![]() |
Size kolayliklar diliyorum sevgili Deniz akvaryumu. Cok zor bir ise girismissiniz ama ilk yildan karsiligini almaya baslamissiniz. Ben artik insani huzura ulastiran en önemli seylerden birinin dogayla, toprakla ugrasmak olduguna kesinlikle inaniyorum. Size huzurlu bahcenizde mutluluklar dilerim.
|
Siz yerinizi hazırlayın, ben size Osmanlı çileği istediğiniz kadar gönderirim.
|
Bahçeye patates ekmeyi düşünüyordum.. Tesadüfen yazınızı gördüm.. Patatesler 3'e bölünecek derken? Gözlerini mi böleceğiz, rast gele mi? Bilgi verirseniz sevinirim..
Palamut'un yendiğini ilk defa duydum.. ;) |
Alıntı:
Gerçekten çiğ olarak denedim çok acıydı.Ama bu köz olayını deniycem.:) |
Hay maaşallah ne zaman yaptınız bu kadar işi:)
|
Beyaz topraklarda bu kadar şey yetiştirebiliyorsanız, verimli bir toprak olsa kimbilir neler çıkacak ortaya. Üstelik de birçok şey için dikim mevsimi bile geçmişti. Tüm kalbimle kutluyorum sizi, bravo:)
Sebzeler müthiş, gelecek yıla dışardan sebze almanıza gerek kalmayacak bu gidişle. Siyah domates için 2 yıl sonrasına (umarım, dilerim) tohum rezervesi yaptırabilir miyim:) Ben asıl goji, tophat vs. onları merak etmekteyim, ne alemdeler? Meyve alabildiniz mi? Çiçekleriniz de çok hoş. Demek arasak nerelerde neler bulacağız. O beyaz papatya cinsi bir şey mi yoksa bir yerde rastladım, aynısı değilse bile benzer özelliklerde anemonlar var. Gerçi onlar Akdeniz bölgesi bitkileriymiş ama köküne baktınız mı soğanlı mı yoksa normal kök mü? |
Sevgili Deniz Akvaryumu tam bir sebze şöleni izledim.Meşe palamutunun yenildiğini ilk defa öğrendim.ilk fırsatta deneyeceğim. yalnız palamutları yeşilken mi toplamak gerekiyor.
|
Alıntı:
Teşekkürler, evet size kesinlikle katılıyorum. Bahçede boşalan tüm pillerimin şarj olduğunu hissediyorum :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mehmet'le çeşme başında su doldururken karşılaştık, geçen hafa bir kere soğukların sebzeleri vurduğunu söyleyince bahçede tüm olanları söktük :) Tüm ganimet bu kadar çıktı. |
Alıntı:
Ankara'da bu aylarda resimdeki gibi olup ağaçlardan dökülmeye başlıyor.İşte dökülmeye başladığında toplayabilirsiniz. |
Alıntı:
Sebzelerin bu kadar olacağını ben de tahmin etmemiştim. Püf noktası bir romork küçükbaş yanmış gübre :) Siyah domates tohumlarını merak etmeyin. Goji, tophat vs.yi için haberleri kıştan çıkınca vereceğim çünkü asıl o zaman belli olacak durumları. Papatyayı ve mineyi kaarşıyakadan almıştım.Bu papatya mine gibi yayılıcı soğuklara dayanıklı mı göreceğiz :) |
Allah bereketini artırsın ürünler çok güzel. Seneye ürünleri dağıtacak yer ararsınız siz bu gidişle. Maşallah. Patatesi ben de deneyim. Güzel görünüyor. Elinize sağlık.
Alıntı:
Meşe palamutunu yiyip hemen üzerine su içerseniz ,ağzınızda hoş değişik bir tat oluşur. O acılığı gider. Ben de severim de ;) |
Teşekkürler,
bu su olayını bir deneyeyim :) |
sn. denizakvaryumu,
Bahçenize dozerin girdiği ilk günden beri gelişimini ilgiyle izliyorum. Ben gidip görmeden aldığım bahçemde şok yaşamıştım.Bu bozkırı nasıl adam ederim diye günlerce dertlendim. "Sabırla koruk helva olur" derler ya oluyor birşeyler. Ben sizin o kıraç topraklarda çok güzel bir vaha doğacağından eminim,mütevazi davranıyorsunuz ama,az zamanda çok güzel bir yol katettiniz. Benzer durumlar yaşadığımız için en sıkı takipçinizim. Seneye alkışlarımı yollacağımı bilerek size kolaylıklar diliyorum. Yüreğiniz hangi güzel şeyler için çarpıyorsa, hayat size onları getirsin. Saygılar.. |
Önceki mesajlarınızdan bu yıl pek birşey yapmayacaksınız gibi anlamıştım. Fotoğrafları görünce inanamadım.
Anlaşılan siz bizi şaşırtmaya devam edeceksiniz. Bahçenizdeki gelişmeleri merakla beklemeye devam ediyorum.:rolleyes: Kolay gelsin. |
Alıntı:
seneye neler olacak ben de merak ediyorum, eğer gojiler bahçeye alışırsa bir goji bahçesi de olabilir :) |
Alıntı:
Toplanan biberlerden ve domateslerden salça bile oldu tamam tadımlık oldu ama oldu :D |
Sn Denizakvaryumu; sizi, eşinizi ve kızınızı kutluyorum. Ellerinize kollarınıza sağlık, ürünlerinizin de maşallahı var. Bu ilk yıl böyle olduysa (saz-caz-mangal-tavuk derken:D) seneye neler olur kim bilir. Kolay gelsin.
|
Teşekkürler
Tüm haftanın stresinden bu bahçe sayesinde ancak kurtulmak mümkün oluyor. Sema Hn. sizin acı biberlerin tohumlarından halen elimde var, bu biberler sivri biber mi, dolmalık biber miydi ? Kurutma işlemini nasıl yapıyorsunuz? Gerçekten muhteşem bir lezzeti var. Biberlerin köyde çekilmiş resmi var mı? |
Sayın denizakvaryumu kolay gelsin ve geçmiş olsun efendim.
Bahçenizi başıdan beri takip ediyordum da, bir açığınızı bulur da nasıl intikam alırdım diye bekledim.:p Bir defa kavunlarınız kelek olmamış ve karpuzlarınız kesin hamdır, kabaktır. Karpuz için 30 cm lik kıştan bir çukurlar kazınız ve içine birkaç kürek yanmış küçükbaş hayvan gübresi koyunuz ve üstünü toprakla kapatınız. Dikim zamanı gelince çukuru açınız 20cm gibi karpuz tohumlarını dikiniz. Karpuz fidanı büyüdükce gübreli toprakla besleyiniz taa toprak seviyesine gelinceye kadar. Kök ne kadar büyük ve güçlüyse karpuz da kadar büyük çok olur. Soğanlar iyi baş yapmamış. Buradan da puan kırıyorum. :p Soğanların baş yapmasını istiyorsanız bir dafa sucuklarını koparacaksınız ve onları yumurtayla kavurup yiyebilirsiniz. Sonra üstlerini yani yapraklarını ayağınızla eziniz ve bir kaç defa sulayınız. Soğanları kazdıktan sonra bir yere yayınız ve üzerini bir bezle kapatıp bir hafta falan bekletiniz. İyice kurusun nemi gitsin sonra çürümezler ve erken uyanmazlar, acılığı da gider. Hadi dolmalık patlıcanlar közlemelik kadar olmuş diyelim. Ordan puan veremiyeceğim, çünkü patlıcan pek bakım istemez ve hastalığa kolay yakalanmaz. Papatyalardan kaynatıp suyunu içebilirsiniz mideye çok iyi gelir de içleri boş mu dolu mu bir bakıver. Hani şu çiçek altı yarı yuvarlak yeri varya orası. Söylemedi deme biri zehirlidir. Çok zehirli değil yani yavaş yavaş zehirlenirsiniz içtikce. Pateteslere gelince oradanda ancak iki puan çıkar benden. Patetes ekmek istiyorsan dörte böleceksin sonra havaya atacaksın yere düştüğü yerde üstüne biraz toprak atacaksın o kadar.:p Efendim patatesleri derin gömmeyeceksin, yoksa çürürler. Patateslerin yeşil kısımları yani dalları bir karıştan fazla büyüyünce tam ortalarına birer ikişer kürek toprak atacaksın ki yumrular büyük olsun. Yalnız dalların ucları yani yeşil kısımları gömülmesin yoksa kurutursun. Daha çok eksiğin var da hepsini söylememeyeyim temelli ayıp olacak. :D Sevgiyle kalınız |
:D
Halil Bey, ben de nerelerdesiniz diye merak etmiştim. Tecrübe yazarsa böyle yazar ... Bahçe bu senelik bu kadar ama seneye resimleyeceğim daha çok şey olacak. Puanları o zaman toplarım. :) Forumda kalın, bizlerle kalın. Jüriye ve tecrübeye ihtiyaç var . Daha pekmez-salça yapacağım, günler de gelecek inşallah :) |
Sn.Halil Önen çok sağolun, iyi ki Deniz Akvaryumunun açıklarını beklemişsiniz.:D Her ikinizin sayesinde de bir çırpıda ne güzel şeyler öğrendik. Tecrübe bir de düzgün ve kolay anlaşılır bir lisanla birleşince süper bir bilgi aktarımı oluşmuş. Her ikinize de teşekkürler. ;)
|
Alıntı:
Konuları çalışalım, pratiğimizi yapalım sonra test edin. denizakvaryumu sınıfın en çalışkanlarından olup üst sınıfların derslerine de katılmaktadır. Gelecek yıl gayet başarılı olacağına eminim :rolleyes: Alıntı:
|
Açıkları vermeseydik, Halil Beyden işin püf noktalarını öğrenemeyecektik :)
Daha yer kirazı, sarımsak, salatalık, kapya biber resimleri de vardı.Keşke onları da ekleseydim. |
Sn. denizakvaryumu,
Bahçen senden önce bizlere faydalı olmaya başladı. Tam patates ve yerelması ekmeye hazırlanıyordum,takviye bilgi geldi. "her yanlış insana bir doğruyu öğretir"derler ya onun gibi. Sn. Halil Önen'e ve size çokteşekkür ederim. saygılar. |
Yer elmasını hatırlatmanız iyi oldu.
Bu aylarda dikiliyorsa bir araştırayım bakalım nasıl olacakmış?Patates gibi 3-4 e bölünecek mi vs. |
Ya arkadaşlar,ben bu patates konusuna taktım:)Bir kez denedim beceremedim ya...Peki üstten filizler büyümeye başladı diyelim.Alttaki yumruların büyüdüğünü nasıl anlayacağız?Yani ne zaman hasat yapılacak?
Halil bey ne dersiniz? |
Sevgili Denizakvaryumu afiyet olsun, ellerinize sağlık ailecek..
Yalnız ben bu meşe palamutu işine taktım, hemen saksıdaki iki karış bile olmayan palamuttan çimlendirdiğim minik meşe ağacıma gittim ve çabucak meyve vermesini rica ettim. Araştırdım ne kadar iyi bakılsada ömrümün yetmeyeceğini öğrendim:( Benim saksılarım ile sizin kocaman saksı bahçenizin farkı pek imrendirdi. Neler göreceğiz daha kimbilir, közde meşe palamutu..:D Heyecanınız, gücünüz daim olsun, bizlerde birşeyler daha öğrenelim.. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025