agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Denizakvaryumu / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15675.htm)

Baobab 25-05-2009 10:20

Sevgili Denizakvaryumu;

Bahçe mevzuunu nihayet çözdüğün için tekrar kutluyorum..

Bahçen hakikaten de son derece..ee...nasıl derler...beyaz gözüküyor... :)

Bahçeye ilk gidişinde ben de gelip görmek isterim doğrusu..

Şaka bir yana, etrafın vahşi olması çok iyi bence, türlü hayvanat, endemik tür, kafanı dinleyeceğin bir ortam, en başından kendi keyfine göre etrafı organize edebilmen, doğal manzara, vs bir sürü avantajı var aslında..

Üstelik, yol çamur, yokuş ve konusuna da kesinlikle takılma...Ultralightla direkt üzerine konacağımız için, yaz kış farketmez nasolsa bize.. :D

Benim evde hala biraz tohum var..Biber, bezelye, domates, vs vs..Geldiğimde onları da ekeriz belki..,

Selam ve sevgiler..

feriha 25-05-2009 10:28

Bahçeye giderken alçaktan uçmaya söz verirseniz ultralight sörfü demesine varım:dilli::D

Baobab 25-05-2009 11:11

Sizi bagajda da götürebiliriz feriha hanımcım, ama illa sörf yapacağım derseniz, kanat üstü de olur, havadar havadar...! :D

denizakvaryumu 25-05-2009 11:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omar (Mesaj 429701)
Sn. denizakvaryumu,

Tüm yazılanları heyecanla okudum, sanki benim düşüm gerçekleşmiş gibi...

.

Darısı düşlerini gerçekleştirmek isteyenlere.

"Armutun çöpü var, kirazın sapı var " demedim. Aldım.:D

Öteki türlü "yok imar geçecek mi, elektrik gelecek mi, yağmur yağınca ne olacak"? gibi sorunlara kafamı taksaydım ,almam mümkün olmayacaktı :D

denizakvaryumu 25-05-2009 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baobab (Mesaj 429741)
Sevgili Denizakvaryumu;

Bahçe mevzuunu nihayet çözdüğün için tekrar kutluyorum..

Bahçen hakikaten de son derece..ee...nasıl derler...beyaz gözüküyor... :)

Bahçeye ilk gidişinde ben de gelip görmek isterim doğrusu..

Şaka bir yana, etrafın vahşi olması çok iyi bence, türlü hayvanat, endemik tür, kafanı dinleyeceğin bir ortam, en başından kendi keyfine göre etrafı organize edebilmen, doğal manzara, vs bir sürü avantajı var aslında..

Üstelik, yol çamur, yokuş ve konusuna da kesinlikle takılma...Ultralightla direkt üzerine konacağımız için, yaz kış farketmez nasolsa bize.. :D

Benim evde hala biraz tohum var..Biber, bezelye, domates, vs vs..Geldiğimde onları da ekeriz belki..,

Selam ve sevgiler..

Teşekkürler.

Size haber vereceğim.

Saçma ile popodan vurulma tehlikesini bir yana bırakırsak bu ultra light işi kafama gerçekten yattı.

Balıkçı Serdarın da dediği gibi bir de tüp taktırırsam benden kralı olmaz.:D

Tohum konusu bu sene için mümkün değil, önce araziyi düzleştirmem gerek :)

Ancak öksüz ve yetim meyve fidanları kabul edilir.:D

denizakvaryumu 25-05-2009 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 429747)
Bahçeye giderken alçaktan uçmaya söz verirseniz ultralight sörfü demesine varım:dilli::D

İsteseniz de bu uçan nesne yükselemiyor.Gücü zaten motosiklet kadar.:D

Bir de tüp taktırırsak işte ağaçların üstünden anca gidebiliriz.

Ama size söz, ultra light ın sağına soluna kurdele-dantel yapacağız :)

feriha 25-05-2009 12:16

Yeni bir ultra light yeterince şirin.. Ama ille ikinci el diye tutturursanız kesin biryerlerine (dantel sevmem) kurdele ile kamuflaja yardım ederim. Belki kartal ya da uçan kaz şeklinde bağlamayı başarırız:D

BalıkcıSerdar 25-05-2009 12:27

Sn. Baobab'ın bahsettiği projelerin bulunduğu kitabı temin edin de ben üzerinde biraz çalışayım bakalım. Hem benim imalatım olursa kurdele bağlanabilecek yerleri de ihmal etmem:) Ayrıca montaj bitince tüpe geçiş benden:)

Ama bence Sn. Lilium'un önerisini de yabana atmayalım, bir kenarda dursun.

denizakvaryumu 25-05-2009 13:01

Eşşeğin otuyla çöpüyle uğraşmayalım.... verelim gazı gitsin. :)

Siz-ben-Baobab bir gün ultra ligt toplantısı yapalım derim.

BalıkcıSerdar 25-05-2009 13:08

mecbur yapacağız zaten:)

Baobab 25-05-2009 14:03

yapalım valla...benim işyerindeki ultralight ortağı hafiften yan çizmeye başladı.

İç piyasayı, kursları araştıralım, eğer olmazsa yurtdışından bir arkadaştan gümrüksüz getirtmeyi vs de deneyebiliriz.

Bende, daha önce de bahsettiğim gibi, 1 adet ultralight CD'si, 1 adet de piyasadaki bütün ultralightları bütün özellikleriyle anlatan kitap var. Oradan takip edebiliriz.

Bir de, ben Amarikadaykene (!), oradaki ultralight derneğinin internet sayfasına üye olmuştum. Oralarda da her nevi dökuman, kitap, bilgi vs var tabi.

Ankara'da benim bildiğim, ultralight kursu veren 2 adet firma var. Ben onlardan bir tanesinin davetlisi olarak gitmiştim Sapanca'ya.

Türk Hava Kurumu açısından ele alırsak, biraz şanssısız bu konuda. Çünkü THK'nın ultralight kursu veren yerleri Eskişehir ve İstanbul'da. Yani Ankara'da yok maalesef (zaten eğer özel firmadan da kursa alacaksak, bir kaç hafta sonu Sapancaya ya da Eskişehire gidip kursu tamamlamamız gerekecek)

Aşağıda, sivil havacılık genel müdürlüğünün WEB sayfasını, konuyla ilgili mevzuatı gösteren sayfayı ve konuyla ilgili bilgilerin yer aldığı "uçuyorum com" ait internet adresini bilgilerinize sunuyorum,

selam ve sevgiler.

http://www.shgm.gov.tr

http://www.shgm.gov.tr/doc/2920shk.doc

http://www.ucuyorum.com/archive/index.php/t-7090.html

denizakvaryumu 25-05-2009 14:30

Her uçuşta izin almak gerekiyormuş.

Uçan birisinden;

yıllık harcını, bakım parasını vs. öğrensek derim.

Karakaçanın yem parasından fazla ise hiç ümitlenmeyeyim :)

Baobab 25-05-2009 14:31

4 Eklenti(ler)
aşağıda Sapanca'daki ultralight uçuşlarımın fotoğraflarını gönderiyorum.. Benim kullandığım daha çok "trike" denen üçgen kanat şeklinde olandı. Ama açıkçası en çok hoşuma gidenler (ve daha konforlu olanlar) tıpkı tek kanatlı normal bir uçağa benzeyen, iç kabini kapalı olanlar. Aralarında da pek bir fiyat farkı yok..

Selam ve sevgiler..

Baobab 25-05-2009 14:32

3 Eklenti(ler)
bunlar da devamı...

denizakvaryumu 25-05-2009 14:41

Trike ler çok güzel...

Uçan karakaçan diyebiliriz.:D

Ses olayı nasıl ? Motor sesi rahatsız etmiyor mu?

Resimlerden sizi oldukça heyacanlı gördüm, uçarken neler hissettiniz?

Baobab 25-05-2009 14:51

motorları arkada olduğu için, çok fazla motor sesi yok (ama araba kabininden daha çok tabii). "fixed wing" denen ve minyatür uçağı andıranlarda ise ses daha da az...

Benim binmiş olduğumda, her tarafı açık olduğu için, rüzgar sesi de vardı, ama rüzgarı, etraftaki kokuları vs hissetmenin keyfi inanılmazdı (Bu açıdan biraz motosiklete benziyor. Motosiklette de, uzun yolda, o yörenin kokuları gelir sürekli burnunuza. Kemalpaşa'dan geçerken şeftali, Tavşanlı'dan geçerken kömür, iç anadoluda bğday, vs..sürekli doğayla sarmaş dolaş yani)

Heyecan kısmına gelince..Açık söyleyeyim, başta biraz endişeliydim (ilk kez bindim), ama yukarı çıkar çıkmaz geçti endişem. O kadar dengeli, o kadar rahat ki kullanımı, hiç bir endişe kalmıyor. zaten, belki biliyorsunuzdur, siz dümene hiç dokunmasanız dahi, kendi kendine dengeye gelip uçacak şekilde ayarlanmışlar. Ayrıca, her ultralightta, belirli bir açıda otomatik açılan paraşüt var. zaten ağırlıkları fazla olmadığı için, her halukarda (paraşütle de olsa) gayet güzel yere indiriyor. Ayrıca, dümeni öyle aşırı hassas değil. Size sadece ufak tefek düzeltmeler, manevralar vs yapmak düşüyor. Kısacası, devasa kanatlı, aşırı manevra yapmayan, az yakıtla sakin sakin ve bol bol uçuran cinsten bir araç (hatırladığım kadarıyla, 100 km de 2-3 lt kadar yakıt harcıyorlar. yani, ortalama bir motosikletten dahi daha az)

Aşağı indikten sonra, kendi kendime yemin etmiştim, ilk fırsatta bir tane alacağım diye. esasen benim en önemli hayallerimden birisi, ultralight ile milletleraarası seyahat edip sonra da yaşadıklarımı yazmak..Bir gün olacak işallah.. :)

denizakvaryumu 25-05-2009 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baobab (Mesaj 430007)
her ultralightta, belirli bir açıda otomatik açılan paraşüt var. zaten ağırlıkları fazla olmadığı için, her halukarda (paraşütle de olsa) gayet güzel yere indiriyor.

...az yakıtla sakin sakin ve bol bol uçuran cinsten bir araç (hatırladığım kadarıyla, 100 km de 2-3 lt kadar yakıt harcıyorlar. yani, ortalama bir motosikletten dahi daha az)

Gerçekten güvenli ve hesaplı imiş, bu kadarını beklemiyordum.

Haymana yolunda da yerleri var, En kısa zamanda şu işe bir el atalım derim.

(fixed wing uçağı andırdığından hoşuma gitmedi açıkçası, onda paraşüt var mı)

Baobab 25-05-2009 15:26

4 Eklenti(ler)
Fixed winglerde de var paraşüt..

Bu arada, onlar uçağı andırıyor dediğime bakmayın. Etrafı branda çevrili, gene kafanız dışarıda cinsten çoğu. Kanadının sabit olması dışında fazlaca bir farkları yok trike lardan.
(Üstte yolladığım resimlerden birindeki uçağa benzeyen şey, uçak hakikaten de..Belediyenin kiraladığı ilaçlama uçağıymış. Fixed wing değil yani)

aşağıda bir kaç fixed wing resmi yolluyorum, bir fikir versin diye..

Bir de alırken başka bir şeye daha karar vermek gerekecek. Bir çok ultralightta, ikinci koltuk arka sırada. Yani arka arkaya. ama bir kısmında da, koltuklar yan yana. bence yan yana olması daha eğlenceli..İki kişi de rahatlıkla etrafı görebilir. (Bir de, iki koltuklu ultralightlarda, her iki koltuktan da uçağı idare etmek mümkün. Sistemi öyle)

gilan 25-05-2009 15:48

Peki fiyatları ne kadar bu ultralightların :confused:

denizakvaryumu 25-05-2009 15:49

Son resimdeki Fixed wing de güzel ama kuyruk mesafesi trike lerde çok kısa daha derli toplu, taşınabilir görüntüsü var.

Trike diye google dan aratınca

http://images.google.com.tr/images?h...trike&aq=f&oq=

bunlar karşımıza çıkıyor :)

denizakvaryumu 25-05-2009 15:54

1 Eklenti(ler)
Eklenti 81389

Bu görüntü beyaz topraklarda neden olmasın? :p

Baobab 25-05-2009 15:59

ABD'deki fiyatları, uçulabilir cinsten olanların ikinci elleri 3-4 bin $ ila 10-12 bin $ arasındaydı. Yeni almak istersek gene ABD fiyatları ile, 11.000-12.000 dolardan başlayıp 25-30 bin dolara kadar çıkıyor.

Bence siz de katılın ultralight procemize, 3'e bölelim parayı.
Alması daha kolay olur!
(Denizakvaryumu'nu tarlasına, köyüne bırakır, uçmaya gideriz, onun çok işi var oralarda daha nasolsa!! :))
Akşam da köyünden alıp evine bırakırız, tamam işte.. :D

Baobab 25-05-2009 16:02

Sanırım Sn Denizakvaryumu, google daki "trike" ları daha çok sevdi gibi sanki..
"Madem o kadar para verecez bari işe yarasın dediğini duyar gibiyim..:D

BalıkcıSerdar 25-05-2009 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 430048)
Eklenti 81389

Bu görüntü beyaz topraklarda neden olmasın? :p

Fotoğrafı görünce bir an, ahanda Denizakvaryumu almış da uçuyor dedim:)

denizakvaryumu 25-05-2009 16:02

4 Eklenti(ler)
Eklenti 81397

Her şey hayalle başlar, neden olmasın ?

Ultra light olmazsa paramotor ....

Kalkış ve iniş için hiçbir şekilde piste gerek yok. Harç yok, izin alma yok . Ultra lighten çok daha iyi.

Eklenti 81403

Eklenti 81404

gilan 25-05-2009 16:32

Bu Backpack Paraglider uçar mı cidden? Muhteşem :)

Benim kardeşim çok meraklı bu işe. Size ortak olarak onu vereyim ben :)
Küçüklüğünden beri bir motorlu planör alacağım der, o da bunlar oluyor herhalde. Hatta bir ara motorsuzunu imal etmeye çalışmıştı. Sonra da bisiklette bir arkadaşının arkasına oturup hızla yokuş aşağı inerken havalanmayı başarmıştı :)

nevsune 25-05-2009 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 429894)
Siz-ben-Baobab bir gün ultra ligt toplantısı yapalım derim.

Ne oluyor ya? Cinsiyet ayrımcılığı kokusu alıyorum:)

Al işte bütün işiniz gücünüz oyun oynamak. Neyse havalar yağmurluyken oynayın hayallerinizle bakalım. Yağmur bitip, dozer çıkınca başka toplantılar yapmak durumunda kalacaksınız. O zaman da biz gelmeyeceğiz yardıma:mad:

denizakvaryumu 25-05-2009 17:18

2 Eklenti(ler)
Bazı arkadaşlar bu konu başlığında, uçakların vs.nin ne işi var diyebilir ama konu bahçeye kışın veya yağmur yağdığında nasıl gidileceği.:D

Çünkü yol olmadığından en ufak yağışta bahçeye gidilemiyor.Ancak traktör kiralarsanız ne ala.

Örneğin geçen haftaki yağışlarda bahçeye gidilemedi.

Ancak son tahlilde hava araçlarının bu iş için uygun olmadığını anladım.

Neden mi?

Biz bahçeye yağmurda, kapalı havalarda gitmek istiyoruz zaten bu durumda hava araçlarını da kullanamayacağımız açık.

Fırtınalı-yağmurlu havalarda yukardaki resimlerini eklediğimiz hiç bir araç işe yaramaz.

Bu durumda en iyisi arazi motoru.

Bu sonucu zaten çok önceden Balıkçı Serdarın kayınçosu bulmuştu.

Bahçeye arazi motoru ile geliyordu, demek ki bir bildiği varmış.

Biz şimdi 125 cc - 250 cc den fazla olmamak kaydı ile en iyi arazi motoru hangisidir konusunu tartışsak.

Eklenti 81416

Eklenti 81417

denizakvaryumu 25-05-2009 17:31

1 Eklenti(ler)
Özellike deneyimli ve tecrübeli arkadaşların yorumları önemli Sn.Balıkçı Serdar sizin kayınço ne der bu işe.

Bu 125 cc lik bir Yamaha WR 125 R

Özellikle bu motor hakkında ne düşünür.

Eklenti 81418

http://www.beldeyama.com.tr/www/urun...id=10&u_id=295

denizakvaryumu 25-05-2009 18:19

1 Eklenti(ler)
Fiyat hesaplı olsun denirse

Kanuni cross 250

http://www.kanuni.com.tr/tr/Default.aspx

KDV-ÖTV dahil 3.750 TL...

Eklenti 81424

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025