![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, son sayfaları üzülerek okudum, çok geçmiş olsun. Damdan düşen halden bilir diyeceğim ama, sizin bahçenize verilen emekle, benim balkonlar kıyaslanamaz bile. ![]() Üzmeyin kendinizi, sağlığınız yerinde olsun da, siz daha güzellerini yetiştirirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Adalet Hanım çok geçmiş olsun. Üzüntünüzü tahmin edebiliyorum. Dilerim hasar gören bitkileriniz hızla büyüyüp sizi mutlu edeceklerdir. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, ben de özledim bende.... Sevgili Sevim hanım, Alıntı:
Sevgili Ülker, balkon bahçe kıyaslaması yapmayın, bitkilerimiz bizim yavrularımız gibi, hani beş parmağın beşide bir hangisini kessen aynı şekilde acır derler ya, işte aynen öyle bir şey, mutlaka siz de çok üzülmüşsünüzdür. Bakıyorum da domateslerim ve hıyarlar toparlanmaya başladılar bile, çiftçiler ne yapsın, bütün bir yılın emeğini kaybettiler, Allah beterinden korusun. Sevgili Fatma hanım, teşekkür ederim, ne kadar çok dostum varmış, çok mutlu ettiniz beni. Sevgili Nazlı, geçti gitti, artık üzülmüyorum, çiftçilerin halini düşününce, evimin yakınında bir yere buğday ekmişler, hasatını yapmışlar ama tarladan kaldırmamışlardı, toplanmış yığılmış ekinlerin üzerine yağdı onca yağmur ve dolu, sonra ne yaptılar bilmiyorum. Sevgili arkadaşlarım, hepinize teşekkürler ediyorum, üzüntümü paylaştığınız için, hepinizi de çok ama çok seviyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik
|
Adalet Hanımcım çok özür diliyorum. Bir görseniz ne halde bahçem dediğiniz için geriye doğru mesajlara baktım ve dolunun verdiği zararı okudum. Üzüldüm tabi çok üzüldüm. Ben gece güzdüz beş on saksının başını beklerken sizin koca bahçe zarar gördü ![]() Kendime de kızdım daha sonra "neden dikkat etmedin" diye. Alıntı yaptığınız mesajıma baktım tam şımarık çocuklar gibi davranmışım. Lütfen kabalık nezaketsizlik olarak kabul etmeyin üzülürüm. İnanın çok utandım Sevgiler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne demek sevgili Sevim hanım, lütfen böyle konuşmayın ben üzülürüm. Bizler burada öyle büyük bir dostluğu paylaşıyoruz ki, birbirimizin nazını da kaprisini de seve seve çekmeliyiz diye düşünüyorum. Çok öpüyorum sizi, üzülmeyin tamam mı? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım çok üzüldüm başınıza gelene.Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum.Aylardır emek emek uğraştınız,tohum, fide yetiştirdiniz.hayranlıkla izliyordum sizi..Ama üzülmeyin.Kısa sürede toparlanacaklardır.Bakın açmaya başlamışlar bile... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Gecmis olsun Adalet hanim. Ne yazik ki dogaya karsi elimiz kolumuz bagli kaliyor. Cok üzüldügünüzü tahmin edebiliyorum. Umarim kisa sürede bahcenizi toparlar eski haline getirirsiniz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Moderatör
|
Geçmiş olsun mesajları dikkati çekti ama bahçede neler olup bitti diye ancak vakit bulup da bakabildim. Zaman en güzel ilaç sözünü hatırlatırım. Hem bitkiler için hem de sizin için geçerli olmalı. Bakın bitkiler kendilerini toparlamaya çoktan başlamışlar. Sizde bu şevk varken, bu beceri varken eminim ki herşey çok kısa zamanda yoluna girer, artık üzülmeyin. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Adalet Hanım, Sadece bahçe değil, mükemmel bir botanik bahçesi yaratmışsın. Çok keyf aldım gezinirken. Birgün bir bahçem olsa ;sizinki kadar başarılı olmasa da; sizinkine benzerdi sanırım. Tüm güzellikleri içine alsın isterdim sizin gibi. Gülleriniz tablo gibi. Orkideleriniz de öyle. Sardunyalarınız çok güzel gelişmişler. Önerinizle ben de çiçek çosturan vermeye başladım. Yeni çeliklerim de bile tomurcuklar var. Teşekkür ediyorum, bahçenizi ve deneyimleriniz paylaştığınız için. Sağlıklı, mutlu günler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Sevgili Adalet hanım, umarım çiçekleriniz toparlamışlardır. Acem borazanı, deniz lavantaları harika, ne güzel renkler. Keyifle sefasını sürün. Sevgiyle kalın |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, yüreklendiriyorsunuz beni, oysa doğa bana hiç aman vermeden sürdürüyor baskısını ![]() Pazar günü yine müthiş bir yağmurla bahçem seller içinde kaldı, tüm hazeranlar çamurların içinde sürünüyor, tohumlarını dökmemişlerdir umarım. Sevgili Kiraz, deniz lavantasını hararetle tavsiye ediyorum, tek başına bütün bahçeyi dolduruyorlar. Sevgili Maki01, güzel sözlerinizle beni teselli ettiniz sağolun, ama şunu söylemeden geçemiyeceğim, çok çeşiti olan bir bahçe göze pek hoş görünmüyor, tek tek fotoğrafta güzel görünebilirler ama bütün olarak baktığınızda eğer dar bir alanda çalışıyorsanız hoş olmuyor. Bu yüzden ben de sevgili Kiraz gibi seneye sadeleştirme yapacağım, Adana çok yakın buyrun gelin, yerinde görün her şeyi. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçenizi ziyaret etmeyi çok isterim Adalet Hanım. 7 yaşında avatarımda resmi olan köpeğimi evde bırakamıyorum. Ben nereye, o oraya Umarım geliriz bir gün sizce sakıncası yoksa köpişimle birlikte...Güzellikleri görmek önemli gibi geliyor, karmaşa içinde de olsa. Ben olsam bahçeyi olduğu gibi korurdum. Bahçede düzeni öne çıkarmak, bahçemi kaybetmek gibi gelirdi. Uğraşmanın zorluğunu bilemiyorum tabii. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet, 2 Yıldır pazar da sarı kiraz gözetleyip durdum (reçel içindi) Sizin bahçe de görünce bir sevindim ki sormayın gitsin.. Görmesi bile yetti. Ağzım açık hayran hayran baktığım çiçeklerinizin hangi birisini yazsam bilemedim. Fırtınanın azizliğine hele!.. diyecek hiç bir şeyim yok.. ![]() Gönlümüzü gözümüzü şenlendiren, bu cennet köşesi için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Köpişim tam bir sevgi kelebeği, ağzındaki lokmayı alınca bile ısırmayan türden. Sadece sizden göreceği sevgiyle şımarıp , "okşaa" diyebilir ![]() Ben de küçük balkonumda bu sene bir şeyler yetiştirmeye başladım. Sitemiz gerçekten bağımlılık yapan türde. Güzellikleri gördükçe sahip olmak istiyor insan. Seneye kaldı çoğu hevesim. Sizlerin bahçe ve balkonlarında gezinerek keyf yapıyorum ben de ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün öğlen yine hava karardı, dağları sis bastı, aklıma gelip fotoğrafını çekinceye kadar dağıldı. ![]() Akşam üzeri nefis bir hava vardı. ![]() Bu sene domateslerler keyifsizler. ![]() Fasulyeler de. ![]() Hıyarlar da(Güler hanım duymasın) ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel haberler de var, başka bir bölüme diktiğim the president açtı, diğeri birbuçuk ay önce açmıştı. ![]() Ville de lyon da açtı, yirmi kadar tomurcuk saydım, çok hoş. ![]() ![]() Pembe Liliumum üçlendi, nefis bir kokusu var. ![]() Bu da çarşıdaki bir berberin camının önünde duruyordu, küçük bir dal vermedi, çoğaltıp satacakmış, işini biliyor ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Red robinlerim sıkış sıkış görünüyorlar, sanırım doğaları böyle. ![]() ![]() Yerli yayla domateslerim fena sayılmazlar, dolu ve yağmurdan sonra toparlanıyorlar, bir çok arkadaşıma tohumlarından göndermiştim. ![]() Bu da Çanakkale kahvaltılık domatesmiş, sevgili Müjgan Yılmaz göndermişti tohumlarını. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah sevgili Habibe hanım, keşke yakın olsak da birbirimize bir şeyler ikram edebilsek, sarı kirazlarımın çoğu dalda kaldı toplayamadık. Fidanı ilk diktiğimizde bir komşu gelip alt dallarda çıkan aşılı sürgünleri bize sormadan koparıp attı, fidan da aldı başını gitti. Öyle yüksek oldu ki, iki dalın arası iki metre var, oraya tırmanmak mümkün değil, merdiven kurup ancak bir kova kadar toplayabilidik. Pazar gününden bu yana yağmurda gözümüzü açamadık, içerideki sıcaklık 21° dışarısı daha da soğuk, bu sene acaip bir durum var anlayamadım gitti, her sene bu zamanlarda domateslerim olgunlaşmaya başlardı. Sevgili Maki01, üzülmeyin, şimdilik bizim fotoğraflarla idare edin, seneye size de güzel bir balkon yaparız, bu konuda örnek olabilecek bir çok arkadaşımız var. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Hn, her şey çok güzel görünüyor. Sebzeler de nazarlık... Bana tohumlarını gönderdiğiniz yayla domatesleri kolay çimlendi ama sanırım torfta olduğu için gelişmesi çok zaman aldı. Bahçe toprağım felaketti, nakilden sonra da gelişmediler. İyi toprak ve gübre takviyesi yaptım, şimdi hızla büyüyorlar. Artık çiçeğe kalsın diye suyu azalttım, sabersızlıkla bekliyorum. Boyları 1 m'yi buluyor mu yoksa sırıksız mı büyüyorlar, şimdiden gerekeni araştırayım, burada bulmam kolay değil. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|