![]() |
Sn. Denizakvaryumu size çook kolay gelsin. Ne zamandır mesajları okumadım, yukarıdaki fotoğrafları görünce yanlış sayfa açtığımı sandım:)
Bahçenin neresine ne yapılır, nasıl, ne zaman yapılır?... gibi şeylerle kafanızın karıştığını, uykunuzun kaçtığını düşünmüştüm ama sizin bu gidişle kaçan uykular nasıl gelir bilmem; daha bahçede ne yapacağınızı düşünemeden, nasıl gideceğiniz de ayrı uyku kaçırıcı:) Şaka bir yana çok güzel heyecanlar bunlar, hep kafamız böyle şeylerle karışsa keşke. Kolay gelsin. |
Teşekkürler,
"gidemediğin yer, senin değildir" diye bir söz vardır. :) Bu nedenle önce bahçeye sorunsuz nasıl gidileceğini çözmem gerek. 4x4 jeep alamayacağıma göre en iyisi arazi motoru almak. -------------------------- http://www.timsah.com/4x4-Jeep-Off-R...om/NdrPMzQ6V8h Hiç bir yer gidilemez değildir, yeter ki iste :) . |
1 Eklenti(ler)
Hiç bir yer gidilemez değildir, yeter ki iste
|
Fiyatı uygun, ehliyet ruhsat, trafik, motor, şanzıman, diferansiyel, kaborta, boya, yağ, lastik, yağmur, çamur, kar, buz vs. vs. hiç bir derdi yok, önüne samanını suyunu koyun, sizi ve sevdiklerinizi her yere götürsün:)
Hareket halindeyeken bile doğayla içiçe, istediğin gibi fotoğraf çek, spor yap, yeri gelir can yoldaşı (örn. İnek Şaban'ın Kadife'si), ayrıca güzel gözlü, böyle deyince isminide buldum; SÜRMELİ :) |
Üç kişilik olsa hiç düşünmez alırdım, ne de olsa 4 çeker :)
|
Ben eskiden motorcuydum arkadaşlar. Motor fikri çok güzel, ancak onun da bir kaç sakıncası var:
1- İlk kullandığım motor kanuni'ydi, sıfır almış olmama rağmen sürekli arıza çıkartırdı. (Hatta Antalya İzmir yolunda bir günde 3. kez fren zinciri kopunca, ne iştir diye servisine sormuştum, "abi bunun normali o, kopar sık sık demişti!". demek ki sık sık birileri duvara tosluyor bu motorda diye düşünmüştüm) 2- 2. ucuz alternatif Çin'den gelen motorlar, ama tanıdığım "motorcu" arkadaşlarımın dediklerine bakılırsa onların da Kanuni'den farkı yok 3- Kaliteli, İtalyan, Alman ya da Japon yapımı bir motor alınabilir; ama o zman da, karşımıza motosiklet kullanmanın genel sorunları dikiliyor. Onları da şu şekilde özetleyebiliriz; a) Motosiklet kullanan herkes, motosikletten düşer arkadaşlar. Bu "alemin" temel kuralı budur, "ben hiç düşmedim" diyene de asla inanmayın. Dolayısıyla, eğer arada sırada yüzüstü tepetaklak aşağı düşmeyi, egzos ya da başka nedenden bir yerlerinizi yakmayı, yolda bütün 4 tekerlekli araçların üzerinize üzerinize gelmesini, göze alabilecekseniz motor kullanmayı düşünün b) Motosiklet 1, en fazla iki kişiliktir, ve genellikle 2. kişiler motosiklete binmeyi çok fazla göze alamazlar!! :)) c) Motosikletin de kursuna gitmek, çalışmak, ehliyet almak icap eder. d) Motosiklet kullanırken bir takım aparatlar mecburdur, dolayısıyla onları üzerinizde ya da yanınızda taşımaktan sıkılmayacaksanız bu işe girmek gerek. (ben yıllarca işe motosikletle gidip geldiğim için biliyorum!). Koskoca bir kask, motosiklet çizmeleri, ceketleri, hatta gerekirse pantolonları...Bunlar genellikle motosikletin çantasına sığmadığı için, motosikletle bir yere gittiğinizde onlar da yanınızda durmak zorunda kalıyor. e) Sanıldığının aksine, eğer çok profesyonel değilseniz, cross tipi de olsa, motosikletle dağa tepeye tırmanmak çok kolay bir şey değildir. "E....ne yapmalı o zaman.." diyenler için, en süper önerim, bir sonraki mesajda.... :rolleyes: |
İnanılmazsınız. Sn Denizakvaryumu beyaz topraklara gidemediğinden, onun sayfası da böylece gidişin nasıl ve ne ile yapılacağı aşamasında bir ileri bir geri gidiyor.:D Sn Baobab'dan sıkı bir devam bekliyoruz hadi bakalım.:D
|
Bizim derdimizin çaresi ATV olacaktır arkadaşlar!! :D
1) 4 tekerlekli, özel olarak arazide gitmek için üretilmiş, kar çamur dinlemeden her türlü arazide giden cinsten, 2) Kullanımı motosiklete göre çok daha güvenli, dengeli ve yollarda daha fazla araç muamelesi gören, 3) Üzerinde daha fazla yük ve insan taşımaya müsait, 4) Gerekirse üstü kapatılabilen modelleri de olan, .............Süper bir alet!!... Kanuni de benzer modeller üretmekte, ama kalitesi hakkkında bir fikrim yok...madem alıyoruz direkt bunlardan alalım, hiç derdimiz tasamız kalmasın diyorum ben!! :D |
5 Eklenti(ler)
şu şekil yani...
|
Süper, son noktayı koymuşsunuz.
|
5 Eklenti(ler)
bir kaç yakışıklı örnek daha...
|
Evet ben de beğendim, tüp takılır mı bu ATV lere :D
|
Bunları ben bile kullanabilirim. Hele son, tenteli ve römorklu tip harika. Bunlar arazide kullanıldığı gibi araziden şehir içine gidilirken bile kullanılabilir. Küçük yerlerde bunlar yaygınlaşmaya başlamış bile.
Geçen yaz Dikili'de bunların biraz daha küçük tipi 4 tekerlekli motosikletler görmüştüm. Özel adları da vardı da unuttum şimdi. Genellikle bayanlar kullanıyormuş. Çok hoşuma gitmişti. İstediğim koşullar uygun olup da orada kalmaya niyeti bozsaydım mutlaka o motordan edinecektim. |
Akyaka'da, 4 yaşlarında oğlu olan bir tanıdığımız, ailecek kullanıyorlardı bu makinayı :)
|
Ben de bir kere arabalı vapurla karşıya geçerken, ATV si ile vapura binmiş birisiyle sohbet etmiştim, kullanmasının hem çok güvenli hem de çok zevkli olduğunu anlatmıştı. Üstelik de Yalovadaki bahçesine İstanbuldan rahatlıkla gidebildiğini söylemişti. Yani hem asfaltta otomobil gibi, hem de arazide motosiklet zevki ile..
Tüp de taktırırız tabii...hatta arkaya direkt mutfak tüpü taktıralım, daha pratik olsun :) |
Alıntı:
Hazır tüp varken yemek, çay işi de hallolur:D:D |
2 Eklenti(ler)
Çaylar, güneş ocağı ile demlenecek ;)
Yemekler yine güneş ocağı ile pişecek ;) Yağmurlu, güneşsiz havalarda kapalıyız :D Eklenti 81552 http://www.alternaturk.org/gunesocagiresim.php Linke bir göz atın derim. Eklenti 81553 Katlanır güneş ocakları |
4 Eklenti(ler)
Bakalım nasıl sabredeceğim 5 sene sonraki halini görmek için, ama çok güzel ve farklı olacağına eminim, size, gayret, kuvvet ve bol para dilerim ki, çabucak yapın da bende zevkle seyredeyim :dilli:
Not 1: ATV konusunda bir dipnot; sanıldığı ve göründüğü kadar emniyetli değil, kolay devriliyor. Not 2: Bahçenize bir hobbit evi yapsanıza, hem bize örnek olursunuz, ne dersiniz, olmaz mı? |
Alıntı:
|
Bu güneş ocağı durumu aklıma çok yattı. Elimde imalat için imkanlarda mevcut. Örneğini çalışır vaziyette buradan paylaşmak kısmet olur umarım. :)
|
Güneş ocağı sistemleri için çeşitli detaylı tasarımlar aşağıdaki linkte.
http://solarcooking.org/plans/default.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sürmeli, mürmeli ama günde 2 posta saman ister :D |
Alıntı:
|
bence ciddi ciddi, kuyudan su çıkarmak, elektrik, aydınlatma, ısınma, yemek yapma, vs işleri için;
1-küçük bir rüzgar trübünü, ve de, 2- Entegre güneş panelleri düşünülebilir. Google'da yaptığım bir araştırmada, hem rüzgarla ilgili olarak hem de güneş panelleriyle ilgili evlerde kullanmaya müsait pek çok entegre sistem vardı. (entegre'den kastım, hareket ya da ısı enerjisini bir takım akülere vs yükleyip, sonra da o enerjiyi evdeki entegre sisteme, prizlere vs bağlamaktır). Bu tür bir sistemi hazır almak yerine biz dahi yapabiliriz bence. Hatta, National Geographic'teki bir programda izlediğim kadarıyla, bir çiftlikte hem rüzgar hem güneş sistemi kuruyorlar, ve hangisi o sırada verimliyse o devreye giriyor. Genellikle güneş gidince rüzgar çıkarmış, rüzgar dinince de güneş olurmuş. Dolayısıyla aslında en garantisi ikili sistem. Şimdi güneş paneliyle çalışan klima bile sattıklarına göre, eminim makul bir fiyata bu düzenek hazırlanabilinir. |
Alıntı:
|
Elektrik için aşağıda vereceğim linkte Olcay Bey'le konuşmuştuk (15., 17. ve 18. mesajlar), oraya bir bakın isterseniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...h%E7e+elektrik |
Alıntı:
Balıkçı Serdar mesaj atmıştı ama şimdi konuyu bulamıyorum. |
Alıntı:
|
Serdar Bey bulmuş bile :)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025