlık Bakanlığı-vs.den çıkma çok araba var.

Eklenti 130604

Tabi aslanlara karşı yapacak bir şey yok :D

k0900 16-03-2010 14:09

Şimdilerde çok sakin bölgeler, sarp arziler sıkıntılı, dikkat çekici :)

Kiraz 29-03-2010 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 597751)
Neyse sizin bahçeyi gördüm, moralim düzeldi :D

Siz de moralinizi bozmayın, hiç olmazsa gidip resmini çekebiliyorsunuz...Benim bahçe yerinde duruyor mu durmuyor mu şu an onu bile bilmiyorum :)

Sn. Denizakvaryumu, bahçeniz yerinde duruyor muymuş?

denizakvaryumu 30-03-2010 17:55

Bahçe siftahını sonunda yapabildik ama gittiğime gideceğime pişman oldum :)

Araba çamura battı, 2 saat sonra ancak başka bir araba çekerek kurtardı.

Bahçeden haber vermek için henüz erken.Ankara'nın içinde kayısı-erik-bademler çiçek açtı hatta çiçeklerini döktü.

Benim bahçe Ankara'ya 55 km uzaklıkta ve 1100-1200 rakımda henüz kayısı ve erikler çiçek açmamıştı.Geceleri sular donuyor.

Kış sessizliği bahçede sürüyor.

15 Mayıs 2010 da kesin açılış olacak inşallah :)

Kiraz 30-03-2010 18:18

Sabretmek zor ama hayırlısı.

üzüm 30-03-2010 18:40

Sayın denizakvaryumu,
Bahçeniz hayırlı olsun, ürünleriniz berekeli olsun.

Bizde killi toprağa çok saplanıp kaldık. Yağışlı dönemlerde arabada talaş, küçük çakıl veya kalas taşımayı adet edindik; kürek zaten demirbaş...

Sizdeki enerji, bilgi sayesinde pek de uzak olmayan bir süre sonra bahçenizin keyfini sürerken güle güle anlatacağınız bir hikayeniz oldu.

Buralarda çiçekteki badem ve zerdalilere don vurdu. Aman sizinkiler geç açsın meyvesini tadın.

Özden 18-05-2010 10:41

Bahçe "kesin açılış" töreni oldu mu Sn. Denizakvaryumu? Sizin tecrübelerinizi takip etmek biz Ankaralı bahçeseverler için çok önemli. Ben de bahçeye dikeceğim bitki seçimlerinde sizin önerilerinizden çok faydalandım, devamını bekliyorum :)

denizakvaryumu 18-05-2010 11:06

Okulların kapanmasını bekliyorum .

Aksi halde benim kız bahçeye gitmekten sınıfta kalacak :)

20 Haziran gibi 1,5 dönümlük deneme saksısından sonuçları aktarmaya çalışırım.

Geçen yıl bir heves domates vs.fidelerini ekip haftada 3 gün sulamaya çalışmıştık.

Yorgunluk ve stres diz boyu idi :D

Bu sene bu tarih itibarıyla sevgili dostum Zeki beyden gelen deşti domates fidesi haricinde herhangi bir sebze fidesi ekili değil.

Ürün almaktan çok kafamdaki denemeleri gerçekleştirmek için planlarım var evdeki saksılarla olmuyordu ;)

limon 18-05-2010 13:22

Açıkça beni sizin bahçenizle ilgili sebzeler ilgilendirmiyor.

Sizden çok değişik uygulamalar bekliyorum.

Düzenli bahçe sevmiyorsunuz, değişik bitkiler seviyorsunuz da artık kolları sıvamanın zamanıdır. Şimdi hazırlasanız 5 senede ancak büyüyp, serpilip, istediğiniz görünüme kavuşacaklar. Düzensiz düzenli bahçeyi sizden öğreneceğiz. Merakla bekliyorum şahsen. :)
(çene çalmak kolay, yap ta görelimin kibarcası ;) )

Özden 18-05-2010 13:28

Tam anlamıyla biz de aynı durumdayız, okul kapanıp da kızı babaannesine teslim edince ben de deneme projelerime başlayacağım :))

Bizim tek şansımız işyerimizle bahçenin yakın olması. Haftaiçi mesai arasında gidip suluyorduk. Bu sene sadece otomatik çim sulamanın ulaştığı bölgeleri ekmeyi planlıyorum.

Sizden aldığım tiyolarla da Ankara-Kırıkkale şartlarına uygun, donmayan, çok yıllık, yayılıcı bitkilere biraz öncelik tanıdım, bakalım bu sene nasıl bir bahçe olacak :))

denizakvaryumu 18-05-2010 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 640834)
Açıkça beni sizin bahçenizle ilgili sebzeler ilgilendirmiyor.

Sizden çok değişik uygulamalar bekliyorum.

Düzenli bahçe sevmiyorsunuz, değişik bitkiler seviyorsunuz da artık kolları sıvamanın zamanıdır. Şimdi hazırlasanız 5 senede ancak büyüyp, serpilip, istediğiniz görünüme kavuşacaklar. Düzensiz düzenli bahçeyi sizden öğreneceğiz. Merakla bekliyorum şahsen. :)
(çene çalmak kolay, yap ta görelimin kibarcası ;) )

:D

Bu senenin bombası olarak en azından Ankara'da portakal yetiştirebileceğimiz anlaşıldı.

Kocayemiş olur mu diyorduk, Ankara'da bahçede görülmüş-duyulmuş değildi, eh fidan sağ salim çıktı...

Daha ne olsun başlangıç için hiç fena değil ,şimdi bi 5 sene yatarım artık :D

denizakvaryumu 18-05-2010 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Özden (Mesaj 640843)
Tam anlamıyla biz de aynı durumdayız, okul kapanıp da kızı babaannesine teslim edince ben de deneme projelerime başlayacağım :))

Bizim tek şansımız işyerimizle bahçenin yakın olması. Haftaiçi mesai arasında gidip suluyorduk. Bu sene sadece otomatik çim sulamanın ulaştığı bölgeleri ekmeyi planlıyorum.

Sizden aldığım tiyolarla da Ankara-Kırıkkale şartlarına uygun, donmayan, çok yıllık, yayılıcı bitkilere biraz öncelik tanıdım, bakalım bu sene nasıl bir bahçe olacak :))

Herkes aslında çorbaya malzeme koyuyor, en küçük bir bilgi ve tecrübe bile çok önemli.

Ankara'dan değerli dost k0900 un bahçesini de mutlaka takip edin derim.

Sıfır kimyasal gübre sıfır zehirli ilaçla çok güzel bir bahçe çıkardı ortaya, onun bahçesi de Nuh'un gemisi gibi, her telden her türden bitki var ...

Ben de onun tecrübelerinden yararlanıyorum.;) Üstelik bahçesinde arı kovanları da var ve doğal arıcılığı da bir yandan hobi olarak yapıyor.

Özden 18-05-2010 14:35

Tamam k0900'ü de izlemeye aldım, teşekkürler :)

denizakvaryumu 18-05-2010 14:40

K0900,

Ankara EM den gelenlerle bugün, EM5+EMFPE uygulaması yapacak.

Bu uygulama oldukça önemli.

Yaprak bitleri-kırmızı örümcek-mantarla savaşta acaba bu ürünler ne derece etkin hep birlikte göreceğiz.;)

Açıkçası çok umutluyum, gelişmeleri k0900 den alacağız :)

gilan 18-05-2010 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 640862)
:D

Bu senenin bombası olarak en azından Ankara'da portakal yetiştirebileceğimiz anlaşıldı.

Kocayemiş olur mu diyorduk, Ankara'da bahçede görülmüş-duyulmuş değildi, eh fidan sağ salim çıktı...

Daha ne olsun başlangıç için hiç fena değil ,şimdi bi 5 sene yatarım artık :D

Bu hakikaten bombaymış. Detayları bekliyoruz. :D

Kocayemişi de olmaz diye almıyordum, cesaretlendim. :)

omer.tuncer 18-05-2010 15:15

portakalı bilemem ama kocayemiş ağaçının ankarada yaşamaması söz konusu değil. Bir tür çalı asıl olan çiçek açıp meyveye yatacakmı.

birde meyve verirse sana 5 değil 15yıl yatmak serbest:)

denizakvaryumu 18-05-2010 15:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 640911)
Bu hakikaten bombaymış. Detayları bekliyoruz. :D

Kocayemişi de olmaz diye almıyordum, cesaretlendim. :)

Okullar kapanır kapanmaz fotoları ekleyeceğim.

Kocayemişi alın... Ankara merkez, benim 1100 rakıma göre daha sıcak.

Bahçelievlerde malta eriğinin çiçek açıp meyve verdiğini gördükten sonra :)

denizakvaryumu 18-05-2010 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer (Mesaj 640916)
portakalı bilemem ama kocayemiş ağaçının ankarada yaşamaması söz konusu değil. Bir tür çalı asıl olan çiçek açıp meyveye yatacakmı.

birde meyve verirse sana 5 değil 15yıl yatmak serbest:)

Ben bu kocayemişe meyve tutturmazsam :D

Eh şimdi ben ne diyeyim ?

"Ankara'da, bahçede yetiştiren yok" diyorum, "ne gördük ne duyduk" diyorum.

"Bu işi başardık" diyorum, "Meyve tuttur" diyorsunuz.:)

İnsanoğlu böyle işte, isteklerinin sınırı yok :D

omer.tuncer 18-05-2010 15:42

Bildiğim kadarı ile karadeniz ve ege de oluyor nedeninde nem olduğunu düşünüyorum. Nem ankarada nerde ise 0 o nedenle dedim.

ankarada paşabıyığı çiçeğini apartman bahçesinde görüp de şaşırmayan biriyim.

Ama dikilide bergamada koca yemiş yok

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025