![]() |
Biz bahçede kimbilir ne düzenlemeler yapılıyor diye beklerken, ooohhh mangal sefalarıyla vakit geçiriliyormuş. Yağmur da işin bahanesi:p Şaka bir yana ama bizim buralara yağdığı gibi yağdıysa yapılacak bir şey olamazdı zaten.
Bu yıl yavaş gidilecek anladığım kadarıyla. |
Balkonda insan herşeye titizleniyor, bahçede ise işi oluruna bırakıyorum.
Oldu oldu, olmadı "haftaya yaparım" deyip geçiştiriyorum çünkü yapılacak çok iş var. Minörleri bıraktım, majörlere yolculuk :) .... |
1 Eklenti(ler)
Ankara'da bir incir ağacı daha buldum. Adliyenin yan tarafındaki caddenin kaldırımında bir ağacın dibinden çıkmaya çalışıyor. Sizin bahçeye bir incir dikelim mi:)
|
Yani ısrarla ocağıma incir ağacı dikeceksiniz :D
İncir araştırmalarım devam ediyor, eylül gibi neticelendireceğim. Olmadı Ankara deresi olmadı kazma kürek adliye yanı sökeceğim :) |
Ne yapayım aklıma siz düşürüyorsunuz böyle garip şeyleri. Ben de bulup size gösteriyorum:) Aslında siz yeniliklere çok açık olduğunuz için, sizin bahçe biraz bizim oyun alanımız gibi olacak;)
Haa, sonbaharda bir çelik de yenidünyadan alalım. |
Oldu olacak bir de muz dikelim:)
|
Yenidünya muhabbetinde siz orada değil miydiniz? Ahmet'in Bahçelievlerdeki bürosunun bahçesinde yenidünya ağacı var, hem de meyve veriyor.
Denizakvaryumunun bahçesi için bir çelik sözü bile aldık biz o gün:) |
Değilmişim demekki, bende deneyeceğim yenidünyayı, bir çelikte bana alın o zaman Ahmet Bey'den:)
|
Alıntı:
:D :D |
Verdiğiniz linkteki konuşmaları nasıl atlamışım ya, pes yani. tabi bizim işlerin çok çok yoğun olduğu sıralardı, masamızda bile oturamıyorduk o sıralar.
Muz ve greyfurttan satışa çıkarsa haberimiz olsun:) |
1 Eklenti(ler)
Bu ne sessizlik? Ne oluyor, bahçede bir çalışma yok mu?
Şimdi size bir hatamı telafi etmeye niyetlendim. Gerçi sizin bahçede kekikler varmış ama bir de değişik bir cins ekleyelim. Bakalım bunu tanıyabilecek misiniz? (Saksı balkonun dışındaki mermerde durduğu ve benim de yükseklik korkum olduğundan binbir akrobasiyle çekebildim bu fotoğrafı:p) Eklenti 95551 Feriha'nın terasına ziyarete gittiğimde Gurbik67'den gelen kekikten bir dalı bir bardakta toprağa yatırmıştım ve tutmuştu. Geçenlerde emanetimi aldım. İnanılmaz bir hızla gelişmeye başladı. Dallardan birinin biraz daha uzamasını bekliyorum ki, bir dal da size hazırlayacağım:) Bu arada Gurbik67'den haber alan var mı? |
Bu tarih itibarıyla mangal aparatlarında gelişme var :)
Evvelki hafta bahçede 1 kene öldürüldü, geçen hafta da oturduğumuz yerde keneyi yakalayınca pet şişenin içine konuldu hesapta test için ziraat fakültesine götürecektik ... Kenelere önlem konusunda gelişmeler var... :) 5x5 beton atıldı. Bu arada domates biber kekik (eğer olurlarsa çünkü haziran sonu dikildiler)resimlerini sezon sonu yani ekim sonu yükleyeceğim ki "koca yaz mangaldan başka bir şey yapmadın mı , ağustos böceği " denilmesin :D Resimdekini kekiğe değil de savory e benzettim.Bahçede var, daha doğrusu şu an bahçede 4-5 tür var, doğal kekikler de var. Yazı ve kışı en iyi çıkaranlarla yola devam.Marjoram gibi bazı kekikler susuzluğa hiç dayanıklı değil ... Gelişmeler ekim sonu :) |
Ben uzun süredir yokum ortalıkta, bayağı bir iş görmüşsünüz, geriye doğru bir okuyayım, bakalım neler neler yaptınız :)
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar
esas sorun kireçde değil kilde. Kirece karşı uygun anaçlarla sorun çözülüyor ancak toprak çok killi ise kökler boğulduğundan çözüm ancak toprağın ıslahı. Islah konusunda yapılacak olanlar ise ; Drenaj yapmak,tavuk gübresi ve leonardit kullanmak.Bunları yapmadan dikilecek asma va ağaçlar 3-4 sene içinde ölecektir. |
Tahlil yaptırdınız mı?
|
Bizim sorunumuz da kil zaten, kireç değil.
Islaha gelince, biz iş makinası ile bu kil alanın üstten 60-70cm kadarını tamamen kazıp , içine hayvan gübresi koyup karıştırdık. Sonra bu alana iğne yapraklı ağaçlar, katran, göknar diktik. Ne yazık ki bu işlem de fayda etmiyor pek, her yıl 5-6 ağacımızı kaybediyoruz, kalanlar da o kadar yavaş büyümekteler inanamazsınız.Hasta bir ağacı söktüğümüzde 3-4 yıl içerisinde köklerini ancak 10-15cm çalışabildiğini gördük. Bizim toprakta bu yapı 10m derinliğe kadar hemen hemen aynı, kuyu kazdırdığımızdan biliyoruz, o yüzden yüzeysel bir ıslah çalışması fayda etmiyor.Umarım sizin orada yüzeysel bir sıkıntıdır kil. Yine de eniştem yoğun emekle aynı arsada her çeşit bitki yetiştirmeyi başarıyor, yalnız onun alanının toprağı neyse ki biraz daha iyi, tam kil olan yerimiz gibi değil. |
Alıntı:
Bu hafta numuneyi alıp yaptıracağım. Ancak kil bariz olarak bellli.Ayakkabıya yapışan çamur zamk gibi.Su toprağın 1 cm altına inmeden akıp gidiyor. |
Alıntı:
Kepçe ile kil tabakasını dağıtmamı bu mümkün olmazsa fidan ve asma dikilecek yerleri kepçe ile derince kazmamı , fidan ve asmaların etrafını çok geniş olarak dere kumu+leonardit + bahçeden çıkan toprak ile karıştırarak dikmemi yoksa kötü sonucun kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tabi her sene hayvan gübresi de şart.Özellikle tavuk gübresi.Yine sulama suyuyla verilecek humik-fulvik-amino asitler vs.vs. Bunları öğrenince 3 aydır mangal yapmak ve kenelerle boğuşmaktan başka bir şey yapmadım :) Ama domates-biber vs.gibi mevsimlik sebzelerde sorun olmayacağını sanıyorum.Ayaş domatesleri şu an çiçekte.Çeriler oldu.Demre biberleri oldu.3-4 cm.büyüyen biberler ve daha kırmızı olmadan çeriler hemen talan edildiğnden görsel zevkini sürememenin derin acısı var :) Esas beklentim ise gojiler, deneme altındaki gojiler başarılı olursa kapama goji bahçesi yapacağım :) Her ne kadar gojinin gölgesinde yatamayacaksam da ... |
Alıntı:
İkinci bir şey tavuk gübresini pek tavsiye etmem ölcüsünü ayarlamak epey zordur, Yeri derince ama kepçe ile veya derin patlatma attırarak bolça çiftlik gübresi ile karıştırarak bir nebze de olsa olur kanaatindeyim. imkanınız varsa dere kumu da kullanınız. |
İşlenmemiş yerde ...Çapa yapılan yerde de 1 hafta sonra suladığınız zaman toprak sertleştiğinde yine aynı sorun.
Tavuk gübresi için ölçü 1,5 dönüme 4 romork olarak aldım. Islah için kendime güveniyorum.Kolay kolay pes etmem. Tek zorluk, her hafta oturduğumuz yerde yakaladığımız keneleri vücudumuzdan kan emerken yakalamayalım da :) |
1 Eklenti(ler)
Deniz Akvaryumu, tesadüf eseri bir site buldum, 2 saattir çıkamadım, fotoğrafların kalitesi de, bahçeler de birbirinden güzel. Bak istersen...
Eklenti 95787 Site: http://images.mooseyscountrygarden.com/ |
Tahlil çıktıktan sonra, bitkilerinizi nasıl dikmek, toprağı nasıl kullanmak istediğinize de bağlı olarak yapılabilecek pek çok şey var. Tüm arazideki toprağı komple iyileştirme planı uygulayabileceğiniz gibi, bitki dikme planınıza göre kısmi uygulama da yapılabilir.
|
Alıntı:
Toprakta ıslah çalışması yapmak da çoğu zaman fayda etmiyor. İnşallah siz de başarılı olur. Kökler killi toprağa değdiği anda ölümler artıyor ne yazık ki.Toprak analizinden sonra orada yetişecek bitkileri araştırıp, onları dikmek daha iyi bir çözüm sanırım. Sayfanızı dikkatle takip ediyorum. Sizden örnek alınacak çok şey olacak benim için. Çünkü benzer sorunları yaşıyoruz. Kolay gelsin. |
Kolay gelsin Deniz akvaryumu kenelere dikkat epeyce varlar anladığım kadarıyla. Siz bu işin altından kalkacaksınız bence . Her ne kadar zor olanı seçsenizde. Her ne kadar ufacık bahçenin hakkından gelmediysemde ameleye ihtiyaç olursa yardıma hazırım..
|
Hasan Bey,
teşekkürler.Uzun zamandır görüşemedik. İşin doğrusu bahçe için keyfe keder davranıyorum.Bu sene etrafını telle çevireyim yeter diyordum.Onu yapabildim. Çünkü 15-20 adetlik domuz sürüsü geliyor.Geçen cumartesi gelen domuz sürüsü komşularda ekili nohut-kabak-mısır-kavun-karpuz ne varsa yerle bir etti. Ne hikmetse domateslere dokunmamışlar. Sn.füsunANK killi kireçli toprağa bile fındık,karayemiş,blueberi dikerek karadeniz köşesi yaptım ...Anlatmak istediğim mantıklı bir ekim-dikim çalışmam yok :) |
4 Eklenti(ler)
killi-kireçli toprakta ne yetişir ? (ıslah falan yok, sadece babamın deli inadı ile) Toplam 70 dönüm. Rakım 1400. Bütün köy bu toprakta bahçe olmaz demişlerdi. Şimdi herkes bahçe yapıyor.
Eklenti 101841 Eklenti 101842 Eklenti 101843 Eklenti 101844 |
2 Eklenti(ler)
Elimde sadece bu fotolar var ama,
Aslında aklınıza gelecek her türlü meyve ve sebze yetişiyor (o rakımda fındık bile var. Bize yetecek kadar da meyve veriyor.) Eklenti 101846 Eklenti 101847 |
Sn. agozce, 1400 rakımlı bahçe Ankara'damı?
|
Böyle rsimler gördükçe şevkim artıyor :)
Cennet bahçesi gibi...Sn.agozce teşekkürler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025