![]() |
Gübreleme
Sn Deniz akvaryumu Büyük baş hayvan **** keçi gübresini bulamıyorsanız tavuk gübresini tercih edin.Tavuk gübresi mutlaka iyi yanmış ve dinlenmiş olmalı. Aksi taktirde hiç bir fayda sağlamaz.
( Bu arada L. Barbarum' larınız ne durumda merak ettim.) |
LB ler bahçenin değişik köşelerinde, ben sizin gönderdiklerinize LB sercan1969 diyorum., çünkü 4 farklı yerden gelme gojiler var :) hepsinin adı ayrı.
Bu kış benim için çok önemli, bir çok bitkinin bahara nasıl çıkacağını gözlemleyeceğim ... |
Alıntı:
|
Alıntı:
(Babam 60 yaşında emekli olunca yapmaya karar verdi. Bahçe bu kadar büyük olunca, bu duruma gelene kadar çektiklerimiz cehennem gibi idi ama, neyse) Sn. Denizakvaryumu, bence istediğininiz herşeyi hiç korkmadın ekin. Deneyimlerimizden biliyoruz, hiç yetişmez denilen bitkileri biz yetiştirdik.Hemde taşıma su ile. Bizim oralarda su çok büyük sorun. Şu anda bu bahçe sulanmadan yetişiyor. İlk 3 yıl taşıma su ile suladık. Sonra bıraktık. Ne kazandığımızı merak ederseniz; yılda yaklaşık 10-15 bin harcıyoruz ve 5 bin lira kazanıyoruz. Nasıl? Kolay gelsin. |
4 Eklenti(ler)
Aslında tam bir ağustos böceği olduğumu itiraf edeyim. :D
Bahçeyi aldıktan sonra çoğunlukla yan gelip yattım,hep mangal hatta tenekede tavuk bile yaptım.:) Bu sezon benim için önemli olan 1,5 dönümün etrafını telle çevirmekti çünkü akşamları sayıları 15-20 yi bulan domuz sürüleri bahçeye kadar gelebiliyordu ve bunu da yapabilmiştim. Ama karıncalık yaptığım zamanlar da oldu :p Bu vesile ile kendilerinden tohum-fide-fidan satın aldığım forum dostları ile bana hediye olarak tohum-fide-fidan gönderen/veren forum dostlarına tekrar teşekkür ederim. Eklenti 104525 Demre biberleri süper bereketli oldular . Eklenti 104526 PP ler hiçbiri PP ye benzemedi.Selahattin Hocam safkan PP alacağım olsun :) Eklenti 104527 Eklenti 104528 Ben bir karıncayım :D |
2 Eklenti(ler)
Kudret narı,
Allaha şükür midemde bir problem yok ama içini yemesini seviyorum :D Eklenti 104529 Eklenti 104530 |
4 Eklenti(ler)
Domates bir bahçede olmazsa olmazlar arasında.
Domatesler arasında "bu şundan daha iyi " gibi bir tanımlama malesef mümkün değil. Bu tamamen damak tadı ile ilgili bir durum. Kimisi A domatesini beğeniyor kimisi B domatesini. Ama şu bir gerçek ki market ve pazarlardan alınan domateslerin yanında bu domatesleri yiyenler "işte domates" diyor :) Bu sene bahçede 4 tür domates denedim. Benim favorim (yani damak tadıma en çok hitap eden); blacksea man tomato... Sağolasın balıkçı. Olmaz böyle bir domates.Muhteşem bir tat. Ayaş domatesleri ve diğer pembeler kusura bakmasın. :) Eklenti 104531 Eklenti 104532 Eklenti 104533 Eklenti 104534 |
sevgili dostum ellerine sağlık.Maşallah Kendin yetiştirince tadı bir başka olur. Tamamen doğal.
saygılarımla |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Tarhun,Kekik,mercanköşk bakalım kışın ne olacak?
Eklenti 104541 Eklenti 104542 Eklenti 104543 Eklenti 104544 |
3 Eklenti(ler)
Bahçemde bu tarih itibarıyla açmaya devam eden iki çiçek var.
Yaz boyunca da açtılar. Eklenti 104545 Eklenti 104546 Eklenti 104547 |
1 Eklenti(ler)
Şimdiye kadar hiç patates dikmemiştim...Bilen birisinden öğrendim :)
Bir patates bıçakla 3 e bölündü kesik tarafı alta gelecek şekilde 3 ayrı yere dikildi. Bir patatesden bu kadar patetes oldu. Eklenti 104549 |
1 Eklenti(ler)
Şunu da belirtiyim ki,
Bahçede kesinlikle kimyasal gübre ve ilaç kullanılmadı. Sadece yanmış hayvan gübresi kullandım. Hastalık olarak bir domates çeşidinde kalsiyum eksikliğine rastladım.Ancak ilginç olan 1 metre aşşağısında dikilen başka tür domateslerde bu durum oluşmadı. Bahçede oldukça fazla uğur böceği ve peygamber devesi olduğunu belirtiyim yine kırmızı siyah rengiyle bir tür yok edici böceğe de çok sık rastladım ama adını şimdi hatırlamıyorum. Karpuz ve kavunlarda geç ekimden dolayı hâyal kırıklığı yaşadım sadece kelek topladık :) Eklenti 104552 Yine bu badem fidanında olduğu gibi bazı fidanları da bahçe tecrübem olmadığından kuruttum. |
İlk yıl için muhteşem bir gelişme. Hem de uzaktan gelip giderek. Ellerinze sağlık. Gelecek yıl kimbilir neler olur? Ukrayna siyahlarının yanında evladiyelik turuncu domatesler iyi gider :)
|
Alıntı:
Ben,eşim,kızım ve arılar :) Alıntı:
Gelecek ayın sonunda ise zaten bahçeye ulaşmak mümkün olmayacak.Elektrik zaten yok. Ama tüm bunlar istediğim durumlar... aksi halde TOKİ buraya da gelir :) Gelecek sene malesef evladiyelik Ayaş domatesleri ve sırık pembeler olmayacak. Bu senenin blacksea man tohumları ve 3 yeni türle denemelere devam. Özellikle sırık domateslerin sırıklarıyla uğraşmayı hiç sevmeme rağmen purple calabash tomato yu deneyeceğim. Diğer 2 tür ise siberian ve northern delight olacak. Gelecek dönem haziran ayı sonlarına doğru bu iki türü hasat ederim sanırım. Bu arada yaptığım karadeniz köşesi vs. türdeki denemelerimi kıştan çıkınca buraya ekleyeceğim :) |
Alıntı:
Bu kadar kısa sürede ne güzel ürün almışsınız .Kutlarım sizi..Desenize seneye satışa başlayacaksınız. |
Teşekkürler.
Bu diktiğim patatese karadenizde rus patatesi diyorlar ve bu patatesi yiyen diğer patatesleri malesef yiyemiyor...Pembe domates olayı gibi :) Bölme olayına gelince; Önce patatesi tam ortasından 2 ye böldüm, bir yarısını da yine yarıdan 2 ye böldüm aslında bu yöntemle 4 e de bölünebilirdi ama ilk defa diktiğim için ne olur ne olmaz diye 3 e böldüm. Yani 2 kesik kenarlı olan 2 patates; hem alttan hem yandan kesik olarak toprağa kondu.Ama kesik yüzleri hiçbir zaman yukarı bakmadı.:) Sizin patateslerin çürümesi sanırım fazla su verdiğinizden olmuştur. |
sevgili denizakvaryumu ellerine sağlık.Maşallah Kendin yetiştirince tadı bir başka olur. Tamamen doğal.:) Hepsi birbirinde güzel ...
saygılarımla |
Sevgili denizakvaryumu, ellerinize sağlık.
Ürünlerinizi ne büyük gururla sergilediğinizi görür gibiyim. Aldığınız tat ve haz daha çok devam etsin inşallah. Osmanlı çileklerini üretemediniz mi? Bozuldularsa haber verin, yeniden gönderebilirim. Meşhur domates tohumlarınızdan ben de rica edeceğim. |
Ben sizi bütün yaz saz çaldınız, mangal yaptınız sanıyordum. :p
Aslında epeyi çalışmışsınız. Beyaz topraklar verimlilik açısından hiç de fena değilmiş... |
Sayın Denizakvaryumu, ellerinize sağlık. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olurmuş gerçekten.
|
Alıntı:
işin zevkli yanlarından biri de kendi yetiştirdiğin ürünleri başta ev cini kızım olmak üzere eşin dostun tadına bakması. Fotoğraflarını eklediğim ürünler son haftaya kalanlar, aslına bakarsan her hafta tırtıklananlardan sona kalanlar :D Yani bahçede olan ürünlerden herhalde en az yiyen benim :) Zaten mangalcı başı da benim, ben pişiririm...:) |
Alıntı:
Osmanlı çilekleri malesef beyaz topraklara uyum sağlayamadılar. Ama umudumu kesmedim,Selahattin Beye yine sipariş verdim :) Blacksea man domates tohumları için adresinizi gönderin hemen APS ile göndereyim. Pembe domatesler kusura bakmasın ama muhteşem bir tat.Blacksea man in kim tadına baktı ise tohumlarından istedi.:) |
Alıntı:
Aslında saz da çaldım , mangal da yaptım :) Kimi dostlar 1,5 dönüm yer için kapama tam bodur elma bahçesi önerisinde bulundu ve eğer bu işe girersem iyi para kazanacağımı da belirtti ama ben yıllardır 1,5 dönümlük büyük bir saksı istediğimden kapama bahçe işine soğuk baktım. Bahçe aslında bahçeden çok, garip eşi benzeri görülmemiş 1,5 dönümlük saksı olmaya hızlı adımlarla ilerliyor. Bahçede sadece sessizlik hakim, cep telefonu bile çekmiyor.Google earth de yeri tespit edilemiyor.Böceklerin arıların sesini duymak meğer ne müthiş bir olaymış. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 104713 Bu arada biliyorsunuz denizde palamut mevsimi açıldı peki karada da palamut mevsimi açıldığını biliyor musunuz? Ben bahçede açtım.:D Ben palamutları çiğ olarak da seviyorum ama çoğu kimse acı olduğu için yiyemez. Ama 15-20 dakika sıcak köze gömerseniz tadından yenmez. Tavsiye ederim. |
Alıntı:
Alıntı:
Kolay gelsin sevgili denizakvaryumu huzura mutluluğa sevgiye doğru hızlı adımlarla ilerliyorsun. |
Teşekkürler
seneye sizin lilyumların da kokusu bahçeye bir yayılırsa değmeyin keyfime :) |
Bitişmediler mi daha bitişmeleri lazım,
|
Toprakla dün yani bu cumartesi buluşturdum.
Bahçenin girişine en gözde yerine dikildiler, içimden bir his bu lilyumları çok seveceğimi söylüyor. İnşallah lilyumlar da beyaz toprakları sever, Sn.Güler'in osmanlı çileklerini ne yaptımsa beyaz topraklara sevdiremedim. :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025