![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hn, bahçeniz günden güne çok güzel oluyor. Minik kasımpatılarınız harika. Hezeranlarınızı görünce iyi ki tohum almışım demiştim ama sümüklü böcekler çoğunu dibinden halletmiş. Bir-iki cansızı canlandırırsam seneye belki açarlar. Benimkiler çok yıllık mı bilemiyorum. Sağlıkla keyfini sürün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo, nihayet görebildiğine sevindim, onca emek verdin. Açmaya yeni başladılar, hepsi de aynı renk açacaklar sanırım, olsun, yine de çok güzeller. Sevgili Kiraz, sümüklü böceklerden kurtulmanın bir yolu vardır mutlaka. Bildiğim kadar hazeranlar bir mevsimlik, yaz sonunda ben size de tohum gönderirim merak etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lithi-um, bu yaşlarda aşk acısı çabuk geçer üzülmeyin ![]() Desem de siz bana inanmayın, gerçekten de çok güzel açtılar, ama hepsinden sadece birer tane ![]() Yine de yavrularsa size göndermeye söz veriyorum, ya da siz o zamana kadar başka liliumlar bulursunuz ![]() Bir kaç güne kadar beyaz da açacak, ama ömürleri çok kısa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım, Peki bende bu sözünüzü bi dosya açıp yazıyorum ![]() ![]() ![]() Ömürleri kısa ne anlamda söylediniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
|
Yılda bir defa açmasına razıyım. zaten güzel olan nazlı olurmuş ![]() ![]() ![]() Mis kokulu lilium bahçem olsun benimde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Adalet Hanım, Her yerden sevgi, mutluluk fışkırıyor, hepsi mutlu görünüyor. Bu sabah çok acele ile çıktım sizlere görüntüleyemedim. Ben de gazanyaların büyük çiçekli, beyaz, beyaz sarı, pembe, koyu turuncu, turuncu kahverengi, katmerli her şekli var. Bu sabah bahçemde açan gazanya rengini tarif etmek çok zor. Koyu kırmızı kadife gibi. İlk defa görüyorum. Yarın sizlere fotograflarım. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, Bu akşam bahçenizde dolaştım. Herşey çok güzel, emeğinizin karşılığını almışsınız, sefasını sürün. Bir sardunya delisi olarak sizinkilere bayıldım. Ama beni benden alan 602 no'lu mesajınızdaki sarı kirazlar oldu. Ne severim o kirazı ben. Buralarda nadiren bulunuyor. Benim için de yiyin. (Tabi kaldıysa) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Sevgili Adalet hanm, çoook ama çok güzeller. Çok güzel bir bahçe, çok güzel teras, dolu dolu, bak bak bitmez, her çiçeğin hemen yanıbaşından başını uzatan bir başka güzellik sürpriz yapıyor. Keyifli zamanlar geçirin, elinize, emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili DefneD. keşke yakın olabilsekte sizlere de tattırsam, bu hafta sonu toplanacak kirazlar, biraz akrobasi yapmamız gerekecek ![]() Sevgili Bennur, güzel ifadeleriniz için teşekkürler, ne yazık ki, dün bahçeme gittiğimde kötü bir sürpriz ile karşılaştım. Bir gün önce yarım saat süre ile yumurta büyüklüğünde dolu yağmış, sebzelerim yerlere serilmiş, yapraklar ve dallar kırılmış, gözünün içine baktığım daturalarım ve angel trompetlerim acınacak vaziyetteler, kendilerine gelirler mi bilmiyorum, aylarca süren emeğim yarım saatte haşat olmuş, çok üzüldüm ama ne gelir elden. Anlayacağınız keyif kalmadı. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Ayy çok üzüldüm, ama keyfiniz kaçmasın, toparlanırlar gene. Dün kardeşim, İstanbul Avrupa yakasında da dolu yağdığını söyledi. Doğanın karşısında insanoğlu aciz kalıyor. Her şeyin yoluna girmesi, keyiflerin yerine gelmesi dileklerimle, sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Çoook üzüldüm Adalet Hanım. Geçmiş olsun. Allah size sağlık sihat versin. Doğa bu kadar garip işte;sahil kesimleri yanarken yaylada dolu olabiliyor. Bahçenin o halini görünce yüzünüzdeki ifadeyi düşünüyorumda birkez daha üzülüyorum. Melek borozanları konusunda fazla üzülmeyin. Silbaştan olacak belki ama yakınlarımdaki birkaç sitenin bahçesinde sarı, krem.pembe-beyaz bir ağaçta çift renk aşılısını buldum. Kasımda kendim için çelik alacağım. İsterseniz sizin içinde alabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bennur, dilerim toparlanırlar, iyi dilekleriniz teselli verdi, sağolun. Gerçekten de keyfim kaçtı, hemen nemli toprağa B5A sıvı organik gübre verdim akşam, en kısa zamanda toparlanmalarını bekleyeceğim. Sevgili Almira, yayla ile Mersin hiç benzemiyorlar, Mersin'de gece sıcaktan uyunmazken yaylada yorgana sarılmak ilginç değil mi? Terasta bile oturamadım gece, üstelik hırka giymiştim. Komşunuzun bahçesinden yeterince çelik alın bence, bütün renklerin görüntüsü de çok güzel, ben de sizden yayla dönüşü alırım. Bu arada benimkiler adam olursa ben de size çelik yaparım, dün güvey fenerimin de kocaman bir dalının kırılmış olduğunu gördüm, hemen yere diktim inşallah tutar. Manzarayı ilk gördüğümde rengim bembeyaz olmuş, eşim korkmuş, sonra bana anlatıyor nasıl olduğumu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun Adalet Hn, böyle şeyler oluyor işte. Merak etmeyin onlar bizden çabuk iyileşiyorlar,yakında eskisinden güzel olurlar. Bu arada karagözlü suzanım ilk çiçeklerini açtı, tohumlar için tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, karagözlü suzana çok sevindim, benim beyazlar da küçücükken açtılar, darısı sarılara. İyi dilekleriniziçin teşekkürler, suzandan tohum almayı ihmal etmeyin, ben Sonbaharda, çıkmasını istediğim yerler serpeceğim tohumları. Teşekkürler sevgili Koyu Yeşil, bu sene tohumdan ürettiklerime çok emek vermiştim, haksızlık gibi geliyor bana. Sevgili Jineop, sağolun, zor günlerde dostlarımı yanımda görmek çok güzel bir duygu. Güveyfenerini gelecek baharda ekin bence, şimdi ekseniz de çıkacağını sanmıyorum, benimkiler çiçekteydiler, Mersin'de yer kirazı diyorlar buna. Sevgili DefneD, kirazlarım hep berelenmiş, sürekli oturanların anlattığına göre, orada şimdiye kadar hiç böyle büyük çaplı dolu yağmamış, herkes çok korkmuş, kıyamet günü geldi sanmışlar, yani kirazlarda aklınız kalmasın, doludan geriye pek bir şey kalmamış ![]() Bahsettiğiniz çiçek vapur dumanı, kendim ekmiştim, bir kaç tane de hazır almıştım, benim diktiklerim de çiçekteler artık. Bir de minik bir çiçek var eğer onu soruyorsanız, ben de bilmiyorum adını, her rengi var, vincaya çok benziyor, onun minyatürü sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
|
Çok geçmiş olsun Adalet Hanım, umarım düşündüğünüzden çabuk toparlanıp sürpriz yaparlar size. Eğer vapur dumanıyla aynı resimdeki çiçekleri soruyorsanız, vinca, rozet ya da pervane çiçeği deniyor. Forumda başlığı var ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3628 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Üzüldüm kirazlara. Benim için de yiyecektiniz oysa ![]() Benim sorduğum çiçek sanırım vapur dumanı dediğiniz. Koçtaş’ta mevsimlik fidelerin arasında görmüştüm. Üzerinde isim etiketi yoktu, görevliler de ne olduğunu bilmediği için almamıştım. Seneye artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Sevgili çiçek aşığı adalet hanım. Bahçenize bakmaya doyamıyorum.Nasıl başardınız,bukadar güzel çiçekleri nerden buldunuz sizi tebrik ederim doğrusu.Büyük çok büyük başarı.Benim yaptığım gül aşılarını sormuşsunuz özür dilerim geç gördüm.Onlar ilk baharda mayısta yapılan göz aşıları.Baharda yapılan aşılar daha verimli oluyor.Siz birde birde baharda deneyin.Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Genelde huyum mesajların son durumlarını okurum.geçmiş olsun diyenleri görünce merak ettim.geriye doğru gittim.ne oldu acaba diye büyük geçmiş olsun dolu yağmış .bende bilirim.bizede geçen sene limon büyüklüğünde yağmıştı.arabamızın üstü dolu izleri taşımakta.canınıza gelmesin.tekrar olacak şeyler.yardımız olacaksa seve seve hazırım. siz isteyin biz yapalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım, Sizi hiç bir engel yolunuzdan çeviremez. Dolu bile. Umarım zararlarını kısa zamanda atlatırsınız. Boşuna demiyorlar. Zirai ğretim üstü açık fabrikada yapılır. Geçmiş olsun. Tüm ailenize sevgiler, selamlar. Torunlara özel selam. Kalın sağlıcakla. Acemi ziraatcı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, teşekkür ederim, kısa zamanda toparlanabilirler mi bilmiyorum. Sevgili DefneD, vapur dumanı tohumdan kolayca yetişiyor, manzarası hoş, tavsiye ederim. Sevgili Bahar, bahçem için övgü dolu sözler yazmışsınız, bu sene çeşit konusunu abarttım, seneye sadeleştirme programı uygulayacağım ![]() Sevgili Ülkü, biraz zaman alacak ama çiçeklerim şimdiden toparlanmaya başladılar, en çok da daturalarımın nazik yapraklarına zarar vermiş, hiç yaprakları kalmamış gariplerin ![]() Sayın Fikreteren, gerçekten bir afat olmuş, iyi ki ben yoktum, buradaki otomobillerin tavanları da hasar görmüş. Yardım isteğinizi hemen değerlendirmeye alıyorum, bahçeme yeni bir yüz vermek istiyorum, yardımlarınız bu konuda olursa sevinirim, sevgili Kiraz'ın bahçesine hayranım, yeşil yapraklı süs bitkilerinin yanında öbek öbek çiçekler, toprak görünmüyor, işte böyle bir bahçe hayal ediyorum. Sevgili Selenn, sağ olun, dostlarımın tesellisleri ilaç gibi geliyor bana. Hazeranlarım hep kırılmış, glayöllerim de öyle, insanın içi burkuluyor kırık dalları görünce. Cumhur bey, ben elimden geleni yaparım ama insanın şevki kırılıyor, yığınla boynu bükük çiçekleri görmek çok acı. Sevgili Vildan hanım, teşekkür ederim, bu sene doyasıya kiraz kayısı şeftali yiyemiyeceğiz, vişnenin de yarısı yerlerde, daha beteri de olabilirdi, domates fasulye ve hıyarlar yavaş yavaş toparlanıyorlar, verimleri gecikecek gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Bitki deliliğinizle, sevginizle herşeyin üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum. Her hayırda bir şer, Her şerde bir hayır vardır. Cana gelmesin, üzülmeyin, sevgiler. Düzenleyen berduray : 03-07-2009 saat 21:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|