![]() |
|
![]() |
#1921 |
Ağaç Dostu
|
Sevim hanım, teşekkürler. Çok çiçek çok yorgunluk demek, her biri ayrı ilgi istiyor, ben yaşlandım artık çabuk yoruluyorum, bilmem nasıl olacak. Küpeler pek keyifli sayılmazlar ama kötü de değiller, ing. hiç kaybım olmadı, tomurcuklanmaya başladılar mı arkası geliyor merak etmeyin. Gaura çalısını herkese tavsiye ediyorum, budanıp budanmayacağı hakkında bir fikrim yok, bir araştırayım, sizi mutlaka bilgilendiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Kaybettik
|
Bu yıl yaz sezonunu erken kapattım ben. Balkonu kapatıyoruz. İnşallah bu hafta ustalar işlerini bitirir. Eşim geçen kışki kaybımdan sonra çiçeklerin için iyi olur deyip kandırdı kapatmak istemiyordum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Ablacığım, bütün bu güzelliklerle ne kadar öğünsen az gelir. Maşallah hepsi birbiriden güzel ve coşkulu. Tam bir botanik bahçesi, ellerine sağlık. Sayende bu güzellikleri görebildiğim için kendimi şanslı görüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet ablacigim sen bizden biktin ama clematis uzmani olarak sana danismak ihtiyaci duydum. Artik bahcede ugrasacak o kadar cok bitki var ki bazilarinin bakimini nasil yaptigimi unutuyorum. Clematislerin üzerindeki cicekler bitince güller gibi cicek dibinden budama yapiyor muyuz? (Bir kismini tohumluk ayirmak sartiyla tabii) Gecen yil kesip kesmedigimi bir türlü hatirlayamadim ama ikinci parti ciceklenip Kasim`a kadar cicekli kaldiklarini hatirliyorum. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Ağaç Dostu
|
Sorumun cevabini sayin Cemo`nun bahcesine yazdigin mesajda almis oldum ablacigim. Yine de tesekkür ederim, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Ağaç Dostu
|
İki gündür Mersin'deydim, bu sene havanın bir tuhaflığı var sizler de farkediyormusunuz bilmem. Temmuz ayında Çukurova cayır cayır olur, ama iki gün "öff.." demeden geçti, hatırlayabildiğim en serin Temmuzu yaşıyoruz. Sevgili Ozbey, geniş bahçelerde çok fazla çeşit güzel olabilir ama küçük alanları daha da dar gösteriyor, yani yavaş yavaş sadeleştirmek gerekiyor. Ben de sizlerle paylaşabildiğim için şanslı hissediyorum. Nazik sözleriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budanan clematisler çok daha canlı ve dallı budaklı oluyor seneye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Adalet Abla kışın soğuklarında donan mimoza ağacım,okaliptus ağacım,fırça çalılarım ve begonvilim hepsi kökten yeni sürgünler verdi çok sevinçliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Adalet hanımcığım, gaura çalısını burada belediye orta refüjlere dikiti çiçekleri geçer geçmez budadılar şimdi taze sürgünler yeniden çiçeğe durdu bence sizde budayabilirsiniz. çan sarmaşığınız çok güzel görünüyor inşallah tohumları olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, bahçenizde resmen şenlik var, gaura, yıldız çadırı, ceylan, güllerin, karanfillerin, çan sarmaşığın, kabağın, kivin ayrıca bürüksel lahanan, hepsine ayrı ayrı hayran kaldım sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Ağaç Dostu
|
Yücel bey, ne güzel bir haber bu!!! Sevincinizi tahmin edebiliyorum, geçen yıl dondu zannettiğim ağaç menekşemin yeniden sürgün verdiğini gördüğümde aynı duyguları hissettim. Üstelik begonville çok nazlı, ben üç defa dondurdum, tüm korumalarıma rağmen olmadı yaylada. Okaliptüsler devasa ağaçlar oluyorlar biliyorsunuz değil mi? Çok geniş bir alana ihtiyaç duyacaklardır, ayrıca çok su çekermiş kökleri, Çukurovadaki bataklık bölgelere zamanında dikilen okaliptüsler şimdi bulundukları alanı ıslah etmiş, kurutmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nazlı hanım, benim gauram hâlâ çiçek açıyor ama, şimdi budarsam üzerindeki tüm çiçek ve tomurcukları da gider. Bence budanan dallarda bolca dikin derim, 10 cm. lik bir dal parçası bir yıl içinde inanılmaz güzelliklere dönüşüyor. Bu arada, ben sizin oralara taşınsam iyi olacak sanırım, bizim belediyemiz portakal nergisini bile çok görüyor parklarımıza. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı hanım, eminim gezerken yorulmuşsunuzdur, ben bakarken bile yoruluyorum, ara sıra kendime dönüp, "ben n'apmışım ya, bütün bunları ben mi yetiştirdim" diyorum. Daha meydana çıkmayanlar var, meselâ ekinezyalarımı hiç fotoğraflayamadım, çiçekleri yok şimdilik belki de bu sene vermez, tohumdan yetişti biliyorsunuz. 5-6 çeşit sarmaşığım var, isimlerini hatırlayamıyorum, lupinler gelişip açmak için seneyi bekliyorlar, yer orkidesi tomurcuklandı, kokulu liliumlarım açmaya başladı. Of... daha neler neler. İyi ki büyük bir bahçem yokmuş, n'apardım ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 13-07-2010 saat 22:36 Neden: eksik/fazla harfler düzeltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Ağaç Dostu
|
Bunu söyledigin iyi oldu ablacigim ben gecen yil hic budamadim. Bu baharda aldigim beyaz simdilik cok zavalli duruyor ama clematislerin ikinci yil canlandiklarini bildigimden hic dokunmuyorum. Daha clematis konusunda senden ögreneceklerimiz var. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, sizin önerinizi dikkate alarak, sindrella çiçeğini, çiçeği geçtikten sonra budamıştım. Şimdi yeniden çiçekleniyor. Bunu sizden duymasaydım, çoktan söküp atmıştım. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Çiçek Abla, Bahçeni gezmek büyük zevk ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülkü'nün hediyesi, pembe gazania. ![]() Glayöllerden bordo olanı da açtı, ama hep bir tarafa yatma eğiliminde, bağladığım halde dik tutamıyorum. ![]() Sarkıcı lobelyalarım, her biri bir kelebek kadar güzeller. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili Adalet ablacığım, yıldız çadırı çok şirin . Kokulu liliumun cinsini hatırlıyormusun ? Acaba stargazer olabilirmi? Bahçeye bende bir tane diktim stargazer ama geç diktiğim için çok küçük , belkide bu sene açamayacak bilemiyorum . Sebzeler harika görünüyor , biberlerinin acı çıktığını yazmıştın sanırım biryerlerde , olsun turşuluk olur onlarda acı yiyemiyorsanız. Bizde de acı yiyebilen yok . Bu sene kayınvalidem verdi birkaç kök acı biber fidesi turşulara katarsın diye , diktim henüz olmadılar . Küpelilerde çok çok güzel açmışlar . Birde o saraypatı ne güzel bir çiçekmiş . Kasımpatının bir değişik çeşidi sanırım . Çok hoşmuş . Ellerine sağlık ablacığım resimler muhteşem . Kucak dolusu sevgi ve selamlar ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk'cuğum, liliumun cinsini bilemiyorum, geçen sene dikmiştim soğanlarını. Kısa ömürlü olmasına rağmen, kokusu ve görüntüsü ile tüm yıl beklemeye değer. Uzun biberler tatlıymış, aynı renkte süs biberi de ekmişim, onunla karıştırmışım ![]() Malum, acelecilik var ya, daha küçükken koparttığımı sanmıştım, meğer koparttığım süs biberiymiş. Küpelerimi ilaçladım, bir türlü coşmadılar, bana göre biraz nazlanıyorlar sanki. Belki de topraklarından memnun değiller diye düşünmeye başladım. Bu sene Mart ayındaki Tarım fuarından herkes bir şeyler verdi, özellikle de leonardit topladım(eşantion). Bu topladıklarımı da küpe toprağını hazırlarken kullandım, toprak tıkış tıkış gibi oldu. Daha sonra "pearl humus" olarak aldığım ithal leonarditin yapısını görünce bana verdiklerinin kömür tozu olduğunu anladım ![]() Son baharda topraklarını gerçek leonardit ile besleyerek değiştireceğim. Saray patını ilk kez yetiştiriyorum, tohum verirse sana saklarım. Öpüyorum kocaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklar, biberler, küpeliler çok harika. Artık bu işin ordünaryusu olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyorsunuz inanın. Neyse göreve devam. İlk günlerim geldi aklıma. Zaman su gibi gelip geçiyor. felek ne cömert ne aşağılık insanlara! han hamam, dolap değirmen, hep onlara. kendini satmıyan adama ekmek yok: sen gel de yuf çekme böylesi dünyaya! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Kaybettik
|
Küpeler çok güzel çiçeklenmiş Adalet hanımcım. Benimkiler de nihayet tomurcuk tomurcuk oldu. Ama henüz açmadılar. Sarı gazanyadan başka açmadılar diye sızlanırken benim de pembe gazanyam oldu. Komşu bakkalda varmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Ağaç Dostu
|
Adalet abla gazania cok yillik mi, sanirim senin pemben bahcede ben de de bir adet pembe gazania var ama saksida eger cok yilliksa bahceye alayim. Bu arada sevgili Finduk52 ben kokulu liliumlari Trompeten Lilien diye aldim, Asiatische Lily olanlar komuyor ama cicegi cok büyük. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, gazania yaylada ertesi yılakalıyor, geçen seneden kalanlar da açtılar ama bilemiyorum, iki yıl mı yoksa sürekli kalabiliyor mu. Saksıda gelişimi yavaş olabilir, bahçeye alsan daha iyi gelişirdi, toprağı ile birlikte bahçeye geçirebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|