agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fikret Eren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14527.htm)

fikreteren 24-11-2012 20:07

4 Eklenti(ler)
Sardunyalarımız....

fikreteren 25-11-2012 07:08

5 Eklenti(ler)
Dün sardunyalarıma devam edememiştim..

sibelim 26-11-2012 17:58

sayın fikreteren #1322 nolu mesajda 3 cü sardunyanın cinsi nedir. yaprakları ve çiçekleri çok farklı göründü gözüme. kırmızı rengi sanırım sizden bir ricam olacak onun yakın çekim resimlerini paylaşabilirmisiniz bizimle. çiçekleri çok güzel görünüyor hani yanılmıyorsam böylesini ilk kez görüyorum. yanında çimlenen 2 adet patates gördüm :)

fikreteren 26-11-2012 19:03

Sayın sibelim daha yakından resmini çekmedim. Ama yazlığa gidince daha yakından sizin için çekerim.

fikreteren 26-11-2012 19:31

Sevgili sibelim, sardunyanın ismi

Pelargonium x hortum cv 'Vancouver Centennial' Sardunya

sibelim 26-11-2012 23:05

teşekkür ederim cevabınız için ilk kez bu türü görüyorum çok güzel. yaprağın formu ve çiçeğin şekli. netten baktım çok güzel yaprak renkleri var hani çiçeğini geçiyorum yaprakları bile başlıbaşına görsel şölen...

fikreteren 27-11-2012 20:51

1 Eklenti(ler)
Dikey bahçeyi bu senede istediğim şekle sokamadım.Daha doğrusu oraya göre bitkiler bulamıyorum.

tuya 27-11-2012 23:29

sayın fikret eren dikey bahçeniz çok hoşuma gitti ama gözümü tırmalayan bir şey var sanki hani o ortadaki çiçek o salon çiçeği değil mi yanlış ise düzeltin lütfen sanki dikey bahçeye yakışmamış bana kızmadınız inşallah ama fikrimi söylemek istedim saygılar efendim :))))

dilek aydemir 28-11-2012 15:13

fikreteren bey; bahçeniz tam benim tarzım, sanıyorum önümüzdeki ilkbahardan itibaren bir benzerini yapmaya çalışacağım, bahçemi henüz bu yıl aldım, ancak kanyaşı ve ayrık otlarından arındırmaya çalışıyorum. inşallah sizinkine benzetebilirim. birde ben o küçük havuzu nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. ben böyle hurdacılardan aldığım bir küveti maviye boyadım onu koydum, yanınada iki tane hasır plaj şemsiyesi koydum, ama istediğim gibi olmamıştı. işte benim istediğim tam sizin yaptığınız gibi. resimlere tekrar tekrar dönüp bakıyorum. bu benim hayalimdeki bahçe diyorum. tebrikler.

fikreteren 28-11-2012 16:51

Sayın tuya,merhaba.Önce teşekkürlerimi iletmek isterim. Sevgili tuya bu işte kızmak ,darılmak olmaz.Yapıcı eleştirilere her zaman açığım.Hatalarımızı bu tenkitlere düzelteceğime inanıyorum.
Dikey bahçedeki o çiçeği komşum başından atmak için bana verdi. Ben o an orası boş olduğu için oraya yerleştirdim. Aslında benim de hoşuma gitmedi.Seneye o orada olmayacak.

fikreteren 28-11-2012 16:59

Sevgili Dilek aydemir.
Bahçeme gezip beğendiğiniz için teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Bahçeyi yeni dizay ederken topak toprakları orta kısma yığarak göbek yapmak istedim. Sonradan havuz işi çıktı.
Odunluğu yapan ustaya yaptırdım ama düzgün yapamadı.Havuz 80*80*70 cm ceperi 10 cm.iç kısmını be te be ile ben döşedim. Etrafını da çiçeklik yaptım ama gelenler balıklara bakmak için çiğnediler.O yüzden çiçekliği kaldırdım. Ama yinede bir şeyler düşünüyorum.

Gönlünüze göre bir bahçe dileğiyle .selamlar..

Muallim 28-11-2012 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1055598)
Dikey bahçeyi bu senede istediğim şekle sokamadım.Daha doğrusu oraya göre bitkiler bulamıyorum.

Sevgili fikreteren,

Şahane bahçenize gezerken gözüme takıldı.

Karanfil,yer minesi veya kedi tırnağı olur mu?

Kolay gelsin.

fikreteren 28-11-2012 18:44

Sayım Muallim. Dikey bahçenini bulunduğu yer sabah güneşi yarım alıyor.Odunluğun duvarını kullandım. Dolayısıyla kedi tırnağı gibi çiçekler güneşi seviyor.Çiçek açmıyorlar.Yeşillik ve göge seven bitkilerden olması gerekiyor. Teşekkür ederim.Selamlar..

perimar 29-11-2012 05:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1056089)
Sayım Muallim. Dikey bahçenini bulunduğu yer sabah güneşi yarım alıyor.Odunluğun duvarını kullandım. Dolayısıyla kedi tırnağı gibi çiçekler güneşi seviyor.Çiçek açmıyorlar.Yeşillik ve göge seven bitkilerden olması gerekiyor. Teşekkür ederim.Selamlar..

Yatay bahçe bu haliyle bile çok güzel.Sarkan ve yarı gölge arayan bitkilerden auberia lar ı önerebilirim.Ben geçen sene tohumdan ürettim. bahçeme diktim ama gelişimleri yavaş olduğu için bu sene çiçeğe geçeceklerini düşünüyorum.Ama internet de resimleri çok hoş. Birde maviş çiçeği (Campanula) de olabilir gibi geldi.

Cumhur Tonba 29-11-2012 06:30

Sayın Fikreteren Bey,

Bu sabahki gezimi sizin bahçenizde yaptım. Gözüm gönlüm açıldı. Leylekler, çiçekler, yamaç paraşütleri.

Bir konuda içim sızladı. Altında çöp yakılan agacı görünce. Dediğiniz gibi. Hiç mi vicdanları sızlamadı acaba.

fikreteren 29-11-2012 16:55

Sayın perimar merhaba. Auberia ya google dan baktım.Çiçek ismi gelmiyor.Önerilerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.

fikreteren 29-11-2012 16:57

Cumhur bey merhabalar efendim. Hoş geldiniz.İyi bir vakit geçirmişsiniz.Vicdanları sızlamayan o kadar çok insan var ki ileriki zamanda resimleyeceğim.Her gün içim yanıyor....

perimar 30-11-2012 05:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1056717)
Sayın perimar merhaba. Auberia ya google dan baktım.Çiçek ismi gelmiyor.Önerilerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.

Kusura bakmayın çiçeğin ismini telafuzu gibi yazmışım. auberieta tohumu diye bakabilirsiniz. Zengarden de yayılıcı ve sarkıcı çiçek tohumu bölümünde var resimleri. Ama eğer isterseniz ben size fidesinden verebilirim.

fikreteren 30-11-2012 08:49

Sayın perimar. Teşekkür ederim. Tahmin ettim. daha sonra sitedeki çiçekcilerde gördüm. Alacağım tohumlar var.

fikreteren 30-11-2012 10:23

1 Eklenti(ler)
Eşime öğretmenler günü hediyesi..

fikreteren 01-12-2012 15:46

1 Eklenti(ler)
Sardunya yaprakları delik deşik olmuş.Kendisini öyle kamufle etmiş ki çok dikkatlı bakınca yakayı ele veriyor.

fikreteren 04-12-2012 20:45

1 Eklenti(ler)
Pembe yonca ile beyaz yoncayı aşıladım. Bakalım tutacak mı ?

fikreteren 20-12-2012 12:04

3 Eklenti(ler)
Aşı yaptığım yoncalar yeşermeye başlamış.Umarım aşılar tutmuştur. Ericalar açmış.Latin çiçeği beni şaşırttı. Kabak gibi aldı başını gidiyor.Açmaya devam ediyor.

fikreteren 20-12-2012 12:11

5 Eklenti(ler)
Doktorum ağır kaldırmayı yasakladı.Kış geldiği için seraya konacak çiçekler için komşumdan yardım istemek zorunda kaldım. Eşimle beraber çiçekleri sera ya bir eve taşıdılar.Ellerine sağlık.

fikreteren 02-01-2013 21:05

2 Eklenti(ler)
Yıllar önce kaybettiğim çiçeği yeniden sahip oldum.

sevim4 03-01-2013 13:56

Fikret bey süper.

fikreteren 03-01-2013 14:07

4 Eklenti(ler)
Bu sene aralık ayı çok soğuk olmadı.Küpeler açmaya devam ediyor.Seraya alamadım. Bahçede sarı yonca açmış. Lisilerden seraya alamadıklarım dışarıda açmaya devam ediyor.Ağaç çileği ise çiçek veriyor ama bir türlü meyveye dönemiyor.

tuya 03-01-2013 14:18

ayın fikret eren bu zamanda bahçede küp çiçeği hariha eğer sizin evde yer yoksa gönderin bana ben misafir ederim bu güzelliği:))))

fikreteren 04-01-2013 11:06

1 Eklenti(ler)
Sayın Hanndan ve pusarık a çok teşekkür ederim. Su sümbülleri pet şişede yaşamını sürdürüyorlar. Sene yede aynı sistemde saklamak gerekiyor.

seyfi0505 04-01-2013 20:23

Allah huzurlu bir yaşam versin güle güle oturun çiçekler içinde

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025