agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

nardane 22-03-2013 19:55

Fikret bey o çiçekçilik serası nasıl güzel çok çeşit var.
Geçen hafta ben burada iki sera gezdim şayet sera denilirse birşeyler yok.
O sardunyalara ceylanlara hayran kaldım....

Sudenur 22-03-2013 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1125173)
Tohumlarımı daha henüz dikemedim Sudenur hanım.Ay sonunda ancak tohumlarımı toprakla buluşturacağım ama o kadar tohum dikmem lazım ki nasıl başaracağımı bilemiyorum.Neyse başlamak bitirmek demektir.

Aynı şekilde Fikret bey. ;) Viyol, torf, toprak karışımlarım hazır lakin güneş-ışık gören pencere önlerim yetersiz. :mad: Bir kısmını saksılara ve viyollere paylaştıracak, büyük çoğunluğunu da toprağa serpiştirerek çimlenmesi için dua edeceğim.. :)

cemo 22-03-2013 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1124856)
Diğer bir seraya kaktüsleri görmeye gittik. Cemo olsa o da burada delirirdi sanırım.

Biri beni kışkırtmaya mı çalışıyor, yoksa bana mı öyle geliyor;)

Allahtan kaktüslerden vazgectim. Ehh yeterince sukulentim var.:p

Ama, o alacalı yapraklı sardunyada gözüm kaldııııı:eek:

Arkadaşım, sağlıkla ve huzurla büyüt çiçeklerini. Cokca fotoğraf ekle ki, gelişmeleri görelim.

fikreteren 23-03-2013 07:37

Sayın nardene çok güzel seralar var. Bizim orada bu kadar çeşit yok.Daha doğrusu para kazanma amacıyla yapıldığı için çeşit onlar için önemli değil. çok para kazandıran çiçeklere yöneliyorlar.İzmirdeki Avrupa çiçekçilik tam bir sardunya şöleni sunuyor.

Sudenur hanım çooook çalışmamız lazım çok .Ben ay sonunda döneceğim .Tohum saksılarını hazırlayacağım.Bir kısmını yazlığa dikmem gerekiyor. Onun için oraya gidip hazırlık yapmam lazım.Soğuk, kalsam bir dert kalmasam bir dert dediğiniz gibi Allah yardımcımız olsun.Altından kalkarız elbet.

Sevgili kardeşim Cemo evet seni kışkırtmaya çalışıyorum.Bir aralar sukulentlere daldın.O kaktüs serasını senin için gezdim.Benim bile hevesim yokken heveslendim .Ama burada kendimi frenledim .Bır kaktüs çiçeği ,aldım çıktım.

Nedense alacalı yapraklı çiçeklere bunlar içinde heuceralar var. Bunlar çok hoşuma gidiyor.

Seradan 5-6 saksı daha sardunya beğendik hanımla ayırdık, sonra bunları nasıl götüreceğiz hesabına gelince bıraktık.

Avrupa çiçekçilikte Gönül hanımla bayağı bir sohbet ettik.Çok hoş bir gün geçirdik.

fatihs 24-03-2013 01:14

Çok güzel bir bahçeniz var .Her bir yanında emek ve tecrübe hissettriyor . Kırk küsür sayfalık bahçe sayfanızı kitap tadında okudum .Elleinize sağlık Fikret Ağabey

fikreteren 24-03-2013 07:56

Teşekkür ederim fatihs ciğim. Benim yazlıkta Engizde.

Sudenur 15-06-2013 00:49

Sevgili Fikret bey, bahar geldi dedim "Gözlerimiz şenlik yapacak, Fikret beyin soğanlıları geçit yapacaklar birer birer.. " Bahar geçti, yaz geldi siz gelmez oldunuz. Nasılsınız üstadım? Keyfiniz, sıhhatiniz iyi mi? :)

Orhan Özbilgiç 07-07-2013 21:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1169991)
Sevgili Fikret bey, bahar geldi dedim "Gözlerimiz şenlik yapacak, Fikret beyin soğanlıları geçit yapacaklar birer birer.. " Bahar geçti, yaz geldi siz gelmez oldunuz. Nasılsınız üstadım? Keyfiniz, sıhhatiniz iyi mi? :)

Fikret Bey'in soğanlılarından ikisi, benim bahçede geçit yapmaya başladılar. Onun armağanı olan, Crocosmia ve beyaz zıpçıktı açtılar. Sağol canım kardeşim.

Eklenti 424152

Eklenti 424153

fikreteren 13-07-2013 12:57

sayın sudenur ve Orhan bey çok teşekkür ederim. Yazlıkta internet olmadığı için resim yükleyemiyorum. Ancak yaz sonu gerçek olacak sanırım.

Orhan bey çiçeklerin açmasına çok sevindim. Güle güle büyütün. Bu sene zıpçıktıların çeşitlerin çoğalttım.Şimdilik bir tanesi açtı. Diğerleride açar inşallah. Çünkü yine yeni aldığım bazı soğanlı bitkiler yeşermedi bile....

fikreteren 23-07-2013 03:28

2 Eklenti(ler)
merhabalar....

h_dogan 23-07-2013 07:29

Saksılarınızın son haline bayıldım desem yeridir süper olmuş ellerinize sağlık.

Sevgi 23-07-2013 07:35

Sn. Fikreteren; saksılardan robotunuz çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.

fikreteren 23-07-2013 09:18

Sayın h.doğan ve sevgi çok teşekkür ederim. Daha güzel görsellerimiz olacak.

hozat 23-07-2013 09:54

Merhaba Fikret Bey,

Benim gibi sizde epeyce kayboldunuz.
Sonuç olarak sizi gördüğüme memnun oldum.

Saksılardan yaptığınız ""bahçe adamı" çok şirin olmuş,hemen uygulayacağım.

Güzel çiçeklerinizin yolunu gözlüyorum.Yakında sahnede olurlar sanırım.
Selam ve saygılar..

fikreteren 23-07-2013 16:03

Çok teşekkür ederim sayın Hozat. Evet epeydir siteye girmedim. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Yorgunluğum gidiyor.

fikreteren 23-07-2013 16:13

5 Eklenti(ler)
Şeyma çiçekçilikten aldığım çiçekler açmaya başladılar. Bire bir çıktılar.Çok sevindim.
ıxıa yellow emperor
trollius chinensis golden queen
pink tiger lillium

lillium muscadet
oxalis depressa

fikreteren 23-07-2013 16:21

5 Eklenti(ler)
Devam,

Lilium polar star
glodiusnanus elvira
broken heart liliium
sweet rosy lilium

Sudenur 23-07-2013 16:45

Bahçenizi güncellenmiş görmek çok keyifli Fikret bey, ne ettiniz de geldiniz, gözleriimize bayram ettirdiniz.. ;) Bütün bitkileriniz çok bakımlı ve göz alıcı, elinize emeğinize sağlık, saksı adama bayıldım.. :)

milaca2010 23-07-2013 23:42

Sn. fikreteren; Uzun bir aradan sonra hoşgeldiniz.
Saksılardan yapılmış kuklaya bayıldım, liliumlar müthiş güzeller, güle güle büyüsünler çoğalsınlar.

Sevgi 23-07-2013 23:48

Sn. fikreteren; lilyumlar çok güzelmiş. Acaba kokulular mı?

fikreteren 24-07-2013 08:58

Sayın sudenur , sayın milaca ve sayın sevgi çok teşekkür ederim. Eşim cep telefonundan bilgisayara bağlanınca bende bu resimlerimi paylaşmak imkanı buldum. Kendisine çok teşe
kkür ederim.

Liliumlar çok nefis kokuyor ve alışılmışın dışında türler.

fikreteren 25-07-2013 15:59

5 Eklenti(ler)
Küpe çiçeklerim. Daha önceden alıpta saksıda bakmaya çalıştığım ve yok ettiğim küpelere çok üzülüyorum. Toprakta dikili daha güzel oluyorlarmış. O yüzden çok çeşitli küpeleri kaybettim.

fikreteren 25-07-2013 16:03

4 Eklenti(ler)
Devam..

alacakaranlik 26-07-2013 10:59

Fikret abi, lilyumlular özellikle katmerli olanlar oldukça güzel açmışlar, emegine sağlık abi.

aheste 26-07-2013 12:44

Sayın Fikreteren, bahçeniz, bütün çiçekleriniz, çooook güzel, lilyumlarınıza bayıldım, elerinize sağlık... Herşey gönlünüzce olsun....
Saygılar...

fikreteren 27-07-2013 14:53

4 Eklenti(ler)
Amaralıys in her sene bir rengi açıyor. Birlikte açtıklarını görmedim desem yeridir. Güllerim ve kaktüs..

fikreteren 27-07-2013 15:07

5 Eklenti(ler)
Diğer çiçeklerden..... Begonvili bu sene farklı sardım. Düz naylon yerine balonlu naylonla sardım. Yaprak yerine hep çiçek açtı. Bu da benim hoşuma gitti tabii..

bynpol 27-07-2013 15:42

Begonvilin güzelliğini bahçenizde seyretmek bir ayrı güzel.Sitede yeterince aktif olamasam da sürekli olarak takibimdesiniz.Okumaktan yazmaya bile fırsat bulamıyorum inanın.Begonvil konusunda tecrübelerinizden faydalanmak isterim müsadenizle.Samsun'da okumuştum belli bir dönem o zamandan bildiğim kadarıyla Ankara kadar soğuk olmasa da orası da çok ılıman bir iklime sahip değil.Acaba begonvillerinizin cinsi nedir daha doğrusu soğuğa dayanıklı bir cins midir? Ben Ankara'da bu türden yetiştirebilir miyim?Kısacası Ankara'ya dayanacak bir begonvil varmıdır?

eyakut 27-07-2013 22:08

Begonvili görünce bir daha mı denesem dedim Fikret abi,o kadar güzel,ellerine sağlık.Bahçe harika görünüyor.

fikreteren 28-07-2013 03:45

Teşekkür ederim EYAKUT. Samsun da olmamıza rağmen bir türlü tanışamadık. Hep aklımda sizin oradan geçerken uğramak. İnşallah olur. Biliyorsun begonvil Samsun bazı yerlerde bahçelere dikili.Ama güney tarafına kışıın korumak gerekiyor.

Çok teşekkürler sayın bynpol. Bahçemi izlemeniz beni çok memnun etti.Çok sağ olun. Begonvilim saksıda . Kışa dayanıklı türü bu. Kışın sarıp sarmalıyorum. Bahçeye dikemiyorum çünkü taban suyu kışın fazla olunca dondan donuyor.Yazlık deniz kenarında.Fazla sudan hoşlanmıyor .Aksine susuz kaldıkça bol çiçekleniyor. Fazla su yaprak yapmasına neden oluyor. Bu tür Ankara da olur. Kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025