![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Güzel sözleriniz için teşekkürler.Başımızda sizler olduğu sürece dediklerinizin hepsinin olacağına inanıyorum. (Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz. Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.) Emekleriniz için teşekkürler.Sevgi ve Saygılar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Bıcır kırlangıcım Adaletciğim )) Nerelerdesiniz siz bakalım? Size sesini duyurabilene aşkolsun bu aralar Merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum: Allah'ın izniyle döndüğünüzde, bahçenizde ilk neler yapacaksınız? Mesela sizinki gibi artık oturmuş bir düzeni olan bir bahçede kış sonu - bahar başı neler yapılır? Hemen adımımızı atar atmaz tohum ekimi olmaz sanıyorum. Mesela diğer bazı bahçelerde görmüştüm, bazı bitkilerin kök kısımlarını korumaya alıyorlar çeşitli şekillerde. Herhalde önce onlar kaldırılıyordur. Sizi ne gibi işler bekliyor döndüğünüzde? )) - sorumun hiçbir aciliyeti yok bu arada, ne zaman vaktiniz olursa![]() Düzenleyen Cymbelina : 30-01-2013 saat 20:49 Neden: düzeltme |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırlangıcı sevmiştim ![]() Sevgili Cymbelina'cığım; Bu aralar şehir dışından gelen msafirler nedeni ile fazlaca aktif olamıyorum. "Yerleşmiş bahçe" diyorsun, bahçe hiç yerleşmiyor ki, her yıl farklı bir görünüm istiyor insan. Başlangıçta yaptığım hatalar beni yoruyor, hâlâ onları düzeltebilmek için çabalıyorum. Bahar gelmeden bahçelere Bordo bulamacı ve ya Göktaş tabir edilen mavi bir ilaç verilir, sonra budama yapılır. Hava ısınıp toprak kabardığında bahçenin otları temizlenip bellenir. Mart ortalarına doğru tohumları ekerim, filizlenenler uygun büyüklüğe geldiğinde viyollere şaşırtırım. Mayıs başında viyoller toprağa geçirilir. Bir kaç bitki haricinde korunmaya ihtiyacı olan bitkim yok, artık dona dayanıklı çok yıllıkları seçiyorum. Nazlananları listeden çıkartıyorum yavaş yavaş, kaybedince üzülmemek için en doğrusu bu bence. Ayrıca, bahçemde küçük değişiklikler yapmak istiyorum Mart başında. Bir kaç bitkinin yeri değişecek, küçük bir tadilat da var. Yardıma gelmek ister misin ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba Adalet hanım, ben de gelebilir miyim yardıma? ) Cymbelina hanımefendi beni de alıverse geçerken.. ![]() Tohum ekme ayımız yaklaşmakta yavaş yavaş. Viyollerimi temizliyor, torf-toprak edinmeye çalışıyorum bolca. Yapılandırma çalışmalarınızı ben de merakla beklemekteyim.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|