![]() |
5 Eklenti(ler)
Yeni sardunya tohumları getirttim. Bakalım üretebilecek miyim.? Zaman gösterecek.
|
1 Eklenti(ler)
salmon
|
1 Eklenti(ler)
Yeni ürün..
Lewısıa sunset straın Çiçeklenme zamanı mayıs-Haziran yaprakların dökmeyen ve kaya bahçeleri için ideal bir bitki.Drenej toprağı sever.İstediği toprak derekum-çakıl veya öğütülmüş kaya edindiğim bilgi şimdilik bu. |
2 Eklenti(ler)
Anemonlar
|
2 Eklenti(ler)
Sıklamenler. Her tarafı yabani otlar sarmış. temizlenmesi zor.Laleler otlar yüzünden gözükmüyor.
|
4 Eklenti(ler)
Ters lalaler büyüyor. Yalnız bir satıcıdan aldığım lale kenarı kesildiği için çıkmadı.
Kış ortancası,bodur iris ve düğün çiçeğigillerden. |
4 Eklenti(ler)
Nergisler im açmaya başladı.Bir kısmını da tırtıl veya çekirge yemiş . Bilhassa yeni gelenlerde oldu. Böylelikle satıcıya test edemedim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu gün elime geçen soğanlı bitkilerimi diktim.
KIRMIZI KANAYAN KALP, LACY DAİL HELLEBORUS, ZIPÇIKTI 6 ÇEŞİT |
Ellerine sağlık Usta.Saygılar...
|
Teşekkür ederim Sayın gülenyüz.
|
1 Eklenti(ler)
Doğandan aldığım grenium..
|
2 Eklenti(ler)
Yeni mantar süslerim. Ne zamandır arıyordum. Diğerini de tatil sulukları olarak aldım.Bakalım umduğumu bulacakmıyım.
|
3 Eklenti(ler)
Bu gün doğana aldığım çiçekler..
|
Alıntı:
Tatil suluklarını nereden aldınız? Sağlıcakla ve hoşçakalınız:) |
Sevgili Sevgi, teşekkür ederim. Yazdıklarınız beni çok memnun etti.
Tatil sulukları baumax tan aldım. Bir tanesine baktım hemen suyu bitmiş . Aslında suyu azar azar vermesi gerekir diye düşünüyorum. Yarın diğerlerini kontrol edeceğim. İstediğim gibi olmazsa geri vermeyi düşünüyorum. Selamlar... |
benzer suluklardan bende de var ama şimdiye kadar hiç azar azar verdiğini görmedim :(
|
Ama sayın ilksenozturk birdenbire verdiği an normal sulamadan farkı olamaz öyle değil mi ?
Belki ben yanlış düşünüyorum. |
Alıntı:
su ekleyip diktiğimde normal olarak sularının yarısını boşaltıyorlar bir güzel. kalan yarısını de ertesi günlerde. hani çok elzem bir durumsa , mesela tatile gidiyorsanız '1, 0'dan iyidir' anlamında kullanılabilir. |
3 Eklenti(ler)
Kargolar peş peşe gelmeye başladılar... Sıra dikimde..
süs kaççısı, ekinizya,güngüzelleri, agapanthus, kırmızı aster, vs. |
Çiçekler ve bahçeniz herzamanki gibi çok güzeller...Sardunyayı tohumdan yetiştirdim, fakat sakız tohumunu hiç elde edemedim....Sakızlarım tohum yapmadı hiç....
Katmerli sardunyadan elde ettiğim tohumlardan tek katlı sardunyalar oldu....:)Ve bu deneme sayesinde sadece budaktan aynısının olacağını öğrendim...:) Ters lalelerin gelişimi çok güzel ..Ben geçen sene aldıım 4 soğanı da açtıramadan bahçe kedileri zayiat verdiler.. Soğanlı ve rizomlularınızın inşallah harika çiçeklerini bu bahar göreceğiz..Ellerinize sağlık..Selam ve sevgiler...:) |
Fikret Bey kardeşim;
Anlaşıldı, bu sezon bahçendeyepyeni güzellerle tanışacağız. Çoğunun adını ilk kez duyduğum bitkiler.;) Senin elinde, tüm ihtişamlarıyla gelişeceklerine inanıyorum. Tüm arkadaşlar gibi bende, merakla bekliyor olacağım. Sağlık ve mutlulukla keyfini sürmeni diliyorum. |
5 Eklenti(ler)
Nergisler.
|
5 Eklenti(ler)
Nergislere devam...
|
4 Eklenti(ler)
Nergislere devam.. Beyaz sıklamen kırmızını yanında asilliğini göstermiş
|
Orhan beyciğim inşallah sizleri utandırmam.Zeki bey de aynısını söylüyor.Artık laleler almamaya karar verdim. Fri.Melegris soğanları çürümüş.Lale alımın iki senedir yapmıyorum.Elimdekiler çıkıncaya kadar devam.
Dün yazlığa gittim.Resimleri yüklemek istediğim anda depremden dolayı sallandık.Hatlar gitti. Deprem Amasya olmuş 4,2 galiba Haydi hayırlısı. Bu arada sağ salim İstanbul a vardığına çok sevindim. Kendinize iyi bakım selamlar. . |
3 Eklenti(ler)
Anemonlar..sondaki anemon doğadan
|
Sayın berrinb. Sağ olun. Teşekkür ederim. Sardunyalar dan hiç tohum alamadım.Olmuyorlar herhalde hibrit oldukları için.Laleler almayacağım.Çok fire veriyorum.o dan bahçenin biraz yoldan düşük oluşuna bağlıyorum.Fazla sudan çürüyorlar.Çok yağmurlarda tabanda su birikimi oluyor.
Umarım sizleri utandırmam.Dün gelen soğanları diktim.Dondan etkilenecek olanları ev içine aldım. İyi günler.. |
3 Eklenti(ler)
Sümbüllerden açanlar..
|
4 Eklenti(ler)
Tomurcuk taki kalencholar çiçeğe dönmeye başlamışlar. Kırmız bahar dalının yanına diğer renk kardeşini diktim.
|
Günaydın Fikret Bey,
Müthiş bir geziydi. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Gezintiyi sonlandırıp bir türlü çıkamadım.Herhalde bahçenizde şu da eksikmiş denilebilecek hiç bir şey yok. Yine de baharda değişik neler göreceğiz, merek etmeden de olmuyor. Allah sağlık sıhhât versin. Saygılar efendim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025